onsdag 25 november 2009

Hasta la vista Swedala!

Nu mina vänner och andra blekansikten är det mindre än 35 timmar kvar..... Om allt går som det ska vill säga.. : / Sedan kan ni föreställa er mig tillbakalutad i flygstolen på den Airbus 321 som ska ta oss till sol och värme!! : )
....Behöver jag säga att det känns SÅÅ BRAAA!! ...? Nästan så bra att jag faktiskt sitter och fnissar lite åt regnet som piskar mot rutan....

- Jag har någorlunda koll på packningen
- Har gjort allt som jag ska (ok...det viktigaste iaf) på min lilla "Obs! lista"
- Stoppat ner biljetten i handbagaget och kollat typ 5 ggr att jag verkligen gjort det..
- Fixat en hemförsäkring med reseskydd (Vuxenpoäng! ; )
- Hejdat grannen ute på gården mitt i spöregnet och informerat om att vi ska åka till GRAN CANARIA 1 VECKA! ....hehehe..
- Städat så att det blir något lindrigare att komma hem..
- Försöker desperat bli kvitt några sista-minuten-gram genom att springa trappa upp och ner till tvättstugan.... Haha..

Det börjar alltså att dra ihop sig.... Imorrnkväll åker vi till Stockholm och sluter upp med våra kära medresenärer.. LÄNGTAR!!! Bästaste och raraste kusin Jenny har lovat att hämta oss på Bromma och frakta oss till hotellet där vi ska övernatta då flyget går tiiiidigt på fredag. Så får man tillfälle att nosa henne bakom örat oxå en stund...vilken härlig start! : )
Appropå start ska jag börja morgondagen med en liten tur till stan... Pg.a. mitt handikapp i planering måste jag bl.a. införskaffa ett par sandaler, både till mig och Liam, helst ett par badbyxor (säkert jättelätt med tanke på säsongen) och andra nödvändigheter....... Å just ja! Måste dessutom försöka komma ihåg att plocka upp en annan liten detalj... Passet! ; )
Nu måste jag göra ett sista lopp ner till min antika tvättstuga för att sedan krypa ner i soffan och avnjuta ett avsnitt av Grey´s! ; )
Hoppas ni får en riktigt riktigt bra vecka och att ni skottar snö då vi kommer hem!

Adios!

söndag 22 november 2009

Lite mer än lovligt trött i mössan...

...måste jag erkänna jag är efter veckan som gått.. Den har varit så himla märklig på något sätt.... Känns som min längsta vecka på snabbast tid..?! Förmodligen beror det på att den varit rätt så intensiv på flera sätt, både fysiskt och psykiskt faktiskt... Livet mitt är rätt så omtumlande emellanåt! Det är mycket känslor att hantera och tankar att sortera.. Värst är de saker man inte kan kontrollera eller styra över. Man vet det sååå väl men kan likt f-bannat inte låta bli att grubbla sig grön... Jag gillar inte sånt, sånt som i allra högsta grad berör mig men som jag verkligen har NOLL kontroll över....
Inget märkvärdigt med det egentligen, det är ju så livet ser ut ibland för oss allra flesta skulle jag tro.. : )
På lördageftermiddagen, så där lite lagomt efter i tidsplaneringen, lämnade jag och smågrabbarna Jämtland bakom oss efter några underbara dagar.. och styrde mot Sundsvall. Få saker i helgen blev som vi tänkt men i slutändan så lyckat ändå! På lördagkväll stod tjejkväll och vampyrdregel på schemat.. Jag, Johanna som äntligen hittat hem igen, världens bästa Sanna och My var på bio och såg New Moon....Underbar uppföljare till Twilight! I två timmar satt vi fängslade i salongen där medelåldern uppskattningsvis låg kring 16 år och bara gottade oss i detta tantsnusk...
Efteråt var det raka vägen hem till Mobbo Mammus (morbror Magnus) som till sin förskräckelse gått med på att se efter sina älskvärda små lamm till systersöner 2 1/2 timme... Hans status på Facebook 19.45 säger allt: "Sitter barnvakt åt syrrans 2 vandaler.. föreställ er att ni försöker barnvakta Torsten Flink och ni har ungefär bilden. Snart ringer jag nationalgardet". Hahahahahaaa.... Jag kan inte minnas att han någonsin varit så glad att se mig lillestorebror... Så nu har man spelat ut det kortet för ett tag framöver skulle jag tro! : )
Jag hävdar bestämt att deras inte blyga beteende och imponerande energi hade något att göra med syrebrist. Lägenheten höll en konstant temperatur av en finsk bastu och de vaknade med horn i pannan i morse! I fem timmar kämpade jag tröstlöst med att åtminstone försöka hålla dem jämns med backen, innanför väggarna och skinnet på sig själva... Galet nog lämnade jag dem obevakade i någon minut för ett absolut nödvändigt toabesök... När jag kommer ut därifrån möts jag av den klassiska tunga tystnaden som får håren att resa sig i nacken... Jag kämpar för att våga möta synen i köket... Snacka om att bli påkommen med handen i kakburken! Där sitter mina små lamm, allt annat än vita, i ett hav av Oboy-pulver och Liam utbrister "Vi gör iiiingenting mamma!" Såååå oskyldiga och sååå häpna ansikten... Jag kan upplysa er som funderat er sömnlösa på det, att JA, Oboypulver kan bli rätt kladdigt..
På eftermiddagen plockade vi upp vår käre Måns för lite MYCKET efterlängtad kvalitétstid... Det blev lunch på Mc Donalds, en tur på stan, en nära döden upplevelse för mamman på Stadium då Leo bjöd på en högklassig föreställning.. Han kan verkligen låta högt den lilla killen...speciellt om man lyckas reta upp honom ordentligt.... herregud... Jag begriper inte varifrån han fått sitt temprament....
Sen blev det bio igen! Leopold fick tillbringa lite tid med sin gudmor medan jag, Liam och Måns såg den nya filmen från Pixar, UPP. Det var Liams första biobesök faktiskt och blev hur mysigt som helst... Det var en jättefin film som berörde! Innan filmen, efter reklamen, visade de dessutom en kortfilm som jag tror hette "Delvis molnigt" eller nåt sånt...den var så vansinnigt rolig att man vek sig tredubbel och riktigt tjöt av skratt.... Aaaah...Jag älskade verkligen den.. Högklassig humor! Måste ha!!!
Jag har verkligen ett gruslass i ögonen och ska verkligen gå å ta för mig ett par timmars extra sömn nu.. Imorrn börjar en ny vecka.. : ) Den pågår i min värld fram till torsdag....sen ska jag koppla bort allt vad tidsuppfattning heter! Yäääj! : )

