söndag 28 november 2010

Sileneium est divinium..

...I synnerhet i det sköna, okomplicerade sällskapet av min 2 bröder - bäst i världen!
Igår hade vi bokat in en syskonkväll...Något jag verkligen längtat efter! ...Å för att inte tala om deras systersöner! Leo ritade en spindel till Magnus i mitten av november och har tjaaaatat i en evighet om att få träffa sin gudfar.. Det är verkligen LYCKA att se denna ömsesidiga kärlek mellan grynen och deras farbröder/idoler..

Efter middagen kröp vi upp i soffan, avklarade en whats up? på mindre än 10 min och ägnade kvällen åt Blossas saffransglögg, lite fnitter åt diverse, önskelistor inför julen och...varandra! Magnus önskade sig sängkläder till sitt as till säng.. Jaa! Strålande! tyckte jag och visade lite uppslag från IKEA... "Eeh.. du syrran, GLÖM det.. Det hörs ju direkt att du inte fattar nåt..." Hahaha! Jag får väl helt enkelt hitta på nåt annat då.. : / När det gäller Alex julklapp har jag däremot en jäkligt bra idé! ..Men det tänker jag inte skriva här eftersom du läser min blogg... höhö! ; )

Magnus, familjens praktiker och ljushuvud, reagerade instinktivt som jag gör på ett hjärtstopp då han fick höra att min dator verkar mer än lovligt trött.. Han aktiverade genast "Telia säker lagring" (som jag inte ens visste jag hade tillgång till..) och uppmanade mig, å det bestämdaste, att flytta allt "viktigt" som t.ex. bilder dit.. TACK!

Minstingen, med myror i brallan, blev så småningom rastlös och övergav oss gamlingar för en fest nere i backarna.. "Ja det händer väl inget mer här ändå??"

..Det som hände var att vi drog igång en film, jag drog upp täcket till öronen och såg enl. Magnus uppskattningsvis 2 minuter av den innan jag somnade... : D Trevligt.

Dagen tillbringade vi hemma på byn och årets Julmarknad! Inhandlade div. härliga hantverk såsom raggsockor, struvor, rullrån och en påse djupfrysta kanelbullar för 20 spänn av en huttrande stackars tös! (veckans kollekt, så nu sitter man säkert en vecka till.. ; )
Avnjöt även en gudomlig gulasch på Wärdshusverandan, serverad från grillen och med mumsigt bröd till.. Funderade starkt på att tjuv-ta sleven för påfyllning igen å igen då Eva-Sofie vände ryggen till.. ; )
I samma stund kom ingen mindre än TOMTEN gående längs vägen!! Hade ju såklart ingen kamera med.. Men bilderna av barnens förtjusta uttryck finns etsade på näthinnan..
Liam rusade fram och berättade att han önskar sig en "Ben-10 klocka"! ...Tomten kliade sig i huvudet..(En VAD?!?!?!) Leo smög sig lite försiktigare fram med stooooora ögon och berättade försynt att han önskade sig tjejgrejor.... Aaaaw!! Det var verkligen en hallelujah moment....
Hann även med ett förmiddagsbesök till Malous Tingstuga i Bodacke.. För er som inte tagit er dit än; GÖR ´NÄ!! Där finns massor av roligt krimskrams, vackra saker och en skön atmosfär...åsså världens skönaste Malou då förstås! : ) Jag hade själv inte varit där på länge och blev SÅ hänförd och lycklig för min vän OCH oss på byn för det hon åstadkommit!

Idag gjorde vi oss en tur upp på Vättaberget för pulkarace i den ljuvliga solen och den bitande kylan.. Nääästan framme körde jag fast bilen.(=PUNKT) Efter en stunds jävlighet kom vi loss, vände om och förlustade oss i backarna vid G:a kyrkan istället! Sedan åkte vi på söndagsmiddag i Flygge.. När vi kom kröp jag ner i soffan, somnade och väcktes då maten va klar... Just like good old times.. : ) Pappa bjöd på kött, pärer och sås.. Ååååh vilken sås!!! Jag var tvungen att fylla på alldeles för många ggr och skyllde på att den blev så utspädd av allt mitt dreglande... ; P
En riktig familjehelg alltså, med de jag älskar mest av allt!
Nu blir det toktidig kväll då Leopold inte bjudit på extra mkt sömn under veckan och jag har 3 dygns hederligt arbete framför mig..


1 kommentar:

Ina sa...

Sicken tur att du har en säkerhetstänkande bror!!! Inte kul att tappa "viktigt" - trust me :-)