måndag 2 november 2009

Måndag 2 november 2009..

...Började som en helt vanlig måndag (som de ser ut emellanåt ; )... Vaknade med huvudet djuuuupt in under kudden, spottande, fräsande,muttrande, famlande och med en SUCK av lättnad då provlarmet gick 09.15... Jag kunde efter en stunds ögongnuggande konstatera att jag faktiskt va ledig : ) och glatt studsa upp ur sängen... Ok, jag tog mig upp utan att behöva påkalla hjälp iallafall...
Bara ett par ögonblink därefter hördes mina älskade småknoppar i trapphuset... Tjoande i det sedvanliga "Wooooh! Det ekar här-ropen!"....å sen var vi vakna allihop på Lidenvägen 98B..

Vi började med mys i soffan (Lovely!!!)men begav oss ganska snart mot staden. Mamman va ju tvingad att skaffa nytt pass! ...Joråserniatt....! ; ) Så vårt första pitstop blev polishuset..
En något spänd Liam höll krampaktigt sin mamma i handen på väg in och konstaterade att "Idag har jag varit snäll mamma, så polisen kommer inte att ta mig!" : / (Mamman "Mmmande" i frågan om VEM som skulle hotat dig med nå sånt.....????)

Jag vet inte hur många av er som skaffat pass enl de nutida rutinerna...? Det gick på löpande band kan ja säga....

...Hipp, happ å NU skulle vi ta kort!

"Stå på det gula å titta in i linsen!!!"...."Står du på det gula nu???"

..."Eeeh...jaa?"

KLICK! KLICK!.....

"Håret var kanske i vägen eller....? Tänkte på luggen...? ...eller?"

.........."Ja, jo det var alldeles för mycket hår i vägen.....Ok, det blinkar 2ggr till å sen ska det väl va klart..."

KLICK! KLICK!

"Placera BÄGGE fingertopparna mot de röda lamporna....håll kvar......Neeeeej! Håååååll kvaaar.....Så!..Hitta en ledig ruta att skriva din namnteckning på... ok..Så HÄR ser det ut! Ok?

("Ööööh...?? ...Mm! Hrm!...hehe...")

BRAAA! ...Då får du ett sms då det är klart....å funkar inte det kan du komma in nästa måndag.....

"Eeeeh...okeeej ....tack.....?"

Sen for vi på IKEA och åt köttbullslunch.. Grabbarna lastade in och det var faktiskt hur mysigt som helst! Därefter fick Liam tillbringa 1 lycklig timme på "Småland" medan jag å Leopold satte punkt för en del suktande... hehe! ; ) Vi gjorde även ett lyckat varv inne på Birsta City som resulterade i varsin liten leksak till grabbarna och en tröja till mamman! Liam var även in till kassan på Gallerix å frågade efter vår älsklings-Sanna...men hon hade inte börjat sitt pass ännu... : ( ...men ett glatt återséende med en av Sannas två bedårande bröder, Roger, blev d i vilket fall! : )

Väl hemma på byn igen fick vi lägligt nog bärhjälp av morbror Alex uppför trapporna... Han är sååå himla fin... Ställer alltid upp och inte minst då man behöver det som mest - i alla lägen!
Då middagen var avklarad gned mamman ivrigt sina händer å förkunnade att det nu var dags att sätta ihop den efterlängtade badrumshullan "Ascot" från Jysk!

Enligt ett ögonkast på bruksanvisningen skulle det ta 15 minuter för två personer (En man och En kvinna!) att sätta ihop skapelsen..... Dvs att skruva i 20 skruvar med insektsnyckel.... förhand då det stod strängt förbjudet att använda hjälpmedel som tex en skruvdragare.........