torsdag 19 november 2009

Vi komma vi komma från pepparkakeland....!

...Så har årets första pepparkaksbak gått av stapeln! ...Å det blev faktiskt mer idylliskt än vad jag någonsin vågat hoppats på! Det var egentligen bara det randiga förklädet och julsångerna i bakgrunden som fattades...så länge man höll fokus inomhus vill säga... Ute fattas det allt ett vitt täcke för att julstämningen ska infinna sig på riktigt.
Det var tre glada gubbar och en gumma full av tålamod som tog sig an den färdigköpta degen från Åsarna som försvann i ett nafs! ...Kan iofs bero den yngste bagaren som, förutom att sjunga och härma läten från de olika pepparkaksformarna, helt ignorerade det där med gräddning av sina kakor.. Mot slutet var han så sockerstinn Leo att han hakade upp sig fullständigt och gjorde en remix av "Lilla snigel"..
Liam har alltid tyckt om att baka och stortrivdes som vanligt! Lite klurigt var det allt i början då man gjort ett avtryck i degen att veta vad man egentligen skulle peta bort..? Ganska snart fick han både kläm på det och klämde i för full hals då lillbrorsan ville veta hur älgen låter... : )
Mästerkatten i bageriet var den äldste av de tre, Winter, som med knivskarp precision och ett matematiskt tänk fick till de överlägset flesta kakorna (både ur en och samma "kavling" och totalt)! Ett imponerande tålamod måste tillskrivas den pojken som trots den ihållande konserten och pepparkaksformar som stundtals ven kring öronen, tog uppgiften med ro och glädje! : ) Ganska snart hade vi fått i hop en freakshow av olika halvbrända figurer.. Där finns tjernobyl-älgar, vingklippta änglar, huvudlösa gummor, orkanskadade granar, anorektiska grisar, dödskallar, fallande stjärnonor, benlösa hästar och div annat roadkill... : ) Det är just det som är hela tjusningen med att baka pepparkakor! Det och det åtföljande kvällsfikat med årets första glögg! ; )
Ja vi kan väl säga att vi tjyvfirar 1:a advent lite..... Vi är ju liksom inte hemma nästa söndag så......... ; ) hehehe!!

onsdag 18 november 2009

Joppedididaa joppedidaay....

...my oh my what a wonderful day....! ; )

Trots det fortsatta gråvädret ute och den makabra försovningen jag lyckades med i morse har jag mycket svårt att tänka mig något skulle kunna förstöra min dag! En underbar känsla faktiskt!

...Tekniken och jag kom INTE överens igår då jag skulle publicera inlägget "Att längta" i sin helhet med bilder och allt... Men nu äntligen gick jag segrande ur striden! : )

tisdag 17 november 2009

Att längta....

...är något som blivit lite utav ett normaltillstånd för mig! Ibland är det en ljuvlig känsla och ibland rent förskräcklig...

