onsdag 31 mars 2010

Fasten your seatbelts folks....

...För imorrn bär det av!


Tyvärr ämnar jag inte följa med hela vägen i år, utan svänger av i rondellen innan Ösd... Har rutten inställd på Hackååås! : ) Räknar timmar och minuter nu... Längtan efter min fina jämte river i kropp och själ!! TOLV långa dagar har snart passerat sedan jag fick puss opp han.... Så nu börjar läget bli kritiskt!!! Fin har/ har haft en minst sagt intensiv period på jobbet med en massa nya grejer som ska funka och som inte gör det osv.. Invecklat shit det där... Tänker inte ens fsöka förklara. Så det är troligen en ganska tussig kyckling man får ta i sin famn imorrn.. Höjden av en lääängtande jämte/ alt. gravt utarbetad (Jag föredrar det första..) visade sig igår förmiddag då fin ringer från bilen (på väg till Strömsund för å jobba) och jag är ute med hunden....

Fin: VET DU HUR MYCKET JAG SAKNAR DIG??

Jag: (Rooooodnar!!) ...Eeeh..hrmpf!.. Eeeöööh..hihi!...njaaaaääääeee....? (Hunden är plötsligt ute och går med mig..)


Fin: Så mycket att jag svängde höger i fel rondell (finns 2 att välja på) och märkte ingenting förrän jag ser en skylt som det står "Stugun 7" på......

Aaaaaaw!!! Det kostade Fin typ 8 mil extra den morgonen....mig en massa fnissande och ett glödhett hjärta.... Hahahahaaa!! Jag älskar däj!

Veckan som gått har ju ändock passerat på något vis.. Två luuuugna dygn på jobbet med märkliga skjutsar mest. I morse hämtade jag grynen osedvanligt tiiidigt och fick vara där då de vaknade...SÅ mysigt!! Tillbringade ett par timmar på förmiddagen åt att sortera kläder och återigen förundras över hur fort tiden faktiskt går!!! De är inga pyttemänniskor längre våra små gryn... Smäller väl bara till så har man en 2-meters neandertalare med back-slick och gällivare-häng framför sig och "dumma dig mamma!" är i stil med aftonbön........hövva!
Till lunch fick vi sällskap av fiiinaste Jannice vid bordet...lovely!! Så förutom mätt i magen-känsla fick man även sin dos av själavård... Underbara flickan min!! Vi har ingått en pakt... Dess innehåll kommer ni att få lite sneakpeaks av i framtiden.. ; )

På eftermiddagen gjorde jag och grynen en något nerskalad "heldag" i Birsta till ett par timmars-utflykt.. Bolaget och Biltema fick det bli.......hrm!..... Vart tvungen att könskvotera (eller vad det heter) med ett kort Willys-besök oxå.. : ) Sedan ett kort stop hos mommo å moffa som rotat fram hucklen å grejer tills imorrn... Gulle er!! : )

För imorrn är det som sagt Skärtorsdag och den bästa, om än fullspäckad, torsdagen på länge! : ) Vi har en date med påskharen, ett stort behov av att städa, jag ska packa, Liam ska baka en kaka till Bossje och Farmor.....som äääääntligen kommer imorrn!! : ) Längtar!! De kommer på husesyn på Örnnästet med eftermiddagsfika innan det vankas middag i Flygge hos mor o far till kvälls.. Å sen kickar jag väl igång piasavan å flyger iväg...! : )

...Appropå att flyga iväg!! Nu är det VERKLIGEN nära för Englandsresan som går först av stapeln i vår familj.. Bröderna/kusinen/fäderna... United vs Chelsea.. på Old Trafford! Vilken resa, viiilket gäng... Hade gärna velat vara en del av det...... Men den som spar han har..! ; ) ..Å nu HAR vi biljetterna till våran match (Liverpool vs West Ham).. Så nu är det bara ett par hotellnätter i London att boka så är vi all in... Skulle jag ta in hur det VERKLIGEN känns och hur efterlängtad vår resa är skulle jag få en hjärtinfarkt....so that´s all... tillsvidare.. ; ) Lovar att mata med utsökta, otäcka detaljer och resedagbok... ; ) Catharina gillar sånt..

...Som appropå(!), sockerpullan, gjorde sådan reklam för bl.a. min blogg... : ) Kan bara säga Tack! och att jag är en av dina absolut största fans, inte bara i blogg-kategorin vet du väl! : ) Skulle helst av allt vilja kommentera de allra flesta av hennes inlägg med ett "höhöhö!!" "Been there, done that..." eller "HAHAHAHAHAHAHAHAAA!!! GAAAAH!!!!" ....Men är helt enkelt rädd för att tas som utvecklingsstörd då jag egentligen är invecklingsförstörd.. ; )

Dagens Liam....eller förresten det är 2! ..Påskxtra! ; )

1: I morse framför tv:n med mysigt nyvaket morgonmys..

