tisdag 31 mars 2009

Men ska det VA så här?!?!?!?????

...så var det dags...IGEN! ....för en ny rond mot de här FÖRBANNADE bacill-äcklen!!!! Jag blir förtvivlad! Jag kommer att drabbas av social fobi efter den här vintern - som ändå bara varat sen oktober(!!!) Man har knappt sett en människa annat än under "nödvändiga" former tycker jag (som på ICA, Macken.......) ...Nej för att antingen har det snöat så mkt att det varit förenat med livsfara att gå ut eller så har vi varit sjuka!!!
Liam som sett fram emot att få gå på dagis i slutet av veckan ligger med 39 i feber...Han längtar till dagis mycket att han tog av sin favorit-bamsetröja när han åt middag idag, ifall den skulle bli smutsig....Den skulle han ju ha på dagis! Suuuuuck! ...Gullunge....!

Pratade med Jannice förut och det låter tyvärr som om hon oxå blivit angripen...Självklart nu när de ska till fjälls å allt... Hon skulle testa nå kuckelimuck-ört-droppar hon hade hemma som jag dömt ut för en tid sedan....Men i det här läget kan jag bara hålla tummarna för att kamelpisset funkar!! Tack förresten, älskade vän, för att du är du och gör saker å ting mkt lättare, på ett sätt som är svårt att förklara, men som bara du kan! : )

..Å som om det inte vore nog blev jag sent i går kväll varse att min lille gudson Emil var inlagd på sjukhuset - å skulle få stanna över natten! Elak krupp eller RS-virus.... Lille lille gosenosen... Biggan skickade väääärldens sötaste bild på honom iförd en sån vanlig vit patientskjorta ni vet - i storlek 100! (Bild kommer....har bett henne maila den!) De fick iaf åka hem idag...lilleman verkar riktigt trött men förhoppningsvis på bättringsvägen! Tack å lov..

Yeah yeah..... Ska man försöka klämma i med nåt positivt (annars får ja väl skäll av Lotta! haha!!) är det ju "tur" att det kommer nu så de förhoppningsvis e pigga i Påsk!
Då kommer äntligen farmor tillbaka...å denna gång har hon med sig en annan stor-favorit, allas vår älskade "Bossje!" : ) Vi räknar dagarna nu!! Alltid så himla tokmysigt då de kommer...
Planerna för påsken börjar så smått att ta form! ..hoppas på bra väder och mer fiiint besök! ; )

måndag 30 mars 2009

Ett 4-faldigt leve........


....för min TVÅTUSENTE besökare... Miss Catharina Backlund (http://catiiis.blogg.se/)... hon leve! Hurra! Hurra! Hurra! HURRAAAAAA!!!!!!

....Nu har du ju uppmärksammat dig själv så bra... men jag tycker ändå det är på sin plats med ett GRATTIS! ....till MIG SJÄLV givetvis.....som har kommit upp i de aktningsvärda siffrorna i statistiken! ; ) haha...

Nämen om jag kunde skulle jag hjula för dig Catharina och för alla andra som läser och lämnar så rara och roliga kommentarer! ....men sanningen är att jag mår så sjukt illa efter att ha satt i mig en, okej, onödigt stor portion godis - igen... Men, nu tänker jag inte förstöra det här ögonblicket och Catiiis stund i rampljuset med att sitta här, grön i ansiktet och fråga mig VARFÖR?!?! jag åt allt det godiset.....det känns helt enkelt inte som rätt tillfälle att blanda in mina kära trogna läsare i min ångest och självömkan kring mina uppenbara ätstörningar... Jag ska även försöka hålla stackers Johan utanför eländet.. Herregud...Kan inte vara lätt att leva med tjejen som muttrar/gråter över hur tjock hon blitt, börjar dagen med ett par chokladwafers och avslutar den med detta övernaturliga frosseri....Urrrk! ...Å sen blir man väl inte världens smartaste och trevligaste människa heller då blodsockret åker fritt fall dagen igenom..... Snyft! Im a bad bad person......... *dunkar pannan i bordsskivan*

...Sanningen är, tro det eller ej, att jag har en riktigt bra sjukdomsinsikt och är fast besluten att återta kontrollen över min kropp å hälsa - efter påsk! ...Hade liksom gjort ett muntligt avtal med mig själv och min spegelbild att det fram tills dess skulle vara "fritt fram" för frosseri å förbjudna tallriksmodeller.... Det känns kanske inte som det mest intelligenta jag gjort just nu... fyyyy vad dåligt jag mååååår!!!!

söndag 29 mars 2009

Hur låter giraffen?

