tisdag 26 maj 2009

"Prupp-snurra"

..Är bara ett av många nya, å himla bra, ord som kommit till min kännedom de senaste dagarna... Mitt ordförråd har fått sig en riklig uppgradering kan ja säga - både av stora och små barn...hahahaa!! ..Å visst är det alltid härligt å lära sig nya saker? ; )
Helgen blev alldeles underbart fantastiskt bra på alla sätt å vis! Tänk... vi som inte skulle göra ett dynga fick fullspäckat schema - ljuvligt faktiskt! Jag äääälskar impulsivitet (kanske lite för mkt ibland...hrm!)...
Ligger liiiite efter i både ord och bild... Men här gott folk, kommer ett potpurri av mitt UNDERBARA liv den senaste tiden.... ; )

MOT NY ADRESS
Nu har våra hjärtan börjat läka igen efter Miss Bella Swans flytt.. Kan säga att hon trivs som den prinsessa hon är i sitt nya hem! (Såklaaaart... ; ) ...Å mamma Sanna fick allt en ordentlig inskolning och en känning av "småbarnstiden"....muhahahahahaaaaa....!!!! Nu väntar vi på att gammelmamma Lotta ska komma hem å bekanta sig med henne oxå! ; )
Själva avskedet kan närmast beskrivas som kungligt.. Inte nog med hennes egen 1:a klass transportväska, hon fick åka skinande vit limo oxå! ; ) Hon hade flitigt övat sig själv på att åka bil inför den stora dagen...MINA FÖREBILDER, LÄROMÄSTARE o HJÄLTAR
Utlovade ju bilder av Biggan å Micke (Humle o Dumle-Teamet) som gav mig en...eeh..spännande karriärstart! ; ) En av de bästa tiderna i mitt liv... Mäh! Gu så längesen det kändes plötsligt...
Ja min Biggan känner väl de flesta vid det här laget...? ...Å Micke lämnade ju en våg av prat å hysch-hysch efter sig på byn då han va upp å jobbade en sväng... hehehee!! I love you guys..


FÖRSOMMAR
Jag älskar den!!!! Det knoppas å spritter överallt...Det sjuder av liv och vibrerar i luften å doftar underbart... Det är nya skrubbsår på handflator, knän å näsor varje dag å ett helt grustag i hallen... Kan verkligen säga att jag lägger märke till allt detta på ett annat sätt nu..och framför allt uppskattar jag det mer än nånsin...
Häromdagen kom Liam med sin allra första blombukett till mig! Alldeles egenhändigt och spontant plockad... Det va bara SÅ himla vackert att ni inte kan tro det!!!

BJÖRNALIGAN
Var här på ett litet spontanbesök i fredags å stannade över natten! Urmysigt! Lille gosen Loke fyller 1 år mycket snart och är sannerligen ett charmtroll! Guuuu så söööt...... Det enda problemet är att vi ses alldeles för sällan å att vi nästan har lite för trevligt då vi väl ses...haha! Blablablablablablaaa...å många hahahaaaa(!!!) långt fram på småtimmarna... ; )


ETT ANNAT SÄLLSKAP - I EN ALLDELES EGEN LIGA....OCH EN ALLDELES EGEN DIVISION.
Det sägs att släkten är värst.....å JAVISST är den det!! :D ..Vår släkt på Modins har kommit att växa till sig under åren och består nu av ett elit-team av helt underbara människor... Så roliga, speciella, hänförande, fängslande, färgstarka, karismatiska och framför allt olika personligheter! Vi umgås också allt för sällan... Men när vi gör det gör vi det ordentligt!
Det underlättar för husfrid och välbefinnande om vi ses i mindre grupper, några typer i taget, då de flesta har en sak gemensamt - en förkärlek till att stå på scen! Hahahaa!!!
Ewings har konverterat till Macahans......å den här gången var det Jag, Leo och Alex som gjorde ett dygn i Vallsjöåsens wild west med delar ur den härliga klanen! Johan fick som vanligt va hemma å styra den gula skutan med de blå lamporna... : /

Jag, Jenny å Jossan gjorde en tur uppåt Hålrötet på Lördagen (eller va de "Röthålet"..? tssshihihiii!!!) Planen var att vi skulle plocka murklor....å VISST gjorde vi det! ; ) Jenny stöp över en liten skrynklig stackare så den plockade vi stolt med oss hem! Vid gammelboan fick flickorna från Stockholm avnjuta åsynen av riktigt gammal skog å Jenny tyckte det kändes som att komma tillbaka till 30-talet...HAHAHAHHAHAAAA!!!! Ooooo...youre soooo funny!! :D ..Å du Jenny (å resten av den spänt väntande världen...)! "Pokulera" är verkligen ett ord!! ....å du slog verkligen huvet på spiken! ; )