Liam: Ser du vilken rolig gubbe mamma??! .....................han är gammal...................

2: Mamma! Kom och se vad jag har byggt!!


Liam: (om tornet till vänster) Jag har byggt ditt hem!

Jag: Ååååh vad fiiint!! Ett riktigt Örnnäste! : ) Men vad är palatset till vänster?

Liam: Pappas hem!


Glad påsk på er!

söndag 28 mars 2010

Hardrock Café på Lidenvis!

Det är söndagkväll och jag lutar mig förnöjt tillbaka efter en fantastiskt bra helg! Ljuvligt med sommartid...det blir liksom så mycket ljusare på kvällarna med en gång! : )
Igår besökte vi Dacksjötjärn i gråvädre och KUL-dagen! Hur mysigt arrangemang som helst som i huvudsak verkade gå ut på att äta och dricka! En kul skara kurade kring elden och inne i vindskyddet och frossade i ärtsoppa och kolbullar.. Liam pimplade lite och härjade med kompisar och Leo sov bort mest hela eftermiddan. Highfive för KUL-föreningen!! Ett jäkla bra påhitt för byn!

På kvällskvisten kom la familia hit på middag innan vi stegade ner till det lokala vattenhålet! : ) Där rådde som alltid en mysig stämning och hårdrocken skvalade ur högtalarna. Ganska snart drog de igång kvällens hårdrocksquiz och jag kan väl säga som så, att det inte var min förtjänst att vårt bord gick ur striden som segrare! haha! Highfive för Wärdshuset!! Hoppas på fler temakvällar framöver! ; )
Kvällen gick av bara farten och snart var jag tvungen att samla ihop mig och sliiita mig loss.. Hemma väntade två superduktiga barnvakter som verkat haft en bra kväll de oxå! Det var faktiskt första gången jag hade "riktig barnvakt"... utanför familjen så att säga! Kändes både stort och lite pirrigt! Det gick iallafall alldeles strålande! TACK tjejer!



Idag har vi haft mysdag och kurat inne.. Spelat spel, ritat och tittat på film.. Lovely! Får väl erkänna att jag inte kände mig alla tiders pigg under morgonen.. Det tog mig en bra stund att acceptera det faktum att det var dags att kliva upp...Men när jag väl kom dit gick det jvligt fort att komma ur sängen! Det blev så där bedrövligt tyst inne på grabbarnas rum...........


Nu stundar en ny vecka.. en ny lååååång vecka... (STOR låååång Suck...) FEM lååååånga dagar innan jag får sätta tänderna i min fina jämte! Har aldrig varit åtskilda så här många dagar och det känns kort sagt martyrlikt... hövva!
...2 dygns jobb följt av 2 dagar med mina småhjärtan innan jag sätter mig på kvasten å fräser iväg till Jämtlandsfjällen för att fira påsk!

fredag 26 mars 2010

Tiden går fort, verkligen fort!

Suck... Satt och tittade igenom en massa gamla kort! Tillslut var det bara att lägga ner då jag inte längre kunde se dem för alla tårar.. Varje bild minns jag som om igår.. Härliga underbara fina minnen, starka upplevelser i mitt liv som jag vid gud (eller revolutionerande bromsmedicin för alla typer av demens) hoppas att jag alltid kommer att minnas.
Liam blir 4 år alldeles snart... Vilka 4 år det varit!! : ) Går inte att beskriva med ord.. När jag tittade på bilderna kom en tanke över mig...
Tänk att få sitta och titta på dem tillsammans med mina små gryn om, så där, 30 år...
TRETTIO år är ändå väldigt lång tid och jag tänker då verkligen försöka ta vara på den så gott jag bara kan! Jag vill att de ska le tillsammans med mig när vi tittar på bilderna..
Underbara älskade ungar..
Nu är det fredagkväll och det blev så att vi håller oss på hemmaplan i helgen.. Vi har haft en underbar dag, jag och smågrynen, med en badutflykt till Timrå.. urmysigt!!
Nu när det sover sött i sina sängar känns det dock ohyggligt tomt här vid min sida.. Saknar min fina jämte!! Han har jobbat som en tok hela veckan och går troligen på en välförtjänt all-in med grabbarna i Ösd ikväll.. : )
Imorrn lördag ryktas det om en KUL-dag i Dacksjötjärn där jag och mina smågryn ämnar deltaga...
Sen är det ju det här med Hårdrockspuben på Wärdshuset.......hum hum.. Lockande? Mm.. ; ) Det är nämligen så att jag blivit erbjuden barnvakt för att kunna kika ner på den spektakulära tillställningen! (Observera; erbjuden! Har aldrig skådat ett sådant brinnande engagemang och en sådan iver i ett barnvaktsämne! ; ) ...Så visst borde man väl passa på då kanske...?

torsdag 25 mars 2010

Marie Bebådelsedag!

..."Våffeldagen" för vissa... Men då jag inte fått nån våffla idag skänker jag ist en tanke till den där Marie! : )
Idag har vi gjort en tur längs norrlandskusten till Umeå, annars har det varit ett par lugna dygn i den gröna uniformen med gula reflexer på.. Å det är väl härligt, att folk håller sig på benen!
Att den här veckan skulle gå så fort trodde jag inte i måndags morse, men imorrn är det sannerligen fredag igen!

Veckan började med en 2-dagars korvstopparkurs i AMLS (Advanced Medical Life Support) vilken avhandlar omhändertagandet av den akutmedicinska patienten.. MYCKET roligt, inspirerande och givande! Det bjöds på en massa föreläsningar varvat med praktiska stationer.. Superbra instruktörer och superbra sällskap av kollegor från hela länet! Examinationen av denna gick alldeles strålande och jag kände mig alldeles lyrisk då det var över på tisdagkväll!

Den kvällen var jag sedan ledig, som i HELT ledig..., som i TOTALT egen tid!
Kan verkligen inte minnas då jag hade en sådan kväll senast....utan vare sig ska, tänkte, borden eller måsten! ...Å vad gjorde jag för spännande av den då..? Inte ett dugg. När jag fick ner arslet i bilen på väg hem kändes det som om någon släppt ut luften ur en ballong.. Så jag for hem, kröp upp i soffan och bestämde mig för att göra en individuell examination i sänkt medvetandegrad. Det gick oxå alldeles strålande! : )

Igår var det onsdag och en av de mest intetsägande dagarna på länge! Flöt omkring som en skugga hela dan - skönt!
...Men när klockan började närma sig det heliga slaget 21 vaknade jag till! Ilade bort till Catharina, min allra trognaste Greysoholic-vän och tog plats i soffan.. Martin hade hon förvisat in i skrubben till datorn och TV4-play! ...Sen tittade vi andäktigt på veckans drama och babblade oss genom reklamavbrotten i vanlig ordning! När ridån gått ner fortsatte vi kackla tills klockan blivit alldeles för mycket egentligen.. Stackars människor.. Jag hade inte sett folk på hela dan och hade sådan sällskapssjuka att det kliade! Men tillslut blev dom iaf av med mig! : )

...Så vad blir det av helgen då?? ...Jaaag veeet iiinteee!!
Fin har jobbat sin söta häck av sig i veckan och måste fortsätta med det delvis under helgen..
Jag har både smågrynen och vovve under mina vingar så hur jag än gör får jag nog helgen att gå! : ) Det lutar mest troligt åt att vi blir hemmavid iallafall... Men, äh! Vi får se...

För er som brinner av lust att göra nåt på lördagkväll vill jag varmt rekommendera den glödheta premiären av hårdrockspuben "Highway to hell" på vårt fantastiska Wärdshus!! Från klockan 21 spelar man bara hårdrock i högtalarna och det ryktas om både headbang-priser i baren och hårdrocksquiz... Spännande! ; )

tisdag 23 mars 2010

"En fin dag.."

Så summerade min käre far söndagens familjeutflykt då jag på skakiga ben sa tack för idag..
Här kommer en lite längre men ändock kortfattad sammanfattning..............

05.30 Smågrynen vaknar. Jättepigga.

05.40 Smågrynen har frågat 10 ggr var morfar är med skotern.

05.40-09.00 Träning. Sit-ups för mamman i och ur soffan varje gång det hörs ett illavarslande ljud, när de ryker ihop i ett slagsmål med fara för liv eller då det blir onormalt tyst (= tecken på sattyg)

ca 09.30 Ringer morfarn och kollar om han är på G då vi bestämt utfärd vid 10. Han kliver ur sängen. Säger att "tiden är iiinga problem, det går fint". Barnen ivriga.

09.35 Lokaliserar morbror Alex och beordrar in till frukost(vilken jag borde tagit i tu med för länge sedan) Barnen äter upp större delen av min frukost. Förvandlas till mamma-fräs. Barnen hoppar jämnfota.

10.00 Älskade fin kör hem Alex och får samtidigt låna lite lämpliga ytterkläder; Skoteroverall och skor - i stl. 47. Barnen tjatar, babblar och bråkar om vartannat.

10.20 Har lyckats packa en matsäck - till barnen, med tanken "Man tager vad man haver" då jag INTE tänker vänta till ICA öppnar kl 12. Då har ju hela dan gått!! Fin får (trevligt av mig) fixa sitt eget fika. Själv slänger jag ner middagsresterna från igår (Sallad och en seg, bränd köttbit). Jag ser att barnens munnar rör sig för fullt men hör inte längre vad de säger.

ca 10.45 Mamman: "Meeeeen klääääää på eeeeeeeeeeeer!!!", "....Annars(!!) får ni inte åka skoter!", "NEEEJ! Gå INTE ut på balkongen i strumporna!"
ca 10.46 Liam går ut på balkongen i strumporna.
ca 10.47 Mamman: "Det där var väl (%#¤*`!!-igt) onödigt!!!??" Vill du verkligen åka skoter?? Eller kanske DU ska va hemma???" ..."Klääää pååå eeer NU!"
Leo: "Dumma dig mamma!"
Liam: "Nu slutar du tjata!! MORR!!"

11.10 Börjar efter en stunds eftertanke och djupa andetag att brotta på dem ytterkläderna. Svettigt.

11.13 Ställer frågan till en påklädd Liam om han är kissnödig? "Du borde ju verkligen ha kissat innan du tog på dig overallen.." Får ett nekande svar. (...Daah??)

11.15 Älskade fin åker till Flygge (igen) för att hämta Far och son Modin. Planen är att jag ska komma efter och plocka upp hundarna efter vägen - eftersom jag har combi. Detta efter överenskommelse med far som tycker att "det går väl bra?"

11.20 Barnen påklädda och beordrade till att stanna i trapphuset medan jag rafsar ihop det sista.

11.23 Liam står utanför porten, har halat av sig alla kläder och kissar... (Man är ingen vidare prick-skytt som 4-åring....) Mamman: Blundar i förnekelse.

11.30 PHU! Samtliga passagerare bältade i bilen. Hämtar våran vovve Atlas, speedad och förväntansfull som vanligt.

11.35 Halvvägs till Flygge ringer fin och ber mig vända om då han står på macken. Ändring i planen; Far insisterade på att pula in allt, inkl. hysteriskt ivrig hund, i bilen (Fin har inte combi). Leo är jääättetrött. Vissa hungerstecken ger sig till känna på barnen - och mamman.

11.45 Väntar på att far och Alex ska köra fram skotrarna. Fin konstaterar att det är en kvart kvar till ICA öppnar.

11.50 Far gör en spektakulär entré med skotern (nerför en snövall på ABSOLUT skoterförbjudet område - mina grannar är allergiker) och vi ger oss av mot vårt mål - Lillvallsjön. Vi bestämmer att de först åker till stugan och hämtar en skid-pulka till mig/trött Leo och möter mig uppe vid vägen så promenerar jag ner på isen. (Kuriosa: Min granne läser senare lusen av far. Far erkänner sig skyldig och ber honom ringa polisen)

12.00 Jag anländer till målet. Räknar ut att det inte borde ta dem mer än 20 minuter över Byxmyra..

12.10 Onkel Brunbjörn passerar med bil på vägen, stannar och vevar ner rutan. Glad att se honom dyker jag in med en kraaaaam genom rutan! Han kramar tillbax och berättar att de drabbats av en hemsk magsjuka kvällen innan.

ca 1 timme senare: Alex dyker upp UTAN pulka och ifrågasätter om jag verkligen MÅSTE ha den NU? Leo sover i bilen. Vaknar då Alex rivstartar skotern för att hämta pulkan i vredesmod.

Därefter försvann tidsuppfattningen i ett enda töcken.

Pulkan anländer men det saknas ett par vitala remmar. Älskade lugna fin löser problemet.
Promenaden utför ner till sjön är otroligt skön och axlarna börjar falla ner...Aaah! ÄNTLIGEN på plats!! Vilken hääärlig dag!
När vi kommer ner på sjön frågar far om vi vill ha skjuts de 400m det rör sig om...men neeejdå...det är ju så skönt att gå! Efter 50 meters pulsande ångrade jag mig lite men kämpade frustande mot målet och den lilla skaran som väntade på oss; Mor, far, Alex, Onkel Zeke, Liam och två helt galna hundar.

