måndag 28 mars 2011

Leopold: "Mamma, kom så ska jag viska en sak i ditt öra.."

...Varpå mamman sätter örat intill och får höra den ljuvaste musik.. "Psst.. Mamma, jag älskar dig!" Mm...Jag har två underbara söner och vi har haft en helt underbar dag! Grabbarna har varit på dagis och när jag hämtade dem med frågan om de haft det bra idag var det Liams tur att vara söt.. "JAA det har vi! ..Jag har inte slagit NÅN idag!" : D När vi kom hem och gick igenom posthögen hittade Liam ett brev från sin älskade "nyblivna brev-vän (Sanna)"! Vi blev alldeles till oss alla tre när vi öppnade brevet och kikade på innehållet... Kom på efter en stund att vi skrattade så att vi kiknade - även jag! ...Det var alltså så länge sedan jag gjorde det att jag lade märke till det... : ) Älskade Sanna.. Du anar inte hur mycket det betydde för oss alla tre! TACK! Det var det finaste brevet jag/vi någonsin fått - helt utan tvekan...


Helgen var HELT FANTASTISK.. på så många sätt.. Hade jag vetat hur mycket den skulle ge mig hade jag åkt mycket tidigare.. ; )


På fredag morgon hämtade jag grynen hos pappan och fick förutom famnen full av kärlek ett paket "från grabbarna".. Mamman älskar paket! : ) Pappan känner mig alltför väl och tyckte kanske att jag borde ha något nytt att lyssna på under bilresan som väntade.. Så gulligt och så sant... : ) TACK, världens bästa pappa! : )...Å sen bar det av mot destination Undersåker i Jämtland där vi skulle slå läger hos min fina kusin Mickael och hans ljuvliga tjejer!


Stanande till hos världens bästa mysmorbror (Tidigare omnämnd som "morbror Sten" men som nu blivit pojkarnas "farfar Sten" då det är hans vanligaste tilltalsnamn som pensionär med ett heltidsjobb som just farfar... :) Det blev såklart kärlek vid första ögonkastet för mina gryn som tillslut motvilligt fick lämna Järpen med ett löfte från farfar Sten att ses igen dagen därpå! : ) Jag var fast besluten att hinna före värdfamiljen hem och börja med middagen.. Men vi han iallafall med en uppdatering, en stärkande kopp kaffe, "tidigt varje morgon" och en brottningsmatch på hallgolvet... Denna gång fick jag tack och lov titta på, men minns som igår då jag var i Liams situation och tjöt av skräckblandad förtjusning under "Jag ger mig-leken"... : ) Sten... Allas vår älskade morbror Sten.. : )


När värdfamiljen kom hem blev det kramkalas och ljuvlig hamburger-middag.. De är bara SÅÅ go'a... Alltså familjen.. men även hamburgaren! ; ) Man kliver liksom in och känner sig som hemma på mindre än 1 sek. Underbart var ordet.. Det tog även ca 1 sek för grabbarna att hitta prinsessan Ida's rum. Där gjorde de sig direkt hemmastadda och frossade i dockor, barbie, My little ponnys, glitter och glamour heeeela helgen...... (Till pappans stora förtjusning: They had the time of their lifes......mohahaha!)


...Jo, vi gick ut oxå! ; ) Trots det väst-jämtska, minst sagt, omväxlande fjällvädret blev det så pass skapligt på lördagen att jag och Micke tog barnaskaran och for runt knuten till Trillevallen! Lycklig Liam då han gav sig ut i barnbacken? JA, Lika envis och huvudlös som vanligt? JA. Efter något åk och trots mina förvarningar började tillochmed Micke svettas och gjorde ett försök att prata sörtloppet ur pojken... Kom dock efter en stund tillbaka, kapitulerad med slutsatsen att det var som att prata till en vägg..... : ) Ungefär var tredje åk satt han fastnaglad i skyddsnätet med ett lungt "ooops!" och bara väntade på att få hjälp därifrån till liften igen.. Underbara envisa unge... : ) ...Kom igen, hur lätt är det - med förbundna ögon?! : PÄven Leopold och jag gjorde förtjusande åk i "Klövsjö-selen".. Han är lurig den lille och lurade mamman in i tunneln som jag trodde skulle bli min förnedrings-död.... Men så klarade jag den galant(!) till skillnad från vissa andra vuxna i backen......Mohahahahahaaaaa!! ; )De flygfärdiga gulljänterna, Moa och Ida, ledsnade ganska snart och gav sig iväg med sin pappa på mer hisnande äventyr i systemet.. Lyckligt lottade tjejer med detta runt hörnet? JA.Nedanför barnbacken fanns även en "lift-karusell" som fick sig ett rejält funktionstest.. : ) Bröderna Brinkman: "Ingenting är omöjligt".


Lördagseftermiddagen och kvällen blev lika oförglömlig som fantastisk... Ett uppvaknande som det känns! TACK älskade Jeanette - för att du finns, för att du är du och väckte ett slumrande jag!

Middagen serverades hos underbara farfar Sten och moster Maggan.. Tacos till barnen (och Liams enorma förtjusning) och renstek med potatis/fänkåls(?)puré och kantarellstuvning till den vuxna sittningen... Yummie? JAAAA! : P


På söndagen tog Micke de större barnen på ett fröjdefullt äventyr medan den lille förnuftigt nog tog en tupplur.. Det blev miniskoter och pulkbacken a´la inte vilken som helst... : ) Liam var/ är fortfarande helt överlycklig och tycker att vi borde åka tillbaka snart igen.... Å vem tycker inte det?!


På väg hem plockade vi upp finaste Emma (Min fiiiina äldsta av fantastiska små tremänningar) i Järpen.. Med det fick jag inte bara guidning till Johans nya mansion i Alsen utan oxå bästa sällskapet! : ) Hon visade vägen hem och jag tappade hakan.... fasiken Johan, vilket mansion!! : ) Huuur fint och charmigt som helst... : P I sommar BLIR det inflyttningsfest. Vare sig du vill eller inte.. Det enda du behöver göra är att elda upp tunnan! ; )


Idag har jag haft en lugn varm känsla i kroppen och ett léende på läpparna hela dan.. Det rår ni för- mina underbara älskade... TACK! : )

1 kommentar:

Anonym sa...

Hallo!!

Ni e alltid välkommen till västjämtland tack för en härlig helg......
M,J.I,M