Imorrn....äntligen....slipper jag några dagar av stundvis hjärtslitande längtan... : ) Ska hämta mina småtroll tiiidigt, sen skippar vi nog dagis, tar igen förlorad puss&kram-tid istället, packar ihop och åker över gränsen för några efterlängtade dagar hos Tomas o Winter! ...Jajaja...jag vet...det var ju inte jäääättelängesen vi sågs direkt...haha... Däremot var det en evighet sedan vi var tillsammans allihop, hela familjen annorlunda, känns det som!

Jag har packat med sedvanliga blå IKEA-säck med diverse saker som kläder, gummistövlar, Älgar, dödskallar, igelkottar, gummor, gubbar, hjärtan, hästar, grisar, granar, ödlor, kameler och ett par brödkavlar! Tänkte mig styra upp ett pepparkaksbak! ...Blir sääääkert just lika idylliskt och mysigt som bilden jag har i huvudet....... ; ) Förövrigt hoppas vi på en radikal förbättring av väderkartan så att vi kan vara ute mycket. Sen blir det troligen en tur till Dollarstore då det var ett tag sen sist! Är helt övertygad om att vi ska få tiden att gå.... : ) Aaaaw.....LÄNGTAR!!

Uttrycket "Aaaaw..." framkallar genast ett léende på läpparna och tankarna går till helgen som var..
Då först och främst till den ljuvliga konsert med Melissa Horn vi avnjöt under fredagskvällen... Vilken pipa den flickan har!! Jösses....Gick rakt in i hjärta och själ... Kunde genast konstatera att hon är en sådan som dessutom gör sig sååå mycket bättre live. Varken jag eller Tomas...fin..(ifall någon missat det? ; ) ...är några utpräglade Melissa-fans sedan tidigare och var faktiskt lite oroliga att vi skulle ledsna efter ett par låtar, att de skulle låta likadant.... Men hon trollband oss liksom den övriga publiken i en fullsatt Storsjöteater.. Inte minst de 10 främsta raderna som mot slutet var så hypnotiserade att vad hon än sa, oavsett om hon tackade, presenterade en låt eller drog ett skämt svarade med ett samstämmigt "Aaaaaaw!!"

Innan konserten inledde vi helgen med en sedvanlig kamp mot klockan och det bord fin bokat på .. En urmysig liten kvarterskrog med röd- och vitrutiga dukar, ljus och skyhög Lady och Lufsen faktor... ; ) Där avnjöt vi, förutom en karaff av husets röda, en utsökt 2-rätters med Laxtoast och getostfylld oxfilé... Yummie! Hade kunnat sitta där i en evighet, beställt in en karaff till, njutit av tillvaron och trånat över min bordskavaljer... Men en av de många saker vi har gemensamt är tidsoptimismen som tycks genomsyra vardagen för oss bägge..... : / Därför blev det till att vifta åt sig notan lite snabbt, bryta upp och ila iväg i snålblåsten. Brrr!!! Det var så jäkla kallt! ...Men ska man va fin får man skylla sig själv i kjoltyg och tunnstrumpbyxor....

Efter konserten sneddade vi över Östersunds tillsnoffsade torg som kändes allt annat än medelhavslikt i den bitande kylan. Stegen gick mot Hotell Gamla Teatern där vi mirakulöst nog hunnit checka in innan middagen.. Det var en uppfriskande promenad.
Rummet som tilldelats oss var litet med blommiga tapeter och hade en säregen utsikt... Det var lika överraskande som ångestframkallande att dra isär gardinerna och stirra rakt in i ett av hotellets konferensrum! Nu fanns det ju som tur var annat att vila ögonen på så avsaknaden av utsikt blev rätt obetydlig... ; )

Ett annat fenomen som tycks återkomma då vi är tillsammans är att tiden går SÅ fort, alldeles utav sig själv och att vi oftast bara är! Jag vet inte hur många gånger jag kastat en blick på klockan som jag gjorde den kvällen och med höjda ögonbryn fundera på om det verkligen kan stämma?! ...Det är å andra sidan en stor del av tjusningen att vara med fin... Att bara vara tillsammans... Finns det egentligen ett vettigare sätt än att ta vara på tiden just så...?
Nu var vi ju dock i storstan och hade fortfarande en punkt kvar på agendan, ett besök på krogen! Första tiden gick åt till att inte gå därifrån med en känsla av att vara från stenåldern alt. en annan planet... Snart insåg jag dock tjusningen i detta "studiebesök" och kvällen avslutades i fängslande fascination över varelserna på dansgolvet! : )

På väg till hotellet igen kikade vi in och sa hej till Tomas kompis, en kille i receptionen på Scandic.. Det är faktiskt en av de märkligare, eller den allra märkligaste vänskapsrelationen jag skådat... De har liksom "funnit varann" genom att vara just receptionist och sällskapssjukt fyllo! Det har liksom blivit lite utav en tradition att fin kikat in på nätterna efter krogen för att antingen förpesta tillvaron för den stackars receptionisten men en massa fråga om tjänster eller bara prata en stund över en kaffe..... Det går inget vidare att förklara det humoristiska i denna relation om man inte har upplevt den.... Jag är glad att jag fick det kan ja säga! ...Å denna gång bjöd han på kaffet... ; ) haha!

