onsdag 15 februari 2012

Sicken KALASdag!

Idag var ingen vanlig dag, för det var Leopolds födelsedag! Min lilla älskling är 4 år...
Nu sover de små sött, totalt utslagna efter en helt underbar dag! Bästa presenten för lilleman var nog allt Sanna som firade dagen med oss! Hon har härjat med sina älsklingsgrabbar i 150 knyck, dekorerat den STOOOORA tårtan till sin gudson, lärt dem rita vinglas (till mammans förtjusning o ev. läsande dagisfröknars vetskap!) och säga "HALLÅÅ DÄÄÄÄR!" med mer eller mindre eftertryck. De har pyntat lägenheten och trapphuset, haft otaliga pusskalas.....smurfdisco, lekt div lekar, myst i soffan och skrattat - MASSOR och så där ...helhjärtat! JAG oxå för den delen.. som alltid med Sanna.. Underbara du!
..På 2:a plats i presentväg kom nog pruttleran på burk! Vansinnigt roligt! Vet inte huur många ggr mamma skitit på sig idag till samtligas förtjusning!
Hjärtegullet har kort sagt blivit ordentigt uppvaktad med paket från fina farmor och Bosse i brevlådan, videohälsning från morbror/idolen/gudfar och facebook-hälsningar via mamman..
På kvällkvisten kom pappan, mormor, morfar och Alex med fler fina presenter till lillemans stora förtjusning!
En stor dag för en stor person..
GRATTIS älskling!

Underbara älskade unge..
..Annars då? Jo tack, det är alldeles förträffligt! Det kryllar av happy moments! :)
I Fredags te.x. hade vi en så där dag man aldrig vill ska ta slut.. Tog med skidorna och fika å for till skogs. Tog en tur in på Villavägen och ut på Gåsmyra.. Magisk tur..
Eller som Liam sa, när han stakade på i ett brinnande tempo och vurpat ordentligt 4-5 gånger; "Det här är livet!"
..Visst är det det! ..När det är som BÄST!
När vi kom hem stod Leopold för matlagningen och DJ Liam för underhållningen.. En äkta tiddelipomdag!
Helgen tillbringades i uniformen och med uppkavlade ärmar. Jag och Jernkrook fick allt en del att bita i!
Måndagen gick åt till möten på fm och en "skäm bort mig själv eftermiddag" på Birsta City!
Gick ut därifrån med en ny frisyr, nya längdskidor, div REA-kvitton, walkingskor och ett "lunch med Sanna - leénde"! :)
Sen for jag ut till kärleken och bästa tänkbara avslutningen på just den dagen.. Möttes av den stekheta kommentaren "Vad FIN du är!"..Så jag vart tvungen att svalka mig med en premiärtur på skidorna innan/medan mörkret föll på.. Spännande tur med livet som insats! (Tänk: "Flodhäst med mullvadssyn, balanserande på en spindeltråd över Grand Canyon" så har du ungefär bilden..)
I går var det tisdag och som grädde på moset den årligt återkommande "Alla hjärtans dag". Valentin. Gölle-göll och putte-nutt. Herregud.
Dagen då man ska visa huuuur mkt man verkligen "ääälskar" de sina genom att gynna köpmännen med skitfula dyra nallar, gelehjärtan, annat tjafs och en massa prestationsångest. Dagen som kan bli himmel om du KÖPER något, men ett helvete om du skulle råka glömma den..
Dagen då allt går ut på att vi ska ääääälska varann och rosa lull-lull.. Nä fy fan.
Råkade höra på radion om en ICA-butik, som i flört-syfte och dagen till ära, hade ställt upp röda och gröna korgar. Tog du en röd var du "villig" och om du tog en grön "Inte intresserad"....
Visst, spännande! Kul idé i sig! ..........men wtf?!
Tänk om du snubblar in på ICA, stressad som fan och som vanligt, rycker en korg och inte uppmärksammat deras kärleks-kampanj?? ...Eller om du verkligen GJORT det och går och okynneshandlar på ICA bara för att...? Men gud..jag vet inte vad som är värst. Har inte ICA OFTAST röda korgar till "vardags" förresten..??
Tänk att det står tryckt i kalendern som ges ut till svenska folket varenda år.. År efter år. Den tryckta kärleken.
Som en aaalldeles EGEN dag...
Lika obegripligt som "Samernas nationaldag", "Internationella kvinnodagen", "DANMARKS grundlagsdag", "Vänlösa barns dag", "Mor-/Farsdag" och alla kungligheters förbannade namnsdagar!
Jag är en "Valentin-grinch".
.. OCH en "Melodifestival-grinch".
....Ja nu är ju DET jippot igång oxå. Nu kan man ge fan i att köpa kvällstidningen och ha radion påslagen till framåt maj (...då brukar det väl va över va..?) Härligt.
Så. Nu har jag gnällt färdigt! ;)
Dagen till ära, alla hjärtan och som ett seriöst led i vår hindersprövning, gjorde jag, JW och Douglas vårt 1:a besök på IKEA tillsammans.
Utmärkt gick det! Det var tillochmed riktigt Kul, mysigt och märkligt behagligt! :)
Löptävlingen som instinktivt uppstod mellan hylla 9-11 och fack 45 kommer jag aldrig att glömma.. Vi vann iallafall, ett skratt, allihop!
(IKEA=check! ;)
Kvällen till ära fick jag soffhäng med Sanna, en pimpad hall, nåt glas rött, mycket sagt, en massa världsproblem mindre, mååånga skratt och ett nytt språk! ..I-språket!
...Jig kinir jig hir mikit itt vini pi di! Kimir vi in ivirdirlig kinskip i livit!
Jag har så himla ONT i kroppen efter halva den här veckan. TACK alla ni (och mig själv) som orsakat mig den smärtan! För den är egentligen alltigenom positiv! Tränigsvärk. Från mungipor till alla möjliga oupptäckta delar av min kropp!

Inga kommentarer: