torsdag 25 februari 2010

Hallelujah! Nu vänder det!

..Tänkte jag tidigare ikväll då jag blev glatt överraskad av de -10 behagliga graderna! Må det hålla i sig...
Trots den bedrövliga bitande kylan har vi ändå haft en vecka som gjort mig varm i hjärtat! Tisdagen blev som jag tänkt! ...Nästan iaf! : ) Lämnade en leksugen minsteman på dagis och släppte in elektrikern. Sen bar det av neråt stan.. Liam kvittrade av lycka och förväntan då vi klev ur bilen vid Timrå sporthall. Han komponerade en egen bad-sång med blandade småhopp på väg in till badkassan : ) ...som var... STÄNGD! Lite ställd och överväldigad av en "Neeej! Shiiit-känsla" blev jag upplyst i cafét om att de öppnade för allmänheten 13.30.... Antiklimax. ...MEN! Det finns ju en sporthall i stan oxå! ..Sååå trist och med mysfaktor nada, men de har ju vatten i bassängerna iaf! : / En sådan gång är man rätt glad att barnen är små och relativt omedvetna.... När vi en stund senare plaskade i babybassängen kunde det kvitta var jag befann mig.. (trots känslan av en valross i ett handfat...) Liam var nöjd och lycklig och vi var tillsammans! Mellan simskolorna kunde vi även vara i mellanbassängen där vi bl.a. lekte racerbåt och Liam blev jagad av ett hungrigt pussmooonster!!!
Tillslut var vi bägge nöjda och hungriga och slog oss ner i cafét för en låååång lunch och gofika.. Huuur mysigt som helst!!

"Mamma.. När jag blir stor ska jag oxå hoppa så där högt!"
(Tittar imponerad på barnen som hoppar från lägsta trampolinen.. Då mamman stolt och sturskt talade om att hon minsann hoppat från högsta en gång svarade han bara med en "Mmm...eller hur??-blick"...)
På väg hemåt, när vi passerade Granlo, kikade jag i backspegeln.... : ) Söta fina trollungen min..

Denna ljuvliga och välbehövliga kvalitétstid gav mersmak för oss båda, så gårdagen började på nästan samma vis.. Lämnade Leo på dagis och for neråt stan.. Efter vägen ringde Johanna som var i Birsta så det fick bli vårt mål! : ) Där drällde vi runt i affärer och avslutade med ett besök på Lekplaneten. Där utspelade sig en lång historia vilken jag utelämnar i detta forum.. Men den slutade iaf lyckligt och Liam belönades med en duktig å bajsa på toa-leksak! : ) Lunch intogs på IKEA som har en mycket trevlig restaurang tycker jag! Där bjöd även Liam på en alldeles egen "Dagens" då han stolt ringer till sin pappa när vi står i matkön: "Pappa! Vet du..? Jag har bajsat i toaletten! Å det var en jättelång korv!!" : ) Det gjorde hungriga köandes liv lite enklare då de omkring oss brast ut i ett samstämmigt "Aaaaw..." och fnitter!

Eftersom jag gjort en koll på kontot på morgonen tyckte jag att vi kunde ta en sväng på nedre plan innan det var dags att åka hem.. Tror aldrig jag lyckats gå därifrån tomhänt... inte heller denna gång! ; ) Gjorde inga impulsköp och blev inte attackerad av shoppingdjävulen men det blev ett ganska långt kvitto ändå.. Aja, tänkte jag.. Det får bli månadens utsvävning..!

Hade då ingen aaaaning om att den egentligen skulle komma en stund senare...som ett brev på posten/ smäll på käften... Då Johanna skulle hem tänkte jag att vi lika gärna kunde ta den svängen så hon fick skjuts! Där på Norra vägen, på krönet vid Sköns kyrka, dyker det plötsligt upp en människa med gul väst och stooora svarta hanskar i vägkanten. Först slår reptilhjärnan till och tänker "Mäh! Vem kan det där vara? ..Någon står och vinkar! ..Åt mig? ..Vadå? ..Vill de att jag ska stanna?? Har det hänt nåt tro...?" Sedan, sekunden efter, tar den lite mer välutvecklade hjärnan över och skriker "Det är en Polis din idiot!! STANNA!" ..Reptilhjärnan gör ett sista desperat försök att skicka ut en tanke att "Äsch! Det är nog inget viktigt! Kör förbi och gestikulera tillbaka att du inte har tid att stanna!"... Medan hjärnverksamheten brottas med vad som är rätt och fel kommer jag på mig själv hur jag som i slowmotion kör in på anvisad plats, stannar bilen och vevar ner rutan...

