tisdag 23 november 2010

Det är väl en JÄVLA tur..

...att barnen varit hos sin pappa i början av veckan och utom räckhåll från mitt ovårdade språk, frustrerat muttrande och mina galna utfall..

MORR!!!
Detta tycks vara "Nu ska vi jävlas lite med Maria Modin-veckan" ...Och vem nu än grundaren av den är kan jag bara gratulera. Det går ju galant!

Igår hade jag en sån där måndag då man helst skulle stannat i sängen. Hann bara slå på sökaren som visade att den fungerade genom att omedelbart tjuta mig ur sängen med ett prio 1-larm. Efter tappra försök, att något sånär prydligt, få på mig uniformen gav jag upp och rusade ut. I tofflorna. Vände panikslaget om igen famlandes med nyckelknippan. Känner att armarna missat undertröjan vid påklädningen och känns som en puckel på ryggen.

I arbetsbilen råder totalt mörker i apparaturen. Min kollega ser trött ut. Vi lyckas skrämma igång tekniken...som visar sitt ogillande mot mina hot genom att ge ifrån sig ett obegripligt "plingande". Väl framme hos patienten går tack och lov allt som det ska..... Bak i bilen på väg till sjukhuset fortsätter tekniken att gäcka mitt strålande morgonhumör.. Underbart. Du sitter frenetiskt och fsöker plita ner alla "kom i håg" i journalen innan de försvinner ur huvudet och allt blir svart. Det går en säkring.
Koncenterar mig istället på patienten och tänker att en temp kan man ju alltid ta för sakens skull... I örontempens display blinkar "ERR" (betyder ERROR på örontempspråk).

Sedan fortsätter det liksom så hela dan.. Vi lyckades t.ex. tappa bilnycklarna så att vi nästan fick bryta bort ett säte för att få fram dem... Avlägga ett besök på verkstan då arbetsbilen indikerat "För lite kylarvätska" trots påfyllnad. Självklart hittade de ett läckage som ska fixas i slutet av veckan.. (Det känns bra att åka omkring i något som kan haverera närsomhelst i väntan på det..) Vi lyckades göra kaffeved av en pinnstol nästan bara genom tankekraft, blev utan mat på "normala tider" och faan vet hur många sådana där små saker man normalt inte retar sig på om man inte har en dålig dag.
Hahaha... det ser faktiskt inte såååå bedrövligt ut när jag ser gårdagen såhär.. Låter mest som en gnällkärring, men ok - jag bjuder på det.. ; P

Idag började dagen fantastiskt bra! : ) ...Med en godnatts sömn och en hemleverans av lite smått och gott till sjuk liten flicka bort i byn.. Det gäller att, i tid, lägga en god grund för framtida bra svärmors-/dotterförhållande.... ; ) Sen kröp jag upp i soffan hos mysigaste Anna och Mollie där jag stannade halva dagen.. Lovely!
Full av energi, koffein och julpyntar-inspiration återvände jag sedan hem till Örnnästet!

Tänkte att nu skulle jag väl ändå få upp väggtexten i mitt sovrum som jag haft liggandes i snart 1 år.. Låt oss säga att jag är lite oense med säljföretaget i enkelheten kring detta.... Hade ganska snart fastnat som en stor spyfluga i klistret på det jättelika arket.. Låg länge där på golvet och koncentrerade mig på att försiktigt komma loss, utan att knövla ihop skiten. ...Å det gick!! Nu sitter den på väggen, tillsammans med hela min dagsranson tålamod!

Bestämde mig för att röja upp på balkongen för att kunna pynta den. Klämde mig på en sax(!) och högg snöskoveln i foten.. Något irriterad bestämde jag mig för att ta ett break i mitt hemmafixande och gå på upptäcksfärd i källaren istället..

I trappen blir jag stoppad av husets ordningspolis som genom korsförhör vill veta vem som kört med 4-hjuling i slänten utanför för ett par dagar sedan?! Ligister! Nu var ju han tvungen att skotta igen spåren! ..De måste ju lära sig att använda de vägar som redan finns! ...Mycket märkligt.. att han alltid lyckas sätta mig i samband med den vandalism som förekommer kring fastigheten... Att det kanske handlar om någon av mina "polare".... Herregud!!! : P

Ägnade sedan en stund att vända upp och ner på förrådet och djupandas innan jag återvände upp...
Gav mig på en GIGANTISK härva utebelysning, gav snart upp.. Nu ligger den utslängd över halva lägenheten och ser inte mindre gigantisk ut..

Bestämde mig för att genomföra "viktiga uppdateringar" på datorn. Det gick sådär. Antingen tycker inte min dator om mig eller så har jag inte en jvla susning om vad jag håller på med då det kommer till teknik och apparater och ska helt enkelt inte befatta mig med sånt. Men hur svårt ska det va?? Det dyker upp en massa rutor på skärmen och det enda man behöver göra är att trycka på förmarkerade "OK", "Nästa", kryssa i den lilla rutan att man LÄST och accepterat villkoren på 378 sidor och sedan trycka på "Slutför".... Ett tappert försök att skicka ett mail slutade iaf med att hela fanskapet låste sig och jag fick använda själva "on/off-knappen" för att lösa problemet... Har hört att datorer inte gillar den metoden så mkt..

...Aaaaaah....! : ) Det känns faktiskt lättare då man fått kräkas ur sig lite på det här viset! Mycket humanare oxå än att ringa en vän och tvinga denne att lyssna på eländet! ; )
Nu ska jag krypa till sängs och ta kontroll över den här veckan! Imorrn är det lill-lördag, då vänder det!
(Ok.. Det har kanske hänt en hel del positiva, roliga och bra saker också de här 2 dagarna... Men jag vill ju inte förstöra stämningen! Höhö..)

1 kommentar:

Suzie Q sa...

Hahaha! Härligt att läsa om dina bravader, hade gärna suttit och svurit med dig i Hjördis :) Nu flyttar vi snart in i nya lyan och då måste faktiskt du (och Kerstin!) komma och hälsa på! Vem vet, kanske hemmansägarn bjuppar ur dunken... Pöss!