...En sömndrucken, gäspande mamma kliar sig yrvaket i huvudet och svarar "Jaa du.......?" ...Sedan har den frågan gäckat mig hela dan! Det börjar bli otroligt många frågor nu från storprins bus... man får skratta/gråta/generas och inte minst FUNDERA varje dag!

Idag har vi strejkat. Det var tur att frågan om giraffen kom i morse...Då fick jag lite annat att tänka på och slapp låta mig hypnotiseras till raseri av lapphandskarna som föll utanför fönstret...
Jag ger upp. Nu tänker jag inte svära nå mer åt snön. Nu tänker ja prova en ny taktik - att ignorera bort den.
....Så vi började alltså med en strejk och vägrade helt sonika gå utanför dörren! ..Njo okej...jag var allt ut å luftade pyamasbrallorna en sväng då Familjen Eklund/Stenström kom lunkandes efter vägen! : )
Morfar kom och tog med sig Liam på en spännande tur i sin jobbarbil...
"Muhahahahahaaa...." tänkte mamman å pappan.... "...nu ska det bli mamma å pappa-tid...hehehe..!" ; ) Så snabbt som attan stoppade vi lillprins i säng för sin eftermiddagstupplur å sen kröp vi ner i varsin soffa med en väl tilltagen godispåse och tittade på en film vi haft på lager länge - "Eastern promises"!
Jag minns faktiskt inte när det hände senast...att vi såg en hel film tillsammans som dessutom var bra! Telefonen ringde inte en enda gång och jag höll mig vaken filmen ut!...Det gäller att ta vara på stunderna väl...haha... ; ) Hur mysigt som helst var det!

Imorrn är det ny vecka igen då... Mor föreslog att vi skulle ut å gå men jag funderar på om man inte skulle ta en promenad på IKEA istället...? I vilket fall blir det tidig kväll - igen. Jag verkar ha ett stort sömnbehov just nu till skillnad från lillprins Leo som är okristligt morgonpigg..
Sedan tar det alltid lite tid för en att somna oxå... Jag fastnar lätt vid att ligga å titta på mina prinsar...Hur söta som helst då de sover....oxå! : )

fredag 27 mars 2009

Greetings from Klövsjö!

Nämen nu tycker jag att ni väntat länge nog på rapporteringen från Klövsjö...? Det är ungefär som när man varit på charterresa 1 vecka å vykortet kommer fram två veckor senare....
Å eftersom jag, helt seriöst, troligen börjar bli dement på riktigt är det väl bäst att passa på medan man minns? Jo men det är säkert!! Idag frågade jag en av mina bästa vänner om hon fortfarande jobbar kvar på samma jobb......HALLÅ??? ....Häromdan (kan ha varit i morse lika gärna..) nämnde Jannice något om deras små 4-benta underverk varpå jag utbrast "VA?!? Har ni fått kattungar????" ....Tystnad.......och sedan "Öhh.... Jaa..... Hrm! Vi ringde ju å berättade det för dig då du var i Klövsjö............."
Det kusliga är att det då blir ett "Ja men just ja!" ...men på nå vis känns det ändå som man drömt det...?

...Ja men nu var det Klövsjö vi skulle avhandla... : )
Vi åkte alltså dit förra veckan och hade fyra tokmysiga dagar.. Det är något visst med den platsen på jorden...något magiskt! ...Men i ärlighetens namn flög tanken "vad har vi gett oss in på...???" då vi anlände på fredagkvällen..


Med "vi" syftar jag på mig själv, mina barn, min Biggan, Biggans son min gudson Emil, Monica (min vän Biggans syster och en av mina toppenflickor), Julia (min vän Biggans systerdotter och min gudson Emils kusin!) och sist men inte minst Casper å Kenzo - vårt skydd mot fula fjällgubbar....Ett härligt gäng med andra ord! : )

Lördagen blev kanonfin med strålande sol och en himmel lika blå som grabbarnas galonbyxor... Då bestämde vi oss för en utflykt och lagom till lunch var vi väl klara att dra iväg på skotern!
Monica gick till fots med vagnen då det var dags för Julia att sova.. När vi kom ner på sjön blåste det något alldeles hemskt...Biggan (även kallad fröken manjana av sin svärfar.... fniss! fniss!) for fram å tbax å letade ett lämpligt ställe, ringde sin syster och ändrade planer, ångrade sig och ändrade sig igen.......
När Monica tillslut tagit sig ner med ekipaget på isen hade vi ändrat oss igen och beslutat att söka lä uppe vid stugan... Då trodde jag att Monica skulle slå sin lillasyster....

