söndag 17 maj 2009

Medan du sov......

Jahapp.... Då var det söndagkväll..igen... Jag gillar inte söndagkvällar så värst mycket.. Det känns såå..... "söndag" på nåt vis..... : / Här sitter man, ensam å övergiven i den ensammaste ensamhet och sneglar på en gapande tom godisskål och tilltuffsade soffor som bara för en stund sedan var fulla med ljuvligt sällskap...
Ännu en makalös helg har nått sitt slut.
På fredag förmiddag packade vi bil och takbox full med vår lilla familj och begav oss neråt kusten för efterlängtat umgänge med fam. Löfvenius/Grelz! Gjorde oss först en tur till Birsta där jag bl.a. snubblade över 2 härliga tunikor och köpte efterskottspresenter till Emil (En borrmaskin som båder låter som en borrmaskin och hånskrattar....muhahahahaa...ljuuuuva hämnd...). Barnen var happy då det bjöds på Happy meal till lunch och Liam fick skjuta en telefonförsäljare.... Ja, han fick ju såklart en ballong på Mc Donald´s som utan förvarning smällde (??....small? ..smällde??? ..äh!) som ett gevärsskott utanför Buketten. Alla stackars människor blev vettskrämda, stannade upp i stegen och drog efter andan! Då fann sig en karl i medelåldern som stod vid en sån där monter ni vet.., tog sig för bröstet, gav ifrån sig ett gurglande läte och föll ihop på golvet.... TROR ni Liams ögon blev stora som jordglober??? Han stirrade på mannen som inte gjorde sig nån brådska upp och gav ifrån sig ett häpet "Ojdå mamma..." Hahahahahahaaa..... Jag älskar såna människor! ...å inte försökte han pracka på mig nåt jädra abonemang heller!

När vi fram på eftermiddagen gjorde entré hos familjen fantastisk var ingen mindre än Ante P där en sväng så det började med kaffe å kramkalas! Det är nå visst med de där Perssons pöjkan.. Det dröjde heller inte länge förrän man fick höra helgens första ljuva "poff!" : )
Tillsluuuut kom även Greger hem, ålade sig ur kostymen, överräckte en påse skitsexiga underkläder till sin fru, utdelade ännu fler goa kramar å tände grillen.. (Mm...hon ÄR lyckligt lottad...å han oxå förresten!)
Medan våra underbara män tog sig an den typiskt mansdominerade uppgiften att grilla gick jag å Biggan en sväng med hundarna å tjattrade ikapp med småfåglarna i kvällssolen... Mmmm!!
Kvällen bjöd på ALLT...skratt, tårar, överraskningar och tokerier i alla kategorier.... Kan sammanfattningsvis säga att den gick aaalldeles för fort.....

På lördag förmiddag stiger min, något illavarslande gröna, älskling upp och klär på sig som man brukar... Ganska snart upptäcker han att byxorna saknas och börjar leta....å leta.....å leta........ Sååå söt var han då han drev omkring i huset i bara kallingarna i ett tillika frustrerande som resultatlöst sökande.. Ganska snart gav han upp och lånade ett par brallor av Gegge men vi undrade ju allihop var 17 de tagit vägen??? Ett par jeans i en fullvuxen mans storlek försvinner ju liksom inte bara.... Tryggt förvissad om att de säkert skulle dyka upp lade vi istället fullt fokus på att samla kraft och återvända hem till byn. Johan stackarn blir oftast bedrövligt och i sanning relativt oförtjänt bakfull för ingenting...så även denna dag.
Han passade därför på att ta en powernap med sonen och det var i den vevan ett av helgens minnesvärda uttryck myntades: "Liam, om pappa skulle kräkas över dig nu så ska du inte bli rädd...det är heeeelt normalt..." :D
Medan vissa pojkar sov och andra män tvättade bilarna ; ) dukade Biggan upp för brunch och helgens andra "Poff!" Ja vad tusan...det var ju lördag å sååå bråttom hade vi ju inte hem... Vad skulle man göra liksom medan man väntade på att familjen skulle vakna...?
Det var då hon lästa sms:et från frk Hjältman som gjorde att lördan tog en heeeelt annan vändning... Det vankades Smalare än Thord på Aveny å värstingarna från Västra skulle på lokal... Först skrattade vi bägge åt tanken som var helt otänkbar och rent av absurd... Men så efter några sekunder gjorde tanken en saxvändning och började växa i takt med hornen i huvet. Efter någon minut var Gegge informerad/övertalad och jag var i full färd med att via telefon styra om de ursprungliga planerna.. KLART att vi skulle bli mä!
Helt underbart, måste understrykas, att göra något sånt, helt oplanerat å spontant och se att det faktiskt är möjligt utan att hela världen rasar samman å himlen ramlar in..

Biggan var fenomenal å höll lågan brinnande...matade på med musik och snacks i solskenet.. När vi sitter där i deras kuvös på baksidan och njuter av stunden och en stunds tystnad bryter hon den med "Jaa...suck.... Det blir inga 10.000 steg idag iallafall...." medan hon skickar ut en arm efter ölen och en ostbit... Ååååh!!! Det var bara ett sånt underbart ögonblick och en sån syn man hoppas aldrig ska lämna en.... Det finns bara du Biggan, bara du.....hahahahhaaaaa!!!
Efter en rejäl törnrosasömn vaknar far och son och det är dags för min genomtänkta slutplädering....
"Eeeeh....duuu älskling....? Medan du sov så ....ööööh........"
Johan försökte opponera sig med att han tänkt sticka iväg å jaga bäver då vi kommer hem.... Men efter en påminnelse om att jakttiden för den tyvärr är över ; ) och att han ju faktiskt tjänar ett trumfkort kapitulerade han och gav oss sin välsignelse! : )

Så sagt och gjort! Johan och söner gjorde sig klara för avfärd hemåt....Men så var det ju det där med byxorna som faktiskt inte dykt upp av sig självt ännu! Vid det här laget tyckte samtliga att det var MYCKET märkligt och startade en skallgångskedja. Vi letade överallt....till och med ute i blomrabatterna och i ugnen.....men icke! Johan stod helt oförstående och undrade varför i hela friden byxans innehåll; plånbok, mobil å nycklar låg i en prydlig hög på köksbordet??
Efter tredje varvet fick vi MYCKET snopna erkänna oss besegrade...De var som slukade av jorden, spårlöst borta!
Men....då avskedsritualerna med kramar och tack var på upphällingen började Biggan förbereda middagen. Hon öppnade frysen och gjorde ett chokerande fynd! Jag trodde jag skulle pissa ner mig då hon utbrister "NÄMEN?!" och pekar på hjärtats jeans, prydligt hopvikta mellan lax och pinnglass..... Omedelbart ramlar 10-öringen ner för oss allihop...Att Johan under föregående kväll satt sig på en övergiven Polly och fått det beprövade tuggummirådet för att få bort den...
Det var då lika förlösande som fascinerande att ingen av oss kom på det tidigare......hahahaaa!!!

Kvällen fortlöpte med god middag, schlagerfinal och mera poff....Efter en imponerande makeover och Nezerildoping gled vi in på Aveny.. fnissiga och förväntansfulla inför 2 av våra fiskeflickors reaktion! ...Å den uteblev inte kan jag säga! Det var bara det att Camilla å Bea uptäckte oss först och vår överraskningsoperation eskalerade i en hejvild ormgrop på tjejtoan! ; ) ...De var sannerligen sig lika...SUCK! Längtar såååå tills vi ses snaaaart igen!!!Förutom det KÄRA återséendet bjöd inte kvällen på några större Hallelujahmoments... Det blev väl snarare ett hjärtligt AMEN då bussen äntligen gick hem...; ) Men det var inte utan en tår i ögonvrån då jag tvingades skiljas från min Ökenräv på bussstation.... : (
Alltså....Jag är verkligen ingen krogråtta å har egentligen aldrig varit... Ett besök på Aveny är som en skumpig tur med en finlandsfärja.... och ett så bra liveband som Smalare än Thord gör sig helt enkelt inte på en finlandsfärja med 1 meters takhöjd...

När jag strax innan lunch idag sträckte försiktigt på mina extremiteter och konstaterade jag inte var lam (även om det kändes så) väcktes jag av ett sånt ljuvligt "Heeej!!" att jag nästan studsade ur sängen... Fiiiina fiiiinaste Sanna såg ner på mig och dagen kunde därmed inte ha börjat bättre! Efter en snabb rapport fr gårdagen hävde vi oss ur sängen, kikade in i kylskåpet å gjorde oss en tur till ICA. Sen blev det brunch (utan "poff"! haha...) i solen och sommarvärmen hela eftermiddan... LOVELY!!! Det bjöds på en hel del godsaker.. bl.a. 2 fikasugna grabbar fr Jala! ; )
Dagens skrattanfall bjöd Alex å Sanna på då han "tvingade henne" att provköra hans moped - och hon gick med på det... Det roliga är att hon aldrig kört moped, att Alex moppe är ganska stor, Sanna ganska liten men härligt orädd... Efter en snabb instruktion hur maskinen fungerar bar det iväg efter byvägen.... Jag frågade Alex upprepade ggr om han verkligen var säker på vad han gjort??? Utdrag ur instruktionssamtalet;
Sanna: "Jaha, å vad äre här då??"
Alex: "Ja det är en koppling"
Sanna: "Jaha, å va ska ja mä den till då??"
....Men efter ett motorstopp och endast en hjälpinsats var hon åter på går´n...safe and safetly! ; )
Pappa hade kokat ihop en gudomlig köttgryta som han bjöd på till middag... Åååååh.....Jag är verkligen bortskämd.....å är glad å lycklig för det! : ) Pappa är min hjälte..
Sen var det dags....... Stunden var inne för det mest smärtsamma avskedet på mycket länge..... Inte nog med att Magnus och Sanna vände oss ryggen och for ifrån oss - de tog Bella Swan med sig!!!!!!!!!! Lilla fina ljuva kissemissen har bytt adress...
Det finns ingen plats jag önskar hon hellre var på just nu (än här då förstås...haha!) så det känns himlans bra.... Det är dock fascinerande hur en sån liten krabat kan lämna ett sånt stort tomrum efter sig...... Sanna ringde ikväll och kunde stolt berätta att allt gått strååålande med flytten och att Bella tycktes stortrivas! Aaaaw....de är verkligen gjorda för varann....jänta å katta... Nämen nu hörrni - äre natta! ; )
...Grattis Norge på 17:e maj!! ...å Grattis till eurovisionsegern - en kanonlåt! ; )

2 kommentarer:

Sanna sa...

hahaha, första å sista gången jag körde alex moped... hua!!!
tack för en supermysig helg, och tack för min katt, haha!!! ;) puss å kraaaam

Biggan sa...

oj oj oj ju du har sannerkigen fått med många av helgens bravader och skratt. Såååååå otroligt skoj och tokigt allt blev.
jag saknar ord för kommentarer... men DU är ju HELT underbar att vara med, det blir liksom inte tråkigt. å västrabrudarna.....så kul att vi kommer ses snart igen, de är ju helt sanslösa.
Många pussar & kramar till dig och din familj och tack Sanna för att Mia fick stanna kvar med mig i lördags, trist att du uteblev men vi får ta igen detta senare