Liam berättar att de är i full färd med att borra ett hål åt honom så att han äntligen ska få fiska!
...Å nog borrar far alltid.... Han borrar, å borrar, å borrar, å borrar..... Älskade fin erbjuder sig gentlemannamässigt att ta över en stund. Pappa svara med ett enkelt "Ja gärna" och spekulerar i om han ska åka bort och låna sin andre brors borr istället.. Fin borrar, å borrar och borrar... Min lösning på problemet är helt enkelt att lägga ner och låta pojken stoppa ner linan i det hål som är.. Innan jag hinner utveckla den tanken är han igenom isen och alla är nöjda och glada!
Far häver ur sig några smädesord över Onkel Zekes isborr varpå han svarar nåt i stil med att vi ändå inte kommer att få en fisk med två överaktiva hundar på isen..
Leo har inte somnat om, vilket han skulle behövt, och kravlar sig ur pulkan lite sur till en början.
Jag försöker tygla hundarna. Utan resultat. Muttrar och fräser. Situationen börjar kännas något okontrollerad. Total avsaknad av lugn och ro. Alex sticker. Kompis på Vättaberget lockar tydligen mer.
Fin föreslår att det börjar bli dags för fika... Han är inte bara fin utan ett geni oxå!

Liam stortrivs i solen, med sitt pimpelspö, varm choklad och smörgås.. När han fikat klart kämpar han för att komma på benen bland koppar, termosar och smörgåsbyttor.. När han väl lyckats med denna bragd tar han ett steg bakåt å ....PLOPP! ...Rakt ner i ett surt förvärvat pimpelhål.. Dyngsur upp till knät. Han får åka hem med mormor. Far skjutar upp dem till bilen och kör över sitt pimpelspö när han kommer tillbaka.
Elden knastrar lite mysigt. Högsta beredsap på att Leo vilken sekund som helst ska snubbla och falla dit i..

Onkel Zeke har lämnat vårt läger och sökt lyckan och lugnet i ett sällskap vid en udde längre bort. Far tar med sig Leo på en skotertur bort till onkel Zeke och gänget - Det blir nog kul! Hundarna följer efter som två rykande streck. Onkel Zeke tyckte säkert att det var jättekul.
Jag och älskade fin ensamma kvar i vårt läger.. total tystnad. apati. Utväxlar några huvudskakningar och "herregud..". Far kommer tillbax med min nöjde lille son och två stört-trötta hundar. Vi äter en burk Bullens och konstaterar med ett "Jahapp..." att klockan blivit rätt mycket..

Vi packar ihop, alltihop och samtliga på en och samma skoter för avfärd upp till bilen. Jag vet inte om det var tröttheten eller tillfällig sinnesförvirring som fick mig att gå med på den färden... "Inga problem! Det här går så bra så!" förkunnade far. ....Vilket det faktiskt gjorde trots att jag fruktade annalkande arytmier för såväl mig som vovvarna.. Lite lättad över att äntligen få hämta Liam och åka hem tackade jag lite ironiskt för idag.. Det var då han sa det; Ja män dä va en fin dá!

torsdag 18 mars 2010

Världens längsta vecka?

Ja det känns nästan så! Det man gjorde i förrgår känns som waaay back in time på nåt vis.. Märkligt! Kan bero på att jag känt mig så himla tussig, trött och frusen i veckan och på den här eviga längtan/saknaden som river en i nackhåren större delen av tiden.. Hela den här månaden känns lite extra märklig! Jag både jobbar och har barnen i korta perioder, så det känns lite hattigt.. Längtar sjukt mycket efter barnen de dagar de är hos pappan och efter fin alla dagar då vi inte ses.. Hövva! Mycket längtan blir det... Men IMORRN kommer han hit, min fina jämte... ÄNTLIGEN! ..Å smågrynen kommer igen på lördag så helgen ser ut att bli fullsmäckad med kelande...lovely! : )

I tisdags lämnade jag och Liam en leksugen lillebror på dagis.. Liam var mer myssugen med mamma så han fick följa med hem igen. Vi stannade dock till uppe vid skogen på vår vandring hem där de övriga "storbarnen" skulle åka skidor. Tanken var väl egentligen att vi bara skulle passera, men Liam blev så ivrig att ta nåt varv i banan som han superfiffiga och duktiga fröknar gjort iordning! Stog i mitt stilla sinne en stund och beundrade de söta små.. Så duktiga! En härlig stund en härlig morgon!


