måndag 14 februari 2011

Leopold 3 år!!

15 februari 2008...
Efterlängtade underbara älskade Leopold kom till oss...

15 februari 2011...
Flaxade upp med tuppen och bort på Byn 2:6 för att få ta min lille 3-åring i famnen, säga grattis och tala om för honom (vilket jag iofs gör varje dag..) hur mycket jag älskar honom!
Jag blir alltid lite extra sentimental på grabbarnas födelsedagar.. Känslan då jag fick se dem första gången kommer tillbaka lika klar och stor som den var då.. Lika obeskrivlig som ljuvlig!
Känner att jag skulle kunna ha vääärldens utlägg om de tre åren som passerat...men nu fokuserar vi på nutid, dvs igår och Leo's 3-års dag! ; P
Vi ägnade mest hela dagen tillsammans jag, Johan och grynen.. Hur mysigt som helst! Grabbarna lekte med den nya Flexi-trax bilbanan (=nutida "fluga" i leksaksdjungeln) och jag tvingade Johan att städa...haha!! Allt var frid och fröjd tills Leo lyckades köra fast sin bil i håret... Som de beskyddande ansvarsfulla och mogna föräldrar vi är bad vi honom vänta, bara liiiite, tills vi hämtat "saxen"(=kameran)....

(...Slutet gott allting gott, utan sax eller blodvite... ;)
Efter middagen kom äääääntligen gästerna som Leopold väntat på hela dan; Mormor, morfar, Alex, Jannice, Elias och Måns! : ) Dax för tårta, Johans fantastiska havrebollar(!), kaaaakor och mera paket! : )
På frågan om vad han önskade sig inför sin födelsedag har han svarat "En STOOR Buzz och en groda!" ...Gissa om han blev nöjd när han öppnade paketet från mommo, moffen å Alx...? : ) "Mäh! Det ÄR en STOOOOOR BUZZ!!!!!"

Jag tror helt seriöst att jag aldrig sett ungen så...stolt! Dessutom lyckades vi fånga det på bild.. Obetalbart! : )
Moffen fick paltkoma efter fikat och drog sig tbax till TV-soffan... Därifrån hördes ganska snart ett idogt muttrande ".....men huuuur får man på 2:an?!" Lyckades med ännu en obetalbar bild då han låst fast den "rätta knappen" med blicken, på väg tbax till TV:n........hahahaha!!! I just love my dad...

Momma har alltid varit lite utav en lustigkurre... : ) Jag minns fortfarande inte vem som njöt mest av våra besök på Butterick's i Sthlm i våra ungdomsår... Denna gång hade hon med sig varsina partyglasögon till grabbarna som vi var tvungna att prova allihop, bara för att de var så vackra...... Eller "glassiga" som Jannice så fyndigt uttryckte det.... : D


Vid 19-tiden blev jag brutalt uppryckt ur födelsedagsfirandet och var tvungen att ila iväg! (Lagomt till dess diskussionerna runt fikabordet började hetta till ordentligt och berget av disk likna K2..)

Tommy fattades oss den kvällen.. Han var på väg hem från borta-jobb och hann inte hem till firandet.. Jag blev dock alldeles rörd av tanken och öm i hjärtat då jag fick höra av hans söner att han skulle handla present till Leo på väg hem(!) Senare fick jag höra att han krånglat sig in i Ljusdal med hela husvagnsekipaget för att göra detta... Kärlek......?
Senare fattade jag också att nöjet var heeeeelt och hållet hans..... Det jag däremot inte fattade var huuuur jag kunde vara så blåögd och intet-ont-anande............?!!?!
Inte långt efter jag lagt benen på ryggen fick jag ett mms av Leo och presenten.... Istället för ett kort hade han bifogat en hälsning att DEN leksaken skulle han ha i mammans lägenhet!!! (Jag skrek rätt ut på akuten..)

Det lilla aset hade köpt en trumpet.....
Summa summarum? ...En fantastisk dag och kväll för Leopold och oss andra.... Och 1-1 mellan Tommy "lilla röda traktorn" Stridh och Frk. Modin!

2 kommentarer:

Maria sa...

Underbart roande inlägg. Med bil-i-håret-kort och Tommy och trumpeten. Skrattade mig varm :))

Fortsätt så, du förgyller livet på oss som bor nere i trååååkiga stockholm ;)

Anonym sa...

Tack för att du förgyllde min dag idag med ett skratt, det behövde jag!!!
Kram på dig
Cissi