Hotellfrukosten på lördagmorgon framstod som ytterst önödig då klockan ringde varpå vi skippade den och sov en halvtimme till.....
Det ångrade vi såklart bittert och jag lät mig märkligt nog övertalas till att lyfta luren, böna och be Janne i receptionen att fixa ett par mackor iallafall....

Efter att ha checkat ut gick vi på bokstavligen skakiga ben ner på stan och började med att fika lite till! Passade även på att knåpa ihop dagens v75 som senare skulle visa sig gå lika bra som förra veckan.. : / Vad hände med mitt nybörjarflax?!?!

Sen gled vi mest omkring och shoppade en del....Alltid lika roligt! Det blev bl.a. ett par snygga t-shirts till fin och en jacka på rea till mig som kom VÄL till pass i snöyran!

Lördagkväll bjöd på mys i soffan och relativt tidig kväll.. Med en åtföljande låååång sovmorgon på söndagen... UNDERBART! Innan mörkret föll lyckades vi iallafall med den gemensamma kraftansträngningen att plocka ner studsmattan för säsongen! Kändes nästan högtidligt på nåt sätt....att vi faktiskt lyckats få nåt "vettigt" gjort!

Därefter for vi in till stan och lade en lätt grund för den kommande solbrännan innan vi hämtade goWinter! Sen var det inte mycket kvar av den kvällen... Med separationsångest nära nog att utlösa ett psykiskt bryt drog jag ut på eländet så länge det bara gick innan jag återvände hemåt för ett par dagars jobb...

....Vilka jag nu snaaart har avklarat! : ) Det har varit en tung början på veckan av olika skäl så imorgon ska det bli extra skönt att få krama om sina prinsar....stora som små! ; )

onsdag 11 november 2009

Leopold v/s svart tuschpenna......

= en nyupptäckt konstnärstalang! ......eller? Jag befann mig i köket, kanske något ofokuserad, med fin i örat då det plötsligt blev bedrövligt tyst i den södra flygeln..... Ja ni vet, en sån där tystnad som man märker efter ett par minuter just för att den är så tyyysssst....

....underbara barn...
I spänd jakt på Leos alster tröck jag luren allt tätare mot örat... Då jag upptäckte de tre... fyra olika motiven på golvet kände jag att jag skulle vilja ha en sån där brun papperspåse att andas i.. Tack och lov fann jag inga fler alster...det kan ju tänkas att de finns...? ..men att hjärnan bara stängde av och gick in i viloläge....? ...Det lär ju visa sig med tiden... : /
Jag har, med handen på hjärtat, mycket svårt att hålla mig för skratt i sådana här situationer..
iallafall då den värsta chocken lagt sig! Tänk dig själv..... Hur skönt vore det inte ibland, att bara greppa en kolsvartastesvart tuschpenna å bara gå lös på golvet?!

Jag har haft en sån kväll....

...Då jag istället för att måla åskväder på parketten, på ett mer moget och vuxet sätt, pratat en hel del i telefon, tagit in det som sagts till mig, pratat med mina barn via viftningar och annat eget teckenspråk, kliat mig i huvudet, skakat på det och undrat vad det är för fel på folk...??? Vissa ger visst aldrig upp? ..Visst, nobelt i sig...men nu råkar det ju vara självaste "herrn" i byn som vaknat igen.. Sorgligt nog ändrar de ens ansiktsfärg till mossgrön och höjer pulsen med ca 10 slag/min varje gång... Det är dock bäst att inte vidröra det ämnet mer i detta offentliga forum.....man riskerar nämligen att bli polisanmäld för förtal........Bah!

Istället för att elda upp mig mycket mer sjönk jag ihop på golvet med småtrollen i en belåten hög och byggde Briotåg... Mmm! Det kan verkligen rena ens själ från minusinkräktare! : )

Kl 21 var det dags för veckans Greys.. = veckans balsam för själen! ; ) Underbart avsnitt som fick mig att inse att alla verkligen borde rita med tuschpenna på golv och väggar lite oftare...