Men näe då, hon ryckte bara lite på axlarna å gillade läget (Heeelt otroligt samlad människa...). Så där på altanen till stugan satt vi sen och hade utflykt....bara njöt och älskade livet!


Barnen sov, väluppfostrat nog, sin middagslur samtidigt så mammorna fick lite tid att tjattra å ägna sig åt mammiga grejer... ; ) När gullungarna vaknat blev det lite pulkaåkning innan det var dags att gå över till Inger å Ove och dukat bord! Härligt! Det är alltså Biggans underbara svärföräldrar som praktiskt taget bor där uppe jämt....lyckostarna...

På söndagen var solen putsväck såklart och de allt för välbekanta lapphandskehelvetena föll tätt från himlen... Trots detta sken solen i sinnet så vi beslöt att trotsa vädret å ge oss ut på utflykt iallafall - det var ju trots allt vindstilla....MEN....det blir ju sällan som man tänkt sig...dagen slutade med en simulerad skotertur med samma mål som dagen före...

Biggan mekar litegrann...... Det ryker litegrann..... å vi åker skoter "på stället"...
Men då snön yr i luften känns det ändå rätt verklighetstroget!

Biggan får en hjälpande hand av bästaste svärfar å fixar biffen...

Så blev det måndag å det var dags att åka hem.......MEN...nu råkade vi komma på att vi faktiskt kunde skjuta upp det en dag å att Inger faktiskt fyllde år dagen till ära.... Efter ett noga övertänkt beslut, där överläggningen säkert tog hela 5 min, förkunnade Biggan att "Äsch! Idag är det måndag för de fattiga!" å saken var klar.. ; )

Med ny rem i skotern (SOM BIGGAN BYTT ALLDELES SJÄLV....nöjd?) konstaterade vi att det helt enkelt är inne med snöfall i år och gav den verkliga utflykten en sista chans....Å denna gång kom vi äääända till Ol-jons vallen! : ) Yiiihaaa!!

Med risk för att bli tjatig måste jag bara få spotta lite till på snön å tycka att det är väl för ironiskt att man ska måsta putta sin son ner för en annars så perfekt pulk-backe - FEMTON gånger (djuuupt andetag) - för att han överhuvudtaget ska ta sig ner helt enkelt pga att det är för mycket snö????????

Där satt vi hursomhelst i vind/snöskyddet, efter ett pulkaåk, och hade obeskrivligt urmysigt till framåt eftermidda´n....sen vankades det födelsedagsfika med tårta och champange hos Inger! : )

På tisdagen var det dock obönhörligen dags att åka hem....då sken solen likt en käftsmäll på himlen och det kändes verkligen jättekul..........suck!
Dessa dagar kommer jag att bevara i minnet (så länge jag nu är förmögen till det...haha!) och njuta av läääänge... Men jag hoppas verkligen att vi får tillfälle att göra om det snaaaart Biggan!!! Det funkade ju så himla bra med barnen och allt... De är ju verkligen änglalika våra barn...alltid så himla nöjda och glada....å aaaaldrig hittar de på några rackartyg heller.............?

torsdag 26 mars 2009

Det verkar vara inne me såna här utmaningar.... : )

1. Stänger du av mobilen när du sover? Det händer

2. Vem såg dig senast naken? Min äldsta son

3. Hur såg du ut på högstadiet? Genom fönstren

4. Hur kommer du se ut om fyrtio år? Knappast genom fönstren då jag hatar att putsa dem..

5. Hur var du på dagis? Jag var hos dagmamma

6. Hur är du att ha som arbetskamrat? Ja men det var väl en bra fråga........???

7. Har du celluliter? Ja det har jag

8. Biter du på naglarna? Aldrig på mina egna iallafall

9. Har du något handikapp? Inte så att jag får parkera på handikapp P-plats... men jag har glasögon om det räknas?

10. Är du rädd för att få hängbröst? Hrmpf! "För att FÅ????"

11. Tror du att gud är en man eller en kvinna? Definitivt en gubbe med skägg

12. Svär du? Ja, alldeles för mycket...

13. Är du trevlig mot Jehovas Vittnen? Ja om dom e snäll mä mig!

14. Hur homo är du på en skala 1-10? Vadå "Homo???" ...Homosapiens?? Dah?! ..En 10:a!

15. Tror du på utomjordingar? Ja men herregud ja! Hela landstinget kryllar av dem!!

16. Om du var tvungen att välja en maträtt som du måste äta varje dag livet ut, vad väljer du? Tacos går ju att variera en massa så det får d bli...