Ååååh som jag avgudar dessa tackelallor.... De är två jag VERKLIGEN skulle vilja se mer av i mitt liv... Josefin var lika fiiiin som vanligt å Jenny tillika förvirrad... ; ) Helt underbart.
Utflykten gick smärtfritt bortsett från en nästan bruten arm, en bedrövlig stubbe och en hel del omkullfallna träd i olika storlekar... Men vi tog oss lätt som en plätt förbi dem oxå då flickorna snällt väntade på sina platser i ledet medan jag helt sonika fick flytta på dem.......

När vi tagit oss ner i ett stycke stod middagen serverad hos en av mina (2) helt otroliga farbröder Sven-Göran å hans goa flicka Gith! Lagom till matdags anslöt även hennes dotter Emelie å den blonde mågen Reine till truppen. Som krydda på moset medverkade även Jonas o Lola en liten stund men for sen hemåt med sjuklig Maja... : ( Till allas förtjusning lämnade de dock kvar Vilda Wilma som bl.a. stod för middagsunderhållningen å bjöd på tuschautografer till varje en efteråt... Suck!! ...Hon är då så lik faster sin så det Är kusligt!
Framåt nattakröken hade "Wall-Enberg" eldat upp bastun till härlig finlandssvensk temperatur.. Finns knappast mkt som slår en sådan avrundning på en fantastisk dag/kväll kan ja säga... HUUUR myyyysigt som helst......


Sen återstod mest "hyvvä kiitos" å gonatt....(iallafall i det här forumet! muhahahahahaaaaa...... ; )
Å vilken söndagmorgon..... Att först mötas av den gudomliga åsynen av minsteman som står i sängen å sjunger "Ompa! Ompa! Falleralleraaaa....!" för att få upp en... Sedan åla sig ner från loftet, lika tyst som graciöst, å blicka ut mot sjön i morgonskrud.... Det är livet mina vänner!!

SÖNDAG
Johan kom å sopade ihop de sina runt sjön å hade med sig picknick! : ) Tyvärr blåste det rätt bra den dagen så vi packade ihop rätt snart å for neråt byn.
Jag var jättekul å stupade i säng i tid me småkillarna å tok-sov de nästkommande 12 timmarna..

MÅNDAG
Igår. (Nu börjar jag närma mig punkt! ; )
Jag å Leo fick sällskap av hjärtevännen Måns till Masarotvika där jag håller på, med mycket enkla medel, att pimpa till stugan lite inför högsäsongen! : ) Där trivs jag å min familj allra bäst så här års... Ett äkta smultronställe som ni kommer höra mer från framledes! Vi grejade å donade, jag i stugan å Måns i trädkojan.. Lunchen bestod av massor med saker som definitivt inte hör hemma i den braiga kostcirkeln.. Men som tur är tillhör det inte en gudmors åtaganden att hålla den rund....eller..? ; )


När vi hämtat Liam passade vi på att flytta en del av dagiset upp på Jala där kaffesällskap mottogs varmt och tacksamt...hrmpfhahahahaa! ; ) En delikat middag, i grevens tid, serverades även hos gräsänklingarna då jag tyckte det var "payback-time..." Haha... De är förresten inte gräsänklingar särskilt länge till....för imorrn kommer mamman heeeem igeeen!!!!! : )

På kvällen fick Pappan lite egen kvalitétstid på skogen med vänner å fiske! Då myser han pappan..! ...Så nu ska det visst bli ungsbakad gädda här nån kväll! ...spännande! : )

TISDAG
Är dagen för dagen.. Återvände till skogs i samma sällskap å i samma syfte å med en nåååågot mer näringsrik matsäck! ; )
Eftermiddagen å kvällen har varit komalik... Har under tiden jag suttit här beviljats övermänskliga krafter men nu äre slut på dom!
Krasch!

1 kommentar:

Hanna sa...

inte prupp snurra.. jag har ju lärt dig.. puppsnurra.. ska det vara om det ska vara rätt.. eller då har jag hört feeeel! PUss och härligt att se er och höra hur ni har haft det!! När kommer fröken ner.. missa inte..äh.. det gör du ju inte ;) KRam älskade vän!