Dagen idag började för övrigt med en ilsken och envis huvudvärk... men efter en Ipren, ett par timmars extra sömn och lunch på Wärdshuset i gott sällskap kändes det ack så mycket bättre! Tog med mig Atlas uppåt Väckesjön, vek av längs Kajsa väg neråt Märrgård för att finna "Sjunnes stig" ner till elljusspåret som förde oss till Jala och därefter hem......
Sen svor jag, som alltid, att det minsann skulle bli en vana.. Med tiden har jag lärt mig att vi får se är det mest sanningsförankrade... så vi får just... se... ; ) Det var hur som helst SÅ vackert på skogen! Lagom kall, hög luft med ett par snöflingor singlandes från skyn... och turen gick över vackra, gamla bonnskogsskiften... I hopp om att det föralltid skulle se ut så.... men träd växer ju de oxå..
Som grädde på det patetiska och djupa moset...... ; )....
..."Kärlek är...t.ex. att få en ask choklad av någon man älskar trots att denne är mycket väl medveten om de extra, icke klädsamma kilona......men som ändå gör det av tacksamhet...Av kärlek, mån om ditt välbefinnande och samtidigt medveten om att du är en godisgris...." : ) ....TACK!
...Förövrigt gjorde jag ett fullt hörbart uttalande om att jag skulle spara den asken till ett "speciellt tillfälle" då den verkligen kändes speciell och var så fint inslagen............Ikväll, en lagom skitonsdag, efter Greys var ett sådant tillfälle tyckte jag... ; )
TACK fin... för allt!

måndag 9 november 2009

November....

..kvalitétstid för den ljuskänslige..... : ( ..Det är nu det gäller att sockra tillvaron lite extra och bränna alla sparpengar lagom till jul!

Igår kväll kom jag åter till byn efter en urmysig helg i, det på olika sätt så vackra Jämtland.. En helg som dessutom gått vansinnigt fort.. Men det är sig likt.. Tiden vill som gärna skena iväg där uppe... : / Sen har det väl lite att göra med årstiden också. Man hinner knappt gnugga gruset ur ögonen förrän det blir mörkt igen å man vill blunda automatiskt...
Hela lördagen gick åt till att inte göra nåt särskilt! ...eller ja.. : ) Eftersom inte småfolket var hos oss denna helg kunde vi ägna all tid åt oss själva...å inte minst åt varann! Lovely! Vi kravlade ur sängen lagom till brunch och ägnade därefter en hel evighet till något så fascinerande som V75 (!) Ja hör och häpna! JAG, som bestämt hävdat att hästkrakarna gör sig bäst på smörgåsen har börjat förstå...eller åtminstonde börjat bekanta mig med travtoken som gör att middagen kallnar vaaaarje lördag! ; ) Det har hunnit bli ett par system hittills och dessutom har jag visat mig vara en sann naturbegåvning! Jojomänn! ...Ok.. det var första gången, vilket kanske skulle klassas som nybörjartur...? Inga många pengar har det blivit än.... men hey! "plötsligt kanske det händer..?" ..Man får iallafall dricka öl till travet...man skulle nästan kunna säga att det är obligatoriskt... så det är ju både kul och en vinst i sig! ; )

Därefter tog vi en lagom kort promenad till Tomas arbetsplats, en av de klart trevligaste och mysigaste arbetsplatser jag sett! Han jobbar på ett företag som heter Itella som "Digitizing platform manager".............?!...........Nä. fråga inte.... ; ) Själva byggnaden där de huserar är byggt på ett speciellt, gammaldags vis för att smälta in i omgivningen.. Det består av mestadels trä, även inredningen (tillochmed sopkorgarna!), mycket vackra timmerväggar och trägolv mest överallt. Det var verkligen mysigt och gav en hemtrevlig känsla i rofylld atmosfär. Här och var fanns vackra tavlor med samiska motiv och annat fint att beundra, så det blev en riktigt trevlig rundtur må jag säga!

Då den upptäcksfärden nått sitt slut blev det en tur till fins fina föräldrar på en fika för att stilla den längtan ett litet tag! ...Ok, både efter mammans spergoda bullar och själva sällskapet i sig... haha! ; )Alltid lika trevligt att ses! ...De är alltid så himla vänliga, lättsamma, mysiga och just fina på alla sätt!

Därefter bar det av hemåt i grevens tid för att se de 4-benta kräken springa bort miljondrömmarna även denna vecka.. Efter att ha skakat av oss den förlusten satte vi igång med middagen som bestod av ryggbiff med vitlökssmör, rostade primörer..? och lite andra små tilltugg...(..Hmm....fick en lustig känsla av att ha blivit lurad och att det fina ordet egentligen betyder nåt helt annat....?? : )

...........google paus............

Ok, primörer, det betyder verkligen "grönsaker"..... haha! Så bra! Inte för att jag misstror dig på nåt sätt fin....men ibland då du lägger din härliga sida till kan man aldrig så noga veta..... ; )

Det blev iallafall ett "Woooh!" ; P för smaklökarna och en riktigt låååång utdragen middag! Underbart att bara sitta sådär....utan måsten, tider att passa med massor att babbla om och med ljuvligt sällskap vid bordet av både finaste jämten, italienare och kaptener.... : )

Söndagmorgon...såååå tröööött!! ..Men så himla nöjd.. : ) Fick tyvärr ett tungt telefonsamtal som gjorde att det mysiga söndagssölandet byttes mot fokus på att ta sig hem och i den gröna uniformen samt endel andra försök till problemlösningar.. På väg hem, då Tomas hämtat prins W, hann vi iallafall äta välbehövlig Sushimiddag.. lika yummie som vanligt! Gillar verkligen att vi gör det så pass ofta! ...Å är ett klart fan av ägaren till det stället...så jäkla skön typ! : )
Där på restaurangen träffade jag även en emigrerad Lidenbo! Jättekul! Hon såg så himla fräsch, glad och lycklig ut!

