lördag 2 januari 2010

Men lördag hela veckan eller?!

Ja det känns verkligen så! Att vi fastnat på nåt vis! Alla är så himla leeediga (utom jag), affär'n har öppet ett par timmar mitt över dan, banken aldrig (så man undrar om de lagt ner den), macken som affär'n, postlådan ständigt tom å inte en människa ser man... Har verkligen extremt svårt att hålla isär dagarna känner jag!
Nytt år är det iallafall! Det har jag koll på! ; )

Det känns alltid spännande tycker jag, då man hänger upp en ny kalender med oskrivna blad.. Jag har vanan/ovanan att spara gamla almanackor och brukar vid denna tid på året faktiskt bläddra lite i dem och väcka gamla minnen till liv! Det brukar bli en hel del reflektioner,"ahaa.." och "Jamen just ja!", en del skratt och någon liten tår.. : )
Ännu roligare vore det att komma i blogg-gängorna igen! För hu så kul det är att sitta och gå tillbaka i både sin egen och andras.. Kanske skulle va ett lämpligt nyårslöfte..?
I övrigt har jag varit mycket sparsam med sådana... Det har ju liksom en förmåga att ändå inte bli som man tänkt sig... och vem behöver egentligen fler krav på sig i dessa tider?! Jag har visserligen en hel del ovanor och laster som kanske skulle vara lämpliga för ändamålet... T.ex. tycks min högerhand vara ständigt på väg i eller ur en godisskål.. Det har gått så långt att även om det inte står nån skål där så far den liksom iväg iallafall! Helmärkligt...

Anyway... Året som gått har ju varit mer än måttligt händelserikt och en märklig känsla infann sig i maggropen då jag hängde upp 2010 års kalender. Bäst känns det att fortsätta som jag gjort på sistone.. Att inte planera så mycket utan ta en dag i taget och fokusera på det som får mig och mina käraste att må bra helt enkelt!

Sist jag gav en lägesrapport var det julafton.. Det blev en fortsatt mysig och trevlig kväll med julmiddag, tomtebesök och sällskapsspel! Vi fick även förstärkning av go-Håkan från byn vilket förgyllde tillvaron ytterligare! : ) Det brukar lätt bli lite högljutt då vår familj ska spela tillsammans men denna gång skötte vi oss ovanligt bra tycker jag! Inga diskussioner huruvida det rätta svaret verkligen var det rätta, anklagelser om fusk eller andra osportsliga tricks.. Bara glada miner och ett å annat dubbelvikt skratt!
På juldagen efter brunch packade jag och mina två smånissar ihop och for till Jämtland. Närmare bestämt till Skucku (Svenstavik) och Tomas föräldrar. Där bjöds det på mer god mat, skratt och sällskapsspel.. De är så himla fina och har ett hem så varmt och välkomnande! Hur mysigt som helst.. På Annandagen återvände vi till Hackås där vi mer eller mindre blev isolerade pga den bitande kylan, feber och infektioner de kommande dagarna.. Lite trist då man hade tänkt sig att hitta på så mycket annat.. Men serni det är bl.a. därför man inte ska planera så himla mycket jämt! ..Då slippar man också bli så besviken! ; ) Mysigt var det iallafall, som alltid hos fin!

På onsdagmorgon var det dags att axla ansvaret och ta på uniformen... Pga kylan valde jag mina varma, goa, gröngula täckbyxor... De är dessutom så mycket rymligare vilket är till fördel efter denna syndfulla julledighet...hehe! Med ett ömmande hjärta vinkade jag även av barnen som skulle åka med pappa till Farmor i Sthlm för nyårsfirande : ) Har pratat ett par gånger med dem i telefon och de verkar ha det heeelt underbart...såklart! : ) Längtar så det knakar i hjärtat efter dem..
På onsdagkväll kom Tomas lite överraskande hit! : ) Vi hade hållit nyårshelgen öppen och det enda som var riktigt klart var att jag skulle jobba... Han valde att komma hit iallafall kärleken och ingen var då gladare än jaaag!! Det blev ett stillsamt nårsfirande.. Så stillsamt att bägge kände ett sting av avund då lillestorebror kom på besök och passade på att göra sig stilig inför den stundande nyårsfesten.. Han passade även på att att slänga åt mig en kasse med salladsingredienser och en vädjan om om hjälp att göra en sallad! Min 27 årige bror skulle på knytkalas, var ombedd att göra en sallad och helt vilsen...stackarn. Efter noggrant övervakande från kökssoffan, ett par skeptiska blickar och en smakportion var han nöjd och villig att ta åt sig äran...haha..
Tolvslaget firade vi på Backings hos Onkel Zeke och Carina tillsammans med mor och far! Det var hur trevligt som helst och de första timmarna av 2010 gick alldeles för fort..
Halva nyårsdagen tillbringade jag i min rullande arbetsplats. Andra halvan i soffan med fin, skåpätning, mys och film! Lovely! Sedan var han tvungen att åka hem och utom räckhåll för mig i en vecka framåt.. : ( Suck..

Själv är jag fast i uniformen fram till måndag morgon.. Jobbar helgen tillsammans med länspolismästare/traumamagneten Jernkrook vilket alltid bjuder på spänning och dramatik! : )
Idag bjöds det på fler än en överraskning må jag säga, inte bara jobbrelaterat! Inom loppet av en halvtimme hade jag ringt ett samtal, varit på visning och stod med en nyckelknippa i min hand! Nycklarna går till en större lägenhet...en mycket större lägenhet i samma fastighet som jag bor nu! Jag ska alltså, med största sannolikhet flytta.. några meter! Jag kan bara säga att det måste varit nån mening med det hela och att det känns SÅÅÅ bra! : ) Jag har just fått helt klart i holken (såklart) och hur mysigt som helst men visst är den liiite trång.. Går allt vägen räknar jag med att kunna flytta in i månadsskiftet! Yiihoo! "Örnnästet" fann jag direkt passande... För ska man bo mer centralt och ha bättre koll på byn ska man bo i kyrktornet! ...Så det blir nog en och annan pelargon i fönstren... och kanske en kikare! hehe! ; )

2 kommentarer:

Eva sa...

Härligt att läsa din blogg igen! Och hur skönt är det med större lägenhet?! Kramar!

Anonym sa...

Jobbigt att flytta men det är säkerligen värt det med tanke på att kvadratmetrarna ökar...
Så helt enkelt: GRATTIS till nyckelknippan :-)

Cissi