söndag 25 mars 2012

Världens längsta vecka eller?!

Det känns onekligen så! Är mitt uppe i en helg som aaaaaldrig tycks ta slut!!! Eller ja, det är ju söndag, så visst..det går väl framåt... Kom precis på att helgen (som jag tillbringar i uniformen) faktiskt blev 1 timme kortare i och med övergången till sommartid! Alltid en liten tröst! :)

Hela veckan har faktiskt varit hemskt lång.. Den har definitivt haft sina ljusa stunder men har framför allt varit lång.

Måndag och tisdag var allt ett töcken med ledordet ÅNGEST. Jag var helt knäckt över att helgen gått så fort som den gjort! Inte hälsosamt att ha så roligt!! Haha!

Inte förrän på onsdagen, då jag for ner till stan för den årliga barn-hlr-repetitionen och fick använda hjärnan lite, började jag vakna.
På eftermiddagen utspelades en situation som satte mitt psyke på prov ordentligt. Många av er har redan hört denna tragikomiska händelse, men jag bjuder på den igen..

For på Handelshuset för att byta Liams galonbrallor (inte helt billiga Didrikssons) som gått upp i sömmen efter bara ett par veckor. Stegade fram till disken och förklarade mitt ärende för hon på andra sidan. Jag lägger på mitt allra vänligaste jag och förklarar milt att det inte var längesen jag köpt dem, men att jag förstår om hon inte kommer ihåg mig.. Herregud, 100-tals ansikten har väl hunnit passera sedan dess..? Försöker dock friska upp hennes minne med att jag höll på att pissa på mig vid tillfället och fick låna personaltoaletten. Att jag nog är deras tacksammaste kund det här året! En glimt av igenkännande drar över hennes ansikte och det rycker lite i hennes stela mungipa. Hon skruvar dock lite på sig och ropar till sig chäfen.

Chäfen: "Nä så här ska det ju inte vara! Det här fixar vi! ...Men visst hade du en jacka till oxå...?"
Jag: "Joo..den pippirandiga, en sån som den därborta..men DEN är det inget fel på!"
Chäfen: "Ok. Men vi säljer dem i SET. Du måste ta med dig jackan också om du vill byta".
Jag: "Eeeh...okeeej? Men det verkar väl lite slösaktigt..? ..Men visst, ok. Nu är det ju bara det att jag bor i Liden. Detta är ju rätt viktiga kläder för min son. Han skulle behövt ett par nya redan igår om ni förstår vad jag menar..? Kan jag inte få ett par nya byxor nu och komma in med jackan så snart som möjligt..?"
Chäfen: "Nä. Du måste ha med dig jackan".
Jag: "Ok. Men då åker jag hem till LIIIIDEN - NU, hämtar den och kommer tillbaka i eftermiddag, är det ok? ..Å börja inte bråka om nåt kvitto då, för det har jag inte kvar!"
Chäfen: "Nä. Ta med jackan bara så fixar vi det här."

Sagt och gjort. Åker hem, TILL LIDEN, hämtar jacka och gryn och åker tillbaka.

Hon med det stela ansiktet stod kvar bakom disken där jag lämnat henne. Chäfen syntes inte till.

Jag: "Hej! Kommer du ihåg mig nu då?! Nu har jag varit HEM TILL LIDEN och hämtat jackan OCH ett par handskar köpta vid samma tillfälle som också gått sönder."
Hon: "Ja då ska vi se.." säger hon och piper iväg för att hämta ett par nya byxor och handskar som hon prydligt viker ihop och stoppar i en påse.
Jag: "Har ni fått in fler av den här modellen som gått sönder?"
Hon: "Nä, faktiskt inte!" Fortsätter FNITTRANDE med "..Nu hoppas vi att DU fick ta hela oturen!"

Jag sväljer och tänker att "skit samma, nu är de iaf bytta och det var ju huvudsaken.." Släpper vad som just då kändes som lite obefogad irritation.. Jag fick ju byta utan kvitto för guds skull.. Det var ju bra det! ....Så säger människan, HON:

"Sådärja! Å jackan får du behålla, för den var det ju inget fel på va?!"