Sen var det bara att ta den fasansfulla röda tjuren vid ratten, ta ett hjärtslitande farväl och bege sig hemåt.....Hövva på fler än ett sätt..... I reeeeally hate it.... Både bilj-vln och att säga hejdå till fin å prins W..

Väl hemma blev jag påhoppad av söndagsångesten och såg till att greppa en pensel så snart som möjligt för att lindra den... Sen målade jag på mitt projekt till mina små riddare samtidigt som jag pratade en stund med fin... Det var ju trots allt flera timmar sedan vi sågs och hade ju därför massor att prata om.... det tar liksom aldrig slut! haha..

Så blev det måndag som idag och jag fick ÄNTLIGEN återse mina små gryn.... Som jag har längtat!! Lille Leo har varit lite krasslig en tid och fick va hemma och mysa med mig på tumanhand.. Framåt eftermiddagen hämtade vi en lycklig storebrorsa på dagis och sen blev det bara mera kramar och mys! De hade såklart massor att berätta om besöket hos farmor och var alldeles lyriska.. Underbart! När man inte ser dem varje dag inser man verkligen att tiden går... precis hela tiden.. De blir så stora, så duktiga och fina våra älskade pojkar... Jag är verkligen världens stoltaste mamma!

När Liam kom in sprang han direkt till deras "kryp in" nyfiken på vad jag gjort.. Sedan strök han högaktningsfullt sin lilla hand över den halvfärdiga "riddarborgen" och utbrast saligt; "ÅÅÅh mamma! Jag ÄLSKAR den!!" ....då brann mitt hjärta upp! : )

..Snekpeak... ; )


Den här dagen har gått av sig själv kan man säga! Fick efterlängtat besök av morbror "Ackick" (Alex) som stannade på middag och som sedan avlöstes av vår älskade mamma/mormor som fick axla rollen som kaffesällskap och erbjöd sig att diska! Jag är en MYCKET bortskämd tjej! ; ) ...I MÅNGA avséenden... ; ) Småprinsarna var lite tossiga men nu sover de sött.. Det ska även mamman se till att göra ganska snart då det väntas bli en lång dag imorrn..
Som grädden på moset å pricken över i kom även mitt paket med kläder från Bubbleroom! : ) Grabbana fick agera nån slags jury på catwalken då mamman visade upp större delen av kollektionen vilket kändes... sådär! hahahahaaaa.... Barn är så underbart ärliga!! : ) Hoppas på fler gillande omdömen från annat håll...
Finns det fler högaktuella ämnen att beta av tro...? ...JO!

Jag älskar min pappa!

...VARJE DAG...och hör till den skaran som inte tycker det det känns helt bekvämt med såna där köpmannadagar då man ska visa sin kärlek och uppskattning genom ett par tofflor, kalsonger eller en slips.....eller en trisslott för den delen. Nä, mina tankar på Fars dag gick främst till dem som förlorat sin pappa eller pappor som förlorat sina barn och blev tvugna att kämpa lite extra för att ta sig igenom söndagen. Jag lovade dessutom mig själv att faktiskt tala om för min pappa hur mycket jag håller av honom lite oftare... Ok, jag kanske inte kan ringa varje dag....vill ju inte att han ska komma flygande med en fladdrande plånbok stup i ett och undra hur mycket jag behöver låna... haha! Han vill gärna tro det annars, att det är pengar jag är ute efter, då han hör min silkeslena stämma i luren...
Det är förövrigt likadant med de andra liknande dagarna.. som "Mors dag" eller den mest patetiska av dem alla..."Alla hjärtans dag" ....yuäck!
Självfallet tycker även jag att man gott kan anstränga sig lite extra för att visa sin kärlek och uppskattning emellanåt...men önskar att vi blev bättre allihop på att ta hand om dagen, fånga upp den och därmed varann!


lördag 7 november 2009

Fredagsmyyyyyys!

