onsdag 21 september 2011

Sweeet September!

Har väl aldrig sett maken till semester att gå så tokfort!? Ej heller varit i större behov av semester efter semestern....!
Har haft 2 helt underbara, slitsamma, fantastiska, fullkomligt magiska, oförglömliga, roooliga veckor!! Hade ju en idé om hur jag skulle fördriva tiden och med facit i hand har det stämt rätt bra! : )
VECKA 1
Gästade Wiklund´s crazy huntingmansion och "Lovikarna" i början av veckan. Kvällen före bjöds det på utsökt middag och en liten jamare i finaste jakt-servisen. Fiiint ska de va! ; )
Frk. Modin gned förnöjt sina händer, otroligt tacksam för denna "tjyvstart".. : )
På själva jaktdagen följde jag länets största jakt-tok, min skytte-guru och hundföraren Hans i hans fotspår. Beväpnad och på tårna av iver!
Det blev några steg den dagen kan jag säga och en hel del nya lärdomar! Tyvärr blev det inte mycket action.. men bra nog ett upptag på nära håll som räckte till för en adrenalinkick och värme i kläderna! Tyvärr gick det som det ofta gör i dessa sammanhang - ut..
Men! Laget gick trots allt inte lottlösa den dagen utan såg till att rädda hedern i slutänden!
TUSEN TACK! För att jag fick gästa dig/er och en alla tiders upplevelse! ; )
Resten av veckan firade vi!
..En massa högaktningsvärda saker!
...Som t.ex att fina Håkan blivit "friskförklarad" efter den ryggfraktur han ådrog sig i Pingst! Jag är så STOLT och LYCKLIG över en av mina allra bästa vänner.. Att han läkt så fint, (trots all trots..) att han alltid finns för mig och kanske mest över att han faktiskt FINNS!