*kortslutning*

...WTF??!

Den lilla röda djäveln på min högra axel väser i örat "Dra fanskapet över disken!". Den lilla gudsfruktiga saken på min vänstra vet inte alls vad den ska ta sig till och börjar skratta hysteriskt. För ett par sekunder stirrar jag bara på henne och sedan får jag ur mig:

"Vad sa du?!" tillsammans med ett bubblande hysteriskt skratt...

Hon: "Ja det var inget fel på den....väl..?"
Jag: "Hahahahahahaa!! HörruDU! Jag har precis varit HEM!! ...TILL LIIIIIDEEEEN!!!!!! och hämtat den här! Hajjar du?! 10 mil..TIO MIL av misstro!!"
Hon: "Ehum ja men vi måste göra så här då det kan finnas fler ställen som säljer likadana set."
Jag kan inte sluta skratta och skaka på huvet. Tackar för mig och lämnar butiken innan den lilla röda får sista ordet.

Herregud. Det är inte konstigt att världen ser ut som den gör.

Istället för att åka hem bjöd vi in oss på middag hos kärleken! Där gick tiden somvanligt tokfort och vi beslöt oss för att slå läger för natten.
Det hade säkert varit jättemysigt.... OM nu inte Leopold lyckats med bedriften att öppna terrariet på Douglas rum och jag gjort den makabra upptäckten att ormjäveln smitit!! Jag bannade min yngste son och frågade VARFÖR i hela friden han gjort så?!
"Jag skulle bara hälsa på ormen mamma! Å sen när jag tittade var den inte hemma!"
Vi letade, å letade å letade...men ormen var väck. Liam tyckte INTE om detta faktum å det gjorde i ärlighetens namn INTE jag heller.. Stackars Liam som var såååååå glad åt att vi skulle sova över, slogs nu mot sin rädsla och kom med idén:
"Ok mamma, så här kan vi göra. Vi KAN sova över här, men då kan väl jag få sova i bilen inatt?"

Ormen är i sig fullkomligt harmlös och ofarlig, men blotta tanken på att den skulle ringla upp i sängen på natten kändes YTTERST motbjudande.. Så vi packade ihop och for hem..

På torsdagen stormade det, vilket det ju allt som oftast verkar göra nu för tiden. Så vi höll oss inne hela dan. Bakade bullar, spelade tv-spel, lekte jakt och hade allmänt mysigt!

I fredags var det så dags att glida ner i uniformen igen. Alex hämtade grabbarna på dagis och stannade till lördagen för att få det dygnet att gå ihop tekniskt. Bästa Alex! Det blev Taco-svull och filmkväll i soffan. Huuur mysigt som helst.. TACK! För att du finns! <3

måndag 19 mars 2012

HERREGUUUUUUUUUD, vilken helg!

I lördags sa min mamma; "Jag har aldrig sett min dotter så här lycklig i sitt vuxna liv."
Å det bästa av allt, hon har fullkomligt rätt!
Det är odelat tack vare de underbara människorna jag har i mitt liv!
I helgen fick jag ha flera stycken av dem i min närhet, heeela helgen!!
När Sanna, Roger och Lotta ÄNTLIGEN anlände på fredagseftermiddagen hade de med sig en ljuvlig tulpanbukett och det här..

...En MASSA kärlek.. Fick så mycket av den varan i helgen att det inte är klokt egentligen.. På alla sätt och vis och från alla möjliga håll! :)

Fredagen ägnade jag och grynen åt ett besök på BVC och en iiiiivrig väntan... Jag hade tänkt mig en utedag i solen med pulkarace och fika, men det ville INTE grynen. De ville bara vänta och piffa till sig för Sanna! Jojo! Fint skulle dä va... Med snyggjeans, schlips å vaxfrilla! :)

Framåt kväll´n anslöt sig Ola och endel andra supportrar.. "Lotta´s lag" var enat!
Kvällen ägnades åt ljuvligt samkväm och superseriöst taktiksnack....Å såklart mååååånga skratt som det alltid blir i det sällskapet! Lorentz (Numer, bl.a., Loreen kallad) sponsrade med en lycko-sup och en utmaning "Gissa fisken!".
Nu blev det inte mycket till utmaning då Teamleadern/Kommandoran knäckte nöten med detsamma och förkunnade att det var en "Snorjärs". Det fick Loreen bokstavligen äta upp... Hahahahaha!!