Resten av dagen kurade vi ihop oss i soffan trots det sprakande solskenet utanför.. Sedan var det dags att hämta hem lillebror som haft en toppenbra dag han oxå! : )

Igår fick de va hemma bägge två! Det blev en lång dag. En jättejättelång dag. Klockan 05.30 förkunnade Leo att det var morgon och hög tid att kliva upp! Vi var inte riktigt överens på den punkten.. En timme senare var de i full fart bägge två och gjorde allt för att välta en morgonsur muttrande mamma ur sängen.. Kändes ungefär som om jag hade klister under fötterna, ett gruslass i ögonen och blyproteser till armar och ben.. Funderade hela förmiddagen på om det var förenat med psysisk ohälsa att bege sig till stan med dessa duracellkaniner och den här surpuppan som skulle föreställa mig själv, eller om en utflykt var just det som behövdes?

Efter lunch beslöt jag mig ändå för att chansa och vi gav oss iväg. Som om inte själva resan i sig kändes som en utmaning kryddade jag till det lite extra med storhandling på Willys som första anhalt.............. Såg på mig själv som från ovan och funderade innerligt i några sekunder på vadihlvt jag gett mig in på?? En stund senare kunde jag stolt lämna stället med fulla kassar och själen full av lättnad - Det gick ju alldeles stråååålande!! : ) Nu säger jag inte att jag tänkt göra det till ett stående mitt-i-veckan-nöje men skönt ändå att se man oroar sig bra mkt i onödan ibland!
Jag låste fast surpuppan bland kundvagnarna och kvittrande satte vi sedan av mot nästa anhalt; Timrå simhall. Där tillbringade vi en ljuvlig eftermiddag... Grabbarna var alldeles lyriska och vi hade så himla kul ihop! DET däremot, kan jag mkt väl tänka mig att göra varendaste vecka! : ) Liam: "Mamma. Det här är det kuligaste badhuset nånsin!! ....(en kort stunds intensivt funderande med rynkad panna) ...Jajjemän! Det ÄR det!" Hahaha... Ljuvlig liten värld de lever i! : )

I barnpoolen fanns, förutom vi, ett annat syskonpar (6 o 4 år).. Ett väldigt rättframt och pratsamt sådant! Efter 5 minuter hade de korsförhört oss om vilka vi var, vad vi hette och hur gamla vi var... Fått reda på vad de hette och deras åldrar, hur många baddräkter flickan hade och med vilka motiv, fått en uppvisning av hela deras tricks-repertoar i vattnet (å det var mååånga konster..), samt exakt vad de just ätit till mellanmål.....Och vad som blev över att ta med hem igen..... Allt detta med den yngsta babblandes i örat på mig på mindre än 30 cm avstånd. Plötsligt frågar hon: "Var är deras pappa?"

Jag: "Eeeh...ja, han är på jobbet!"

4-åringen: "Jaha. Min mamma jobbar jättemycket! Hela tiden! Hon jobbade igår och igår och igår och igår och igår och igår och igår och igår...!"

Jag: "Ooojdå....jobbar hon SÅ mycket??"

4-åringen: "Jaa! Fast inte pappa. Han är hemma........för han har sååå himla ont i ryggen förstår du!"

Jag: "Jasså, säger du det...ajdå.."

Då öppnar 6-åringen kaknedkastet efter att ha varit tyst under säkert 1 minut:

"Jaa! Å mamma är SÅ trött på pappa nu! ...för att han aldrig jobbar!"

Hahahahahahaaaa!!! Bubblade som bubbelpoolen inombords... : D

Det var en trött men lycklig trio som kom hem till byn.. Alldeles varm i hjärtat lyssnade vi på lillebror som sjöng "Björnen sover" tills att det rann ut i ett stilla snusande.. Liam kurade upp sig i soffan hos mig en stund, mån om att få en liten tid för sig själv. Efter bara en liten stund somnade han, som kronan på verket, i min famn varpå mitt hjärta nästan sprack.. Det är inte ofta det händer nu för tiden, ack så mysigt...

Men än var kvällen inte över.. ; ) Strax före 21 flög mina fina Greysoholics in på Örnnästet och vi kurade ner oss i soffan för veckans seans.. Det var Catharina med säcken, Nettan borti vägen, Jannice med finaste mössan och Eva-Sofie, min nu mer hotta glasögonorm till granne! ; ) En underbar avslutning på kvällen!


måndag 15 mars 2010

Ujujuj..

