fredag 3 juli 2009

Vi hade iallafall tur med vädret! ; )

Nu var det länge sen jag dokumenterade mitt härliga liv och leverne igen... ; ) Jag har nog aldrig tillbringat så lite tid vid datorn som under de senaste veckorna! Har istället tillbringat så mycket tid som möjligt ute i det otroliga vädret! Igår föll chockerande nog de första regndropparna sedan vad som känns som en evighet! ...Kvällstemperaturen sjönk till behagliga +20 i skuggan och det gick att andas inomhus igen! : ) Jag ÄLSKAR det här exotiska vädret med den tryckande värmen, men nu började tillochmed jag känna mig som en isbjörn i Sahara...

KAPITEL 1: Tommy 35år/ Operation flytta häbre/ Minisemester på Jala: 23-25 juni
Här kan vi tala om att förena nytta med nöje.. : ) ...Personligen höll jag mig till enbart nöjesdelen..
På tisdagkvällen den 23:e samlades några av byns fina flickor till mys å uppdatering på örnnästet! Hade då kläckt den briljanta idén att ta med mig grabbarna å sova över i husvagnen på Camp Jala..
Praktiskt å framförallt mysigt tänkte mamman! ...Å det var det tills Leo vaknade så tidigt så det gjorde ont ända in i märgen.... Tillbringade ett livstidsstraff i den mysiga lilla kokongen innan solen gått upp och vi med tveksamt samvete kunde köra upp den bofasta familjen å vinka av födelsedagsfarbrorn på väg till jobbet!
...Grattis fina du i efterskott.... ; )

På kvällen blev det härlig middag i solskenet på Wärdshusets altan, Lidens stolthet! Därefter återvände vi till Jala där det bjöds på präktigt födelsedagsfika å mångra skratt... Speciellt då Catharina å Martin anlände med en välfylld korg till jubilaren och en dikt klockren... Du är verkligen fenomenal tjejen! ; ) ...Tommy själv hade inte riktigt tid att delta i firandet då släkten från Svenstavik anlänt för att styra upp operation flytta häbre*!
De grejade å donade inför en förundrad publik som väntade med spänning på hur/om det skulle gå egentligen......

...Å det gick! : ) På torsdagen var sanningens stund kommen... Å vad som började som en titt för mig och Liam blev till ytterligare en härlig heldag på Jala!


* När ordet häbre dök upp i min kära svägerskas öron utbrast hon: "Va?? Vad är det?? En kanin?" .....hahahahahaahahahhaahahaaaaa...... youre so lovely...! ; )

KAPITEL 2: Det kryllar av födelsedagsfestligheter! Fredag 26 juni
...Började dagen med en tur till den kokande grytan Birsta...fullproppad med folk, turister å andra galningar... Gjorde några snabba pitstop och inhandlade div. nödvändigheter.. Bl.a. en ny mobiltelefon! En jättefin å bra...å rosa! ; ) Sedan for jag å hämtade upp Sanna, gjorde den vanliga U-svängen förbi Mc Donald´s å sen bar det av mot trygga rofyllda Lidenvägen igen...
Väl hemma firade vi vår älskade Sanna i efterskott för hennes 21 fyllda år med Chapel Hill å jordgubbar! ; ) Bröderna bus provade vår nyköpta vattenspridare och tjöt av förtjusning! : ) En urmysig eftermiddag...


På kvällen var jag inbjuden till Sannas girliefriend My på 20-års kalas! Jomantackar! ; ) ...Men då man är infödd Lidenbo lever man ju ständigt under "Fint folk kommer alltid sent" å gjorde ett liiitet pitstop på Wärdshusets veranda! En härlig kväll, med härligt folk å härlig stämning! För att spetsa till det lite gjordes ett lite tafatt försök att spela Sanning eller konsekvens...men omgången dog ut efter nåt varv...Tack å lov... Där träffade jag bl.a. på Rammsan som var upplagd för upptåg å hängde på vidare! : )

Så anlände vi till festen, lagom tills att de flesta gäster precis åkt.. Sickna klena tjugoåringar... ; ) hahahaa...
Hade superkul så länge det varade med den lilla lättsamma skaran (eliten) som var kvar! Klokt nog hoppade jag upp på moppen då lillebror kom för att hämta hem mig i beskedlig tid! ; )

KAPITEL 3: My Resare - ett kapitel för sig...
En nu 20 år gammal flicka som världen definitivt kommer att få stifta bekantskap med i framtiden! ; ) Sanna har flera gånger påpekat att hon är sååå himla duktig att spela gitarr å sjunga.... Å jag har tänkt "Mhmm..Jahaa..vad kul!" med ett liiitet sting av avund.... ; ) ...NU är jag riktigt avundsjuk! ...men kanske mest hänförd och berörd! Flickan är fantastisk! : ) ..å en liten jävel på att skriva egna låtar! You go girl! Vi både hoppas å tror på dig.. ; )

KAPITEL 4: Sandnäset: Dag 1

Stark som en oxe å full av energi susade man upp på Husåsen å skrämde opp ungdomarna - nu skulle det badas! Finns en klar fördel med att va 10 år äldre....de gör oftast som man säger! haha.. Hade en i raden av ljuvliga dagar som passerat den senaste tiden...

FINN ETT FEL...

...En något självupptagen mamma har fullt upp med att vara med på bild......


På kvällen stannade Sanna kvar på byn och vi ockuperade uteplatsen med här i ditt kylskåp till middag, ljus, filtar å rötjut... Förgyllde kvällen gjorde My, vår guitar hero ; ) å spelade några låtar för oss... Jag kan lova att varenda hårstrå reste sig på kroppen å själen blev alldeles varm...
Vi fick även besök av en törstig beduin i pyamasbyxor och fick bevittna ett ryskt gatulopp...... eller va fasiken de nu va....?
Jag å Sanna satt uppe å tjattrade tills mitt i natten å jag bara njöt av denna efterlängtade kvalitétstid..
KAPITEL 5: Livet som campande strandkrabba Söndag 27 - Tisdag 30 juni

Till Sandnäset vände vi åter efter att ha tagit ett tårfyllt farväl av Sanna vid bussen. Liam var såklart alldeles utom sig å ville åka med..
Jannice ringde å meddelade att hon å barnen tänkte dra med sig sin myyyysiga lilla husvagn å campa ett par dar.. Hon undrade om inte vi oxå skulle ligga kvar? Hyra en stuga eller så...? Jag kände genast att . INTE idag....
Men väl där lät idén inte alls så tokig så jag lät mig övertalas... ; ) For därför hem efter en middag som höll på att sluta i förtvivlan å rafsade ihop lite grejs för ett par nätter! Stugorna var tyvärr fullproppade, så det blev till å tälta - bakom husvagnen - lite som tjänstefolket - lite på sidan av....haha! ; )
...Näää.... ; ) Helt seriöst så trivs jag allra bäst i ett tält och inte i ett compact-living på hjul.... Även fastän Tommy INTE överdrev då han sa tältet var litet........ Den lite lustiga placeringen bakom vagnen berodde på geniernas förmåga att tolka solens upp- och nergång, ingenting annat....tror jag iallafall! haha!
Mina 174 (och en halv) cm - på längden - knövlade dock ihop sig med sönerna och sov som en prinsessa till härliga kvart över fem på morgonen då Leo vaknade.... Till saken hör att jag å mamman i husvagnen suttit uppe å käkat knott alldeles för länge för att det skulle kännas acceptabelt... När den lille gossen slog upp sina blå för att mötas av en lika blå tältduk exploderade han i förtjusning å att somna om var fullkomligt uteslutet...
Han väckte snart sin bror och grann-gubben i husvagnen intill. Jag kämpade förtvivlat för att få de små att somna om och just som jag trodde jag skulle lyckas, vid halv sju, får gubb-jvln nog och drar igång sitt dragspel!!! Nära att börja gråta utbriser jag att han måste skämta(!?!?!) och flyger ur tältet... Sen blänger vi på varann ett tag, jag å gubben, i ljuv morgonstund innan jag vinner, han packar ihop å åker därifrån.....
Den förmiddagen var bland de tröttaste i mitt liv, men då grabbarna sovit en stund gav de även mig ny energi och jag bestämde mig för att stanna en natt till! : )


Trots några utbrott, sammanbrott och genombrott blev det två oförglömligt härliga dygn! Jag och Jannice är välsignade med älskvärda fantastiskt fina underbart härliga ungar... Elias tyckte dock att det räckte om vi umgicks på dagsutflykter i fortsättningen.....hahahahahaaa...!!!
KAPITEL 6: Att göra frukost i en husvagn som klaustrofobisk, trött och lite lätt irriterad mamma till två yrväder...
Nej tack.

KAPITEL 7: Gatufestonsdag!!! : D
Yäääj!! : ) Jag och Jannice fick en välförtjänt kvalitétskväll i staaan bland 1000-tals glada gatufestande människor... Hade jäkla kul...!!! Å jag träffade så himla mycket skojigt folk som strök omkring i Daltons-tältet... Men inte Lotta! Du höll dig minsann undan... : (
Bl.a. fanns min fiiina Jenny på plats vid Lidenbordet! Tyvärr utan fiiina Josefin men i sällskap med andra kära trynen, ett bord fullt av fulla kollegor och spiknyktra bättre hälfter, tindrande kollegor, kringströvande kollegor, "faster" Carina å chauffören för kvällen - mor min, Sanna med ett koppel av hot chicks, finfina Stödebor, hyresgäster å annat byfolk (bl.a. den friska fläkten Anna från Hålberget som var så lockig å fin så!)...... ALLA var där helt enkelt... ; )
Kl midnatt var vi dock åter på byn lagom till Askunge-förvandlingen.........Både Johan och Tommy blev jätteimponerade av sina tjejer och tyckte det var helt magiskt... ; )

KAPITEL 8: Nutid
Ögonen går i kors efter värmeböljan som varit men det är med stor sorg vi ser den försvinna och grå moln dra in på väderkartan... Igår fick jag å grabbarna sällskap av Eva-Sofie och Oskar till Sandnäset! Urmysig förmiddag......tills det började droppa oroväckande från ovan.. Aaaaw!! Jag hoppas verkligen på fler ljuvliga högsommardagar i gott sällskap och liiiider med er som går på semester nu... : / Måste ju kännas lite bittert ändå....?

På måndag väntar äntligen en heeel veckas ihopskramlad familjesemester!!! : ) Framåt tisdag bär det av mot idyllen Klövsjö och efterlängtad kvalitétstid med heeeela familjen inkl. Biggan, Gegge å Milen... Det väntas även bli fler kära återséenden där på vallen! ; ) Längtar!! Där spelar vädret faktiskt mindre roll - det kan bara bli lyckat! ; )
Författarens tack
Till alla mina älskade runt om mig som på olika sätt gör mina dagar så fantastiskt bra hela tiden! : )

2 kommentarer:

Lotta sa...

Tjaba bruden, härligt du har haft det,själv är jag inne på 6:e gatufestdagen, va säger du om de??, nu har jag semeser, dags att planera skogsmullekvällnattmorgon;0))))

Eva sa...

Åh, Mia! JAG är tacksam som får läsa om dina (och andras) eskapader! Önskar att jag också fick bo i Liden och kanske vara med på ett hörn...! Kramar!