På Lördag morgon sjöd det av förväntan på Örnnästet och Lotta´s Lag laddade med gröt-/champangefrukost.. En utmärkt start på dagen, med hela näringskedjan i magen.

Sen bar det av till Dacksjötjärna! Tro om vi var laddade!! :) Det gick ett suuuuuus (eller en suck..?) över tjärna då vi gjorde entré, lite senare än alla andra.. Men så är det ju, fint folk kommer alltid sent! ;)

Lotta reagerade genast med förakt mot motorborrarna som tilläts på isen. Hävdade bestämt i egenskap av gammal tävlingspimplare att det skulle skrämma fisken.. Jag undrar vad resten av deltagarna hade för åsikt kring den ljudnivå och det eviga fnittrandet som snart fortplantade sig i vårt lag.... :)


Av någon OUTGRUNDLIG anledning blev det ingen fisk för Lotta´s lag denna lördag den 17 mars (trots böner, mutor, hot och expertis-tips...). Men det ska gudarna veta, att vi är ena jävliga pimplare i vilket fall! BÄSTA laget!
Liam däremot fick en tjusig firre (i sitt hål hos pappan) och därmed en hel kasse med priser i barnpimpeln! Stoltheten var STOR i vårt lag över denna BRAGD, då han tillbringade större delen av dagen hos oss, på andra sidan isen! :)
När slutskottet gått kom en snygg uppenbarelse gående över isen, på sitt alldeles speciella sätt, i snyggjeans och lågskor.. Min "lille storebror", från schtaan! Han insåg ganska snart att han va hämme på byn, svidade om till stövlan å skoterbrallan och kom åter lagon till Murrikka-lunch på "Hultfäldts holme"
... Nu kunde det väl ändå inte bli bättre.......eller..?
När vi satt där på holmen i den gudomliga eftermidagssolen och avnjöt vår lunch (Tack vare Rolle som susade ner på byn och hämtade murrikkan, som jag GLÖMT!!) kände jag ändå en uns av rastlöshet i kroppen..En gnagande längtan och en känsla av tomhet.
Ser mig om och inser att jag faktiskt har SÅ många av mina älskade, på en och samma holme(!!) Hinner nästan förlika mig med det UPPENBARA. Att det verkligen inte kan bli bättre(!?) då telefonen ringer och det står JW på displayen... "Nu är jag botad från fjällen. Nu vill jag hem - till dig."
SMACK! Där satt den sista pusselbiten.. NU kunde det inte bli bättre!! :)
Efter en naturskön upplevelse utför Ättekälksberget och en lite...erhm!... annorlunda vätskepaus var vi åter på Örnnästet..
Ungdomarna (Inkl. Ola ;) tog en powernap medan jag å Kommandoran tog väl hand om varann och laddade batterierna, på vårt sätt! :)
Det går inte att beskriva den känslan, att få ha det här gänget- Lotta´s lag - under sitt eget tak. Fem personer som käns som en. Det liksom bara flyter på. Alla bara..ÄR! ...Helt otroligt.. <3
..å PLÖTSLIGT vare FÄST!!!
Kommandoran charmade grannen som troligen gick ett par varv med silvertejpen, kors och tvärs, runt kåken för att den skulle hålla ihop. Det behövdes kan jag säga. För det blev högt till tak med rungande allsång och hysteriska skratt!
Därefter gjorde vi Wärdshuset...sen blev det efterfest... och sen, när allt var över, började en 3-dagars BLYTUNG ångest... Över att det var just ÖVER.. och ett HELT ÅR till nästa gång!
TACK alla underbara ni som gjorde den här helgen.. För att ni är NI och för att ni finns i mitt liv! ..På återséende och revansch mot fiskfan!

Det sägs att en bild säger mer än 1000 ord. Den här har jag snott av Sanna (liksom en del andra) och speglar faktiskt, ur mina egna ögon, min mammas ord.. :)

söndag 11 mars 2012

Vissa dagar är det extra lätt att vara människa!