Så passade jag lägligt på att skaffa vikarie å söka tillflykt till andra sidan gränsen.... ; ) Det utlovades efterlängtat myspys med en massa krama å hålla om men framförallt vackert, vitt, vintrigt väder!
Anlände ett antal timmar (och sekunder) försenad...till regn, slask och snöglopp men en ack så efterlängtad famn!! Vi började med att bekanta oss med varann efter en vecka... å for sedan till Svenstavik för att inhandla div. nödvändigheter... Det blev ett par lila påsar, en påse med 2 lådor hämtmat och ett par röd/vita kassar med "ICA" på.. ; )
Medan kvinnan plockade i kylen läste mannen lägligt nog tv-tablån och konstaterade att en deckare skulle sitta fint till middagen...? ...Det blev som vanligt för mycket kel å bla,bla,blaa för att ens komma med en lagomt slug chansning på upplösningen...
..Å vad händer en heeel helg framöver...? Hmmm...m-hmmm....å ja, den som lever får helt enkelt se! ; )
Efterlängtat var det i vilket fall... Tog beslutet att lämna min 4-bente vän hemma hos mormor, morfar å Hera för att ändå få ett tillfälle att bara...va!
Smågrynen är med pappan i Stockholm hos världens bästa farmor och Bosje! Känns allt lite, eller mycket märkligt faktiskt.. Kanske beror delvis på att det faktiskt inte hänt förut, att de åkt ensam med sin pappa..? ...Å sen är ju familjen där så långt ifrån oss, vilket de vanligtvis också är....men avståndet är, och har varit mer påtagligt nu än nånsin.. Saknar! ...Hela stockholmspatrasket förresten! ; ) Programmet verkar dock fullspäckat med massa mys, kärlek, gooooos, bad i farmors badkar, lekland, shopping, dop för lille Morris, pokerkvällar å annat gött! ; )

Nu sjönk just en stor portion kärlek ner i soffan bredvid å en kärlekskrank misse pockar på... ; ) så...

Jo! Bara en påminnelse..... Till er som på något sätt känner obehag eller på annat sätt mår dåligt av det ni läser....? Låt detta bli ert sista inlägg... Livet är för kort för annat! ; )

tisdag 3 november 2009

För den uppmärksamme....

...så stämmer det att jag varit å petat i det förra inlägget i efterhand... Hade ju glömt bilderna tex! Man är allt lite ringrostig.... ; ) Men kolla in bruksanvisningen från Jysk....en höjdare!

Idag står det mysdag inomhus på programmet....heeela dan! Det är en riktigt igenmulen dag ute då man inte märker om persiennen är uppdragen eller nerfälld.... : / Nu väntar en dusch för minsteman innan vi kurar ner oss i soffan igen... Han har nämligen ätit yoghurt - med hela kroppen!
Bifogar några bilder från häromdagen där det också krävdes en liknande sanering...

måndag 2 november 2009

Måndag 2 november 2009..

...Började som en helt vanlig måndag (som de ser ut emellanåt ; )... Vaknade med huvudet djuuuupt in under kudden, spottande, fräsande,muttrande, famlande och med en SUCK av lättnad då provlarmet gick 09.15... Jag kunde efter en stunds ögongnuggande konstatera att jag faktiskt va ledig : ) och glatt studsa upp ur sängen... Ok, jag tog mig upp utan att behöva påkalla hjälp iallafall...
Bara ett par ögonblink därefter hördes mina älskade småknoppar i trapphuset... Tjoande i det sedvanliga "Wooooh! Det ekar här-ropen!"....å sen var vi vakna allihop på Lidenvägen 98B..

Vi började med mys i soffan (Lovely!!!)men begav oss ganska snart mot staden. Mamman va ju tvingad att skaffa nytt pass! ...Joråserniatt....! ; ) Så vårt första pitstop blev polishuset..
En något spänd Liam höll krampaktigt sin mamma i handen på väg in och konstaterade att "Idag har jag varit snäll mamma, så polisen kommer inte att ta mig!" : / (Mamman "Mmmande" i frågan om VEM som skulle hotat dig med nå sånt.....????)

Jag vet inte hur många av er som skaffat pass enl de nutida rutinerna...? Det gick på löpande band kan ja säga....

...Hipp, happ å NU skulle vi ta kort!

"Stå på det gula å titta in i linsen!!!"...."Står du på det gula nu???"

..."Eeeh...jaa?"

KLICK! KLICK!.....

"Håret var kanske i vägen eller....? Tänkte på luggen...? ...eller?"

.........."Ja, jo det var alldeles för mycket hår i vägen.....Ok, det blinkar 2ggr till å sen ska det väl va klart..."

KLICK! KLICK!

"Placera BÄGGE fingertopparna mot de röda lamporna....håll kvar......Neeeeej! Håååååll kvaaar.....Så!..Hitta en ledig ruta att skriva din namnteckning på... ok..Så HÄR ser det ut! Ok?

("Ööööh...?? ...Mm! Hrm!...hehe...")

BRAAA! ...Då får du ett sms då det är klart....å funkar inte det kan du komma in nästa måndag.....

"Eeeeh...okeeej ....tack.....?"