För oss, EN kvinna och TVÅ män tog det 1 timme + 5 minuter och en öm tumme....... Visserligen var det två mycket små män....
Jaja...nu står den äntligen på sin plats iallafall! : ) ...vilket får ytterligare en dominobricka att röra sig i mitt lilla hem.. : )Som en liten sängfösare hade jag tänkt mig en liten resumé för er som undrar....Hur mit liv ser ut egentligen och vilka skönheterna på bilderna från förra inlägget egentligen är?!
Mmm..som sagt, MYCKET har hänt, på vad som känns för mig som en eeeeevigheeeet, men som i själva verket är under KORT tid..
Låt oss börja med Amor...den lilla oskyldiga ängeln...för det är trots allt han som "ställt till det!" : ) ...Å vad ska jag säga.......? Använder han vanligtvis sin pilbåge så la han undan den och tog till med sin bazooka på mig.... den dagen, i slutet av juni 2009.... ; )


Efter en lång tids funderande kände mitt hjärta.... ro(!) och det krävdes en STOR slev för att röra om i grytan..... Det blev ordentliga svallvågor såklart och en av frågorna nu är om jag nånsin kommer att uppleva lugnt vatten igen...? : /

Idag, sedan i slutet av augusti, bor jag i en 1:a mitt i samma by och trivs faktiskt allt mer riktigt BRAAA! Ironiskt nog är det (bortsett från 80% av Lidens befolkning) min pappas första lägenhet! ; ) I lägenheten bredvid (lite mer kuriosa!) bodde vi då jag föddes! 1979!

...Vilket osökt för oss in på det faktum att jag faktiskt passerat den magiska gränsen under ti´n! ; ) ..Jag är född under septemberjakten och har nog aldrig någonsin varit så glad över det som i år! Hade en helt fantastisk 30-årsdag... Jakt, med underbart väder, underbar middag tillsammans med min familj, inkl. mina älskade småtroll och deras tillika farmor, älskade familjen fr Jala (åtminstonde 75%.. ).. ; ) och en massa ljuvliga hälsningar! : ) ....Ok, det blev vissa...erhum! ..."missar"...men heeeey? ...VAD gjorde väl det då dagen avrundades med ett besök i Masarotsvika av Byns jaktlag.... ? OOOH What a night........å-HÅÅÅÅåååååå.... vilken onsdag..... : /

Mmmm... Å jag som skulle göra en historia kort.....vad mer?

- Min lillebror har blivit stor.

- En del har lämnat jordelivet, andra har kommit till oss!

-...som LISA tex! : ) Välkommen lilla sockergryn! Sooom vi har väntat!!....eller jag iallafall å många vinkärringar med mig....haha.. ; )

- En hel drös har separerat under typ samma tid.... vilket har gjort att man hamnat i nån slags lista....Iiiiisch!

- Andra har gift sig! : ) ...Ja det händer faktiskt fortfarande emellanåt det oxå!

- Svininfluensan! ....grymt... Dök lägligt upp på tapeten mitt i finanskrisen....

- Grunden på Jala finns!!!!!!!!!!!!!!!!!!

- Vi har bokat en resa för 17!!! ...Eller nä, för 4 personer... men den 27:e lämnar vi hursomhelst det trista novemerrusket för en veckas sölande på Gran Canaria!! : ) Ska bli urmysigt!!

....å VILKA är de då? Snyggingarna (fr. vänster t höger) på bilderna från igår...?

1. Tomas. Min Amors mål den dagen i slutet av juni. Min fin, min kärlek.. Vi kommer att skaka på huvudet så länge vi lever när vi får frågan om vad som hände och hur det egentligen gick till......... LÄNGTAR efter dig...

2. Winter. Tomas vackre, älvlike son, Så fin , så go, sån förebild, så full av känsla!...å SÅÅÅ full av energi! ; )

3. Leopold och Liam. Lite äldre. Lika vackra. Lika underbara... mammas gryn!! Så älskade - av så många!

4. Jag. Inte mycket nytt.... ; )

1 kommentar:

Lotta sa...

Välkommen tillbaka med din blogg, den har vart saknad, livet är härligt Mia å ibland fylls det av de mesta oväntade saker, men det är ju det som är att LEVA, kram finaste Mia:0)