...Vad en helg går undan! Har fått så himla mkt gjort, men ändå gnager det i mig att man skulle ha hunnit så mkt mer!! ...Tur att det kommer fler... : )
Prins W´s fotbollsrum är så gott som klart och jag har mest ägnat helgen åt motivmålning av favoritlagets logga:

Jag gillar verkligen att måla men tyvärr är det sällan man har tid och möjlighet these days! Lite smådetaljer kvar i rummet men det blir verkligen tokfräckt.. å bäst av allt verkar grabben bli toknöjd oxå med mina och Pappa fins lite galna idéer! : )
Så lördagen spenderades till största del med en pensel i handen... Hade fullt sjå att kontrollera nerver och penseldrag under Radiosportens sändning då Timrå tillsluuuut tog den förlösande slutspelsplatsen! : )

Söndagen inleddes med en rejäl sovmorgon och fortsatte med mera målning.. Kände mig rätt mör när vi sent på kvällen kröp upp i soffan för en okristligt sen middag och lite välförtjänt söndagsmys.. Föll ihop som ett korthus tätt intill fin och sov halva natten i soffan!
Känner mig trots mycket sömn trött, trött, trött och frusen...Tror minsann att kroppen är i behov av lite vitamintillskott och en rejäl service!

Denna vecka inleds av några dagar tillsammans med mina smågryn! Tänkte att vi ev ska åka och bada men annars ska jag nog mest försöka gosa med dem så mycket jag bara kan! Därefter väntar ett par dygns jobb och intensiv korvstoppning med ny kunskap då det i början av nästa vecka står AMLS-utb på schemat. ...Å sen? ..Ja då är det visst helg igen! : ) Time flies..

Fick under helgen även ett tråkigt men inte helt överraskande besked som medförde en märklig känsla av tomhet och värk i hjärtat.. Det är lika märkligt varje gång då tillvaron tar en ny vändning och plötsligt inte kommer att se ut som den gjort tidigare..

"Det är bättre att ha älskat och förlorat än att inte ha älskat alls"

Veckans Liam:

Mamman: Har ni ätit middag..?

Liam: Mm... Å mamma, den var inte särskilt god.

onsdag 10 mars 2010

Se upp i backen!!

....Eller var det snarare "Se upp för backen!!" då vissa av oss raglade hem efter den årliga byboxningen i lördagsnatt...? ; ) ..Yeah, what a night... Å vicken dá!!
Jag, Liam, morbror Magnus och en liiite lätt jetlagad och ljusskygg, men alldeles alldeles underbar Miss Modin gjorde liksom hundratals andra en tur till Gussjöpimpeln denna fantastiska vårvinterdag! Där irrade vi omkring på isen en stund tills vi fann och tog plats i onkel brunbjörns läger! Där satt vi sedan och bara njöt av solen, knastret från en eld, snyltlunch och sällskapet av varandra.. Liam var alldeles lyrisk av alla dessa skotrar och av kvalitétstiden med sina älskade morbröder!




(Observera morbror Magnus drinkpall!! : ) ..Det blev tyvärr den klenodens sista färd..)

Fram på eftermiddan for vi hemåt för att börja linda knogarna inför kvällen.. ; ) Vi utbytte tips och idéer och hann med endel sparring innan de första gästerna flög in på nästet! En av de fascinerande sakerna med byboxning är att doping inte är tillåtet, det är absolut nödvändigt! ...Så det såg vi oxå till att hinna med..
Bästa Johanna och hennes Ångermannalänning Patrik var först in....sååå lovely att äntligen få träffa dem, få lite vuxentid och dessutom gå på fest tillsammans!! Sen flög numera utflugna Anna B och hennes nyfunna kärlek in! Lika där, underbart att ses igen...Så längesen! Trevlig kille har hon hittat oxå! ..Braa! : )
En otroligt avslappnad och lättsam atmosfär sänkte sig över oss och kvällen bara flöt på.. Jannice, fräsch som en vårvind, förgyllde förfesten med sin närvaro liksom onkel varg å det finfina sällskapet från tandläkar´s m.fl.!

Sedan ljöd gong-gongen och det var dags att ta plats i ringhörnan! På Wärdshuset var det ett ordentligt röj och en faslig massa folk! Jag fick mig en tjottablängare ganska omgående men reste mig med värdigheten i behåll ganska snabbt! ; ) Det kryllade av folk... kända och okända... huuuur kul som helst!!
När Alfredsson slagit an de sista tonerna och lamporna i taket tändes kom krögar-Anders fram till mig och sa; "Nä nu är det nog bäst att du skyndar dig hem Mia, du ska ju ha efterfest!" ...WHAT??! Jag kände hur jag genomgick en Barbamammaförvandling till ett frågetecken samtidigt som jag hörde varningsklockorna ringa.... Skulle det verkligen vara nödvändigt med förlängning?
Jodå.. Mina inneboende, Magnus och Jenny, hade gjort sig lite mer än lovligt hemmastadda på Örnnästet visade det sig och bjudit in var och varannan på sin väg ut från lokalen.. å de hade varit flitiga vill jag lova! ..Så kom det sig att det blev efterfest oxå..
Men då deltagarna började dricka colagrogg ur pipmuggar eftersom glasen var slut fick det vara nog och jag lätt gong-gongen sätta stopp för den sista ronden!