..Som idag! När man får va tsammans med de man håller närmast sitt hjärta.
Vaknade imorse av två pigga gryn som hoppade jämnfota av iver "Vi vill åka till JW!! Vi viiiill åka till JW!!! NU!!" Å det ville verkligen jag oxå.. Om det är möjligt att längta ihjäl sig så måste det ha varit riktigt nära..
Så vi for utöver och fick världens bästa söndag med alla grabbarna!

I vanlig ordning hade vi sååå svååårt att slita oss därifrån, så grabbarna stöp i säng på momangen då vi kom hem..
Tack och lov dröjer det inte mer än timmar tills jag få se kärleken igen, utan redan imorrn! Är fortsatt ledig i dagarna 2 och lite kvalitétstid på tumanhand är vad som står på agendan! :)

lördag 10 mars 2012

En lördag med mommen, moffen och annat trevligt folk!

Strax efter kl 9, då finaste kusin Jonas ringt och fått mig ur säng, damp detta mms ner i telefån..
"Angling plan B" tycktes gå strålande för grabbarna Westerlund i Backe! :)
Finns inga som helst fel i den här bilden, förutom att vi inte var med i den.. ;)

..MEN! Vi har haft en särdeles bra lördag ändå! :)
Tog en skotertur och slog läger vid Öhngrens på Lillvallsjön. Solen fanns med oss i sinnet men aktade sig för att visa sig en längre stund på himlen..
Älgwok på Muurikkan, äventyrslystna ongar och tillbakalutade, fridfulla vuxna..

Plötsligt var majoriteten av Modinare ett faktum på isen då finaste onkel Brunbjörn, Gittan, Jonas och småsessorna anslöt sig.. "SMÅ" käns i skrivande stund rent lögnaktigt och jag får lov att korrigera mig.. JÖSSES(!!) vad stora de blivit!! Wilma har möblerat om ansiktet och Maja vuxit en halvmeter sedan sist vi sågs! Fina fiiina flickorna...
Jag blev varm i hela kroppen efter lite snickelisnack med Maja och grabbarna fick ny, explosiv energi av Wilma och hennes tricks från bryggan (..Som fick håren att resa sig i nacken på oss vuxna....)
Jo just det... Vi har ju med ljus och lykta sökt Lorentzon ett par dagar, med föga framgång. Men idag hittade vi honom!! ...Ta-daaaa!!

.....höhöhöhöhöhöhöhöö!! ;)

Som ett extranummer för de små på väg hem hade vi planerat en 7-helsikes pukatur utför Ättekälksberget... Men snön var som socker och det slutade inte alls som vi tänkt.
Älskade, underbara moffen... med sin sköra rygg, SPRANG stundvis för att putta på sina små utöver....En syn jag aldrig någonsin kommer att glömma.. <3


När vi nått byn tog vi ett spontanbeslut och lufsade över till grannarna där vi bjöd in oss på eftermiddags-samkväm. Ett allatiders UTMÄRKT beslut!
Nöjda grabbar, nöjda mammor, gooooood middag, gott,gott,gott..! :)


Väl hemma hann vi inte mycket mer än att hänga upp alla kläder och kraschlanda i soffan.. Supernöjda. Efter en superbra dag!

..Men jag/vi saknar kärleken och grabbarna hans.. supermycket! Så imorrn gör vi nog (trots allt - nu ler Tommy! ;) en tur utöver.. :)

fredag 9 mars 2012

Mmmm.....Malou!

Sitter och beundrar det senaste tillskottet i vårt hem.. Vår nya fiiiiina kökslampa!
Så fort den kom i taket började armarna automatiskt att röra sig i en iver vilja att ändra om och förnya! Nu hänger den såå fint över vårt (avskyvärda) köksbord.. Fick sällskap av min favoritbild på grabbarna och min "genom tiderna snyggaste shoppingpåse!"
Lampan och GUDSÅMYCKETANNATFIIIIIIIIINT hittar ni hos Malou´s Tingstuga (här i Liden!)! Gjorde en sväng förbi igår och lät mig förföras av allt nytt hon fått hem..Mjau! Det riktigt rycker i fingrarna av vårpyssellust!