17. Vilken mat är den största missen att bjuda dig på? Kattmat

18. Har du blivit arresterad? Eeeeh....ehum! Njaaa...alltså jag har åkt dit för snatteri en gång, i min förövrigt fläckfria ungdom, å blev arresterad av en kvinnlig civil vakt med långt krulligt rött hår...å sen kom polisen.. men jag behövde aldrig sitta i själva arresten...bara i Adelstens fikarum...När vi egentligen skulle fira mammas födelsedag på China....hela familjen.......Kvällen slutade med ingen chinamat i magen, morsan höll på att röka ihjäl sig å ett studiebesök på polishuset.....................................Kul utmaning det här Catharina....verkligen!

19. Ljuger du? Ja, så sent som i förra meningen.

20. Har du kysst en polis? Jag tror bestämt jag gjorde det den där gången då jag slapp livstids fängelse å fick åka hem med min stolta mamma istället....

21. Är du rädd för Securitasvakter? JA, fobi är nog en mer passande benämning(se punkt 18)

22. Har du någonting att dölja? hahaha...jag älskar tolkningsfrågor.... JA, massor!!!

23. Vad har du på din nyckelknippa? Öh nycklar....åsså en sån där tant-varning i form av ett låtsas 10kr-mynt som man stoppar i kundvagnar! (...Ytterligare ett lik utkastat ur garderoben.....det går ju bra det här!)

24. Är du/har du varit gift? Nej i bägge fallen

25. Skulle du gå upp klockan tre på natten för att hämta pojkvännen från krogen? Ja men självklart! Jag ääääälskar att va fyllchaffis.............(Oooops! punkt 19)

26. Kan du laga cyklar? Allt går om man bara vill...?

27. Kan du fixa med bilar? Ja gud ja! ja e jätteduktig på att få dem inbytta om man skulle va trött på dem.... ; )

28. Brukar du köra om? Jamen JAAAAAAAAA...................

29. Kan du baka bröd? Ja. jag är värsta bull-mamman..

30. Vet du hur man frostar av en frys? suck

31. Vilken tv-serie skulle du helst leva i? Haha...ja med betoning på "leva i".... GREY´s!

Tack Catharina....trevligt litet tidsfördriv hörrudu! : )

...Gör det du å Sanna....å du å Eva....å alla andra ni som känner för det! : )

onsdag 25 mars 2009

En....tvåååå....treeeee.....fyyyyraaa............

Jag räknar får. Jag kan inte se dem men känner hur de springer rakt igenom skallen på mig...in genom höger örat å ut genom det vänstra... Å de lämnar efter sig en luddig känsla av att ha hela huvet fullt med bomull!

Vad jag fsöker säga är att jag är onaturligt trött! Har hur mkt som helst att berätta om dagarna som gått å jättemånga fina bilder att dela med mig av - men ja ooooorkar iiiinteeee nuuuu!!!! ...Å snart är klockan 21.00 och det är dags att ta plats i soffan för veckans Greys-moment : ) ...Denna gång tänker jag tvinga Johan att sitta kvar å hålla mig i handen å langa pappersnäsdukar - hela programmet!

Måste bara säga att jag haft en himla bra dag idag! : ) Har varit å hälsat på två av mina trognaste fans, två helt tokiga och fullkomligt underbara människor, mor å dotter - Lotta å Sanna... Alltså ni är bara så mysiga och roliga å lättsamma på nå vis! ...Ja herregud - de har en skylt på ytterdörren som säger "Välkommen alla goda människor - här är vi kannibaler"...... hahahaha.. Jag är stensäker på att ni kommer att få era nya tapeter - inom kort.

Nämen tydligen blev detta nåra rader trots allt.... "Ja ska bara" är mitt mellannamn...bland många andra, för jag är ett väldigt kärt barn....hmm...

Jag måste ju oxå bara tacka ALLA er som läser min blogg å lämnar såna otroligt positiva och upplyftande och inspirerande kommentarer! Det är vansinnigt roligt! Jag trodde aldrig jag skulle tycka det va så roligt att "blogga"... Tyvärr blir det ju lite gläpp ibland...
Ni ska få höra om våra underbara dagar i underbara Klövsjö...för det är helt klart en sådan upplevelse som är kul att spara för framtiden å blicka tillbaka till! : )

...Men inte nu! För nu börjar det!!! ; )

torsdag 19 mars 2009

"Frågan är hur vi ska få loss pulkjäveln....?"

...Ja det är väl lika bra att fortsätta där jag avslutade sist? Vår idylliska familjeutflykt till Storfinnmyra i söndags...