Hela söndagen låg tre utslagna jurymedlemmar i soffan och försökte utröna vem som egentligen tog hem titeln?? Det var mitt i eländet av att vara människa denna dag, en superhärlig dag full av kandidatbidrag, motiveringar, skratt och analyser... Skruvad kvalitétstid med två av mina absoluta favoritnosar..Magnus å Jenny...

I måndags bar det av till Jämtland för ett par dagars sportlovsfirande för mig och Liam! De dagarna överträffade då alla mina förväntningar, alla utom vädret... Men det gör så lite då allt annat stämmer!
Vi stannade först till i Hackås och hämtade upp fin (somjaglängtathalvtihjälmigefterienheeeeeeelvecka!!). Sedan ett pitstop i Skucku för att slå följe med resten av det bedårande sällskapet mot vårt mål - Storhogna! Det sällskapet bestod i prins W, Maj-Britt och Sven och familjen Stridh/Eriksson! Underbara typer allihop.. : )
Jag och Liam stegade sturskt iväg till skidshopen och hyrde oss varsitt utförskit för nu skulle det bli åka av! Jojjomän! ...Det var inte förrän jag på skakiga ben fått på mig hela munderingen som jag slogs av tanken "Vad i hela friden har jag gett mig in pååå???!! Jag har ju för guds skull inte stått på ett par såna här på...en evighet - minst!! Lååångt innan de här Kavringlaggen iaf!!" : /
Lilleman tog dock ingen notis av min lätta ångestattack utan bubblade av iver och kunde inte få på sig skidorna fort nog!
På något mirakulöst och krampaktigt vis tog vi oss upp i liften. När vi nått toppen och trasslat oss ur härvan av skidor (kändes som om vi hade typ 4 par var på oss...) kände jag återigen behovet av en papperspåse att andas i... Till min stora lättnad fanns 2 räddande och lite mer erfarna änglar vid min sida och jag lyckades slingra mig ur de första åken! Tack vare min stekheta älskling och hans kusin, min räddare i nöden, slipper vi ett fortsatt liv i rullstol... TACK!! ; )
Sturskheten höll i sig och ganska snart hördes Liam ropa "Men släpp mig! Släääpp miiig!" och med ett värkande modershjärta av både stolthet och oro fick han sin vilja igenom.... Å det gick ju alldeles strålande! Han störtade nerför backen i förtjusning och efter ett par åk, medan mamman fipplade med mobilen, såg jag i ögonvrån hur han grabbade tag i liften och stack iväg på egen hand! STOLT var ordet!


På kvällen bjöds det på urmysig afterski och en utsökt middag med hela gänget i Skucku.. Lovely!

Dagen efter utlovades en förbättring i väderleken och vindstilla, men det blev såklart precis tvärtom.. Grått å snålblåst.. Men tack vare mina skidglasögon och värmen i själen hade iallafall jag solsken hela dan! ; ) Jag och Liam stannade i den trygga och fullt tillräckliga "Kallebacken" medan resten gav sig ut på äventyr i närområdet.. Mot slutet av dagen fylldes mitt hjärta åter av stolthet då min lille lille lille gudson gav sig på att prova snowboard! Då fick minsann pappa Tommy känna på nerverna och hjärtat i halsgropen.. Som svar på hans oro i ögonblicken av vurpor svarade Måns bara att det inte gjorde så mycket om han ramlade, han var ju ändå bara nybörjare! Hahaha... Mr. Cool... ; )

Underbart är kort... Tack kära kära ni för underbara dagar!!

Igår, Onsdag, var sportlovet slut för vår del och vi for hem till minsteman så vi längtat sååå efter! Kvällen tillbringades i hemmets lugna vrå med middagssällskap av morbror Alex och myspys.. Fick lov att avnjuta veckans Grey´s på egen hand då de andra hängivna hade annat för sig.. Hur man nu kan ha det en onsdag kl 21?? Obegripligt.
Ljuvligt är att det blev en kort vecka.. Alldeles snart är det helg igen! Då återvänder jag på egen hand till Jämtland för ett par dar med fin.. Lite målning och pyssel med prins W:s rum står på agendan och förhoppningsvis hittar vi på nåt annat skoj oxå! Återstår att se vad det kan tänkas bli.. Längtar!
Tokkär tjej och stekhet jämte..