Ikväll har vi haft högklassigt fredagsmys med morbror Alex! Tv-spel och en ormgrop av armar och ben i soffan till "Björnbröder".. Mysmys!
Imorrn blir det en skotertur och lunch i det fria med mommen å moffen! Våra anglingsplaner gick tyvärr i stöpet..men det blir alla tiders ändå! :) Lääängesen vi hade kvalitétstid med älskade mor&far!

Var förresten förbi BVC och lånade otoskopet.. Herrejössesamalia!!! Det är verkligen TVÄRstopp! :/ ..Klurar på en ny krigs-strategi..

Vaxpropp vs Frk. Modin 1-0

Jag har lääänge hävdat att min yngste son hör dåligt - på riktigt.
På 4-års besiktningen upptäckte man mycket riktigt att hans högra öra tagits i besittning av en hiskelig vaxpropp. Totalt stendöv.
Så.. Köpte ett Revaxör-kit och tog upp kampen. Har droppat och droppat och droppat.. spolat, spolat och spolat... Men fanskapet tycks trivas där inne.

Igår trappades kampen upp och det kändes som om jag fyllde hela Leos huvud med Revaxör innan sängåendet. Nu på morgonen var jag peppad till tusen. NU skulle den UT!

Leo: "Men mamma, det kommer att rinna ut genom andra örat!"
Jag: "Haha! Ja skulle det göra det, då vet vi att vi fått bort vaxproppen med säkerhet!"

Jag spolar. Å spolar...

Det enda som händer är att jag blir blötare och blötare. Vi kämpar tillslut i en stor pöl av vatten på badrumsgolvet.
Man kan ju tycka att stackars liten skulle uppleva det hela obehagligt.. Men han skrattar än mer hysteriskt ju blötare jag blir och till "prupp-ljudet" som uppstår då det tar slut på vatten i spolblåsan.

Tillslut ger jag upp. Kapitulerar. Känner mig lite osäker på hur mycket vatten man kan spruta in egentligen??
Leo utbrister: "Jag hör! JAG HÖÖÖR!!"
Jag: VA?! Är det sant! Hör du nu??"
Leo: "Va?"
Jag: *suck!*

Måste smita in på BVC sen och låna ett otoskop. Det måste ju va helt hemskt att ha det sådär! Att höra sig själv som i en burk hela tiden.. Stackers mammas lillprins.. <3

torsdag 8 mars 2012

Phuu....! Det finns två vitrumpor kvar iaf!

..Var annars orolig att hela beståndet fallit offer för den prickiga kattfan som härjar kring byn!

Idag var frk. Modin seeeeg i starten efter 3 rätt tuffa dygn i tjänst. Hela jag kändes trögflytande! Började därför dagen med en genomkörare upp till Väckesjön i jakt på motion, syre och förhoppningsvis spår efter Lodjuret i nysnön.. Hittade inga spår men fick en skön promenad!

Sen hämtade jag grynen på dagis.. Åh som jag har längtat!! Det blev så fasligt tomt efter vår långledighet tsammans..
Om någon undrat varför det gapats och skrikits från Örnnästet ikväll, som om någon varit riktigt illa ute, kan ni ta´t piano.. Vi har haft TV-spelskväll och kämpat för våra liv i Toy Story! :) Jag har fått lägga en fömögenhet i svär-burken kan jag säga.. :P

Nu ser vi fram emot en myshelg tsammans.. Bortsett från ett ev besök på Drakborgen imorrn blir vi hemma, utan flängande. Det ska bli lovelyyy! Ännu lovelygare är att kärleken oxå planerat en Liden-helg med sina grabbar, så på Lördag blir det troligtvis angling och samkväm med dem, moffen och grabbarna Lorentz! LOVELY var ordet. :)