Sen for vi på IKEA och åt köttbullslunch.. Grabbarna lastade in och det var faktiskt hur mysigt som helst! Därefter fick Liam tillbringa 1 lycklig timme på "Småland" medan jag å Leopold satte punkt för en del suktande... hehe! ; ) Vi gjorde även ett lyckat varv inne på Birsta City som resulterade i varsin liten leksak till grabbarna och en tröja till mamman! Liam var även in till kassan på Gallerix å frågade efter vår älsklings-Sanna...men hon hade inte börjat sitt pass ännu... : ( ...men ett glatt återséende med en av Sannas två bedårande bröder, Roger, blev d i vilket fall! : )

Väl hemma på byn igen fick vi lägligt nog bärhjälp av morbror Alex uppför trapporna... Han är sååå himla fin... Ställer alltid upp och inte minst då man behöver det som mest - i alla lägen!
Då middagen var avklarad gned mamman ivrigt sina händer å förkunnade att det nu var dags att sätta ihop den efterlängtade badrumshullan "Ascot" från Jysk!

Enligt ett ögonkast på bruksanvisningen skulle det ta 15 minuter för två personer (En man och En kvinna!) att sätta ihop skapelsen..... Dvs att skruva i 20 skruvar med insektsnyckel.... förhand då det stod strängt förbjudet att använda hjälpmedel som tex en skruvdragare.........

För oss, EN kvinna och TVÅ män tog det 1 timme + 5 minuter och en öm tumme....... Visserligen var det två mycket små män....
Jaja...nu står den äntligen på sin plats iallafall! : ) ...vilket får ytterligare en dominobricka att röra sig i mitt lilla hem.. : )



Som en liten sängfösare hade jag tänkt mig en liten resumé för er som undrar....Hur mit liv ser ut egentligen och vilka skönheterna på bilderna från förra inlägget egentligen är?!
Mmm..som sagt, MYCKET har hänt, på vad som känns för mig som en eeeeevigheeeet, men som i själva verket är under KORT tid..
Låt oss börja med Amor...den lilla oskyldiga ängeln...för det är trots allt han som "ställt till det!" : ) ...Å vad ska jag säga.......? Använder han vanligtvis sin pilbåge så la han undan den och tog till med sin bazooka på mig.... den dagen, i slutet av juni 2009.... ; )


Efter en lång tids funderande kände mitt hjärta.... ro(!) och det krävdes en STOR slev för att röra om i grytan..... Det blev ordentliga svallvågor såklart och en av frågorna nu är om jag nånsin kommer att uppleva lugnt vatten igen...? : /

Idag, sedan i slutet av augusti, bor jag i en 1:a mitt i samma by och trivs faktiskt allt mer riktigt BRAAA! Ironiskt nog är det (bortsett från 80% av Lidens befolkning) min pappas första lägenhet! ; ) I lägenheten bredvid (lite mer kuriosa!) bodde vi då jag föddes! 1979!

...Vilket osökt för oss in på det faktum att jag faktiskt passerat den magiska gränsen under ti´n! ; ) ..Jag är född under septemberjakten och har nog aldrig någonsin varit så glad över det som i år! Hade en helt fantastisk 30-årsdag... Jakt, med underbart väder, underbar middag tillsammans med min familj, inkl. mina älskade småtroll och deras tillika farmor, älskade familjen fr Jala (åtminstonde 75%.. ).. ; ) och en massa ljuvliga hälsningar! : ) ....Ok, det blev vissa...erhum! ..."missar"...men heeeey? ...VAD gjorde väl det då dagen avrundades med ett besök i Masarotsvika av Byns jaktlag.... ? OOOH What a night........å-HÅÅÅÅåååååå.... vilken onsdag..... : /

Mmmm... Å jag som skulle göra en historia kort.....vad mer?

- Min lillebror har blivit stor.

- En del har lämnat jordelivet, andra har kommit till oss!

-...som LISA tex! : ) Välkommen lilla sockergryn! Sooom vi har väntat!!....eller jag iallafall å många vinkärringar med mig....haha.. ; )

- En hel drös har separerat under typ samma tid.... vilket har gjort att man hamnat i nån slags lista....Iiiiisch!

- Andra har gift sig! : ) ...Ja det händer faktiskt fortfarande emellanåt det oxå!

- Svininfluensan! ....grymt... Dök lägligt upp på tapeten mitt i finanskrisen....

- Grunden på Jala finns!!!!!!!!!!!!!!!!!!

- Vi har bokat en resa för 17!!! ...Eller nä, för 4 personer... men den 27:e lämnar vi hursomhelst det trista novemerrusket för en veckas sölande på Gran Canaria!! : ) Ska bli urmysigt!!

....å VILKA är de då? Snyggingarna (fr. vänster t höger) på bilderna från igår...?

1. Tomas. Min Amors mål den dagen i slutet av juni. Min fin, min kärlek.. Vi kommer att skaka på huvudet så länge vi lever när vi får frågan om vad som hände och hur det egentligen gick till......... LÄNGTAR efter dig...

2. Winter. Tomas vackre, älvlike son, Så fin , så go, sån förebild, så full av känsla!...å SÅÅÅ full av energi! ; )

3. Leopold och Liam. Lite äldre. Lika vackra. Lika underbara... mammas gryn!! Så älskade - av så många!

4. Jag. Inte mycket nytt.... ; )