torsdag 3 februari 2011

Till mina läsare..

...Tack för att ni finns! : ) Jag har på senaste tiden lagt märke till att ni blivit ganska många och att det dykt upp en å annan nykomling bland kommentarerna... Det är jättekul, Välkomna! ; )

För ett par dagar sedan lämnade någon en lite peppande kommentar ang min kamp i att försöka ändra min livsstil! TACK! : ) Har ingen aning om vem personen var då denne ville vara anonym.. Där fanns dock en viss nyfikenhet kring GI-metoden och jag fick frågan om vad jag t.ex. äter till frukost..?
Jag är superglad om jag lyckas inspirera fler och kommer därför mer än gärna med tips! MEN! Glöm för guds skull inte att jag är en helt vanlig "svensson" och låååångt ifrån expert i ämnet!!!

- Det viktigaste är nog ändå att man bestämt sig - på riktigt. Ändrat sitt tänkt från "Jag boooorde, jag skaaaaa..." till "Jag SKA, VILL och KAN!"
- SKA man sedan hänge sig åt GI-metoden är det VIKTIGT att man verkligen förstår vad den handlar om och går ut på.. Att lära sig mer om kroppens fysiologi och hur allt hänger ihop är nödvändigt! Luuuugn... Det finns många förenklade beskrivningar av det, som vem som helst fattar! ; ) Det kommer inte att dröja länge innan poletten ramlar ner och man ser den faktiska logiken..Så läs på!
- Vad du stoppar i dig beror på vilken av metodens 3 faser du valt att börja med.. Finns MASSOR av olika recept och förslag till resp fas..
- En sån här sak, är som jag ser det högst individuell! Det som fungerar för mig kanske inte passar andra lika bra.. Jag själv är t.ex. en allätare men behöver mkt variation!
- Ha tålamod! Ge inte upp! Det kommer att ta tid - ge dig själv den!

Så vad äter jag till frukost..? Jag är inte så matglad på morgonen... Så det blir oftast något litet och sedan ett mellanmål ganska snart..
Ägg. Det blir jäkligt mkt ägg faktiskt, i alla varianter du kan tänka dig! Stekta ägg och bacon, kokta ägg med löjrom/majonäs, omeletter av alla de slag, äggpankaka (Man vispar ihop endast 2 ägg, steker det som en pannkaka och fyller den med keso och rivet äpple/kanel eller blåbär tex..)... Sen blir det mycket makrill i tomatsås, avocado, keso med olika blandningar, skinka, ost, grönsaker.... Låt fantasin skena! : )
Så....Om du som ställde frågan läser detta vill jag bara säga: DO IT! och LYCKA TILL! Kom gärna med tips efter vägen, man kan aldrig få för många! ; ) ..Å du! LÄS boken jag rekommenderade! "Pigg, smal och glad : 5 veckor till ett sundare liv" av Ola Lauritzson.. Det är lättläst och innehåller riktigt bra info för oss nybörjare! Finns på www.adlibris.com för 124 riksdaler!

Nu får det fan va slutpredikat för idag!! Herregud vad jag går an.... Hahaha!

Imorse följde vi med Liam, hans kompisar och fantastiska fröknar från vårt fantastiska dagis upp till hockeyplan! En härlig start på dagen att se dessa små kämpar på isen.. Sååå duktiga!!
Ikväll har jag lite kvlitétstid helt på egen hand! Det blir en tur till stan för att förena nytta med nöje! Det finns många jag skulle vilja hälsa på, jag behöver handla lite, Leo behöver nya handskar... Vi får se hur mkt jag hinner!
Det enda som egentligen är spikat är ett biobesök med en kär gammal vän! Kul kuul! : ) Det blir troligtvis Änglagård som jag velat sett länge! ..Å andra sidan borde man väl kanske välja den salong med minst folk för att inte störa...Det lär ju ska tjattras en del oxå kan jag tänka mig! Det är väl så där en 15 år att avhandla...åsså går man på bio?!? ..Haha!

3 kommentarer:

Fröken Hulda sa...

Svårt att låta bli att läsa och kommentera. Du är en mästare att hantera ordet... Fortsätt!!!

Anonym sa...

Tack för att du och din kollega hjälpte vår vän J så fint när du kom och hämtade henne!
Du är en stjärna!
och rolig blogg hade du också ;)

Kramar // Indals tjejerna.

mia sa...

Men TACK fina ni! : ) Blev alldeles rörd.. Hoppas er vän repat sig väl.. Har tänkt på henne varje dag sedan dess! ...Kuuul att ni gillar bloggen oxå! ; ) Kram på er tjejer!