torsdag 16 december 2010

Ljuvliga årstider!

Ja, det är faktiskt så.. Att jag fullkomligt älskar detta fenomen och tycker att var och en av de 4 har sin charm!

Våren: Tiden då allt vaknar till liv efter en lång dvala! Världen liksom sträcker förnöjt på sig, likt mig själv efter en riktigt god lång nattsömn.. Fågelkvitter, porlande bäckar, knoppar, grönska...

Sommaren: Den de flesta tycks ägna hela sitt liv åt att längta efter.. : ) Den mest intensiva av dem alla.. Tiden då ALLT ska ske och folk ska finna tid för vila oxå.. Underbart hysterisk på sitt sätt! Värmen, ljuset, sena ljuva sommarkvällar, bad och blomster..

Hösten: Världen går ner på sparlåga igen.. Känns lite mer avslappnat och lugnt då kvällarna blir mörkare och folk börjar återfå sin vardag efter semestrar och sommarlov. Naturen skiftar färger och bjuder på ett sprakande vackert skådespel.. Den svala rena luften, skogspromenader med svampplockning, jakt...

Vintern: Dvalan.. Tiden då allt står stilla på något sätt och världen omsluts i sitt vackra vita täcke.. Tystnaden som snön för med sig, stillheten, snöflingor, tid för soffmys och massor av ljus!

Yeah yeah.....Visst, jag gillar inte heller det gråa, tunga och trista där i november.. Inte heller den allra första tiden på våren, då snön smält bort, allt är lerigt och luktar bajs.. Inte myggen på sommaren, Inte den förlamande okristliga kylan på vintern.. Jag ogillar verkligen galonkläder.. Avskyr regn, om det inte är ett svalkande välbehövt sommarregn.. och en massa annat som folk älskar att tjata om..
Men! Det kan jag lätt stå ut med då jag har förmånen att få uppleva detta exotiska fenomen - årstiderna..

Glad i hjärtat klev jag upp i morse och fick se att temperaturen var riktigt behaglig, att det snöat en hel del under natten och höll på än! : ) Vi behöver verkligen meeer av det vita guldet nu, om det ska bli nå åka av i backar och efter skoterleder..
Satte mig som jag oftast gör en stund på förmiddagen, med en kopp kaffe och det senaste i nyhetsflödet (Läs Facebook.. ; ) Det dröjde inte länge förrän jag snörpte på munnen och konstaterade att folk antingen är JÄVLIGT tråkiga med tråkiga liv eller fullkomligt OMÖJLIGA att behaga när det gäller vädret!!
Alltid är det nåt jävla fel som gör det rättfärdigt att spotta på något vi egentligen inte kan styra över.. Jamen va FAAN!!! ...Är det inte för kallt så är det för varmt, regnar för mkt eller för lite, man blåser bort eller svettas ihjäl.. Stackarna som försörjer sina familjer genom att skotta åt oss feta högheter blir jagade med blåslampa och totalsågade i media och folkmun.. Årstiderna kommer oxå alltid för tidigt...eller försent............. What a f*k!! Dom kommer när dom kommer!!
Det finns såååå himla mycket att reta sig på, sånt som vi faktiskt kan påverka och därigenom uppnå någon form av inre tillfredställelse.... Så snälla, gör just det, eller FLYTTA!!!

Neej... Jag är inte arg.. : ) Fick bara ett hederligt, nyttigt psykbryt! Känner mig fullkomligt balanserad, lätt i sinnet, lugn, stark och lycklig nu efteråt! Alla borde prova det ibland... Att lacka ur fullständigt, helst över en sån här världslig sak! Jätteskönt faktiskt! Efteråt blir man nästan lite fnittrig! Troligen ett psykopatdrag, men riktigt skönt för det! : )

Härom lörda´n, då vi hade vår "syskonkväll" och jäste i soffan till "Så mycket bättre"på 4:an, gjorde Alex en så jäkla skön liknelse...... : D Han har aldrig haft svårt för att locka sin gamla syster till skratt och misslyckades inte nu heller...

Jag frågade bara om de tyckte att Petra September Marklund var het? Alex suckade, knappade lite på datorn och tog fram det här innan han svarade; Nej.

2 kommentarer:

Ina sa...

Hahahahaha, håller med dig i varje stavelse!!!

Underbar liknelse din bror presenterade :-)

Maria sa...

Du har helt rätt Maria och det är ju så mycket lättare att uppskatta årstiderna och dess växlingar och i varje väder finns någon form av njutning, det gäller bara att hitta de. Det är ju bara jobbigt att gå omkring och vara missnöjd hela tiden och klaga.