måndag 15 februari 2010

Lillebrorsan Leopold 2 år!


Dagen den 15 februari 2010 började för min och mina söners del då resten av världen sov.
Förväntan inför den stora dagen var skyhög och grabbarna formligen flög upp innan de ens hunnit öppna ögonen! Innan mamman öppnat sina var storebror redan i full färd med att leverera presenter och ett rungande "Jaaaa måååå han leeeva" till lillebror..
Hur sött som helst! : ) ... Iallafall tills presentöppningen var avklarad och inte spännande längre och Leo fått syn på de knippen med ballonger jag så omsorgsfullt pyntat med kvällen före.. "Meeeellååååångeeeer!!! Vill haaaa!!!!" ...Försökte med ett "Nej men de ska ju hänga där! De är ju fina ju!" Det uttalandet godtogs icke av en ballongförälskad 2-åring som sakta men säkert och med uppsträckta armar började bygga upp ett raserianfall.... Fick höra för ett par dagar sedan att jag curlar för mina barn...å ok, jag gav han ett knippe! Men baaaara för att skona de på banken under oss från den ilskna serenaden... ; ) 2-åringen blev nöjd och bankpersonalen fick lysnna till vad som kan liknas vid skottlossning istället.. Ganska lättad över att jag inte haft insatsstyrkan på besök faktiskt...
Vid 10 snåret kom mormor med mera sång, presenter och annat oljud... Hon har verkligen humor min mamma.....................

Nästa år skall vi ha kalaset hemma hos dem lovade jag innerligt och smet iväg för lite hår- och själavård på Ingers Klippstuga... Sååå lovely att bara få sätta ner sitt trötta arsle, babbla på om livet, ditten å datten å bara bli ompysslad av världens bästa Inger!


Med ett glänsande hår och humör flög jag tillbax till Örnnästet för att fortsätta firandet av minsteman.. Jag och Liam fixade tårtan medan jubilaren tog en powernap. Yrvaken fick han återigen paket av storebror... Denna gång en superfin tavla som hans konstnärlige pappa målat! : )

Lite senare kom morbror Alex och böt av mig i leken med de nya leksakerna så att jag äntligen kunde sätta igång med middagen. Just som pannan blivit het och jag ska kasta på biffarna slocknar spisfan.. I samma stund ringer ett annat hett objekt vars röst jag längtat efter hela dan... Istället för något gölle-göll möttes han av en lika fräsande flickvän som smöret i pannan... Just som jag lyft stekpannan och tänkt stega in till grannen i jakt på en fungerande spis/ alternativt servera råbiff säger han "....Men det kanske har gått en säkring...?" ("...Mäh! Då borde väl inte resten av hela förbannade hushållet fungera klanderfritt heller??? Daaah..??") ...Fin hade såklart rätt... ; ) Vårt samtal varade inte mycket längre än så då jag låg liiiite efter i planeringen och hade blodsockernivån i tårna.. : / Efter en, efter omständigheterna, lyckad middag i sällskap av Alex och morfar ramlade fikasugna kalasgäster in : ) Jannice hade med sig sina små fina män Måns å Elias och hack i häl kom Eva-Sofie med sina två underbara yrväder Jakob och Oskar! : )
Det hela slutade med en rejäl sockerintox för mammor och barn och en ljudnivå som framkallat tinnitusliknande symptom i huvudet känner jag... När festen började urarta (Ungefär då jag gömt varenda leksak som låter och barnen istället försöker kompensera det...och lyckas fint) tog vi oss samman och isär.. När de gått satt jag en stund och roades av tanken på hur våra barn skulle se på oss på ett vuxenkalas...? DÄR släppte jag den tanken och stoppade mina små änglar i säng istället..
Det har varit en intensiv men fin dag! Leopold var jättejättenöjd med alla sina fina presenter (de hårda paketen iaf...haha) och all uppvaktning från nära och kära! Bl.a. fick han ett IKEA-målarstativ där storebror tillbringade en låååång stund med att omsorgsfullt måla porträtt av tex farmor! : )

Imorgon står vardagen för dörren och det är dags för skiftbyte... : ( Har en känsla av att tystnaden kommer kännas extra kompakt denna gång... Men! Denna vecka har en bonusdag - på onsdag! : ) Då kommer ingen mindre än bästaste Sanna hit!! Yippieyääj! : )

2 kommentarer:

Catharina sa...

Myskille!! O hur har det gått till att han redan är två???

Ja Lisa har två potentiella pojkvänsämnen hos Brinkmannspojkarna ;-)

Biggan sa...

och inte kunde vi komma :-( vi har missat mycke gofika ser jag.
Många kramar till Leopold!!!