...Å det blev verkligen idylliskt! På riktigt!! : ) ..Ja bortsett från den här lilla fadäsen då innan vi nått målet..men herregud vilken petitess! Medan de stora pojkarna löste problemet, med både mer och mindre vuxna metoder..., satt jag och Leo å bara njöt av skådespelet! ..Å då menar jag inte dramaspektaklet nere i backen utan det storslagna runtom oss! Himlen kändes så nära på något sätt... å var så blå som den någonsin kan... Naturen omkring oss så orörd och skyddad i sin onaturligt tjocka vinterskrud...Jag knäppte måååånga kort inne i skallen den dagen kan jag säga!

Väl framme var jag alldeles torr i munnen av allt detta förundrade gapande...så det blev till å rota fram någonting att dricka lite snabbt. Jag var så desperat att jag var tvungen att ta första bästa jag fick tag på.... ; ) På myra väntade oxå ett härligt gäng, så det blev en hel del skratt under den sprakande solen!









På måndagen var vi oxå lediga tillsammans och tänkte göra en repris! ...Men självklaaaart tog det ju å snöade hela jävla förmiddan(!!!!!!!) ...Rätt logiskt ändå...det har ju trots allt säkert töat 1cm så nån jämnvikt ska det väl va...............?

Johan tog med sig Liam till stan och tittade på brudar, björnar och bössor! haha! De lyckades även köpa lite kläder och luncha på Mc Donalds. Jag å Leo stannade hemma å tog den promenad med Jannice som jag trodde skulle bli den sista i mitt liv... Nu är det jvlar i mig dags att lyfta arslet av sofflocket!!! Vi gick kanske 5,5 km och jag blev så knäckt att jag var tvungen å sova middag sen. Benen kände som bly åsså fick jag frossa - hela natten... : ( Visserligen har vi haft otur länge nu med sjukdomar och skit men på sista tiden tror jag faktiskt jag börjat använda det som en "ursäkt"...? ...Usch vad insiktsfullt... Näpp! Jag tar genast tillbaka det och hävdar istället att min teori återigen stämmer: Det är livsfarligt med motion. ; )

I tisdags då...? ...Hmm.. Tjaa...? ...JOOO!!!! Herregud! Jag blev ju stolt katt-mormor för tusan! ..till väääärldens sötaste skapelse.... Vi har ju vetat ett tag, och i ärlighetens namn fasat för, att Loka varit på tjocken. Vi kunde dock aldrig tro att det var så nära och plötsligt låg hon bara där denna lilla älskvärda tuss!

För er som inte har Facebook kan jag ju berätta att jag lagt upp ett album som heter Till Sanna från Leopold...mhuhahahahaaaa! Det har redan utvecklats till ett mycket intressant forum där det enda syftet är att vinna Lottas hjärta! För Sanna är såklart redan såld - hade räckt att visa svanstippen för henne...hahahaa ...Alltså Lotta är Sannas mamma/sambo som är såååå bestämd i det faktum att hon över sin döda kropp ska ha en katt i sitt hem...... Det är MYCKET intressant och jag lovar att uppdatera er fortlöpande... ; )

Onsdag var det igår... Då joppade jag hela eftermiddan å var hemma lagom till att natta/ bråka med två trötta pojkar. När jag kom hem grabbade pappan sin bandyklubba och formligen flydde ut genom ytterdörren...Han var så där snabb som de bara är i tecknad film ni vet....

Tack å lov var varken jag eller Liam särskilt sugna på maktkamp, så allt gick rätt smidigt och jag kunde krypa ner i soffan å luta mig tillbaka kl 21. för veckans Hallelujah moment .....Grey´s Anatomy.... Det var faktiskt länge sen, om jag ens någonsin, blivit så illa berörd av ett TV program.. (Ni som följer serien vet exakt vad jag menar..) Jag grät så till den milda grad att jag hulkade och var tvungen att gå å lägga mig direkt efteråt....Sen låg jag och bara tittade på, höll om och pussade på en sovande Liam och grät ännu mer tills jag somnade... Jiiizes.!

Idag är det Torsdag å...klockan ÄR verkligen SÅ mycket!! Då måste jag sätta fart på det 29 åriga maskineriet!! Det ska tvättas, packas å ställas med lite mat inför morgondagen! : ) Då åker nämligen jag och barnen till Klövsjö tillsammans med Biggan o Emil, Monica o Julia! Det ska bli helt underbart....
Eftersom det var så dåligt med bilder i detta inlägg avslutar jag med den fantastiska vårbuketten vi fick av Farmor å Maggan förra helgen! ; )