lördag 31 januari 2009

YES! Jag är lika upplyst som ett besök i tandläkarstolen!

Imorse då jag vaknade...ok, i förmiddags...eller ja va fan, vid lunch öppnade jag ett öga i taget.. Saaakta saaakta kikade jag fram under täcket likt en sköldpadda, viftade försiktigt på tårna och skruvade försiktigt upp volymen på öronen.. Utanför dörren hördes kvittrande barn (..Jamen kom igen, liiite får man spä på för att ni ska få samma feeling som jag hade...!) ..och en svag doft av (bara några timmar gammalt) kaffe tränger in genom nyckelhålet. Jag rullar över på rygg, knäpper händerna bakom huvet och drar en lååååång lättnades suck...
NU är det lugnt.. Nu står karusellen stilla och rösterna i huvet har tystnat. Hon med eldgaffeln och hon med glorian har tagit time-out. Myrorna inom mig har gett sig av till en annan stack och jag känner mig...glad! : )

Jo si ni förstår att jag har blivit upplyst! ..eller frälst!? ..eller botad!? ..eller you name it! Det känns i vilket fall skööönt! ...speciellt nu då jag befinner mig i mitt livs sockerrus som jag unnat mig för att fira denna spark i arslet uppåt! : )

...Å likt publiken i Bamse, då Åsnan helt otippat INTE vinner racet, undrar ni förstås: "Hur gick det till? hur gick det till??"

Så här är det.. Jag har har under den senaste tiden varit så himla ledsen, nedstämd och stundvis förkrossad och förtvivlad. Har känt mig så in i hlvt maktlös och önskat att jag kunde få bestämma, trolla och förändra....

Så nu, under bara 2 dygn, har jag stött på människor, öden och händelser som fått mig att tänka steget längre..


Tänk om jag verkligen fick ta över jobbet från "Chifen upstairs" (Som Carola kallat honom)...? Tänk om det istället var jag som tvingades bestämma, deala med ödet, göra val, lägga till och dra ifrån, belöna och bestraffa, välja och välja bort att vara eller icke vara..."inte du - men du, ja - nja - nej å aldrig i hlvt...."

NÄÄ!! VET DU VAD! ..Då blir jag mycket hellre både lapplisa, arbetsförmedlare, nån med nån syssla på försäkringskassan, kronprinsessa och statsminister och telefonförsäljare......


Så det är det som är hela grejen förstår ni! Kan säkert låta som både "Daaah..?" och "Och??" för många av er, men här har det verkligen gått upp ett välbehövligt ljus!

..Jag är helt enkelt helst mig själv, fullkomligt lyckligt ovetande i mitt liv med min omgivning!

...Så hädanefter ska jag verkligen försöka klamra mig fast vid detta - för jag tror verkligen inte att man får så många såna "Aha´n" - på riktigt - i sitt liv! De som nu tolkat detta som "Det man inte kan göra nåt åt lägger man ner helt enkelt" har inte fattat ett skit.

Idag har således varit en riktig "joppedidijoppedidaa-dag"...iallafall på insidan! (...till alla er som sett mig idag - kom ihåg att d e den som räknas! haha!) Vi har jobbat lite, jag å SussieQ och varit riktigt snuskigt syndfulla.....mhuhahahahaaaa! ; ) Hon är så himla härlig den tjejen..har alltid ett skratt som smittar av sig å ett ess i rockärmen...
...Så TACK SussieQ för att du smittar...och till er alla som inte heller upptäckt svt´s komediserie "Mia och Klara" (förrän nu!) - ENJOY!

TACK oxå till dig - du härliga människa (troligen någon i personalen)- som tejpat upp den här lappen på entrén till ICA Indal...


..Den har gett upphov till många funderingar, teorier, bilder på näthinnan och skratt under eftermiddagen... : )

...och sist, men för guds skull, inte minst(!!!)...Ni kommer ALDRIG få höra mig citera Carola Häggkvist igen - nånsin.. Det är lugnt...! ; )

2 kommentarer:

SuzieQ sa...

Va gullig du är! Tack själv för att jag har så himla roligt på jobbet :) Å den där skylten alltså...den blir bara roligare ju mer man tittar på den!!

Lotta sa...

Va bra att du gör som mammor säger, denna att gång att du har skrivit i din blogg, den är fortfarande lika underhållande och tänkvärd, kram på dig