torsdag 19 november 2009

Vi komma vi komma från pepparkakeland....!

...Så har årets första pepparkaksbak gått av stapeln! ...Å det blev faktiskt mer idylliskt än vad jag någonsin vågat hoppats på! Det var egentligen bara det randiga förklädet och julsångerna i bakgrunden som fattades...så länge man höll fokus inomhus vill säga... Ute fattas det allt ett vitt täcke för att julstämningen ska infinna sig på riktigt.
Det var tre glada gubbar och en gumma full av tålamod som tog sig an den färdigköpta degen från Åsarna som försvann i ett nafs! ...Kan iofs bero den yngste bagaren som, förutom att sjunga och härma läten från de olika pepparkaksformarna, helt ignorerade det där med gräddning av sina kakor.. Mot slutet var han så sockerstinn Leo att han hakade upp sig fullständigt och gjorde en remix av "Lilla snigel"..
Liam har alltid tyckt om att baka och stortrivdes som vanligt! Lite klurigt var det allt i början då man gjort ett avtryck i degen att veta vad man egentligen skulle peta bort..? Ganska snart fick han både kläm på det och klämde i för full hals då lillbrorsan ville veta hur älgen låter... : )
Mästerkatten i bageriet var den äldste av de tre, Winter, som med knivskarp precision och ett matematiskt tänk fick till de överlägset flesta kakorna (både ur en och samma "kavling" och totalt)! Ett imponerande tålamod måste tillskrivas den pojken som trots den ihållande konserten och pepparkaksformar som stundtals ven kring öronen, tog uppgiften med ro och glädje! : ) Ganska snart hade vi fått i hop en freakshow av olika halvbrända figurer.. Där finns tjernobyl-älgar, vingklippta änglar, huvudlösa gummor, orkanskadade granar, anorektiska grisar, dödskallar, fallande stjärnonor, benlösa hästar och div annat roadkill... : ) Det är just det som är hela tjusningen med att baka pepparkakor! Det och det åtföljande kvällsfikat med årets första glögg! ; )
Ja vi kan väl säga att vi tjyvfirar 1:a advent lite..... Vi är ju liksom inte hemma nästa söndag så......... ; ) hehehe!!

3 kommentarer:

Eva sa...

Låter som ett VÄLDIGT lyckat bak...! Själv har jag bokat biljetter till en konsert. Ska ner till Uppsala den 21 maj och se den grekiske sångaren George Dalaras som har sålt över 40 miljoner(!) skivor... Sen åker vi den 26:e... =D

Ina sa...

Mmm - midnatt råder, tyst det är i husen, tyyst i huusen...

Härligt med peppargubbar o gummor o andra "livsformer". Trevlig resa o TACK för påminnelsen...

Frk Swan sa...

Åhhhh va mysigt det låter! Hade kunnat betala mycket för att se smågubbarna , deras ihållande konsert och bakande ;) Hoppas ni får en jätteskön semester !!!!
K R A M