Förra helgen var vi däremot ut å flängde, vilket vi ju oftast gör! Haha!
I lördags följde bästa barnvakterna med hem till kärleken och vakade över de små medan vi åkte på fäst i staan! Huuuur jäkla trevligt som helst.. Middag på Stekhuset, förfest hos älskade Lotta och Mc-fest på Railway. Det kan inte bli annat än tipp-topp med det underbara gänget!! Grabbarna hade oxå haft en toppenkväll med bästa Olivia och Mysan. Hade inte förväntat mig annat iofs.. Tjejerna är fantastiska!
På söndagen va jag trött. Jättetlööött.. Hujedamig.. Men det var, utan att tveka en sekund, helt klart värt det!! ;)

Nä, nu knölar jag ner mig mellan mina gryn i min 120's! Lär va ännu stelare imorrn, men Drakborgen ska nog mjuka upp tant!

torsdag 1 mars 2012

En vecka med mina underbara älsklingar....

Fick en å annan fråga innan avresa; "Men...Hur tänkte du nu...?!"
Svarade; "En veckas alldeles egen kvalitétstid med mina älskade tu!"
Flyget från Midlanda försenat, såklart.
Då Leopold spottat ut tuggummit och mest troligt haft ihjäl en fisk i dammen kunde vi inte stanna där i 3 timmar - fullkomligt uppenbart.
Fick moffan att göra en U-sväng och köra oss till Modinczky's gryt,
Där hittade barna mellis och mamman en sedvanlig whisky - Vilket flyt!
När vi väl satt på planet var det tummen upp,
barna stöt-sov tills vi checkade in på hotellet 03.00, sen tog Leopold rollen som tupp!
Fick honom i säng efter lite mutor.. och okej, hot..
men på tuppen rådde ingen bot!
06.45 vaknade vi av "VAAAAAAAKNAAAA!!!! Det är FIIIIINVÄÄÄÄDER!! och morgonpigg tupp.......
"Hur i HLVT kan du veta det, solen har ju inte ens gått upp?!?!"
"Johooru, kolla HÄR!"
envisades han och drog gardinerna isär..
Där och då gick startskottet för en sagolik vecka,
finns egentligen inga ord för att beskriva den, men kanske bilderna kan räcka...
Goa, glada miner - HELA TIDEN..
För en vecka kunde INGENTING störa tiddelipomfriden..
"Taurito Princess" - FANTASTISKT hotell, all-inclusive = Du gör som du vill, när du vill..
Där fanns ALLT och lite till!
GRABBARNA fattade så småningom vinken..
..och blev stammisar i baren och ishinken!
("Kola mä is pliiis!")
En dag tog vi paus från badandet och hyrde oss en bil!
Det blev några minst sagt spännande mil..
"Mamma, vet du verkligen vart vi ska..?"
"Självklart! Vi ska bara se oss om lite först! Lugn gubben, det här blir sååå braa!"
Efter vår lilla sightseeing och ett par av mamman svalda frustrerade vrål,
kom vi fram till Palmitos Park - dagens mål!
Där strosade vi i sicksack mellan varje glasruta och bur,
hänförda av av alla fantastiska växter, fåglar och djur..
Dagens höjdpunkt blev ändå besöket hos delfinerna,
"tefatsögon och med hakan i backen" får beskriva minerna!
Vilka djur!! En upplevelse må jag säga, för oss bonnläppar från Liden,
Jag hade gåshud och tårar i ögonen - hela tiden!
Kl 21 varje kväll var det Minidisco för de små,
jag fattar inte att de ens orkade stå!!
De fick lära sig alla möjliga sköna moves och rockade loss,
fick med sig mamman på dansgolvet oxå förstås! :)
Jag vet inte hur många gånger jag redan tittat på bilderna från denna underbara tid,
det första ordet som dyker upp i mitt huvud varje gång är FRID...
En eftermiddag gjorde vi en tur till Puerto Mogan - grannbyn,
där fick Leopold in en hyffsad bredsida på en mås.. Jag trodde jag skulle dö. Vilken syn!!
Förnuftig, rättfärdig mamma som lägger ifrån sig kameran och hejdar sin ligist..?
..eller mamman som bara inte kan låta bli att skratta och föreviga eländet..? Hrm! Bilderna avslöjar mig visst.......
TACK mina älskade söner! Vilka hjältar jag har..
ni gör min värld så obeskrivligt underbaaaar!!