måndag 18 april 2011

5-års kalas i dagarna två!

Det var en MYCKET glad och förväntansfull liten kille som kom till mig på lördag morgon! Ok...Mamman var rätt förväntansfull oxå då hon satt som på nålar, väntade och längtade i TVÅ timmar innan de ääääntligen kom! : )
Morgonen började så med skönsång, hurra-rop och presenter från mig, Johan och Leopold! Sedan fick mamman visa sina byggnadsfärdigheter medan pappan la sig i Leos säng och tittade på... Nej, det kan ju va rätt pillrigt med smålego då man har en tumme mitt i handen....... höhö! ; ) Det tog sin tid kan jag säga....Å det var nära gråten kan jag, definitivt säga när Leo lite senare fick ett raseriutbrott och kastade skapelsen genom rummet....... Som tur var tycktes Liam helt uppslukad av sin stora dag och bad lillebror lugna ner sig lite med en klapp på huvudet istället för att klappa till honom!
På förmiddagen kom Fam. Jala som första gäster och vi bullade upp för tårtkalas och en tår i ögonvrån hos mamman! Jag blir alltid lite lätt rörd på mina söners födelsedagar.. Just de dagarna då de föddes kommer jag ju aldrig någonsin att glömma! Den 15 februari och den 16 april... De största dagarna i mitt liv! : ) Strax efter kom mormor, morfar, morbror Alex och fiiint främmande från Vallsjöns Manhattan! Liam var sååååå lycklig att alla kom.. TACK fina ni å lillprinsens vägnar! : ) Nu var det morfarn som satte som på nålar och tjatade i ett: "Men är det inte dags snart att gå ut och se efter vad Moffa har bak i bilen...?!"
Tillslut kunde han (morfarn alltså) inte hålla sig längre och vi gick nyfikna ut... VAD kunde det vara? Han lät Liam gissa en stund men kunde inte för sitt liv begripa vad det var som gömde sig i säcken... Han var inte särskilt road av morfarns skämt om att det skulle va en grovdammsugare..haha!


....GISSA om han blev glad och stolt? : D

På eftermiddagen kom morbror Magnus och faster Ulla från stan! : ) Liam tog genast chansen att läxa upp sina morbröder i XBOX medan jag, faster Ulla och Leopold tog en promenad i det sagolika vädret!


De stannade på middag och när vi vinkat tack och hej var det färdigkalasat för dagen.. En superlyckad och bra dag.. Liam var så himla nöjd och tacksam och avslutade dagen med "Tack mamma! Du och pappa är bäst!!"


På kvällen varvade jag ner i soffan i sällskap av Alex och Jannice.. Himlans mysigt men det blev rätt sent.. : / Det skulle man nästan kunna kalla rent orutinerat/dumdristigt med tanke på vad som väntade på söndagen......


....BARNKALAAAAS!!

Har tyvärr inga bilder från det.. Jag hann liksom inte med mig och sen fastnar man bara på bild i min kamera om man står nästan aaaalldeles stilla... Jag tvivlar på att själva huset stod stilla under de 2,5 timmarna! Haha!

Av många fina presenter fick han bl.a en jättehäftig tatueringsbok! Den innehåller bakgrunder/historia och förklaringar till olika motiv och längst bak finns 100 st (!!) tillfälliga tatueringar att välja på!! Jättekul! ...Har iofs inte provat att skrubba bort dem än..... : )Liam var superdupernöjd med den här dagen också och som avslutning tog vi en cykeltur till Flygge på söndagsmiddag! Underbart! Gud så duktig han är på cykeln... : )

Efter maten fick jag och Leopold en sådan djup paltkoma som vi aldrig reste oss från...


Mormorn fick lasta in oss i bilen och skjutsa hem oss till Liams vilda protester! Han ville ABSOLUT cykla hem... Som plåster på såren fick jag muta med en cykelutflykt idag istället!


...Så idag packade vi en liten matsäck och trotsade blåsten! Vid brandststionen hittade vi ett hörn med någorlunda lä och hade sån tur att vi fick titta på brandbilarna oxå! : )
En liten bukett tussilago och ett påskris fick följa med oss hem och äääääntligen fick vi pynta det med de otroligt fina kärringarna som Sanna gjort!! Återigen vek vi oss dubbla av skratt då vi såg oss själva hänga där bland ägg, kycklingar och fjädrar! Hahahahahaa!!!!

Inga kommentarer: