tisdag 22 februari 2011

Ofrivillig avhållsamhet från internet…

Ja så kan man väl beskriva de senaste 5 dagarna…. Det är tamejfaan inte klokt vad internetberoende man gjort sig och vad mycket tid man tillbringar vid datorn!?
Klev upp på fredag morgon och upptäckte till min förskräckelse att jag var totalt isolerad från omvärlden. Den lilla indikeringslampan för internetuppkopplingen lös med ett otäckt fast, rött, ilsket sken.. Hela den dagen gick åt till att gå några ronder mot Telia – ytterligare en instans som svenska folket älskar att hata!

ROND 1: ”Du har….plats SJUTTIOTVÅ i kön..” GLÖM DET.

ROND 2: Blott en halvtimmes väntan i telefonkö. Under tiden talade en inspelad röst om för mig gång på gång att det gick jättebra att söka lösning på internet, om man fortfarande hade uppkoppling vill säga.. Lite lustigt/ vansinnigt irriterande med tanke på att jag begärt internetsupport/felanmälan.. När jag blev ombedd att ange det telefonnummer ärendet gällde fick jag total blackout! Vad har jag för telefonnummer?!?! Blev tvungen att springa in i köket och rota fram TELEFONKATALOGEN!! DET är sannerligen inte varje dag… Har den mest för fönsterputsning! : )
Nåväl.. Det blev min tur tillslut och jo, de hade en driftstörning i vårt område men den skulle vara åtgärdad senast kl 17.00…
Ok. Djupandas.. En HEL dag utan internet. Var förvisso tvungen att lägga en hel del av min ”att göra – lista” för dagen åt sidan (PLUS en massa viktig Facebook-tid!!) men ok, EN dag skulle jag väl klara. ; P
Försökte istället hitta på andra meningsfulla saker att göra, som att städa i skåp och vrår.. och det gick faktiskt riktigt bra ända tills jag började klura på schemat inför Mars.. Kom på att jag var tvungen att kolla ett mail i sammanhanget… Nej, just det..Det går ju inte det nä…..
Körde alltså fast i schemaläggningen och började gå igenom en pappershög istället. Där hittade jag ett papper jag måste skicka till Försäkringskassan! Oooh så bra! ..Skulle bara behöva logga in på deras sida först för att……nej. Nej så dum jag är. Kom istället på ett bankärende jag borde fixat! Hinner plugga in den helvetes bankdosan innan jag kommer på att, DET GÅR JU INTE HELLER NÄ!!
Irriterad. Rastlös.. En stunds hjärndött Facebookande brukar få ordning på nerverna…… Hade det inte varit för Facebook i mobilen hade jag varit bortom all räddning. Jag svär! SÅ sjuk är jag..
Klockan blev närmare 17.30 och skiten fungerade fortfarande inte.

ROND 3: Plats 32 i kön med en beräknad väntetid på 35 minuter. Slog på högtalaren och la mobilen åt sidan för att slippa skavsår i örat och höra den irriterande inspelade kärringen på så nära håll. ....Jo men nu skulle det funka!
Blev ombedd att stänga av den där lådan jag har som sköter alltihop i 30 min – DET brukade nämligen lösa de allra flesta problem! ; ) Åh så glad och tacksam jag var för det ”enkla tipset” som skulle rädda mitt liv och min själ!! Tackade det allra hjärtligaste och la på.
Som en bonus fick jag ytterligare ett hett tips, att säga ”Smart” i den röststyrda menyn istället för ”Internetsupport”.. Det skulle göra att jag kopplades till rätt person direkt!

Gjorde som flickan sagt och stängde av alltihop. Drog ur varenda sladd. Detta innebär för mig, TOTAL isolering då den apparaten sköter både mitt internet, min telefon och min TV. Tog och tränade lite under tiden..
Tillslut kunde jag inte bärga mig längre utan startade upp allt med en växande trumvirvel i huvudet.
Blev alldeles tom i hjärtat då den röda lampan envist tändes igen…. Drabbades av en tvångstanke om att det kanske bara gått 28 minuter..? Så jag stängde av alltihop igen och fortsatte med min träning i ytterligare 45 minuter, för säkerhets skull………och till ingen nytta (annat än för min kropp då förstås..)

