tisdag 10 mars 2009

Det är SÅ hälsosamt och stärkande i fjällen....

Så har ett nytt spännande kapitel tillskrivits mitt liv... Helgen blev på alla sätt och vis bättre än jag någonsin kunnat drömma om! Jag lyckades tappa plånboken innan ja for, var luspank innan jag ens kom upp till fjällen, vädret var riktigt uruselt, jag hade mer än en nära döden upplevelse, har en lårkaka på ryggen, fick nästan stryk på after-skin och drog på mig en hejdundrande förkylning - med början till lunginflammation känns det som och nu har jag inte kammat mig sen i söndags ty min hårborste är försvunnen.... Men gud vad gör väl det??
Kanske ska ta d från början.....? Det här kommer bli ett låååångt inlägg det........

TORSDAG

Efter att ha packat bilen full med skidor och andra seriöst genomtänkta grejor bar det av mot stan.. Skulle först förbi bolaget i Birsta å sen hämta upp Biggan. Tyvärr hade de inte hela drinklistan i Birsta så snabb som en vessla pep man iväg till Timrå...Där kunde jag lika snabbt konstatera att jag inte längre hade min plånbok kvar...PANIIIK!!! Jag vet inte hur många gånger jag slog fel till nummerupplysningen...men tillslut blev jag kopplad till boa i Birsta som bara kunde beklaga att de inte hittat nån plånbok.. STEEEEGRANDE PANIIIIK!!!! Med gråten i halsen och ett växande raseri inombords (att det alltid ska jävlas....) återvände jag dit för ett resultatlöst sökande - såklart. Då jag tillslut bröt ihop och började böla ringde mobilen:

"Hej! Jo det är så här, att min mamma å pappa står på parkeringen utanför Coop i Birsta å har tydligen hittat din plånbok...?"

"JAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!! Men säg åt dom att det är min!!! Jag som står å skriker åt dig i telefon å hoppar jämfota utanför ingången!!!"
....Å det gjorde hon.... så min dag blev räddad av ett äldre par - härliga, ärliga underbara människor!! TACK för att ni finns!

Sen bar det så av hem till Biggan...eller ska jag säga fru Taikon? Hon hade BLAND MKT ANNAT med sig en bag som var så enormt stor och tung att jag undrade vem hon packat ner där....haha! Efter mycket om och men var vi på väg...Hämtade upp varsin matlåda på Panget först som vi turades om att avnjuta under färden. Tjafsade lite om vem som skulle köra men jag kapitulerade genast och satte mig i baksätet. Där fanns mitt ögongodis Emil som skulle lifta till Klövsjö och andra godsaker! ; )

På ICA Klövsjö ringde jag Anders på Panget å fiskade efter receptet på varm choklad (se tidigare inlägg) och tänkte att NU skulle jag imponera på brudarna....hehehe!! ...Det var även där jag drog kortet och konstaterade att jag inte hade så många pengar kvar.... NEJ, jag hade inte blivit rånad av det gamla paret! Jag är bara väldigt begåvad med kunskapen om hur man sätter sprätt på päningar....man skulle nog kunna säga att jag besitter en magisterexamen i ämnet!
Istället för att ringa hem och få skäll/mer pengar gjorde jag Biggan till min sugarmummy resten av helgen!
När "The fabulous five" tillslut var samlade tillbringade vi kvällen i den urmysiga stugan i Storhogna... bekantade oss med varann å Moranisse!

FREDAG
"Hur vill ni ha äggen?!" ropar morgonpiggaste Sofie från köket... "Gärna obefruktade å 5 minuter bort" svarar vi andra å vänder på kudden...
Men så har man ju glömt bort hur man gör när man tar sovmorgon, så de va bara å kliva upp! ..Å här kunde man inte tala om att "fånga dagen" ....det blev snarare tvärtom...att vi blev fången i dagen och aldrig ville göra kväll! haha!!
Först stod det friluftsaktiviteter på schemat..Vädret lockade varken ur skidor eller spade ur takboxen...så det blev snörejser å tefat....i en djävulsk backe, som egentligen inte alls var avsedd för något dylikt...Å GUUUD va det gick!! Det var sannerligen länge sedan jag skrattade så jag tappade andan och fruktade att anden skulle lämna kroppen....

Det blev många "fikapauser"... å efter hela 1 1/2 åk tyckte vi att vi gjort oss förtjänt av AFTERSKI på Skalet! : )

Jag förvånas verkligen över att vi hann med så mkt! haha! Efter workout-passet till Marmeladorkestern for vi åter till stugan, lagade mat, svidade om och återvände till brottsplatsen - Skalet. Där var Backyard babies den stora attraktionen för kvällen! Vi hörde en hel låt tror jag - sen for vi hem...ty Biggan fick nog och undrade hur man var funtad om man betalade för att gå å se på nå dylikt......Å ja höll med - det var ett endaste skrål bara...haha!

LÖRDAG
"FRUKOSTEN ÄR KLAAAAAAR!!!!!" ropar Sofie från köket.....Gud vilken väluppfostrad tös! : ) ...å vilken frukost sen!

Takboxen förblev oöppnad...hela dagen satt vi i stugan och bara stortrivdes! Det bjöds på otroligt många skratt å högintelektuella samtal.... På eftermiddagen blev det en favorit i repris; AFTERSKI på Skalet...med Marmeladorkestern! ; ) Det är ett tokbra liveband som spelar tokbraiga låtar å tokhögt...allra helst om man står längst fram. Där stod ett helt koppel med barn - utan hörselskydd - till min stora bestörtning... Jag kunde inte bara strunta i det utan sprang runt till var å en av dem, uppmanade dem att springa till mamma/pappa å kräva hörselskydd... När jag kom till den sista lille pojken tog en ursinnig mamma tag i mig å väste att jag skulle låta bli deras barn.....GUUUUD!!!! ...Jag kunde inte annat än att slå ut med armarna å skaka på huvet.....å tänka praktidiot.... Det är henne man får läsa om i tidningen om nån vecka - "mitt barn hör inte längre och jag är förkrossad....." Bah!
Bortsett från den lilla incidenten hade vi vaaaaaansinnigt trevligt! : )

Återstoden av dagen/kvällen liknade den förra...bortsett från en avstickare till Klövsjö lagom i tid för att se Caroline af Ugglas gå vidare i 2:a chansen....Mhuhahahahahahahaaaa!!!! BRAAAA!!! Denna kväll såg vi oss dock besegrade efter förfesten å skippade Skalet jag å Biggan. Jag vet inte....antingen har man gått å blivit snusförnuftig å kanske rent av klok...? ...eller så ÄR det så....att åldern tar ut sin rätt......haha...
SÖNDAG
Åter till verkligheten på skakiga ben och med ett gigantiskt léende på läpparna! Lämnade Biggan till Gegge i Klövsjö för reparation och fick således köra hem själv.... Konstant fnissande! "Borta bra men hemma bäst" heter det ju... När jag kom hem var bägge barnen sjuka med 40 c feber och jag fick ställa mig vid spisen direkt - obarmhärtigt kraschlandad i vardagen... Men det gör liksom inget efter en sån här helg! ....Å när det känns som inget kan bli bättre händer det: Leopold tar sina första 5 steg rakt in i gudmor Sannas famn!! TACK för att du väntade på mamma så jag fick se det iaf!! Lite kul det där...Min äldste gudson Måns tog faktiskt sina 1:a stapplande in i min famn! ; ) STOLT!!

Summa sumarum: Jag skulle kunna skriva en hel bibel om denna helg med alla anekdoter och visdomsord.....men "Räkna de lyckliga stunderna blott..." var något som etsade sig fast i huvet då det stod broderat på en tavla i stugan.... Å den här helgen innehöll så många lyckliga stunder att jag inte kan räkna dem... Vi fick kort sagt vara oss själva för en stund..... ; )

4 kommentarer:

sanna sa...

huaa va fin du är, och huuuaaa va rörd jag blir då jag tänker på stora stoora leo... snyft snyft!

miss u, åk in till birsta nån dag så vi kan ses å skvallra!

Anonym sa...

Vilken härlig helg!! Det är verkligen skönt att bara komma iväg o mysa emellanåt!
see u! kram kram

hanna sa...

Hahaha.. gamtanta har kommit hem ;) Men vad har du på dig...Säg inte att du långkalsongat din in på afterskin???

Love jo och sicken lillebror ;)

Miss jo!

Lotta sa...

Aaaaaah sicken helg, å herregud nu fick jag tokskratta igen, tror bestämt jag måste följa me Sanna nån helg, du är så himlans rolig Mia, ändra dig aldrig, stor kraaaam