Detta var faktiskt första gången jag blivit stoppad av ordningsmakten i privat bil.. Hur kommer det sig? Att man på något sätt blir så klumpig och...nervös? Fick börja med att famla fram ICA-kortet...eller just ja, körkortet och blåsa i alkotesten (Reptilhjärnan; Tänk om du inte är nykter!!) Fick därefter 10.000 kronorsfrågan om jag visste vilken hastighet som gällde där..? Svarade med ett "Eeeh...njaaa...ja det lär väl va...50..? ...eller..?" vilket bekräftades med ett "Ja. Å det gick ju lite för fort det här......" Blev ombedd att stänga av och kliva ur bilen vilket jag tror jag lyckades med på en hundradels sekund.. De tyckte då att jag kanske skulle stänga rutan så inte mina medpassagerare skulle frysa ihjäl under tiden.......Tröck desperat på knappen tills en kvinnlig polis undrade lite försynt om jag inte måste vrida på tändningen...? (Välutvecklade hjärnan: "Daaah... stuuuupid!!!") Blir upplyst om att blåsningen var ok och fick hastighetsmätarpickadollen upptryckt framför näsan som stolt visade "61 km/h".....

Proceduren fortsatte med en invit till polisbussen med åtföljande pappersexercis... Sammanbiten erkände jag mig skyldig. Ordningsmannen vid pennan var mycket medmänsklig och empatisk.. Vid ett tillfälle försökte han lätta upp mitt sinne med "Jaa du.. det är ju inte trevligt sånt här...men det är ju tur det är löning imorrn! ; )" Till svar blängde jag mest på honom och muttrade att det inte gällde alla, att jag var egen företagare och fick lön i början på månaden... Det gick en stund.. Det enda som hörde var gnisslet av min sammanbitna käkar så han försökte sig på att småprata lite.. "Jaha...du är egen..? Vad jobbar du med då?" (Reptilhjärnan: Bagare!)... (Mer utvecklade hjärnan: Ljug inte!! Du sitter i en polisbuss!) ...Nu blir jag förresten lite osäker på vilken del av hjärnan som sa vad....... Jag valde iaf att harkla fram sanningen och sen pratade vi inte så mycket mer. Tillslut var han klar, vi gick noga igenom vad som skrivits och jag fick veta att jag hade trettio dagar på mig att betala den nätta summan av TVÅTUSENFYRAHUNDRAKRONOR...... Tack.

Vi skjutsade hem Johanna. Åkte hem och skämdes. Liam blev lite skärrad av händelsen att polisen tagit mig och jag fick under resan hem förklara att dom blivit arga på mamma för att jag kört för fort och att jag blev tvungen att betala jättemycket pengar men att det inte var sååå farligt... "Nähä...vad bra! Då måste de inte skjuta dig iallafall!"

Liams andra "Dagens" serverades under kvällens alpina tävling och Anjas första åk; "Mamma! Kan du ge mig ett sånt där hästkort? (=travprogram) Jag måste skriva vem som ska vinna!"

....Hmmmm...Undra var han fått det ifrån...Tomas.....?? ; )

Två underbara dagar...Ska verkligen se till att ha fler sådana framöver! Idag tog jag på mig uniformen och grabbarna hämtades av pappan efter dagis där de ska vara över helgen.. Den sedvanliga separationsångesten dämpades av en magnifik middag på Jala där det stod paltbröd på menyn... Mmmm! Yummie!! Det tillsammans med Stridhs småpojkan å en himla massa babblande med bästa Jannice satt som en smäck! TACK vännen! Lovely!

I helgen som kommer har jag tagit mig lite ledighet och styr kosan mot Jämtland för lite annan efterlängtad kvalitétstid - med fin! Har börjat räkna timmar och minuter....Lääängtar!!

...Jenny! ...Vi älskar din rosa mössa! ; ) Koooom heeeem snaart! Pyss på dä!

2 kommentarer:

Cattas liv och tankar sa...

Underbart mys med storkillen!!
Måste kännas fantastiskt att slänga ut massa pengar på böter.. Fy va trist!!

kramen på dej!!

Eva sa...

Underbara unge! Synd på pengarna som kunde investerats i MYCKET roligare saker... :-( Kramen!