ROND 4: Vrålade ”SMART!!” i den röststyrda menyn. ”Plats ETT i kön med beräknad väntetid på TRE minuter!!” Wohooo!! HALLELUJAH!! Man kan väl säga att den förra flickan i och med det räddade upp sammandrabbningen med den här flickan…
Då jag inte var beredd på att få hjälp SÅ snabbt satt jag mitt i ett ormbo av sladdar då hon svarade och hade fullt upp med att plugga in allt på rätt ställen igen.. (Hade mekat lite själv innan jag kapitulerade inför rond 4…) Hon fnittrade förtjust medan HON tålmodigt fick vänta på MIG..
Under tiden passade jag på att fråga hur pass bra koll de egentligen hade?! Jag menade alltså om det var möjligt för den här teknikern, som ändå varit upp hit under dagen och ”fixat” driftstörningen, att ”mörka” alltihop?? …Att ha skruvat lite och sen ”Nä, nu skiter jag i det här och gör helg! Det här blev säkert jättebra!” . Sedan tagit sig en bulle och meddelat att det var fixat, utan att det egentligen inte var det…? Hennes svar gjorde mig alldeles kall och inte helt belåten som kund: ”Nja…De SKA ju inte göra så……” (Hejja Telia!!)
När jag fått alla sladdar på plats fick jag frågan om jag gjort en s.k. ”Reset”. Svarade lite fåraktigt att nej, det hade jag inte och kände en gnista av hopp tändas igen.. Till detta behövde jag en synål. Rotade fram en sådan och följde hennes instruktioner. Nu skulle det dröja en stund innan systemet startat om sig själv och hon lovade att återkomma till mig om sådär en kvart..

ROND 5: Den hjälpsamma flickan ringde upp som hon lovat och jag kände mig hedrad av det på något sätt. Tyvärr kunde jag bara uppgivet meddela att ”reseten” inte resulterat i annat än att TV:n nu OCKSÅ var DÖD(!!!) Hon upplyste mig om att det ”poppade upp” en himla massa konstiga felmeddelanden där på skärmen hos henne, att hon tyvärr inte kunde göra mer nu utan var tvungen att göra en felanmälan på alltihop – igen.
Det skulle ta TRE arbetsdagar (alltså BORTSETT FRÅN HELGEN som nu stundade) att få ordning på eländet. Jag tackade sorgset för hjälpen och bad dem att inte skicka ett pucko nästa gång.
Så slaget gick förlorat. Jag fick lov att erkänna mig besegrad och inse det bisarra faktum att jag inte skulle komma att ha något internet förrän på ONSDAG! Elaka, orättvisa värld……

TACK och LOV hade TV:n mirakulöst börjat fungera igen till lördag morgon.. Då var det så kallt att vi kurade inne hela dan. Liam var på 5-års kalas och jag och Leo fick myyyysigt sällskap av Eva-Sofie och Oskar under tiden!
Var så sjukt uttråkad på lördag kväll att jag faktiskt kollade på halva Melodifestivalen(!!) Före kl 22 låg jag i sängen. Totalt mentalt förstörd av den upplevelsen!
Lagom till söndagens avsnitt av ”Solsidan” och mitt andra försök till en TV-kväll var den stendöd igen. Hur kul som helst….

Ok, livet har faktiskt inte varit så fullkomligt nattsvart som det kanske låter de senaste dagarna.. Men så är jag ju a hell of a dramaqueen… ; )

På söndagen var det betydligt mildare och vi hade en fantastisk eftermiddag på Jala med dess fantastiska invånare! Kändes som att komma upp på fjället! HEEELT LJUVLIGT!! Årets första riktiga vårvinterdag! Njöt av kaffe som serverades ute i en snödriva och av solen som faktiskt värmde kinderna!

Måndag och idag, Tisdag har jag varit jätteledig och fått ut en hel del av den tiden! : ) Hann bl.a. med en tur till Jämtland för att uträtta lite ärenden eller vad man ska kalla det.. Blev då bjuden på en fantastisk middag och några stycken glas rött - LYX på en måndag! Det blev kort och gott en helbra vistelse och jag får säga att där är sig likt! : ) ...Förutom att det nu går bra att dricka vattnet oxå....... : D
Ikväll har jag varit på årsmöte med ILSK (Indals-Lidens sportklubb) där jag blev invald i styrelsen som var i behov av föryngring! Känns spännande och kul att aktivt engagera sig i något för vår fantastiska bygd! Har en liten idé i huvudet som jag skulle vilja skrida till verket med framåt våren som jag fick dela med mig av ikväll.. Möttes av stor entusiasm! Kul! vad det handlar om får ni se längre fram då jag har fått bilden klar för mig själv! ; )
Tack morbror för den coola skjortan! Har vägrat ta av den sen jag fick den... ; )

2 kommentarer:

Johan sa...

Hej Kusin!!

Har inte du känningar på Telia??
Skulle utnyttjat dom ;)

Kram Johan

Maria Karlsson sa...

Jag är ju också invald i styrelsen, visserligen som suppleant så då ses vi där.