...Sen hade visst jag blivit ett år äldre oxå! Hurraaa för mig! ; ) Firade dagen i lugn och ro med de två jag älskar mest av allt, familj, nära och kära vänner.. Avslutade dagen/natten i kökssoffan med min bästaste barndomsvän Maria och åtskilliga röda glas... Hur jäkla mysigt som helst! Hon, min fiiina Maria, är och kommer alltid att vara densamma då hon finns alldeles framför mig.. hur länge det än dröjer mellan gångerna vi ses.. Underbara älskade människa!! (Kuriosa: En av ovannämnde Håkans 4 fantastiska storasystrar!)
Blev oförglömligt uppvaktad på alla sätt och vis och från alla möjliga håll.. TACK! : )
På fredagen hade jag förutom en oerhörd baksmälla, byxan full av myror och gick som på nålar/moln tills dess att FARMOR o BOSSE kom!! De tog våra små och förvarade dem i sina skyddande famnar en heeeel vecka (å lite till)!!
Så snart de stängt dörren om mig öppnades dörren till vad som kom att bli en jaktvecka att minnas, på alla möjliga sätt o vis..
Pappas min och bubblande skratt kommer jag aldrig att glömma, då jag efter lite kuckelimuck landade i Masarotsvika.... Med födelsedags-blomsterkvasten i vänsterhand, kängorna i den högra, bössan på höger axel och katten på vänster.... Hahaha! ..En fullkomligt vrickad entré skulle man kunna säga!
Vi slog läger jag och pappsen, eldade, tog nån kall och ältade gamla hederliga (å alltid lika roliga) jakthistorier.. Satt tysta emellanåt, suckade förnöjt och bara njöt av tillvaron... Sen blev vi sällskapssjuka!
Då sökte vi upp "Byaran's" högsäte på Manhattan där vi utbytte fler historier, anekdoter, lögner och en massa skratt! Inte nog med att vi i Cirkus Märrgård har finaste laget, vi har världens finaste grann-lag oxå, med fiiiinaste kusin Jonas i spetsen! ; ) Man kan inte annat än att bli hänförd, imponerad och inspirerad då man möter detta gäng! Underbara!
Efter den fredspipan bar det av tvärs över sjön och middag hos vår egen hövding, på Playa del Lorentz! Högklassigt fisktema serverat av JW med rökta räkor och grillad lax på menyn.. Yummie! "Byaran" måste hört hur vi njöt då de ganska snart kom smygandes till andra sidan de oxå.. Det hela slutade kort sagt i en awesome kick-off och en beundransvärt tidig kväll!
På lördagmorgon gick då ÄNTLIGEN startskottet för Cirkus Märrgård..
Jag och pappa fumlade, snubblade och irrade omkring i det svaga morgonljuset medan vi högaktningsfullt packade våra ryggsäckar.. Eller ja, PAPPA fixade kaffet, chokladen, kokade ägg, dukade fram..SEN klev JAG upp... : P ...Helt underbart. 32 år och föralltid "pappas flicka".. Bortskämd, omhuldad, ompysslad!
Den sedvanliga första-morgon-samlingen vid Dacksjötjärn...
Bara jag som kunde sitta stilla, eftersom jag bokstavligen satt på ryggsäcken, likt en midsommarstång mitt i ringen, precis som vanligt.. haha! Vår jaktledare tog till orda och vi passade ut... En veckas cirkus var igång! : )
VECKA 2
Dagarna och händelserna flyter ihop till en grötig härlig massa..men det blev kort sagt, en jäkla trevlig vecka!!
Jag har bl.a. lärt mig att man aldrig, ALDRIG byter ett pass.., att plasthandskar brinner utav helvete, att "nära" inte skjuter nån älg heller, att vi är välsignade som har så underbara jaktkamrater och gästjägare, att en hund faktiskt KAN springa ihjäl sig, att inte kasta sten i glashus, ej heller efter en smal vildväxt väg... att allt går - bara man vill och måste, att livet är fullt av överraskningar, att hackspettar är påfrestande varelser för psyket och en hel massa annat...
En stor händelse för i år var Liams älgjaktsdebut! Jag var inte ensam om att imponeras av hans iver och uthållighet! Tyvärr blev det bara "nära" den dagen oxå, om än jävligt nära! Tyvärr skenade kvigan framför JW:s pipa denna gång oxå.. Andra gången på en vecka han snuvade mig på konfekten.. Men! En helt ljuvlig dag med min son på Långmyra som sedan var hur nöjd som helst då han fick hjälpa Onkel Zeke att frakta älgen från skogen.
På fredagen slaktade vi och tillagade sedvanliga kolbullar på logen.. Skön känsla då allt ligger klart i frysen, trots att jag egentligen definitivt inte är nån köttjägare och svär som en galning innan det är över..
Just det ja.. när DET var över hade jag mindre än 24 timmar på mig att förvandla slaktlogen till festlokal.. Därför att..
...Lördagen den 17:e var det dags för ett av mitt livs största utmaningar.. Något som de allra flesta under veckan betraktat som en TOTAL OMÖJLIGHET för mig att ro i land... Min älskade lillebror Alex 18 års fest! Hade under en tid och i all hemlighet smitt planer utom hans vetskap. Startade ett privat evenemang på Facebook för att fånga upp hans kompisar...å nog gjorde jag det alltid!! Under ett par veckor var det ett ihärdigt tjattrande, peppande och planerande på den sidan - heeeelt utanför Alex vetskap hela tiden - OTROLIGT!!
Klockan 17 stod ca 30 spända vänner gömda inne på logen och väntade på ögonblicket som näranog fick min bror att ramla baklänges.. Jag och Mange hade lurat upp honom för att hämta några öl som skulle levereras på byn...Inte ett ljud, inte ett spår av festligheter syntes utifrån då han kom.. Spottandes, fräsandes, muttrandes, sparkandes i gruset å bakfull nå djävulskt (efter en fredagkväll a´la All-in på krogen..) Jag som stod längst fram hörde honom muttra "Fy faan! Så dåligt som jag mått idag..Kommer aaaaaldrig att dricka mer!" ...Sen röck han upp dörren till ett rungande Jaaa mååå han leeevaaaa!!! : D Vilken syn.. PRICELESS!!
Sen blev det FÄST på Lidenvis! = En toklyckad kväll!
På söndagen var det inte lika kul. Fick visserligen världens bästa väckning av två underbara älskade gryn som jag knappt sett skymten av på en vecka.. Men synen som mötte mig på logen sen... Ujujujujuuuuj.... PUST! FRUST! Bara att bita ihop, spotta i nävarna å ta tjuren vid hornen! Det såg ut ungefär som om det varit...FEST! : ) Städade, sopsorterade och återställde hela dan..
Pappa hävdade att jag gjort en BRAGD och lagade storslagen söndagsmiddag till sin slitna dotter.. Efter den middagen däckade jag och var närpå totalt väck i två dygn.
På onsdagen, dagen då det vänder, gjorde det just det och jag såg tillbaka på de senaste två veckorna med högaktningsfull glädje!
TUSEN TACK till Johanna, min kääära vän som hjälpte mig med festfixandet.. Utan dig hade det ALDRIG gått, så bragdmedaljen är din! : ) hahaha!! TACK också till Alex fantastiska vänner för att ni hjälpte till på alla sätt och vis och gjorde kvällen totally awesome!
Veckan efter jobbade jag mest hela tiden och var i fin form till i fredags då det var dags igen! Gästade Playa del Lorentz för en ljuv kväll i goda vänners lag och hade det som vanligt i det sällskapet, alla tiders braaa! : )
Lördag och söndag jagade vi men gick tyvärr lottlösa ur den sista septemberstriden.. Så det är med en omänsklig revanschlusta vi nu ser fram emot 15:e oktober, då Cirkus Märrgård återkommer med nya föreställningar!

Inga kommentarer: