söndag 14 juni 2009

Team Biggan - Heeela helgen! : ) (....Den censurerade versionen)

Som en dyngsur och genomfrusen kissekatt hittade jag hem på söndageftermiddag... Tjejfisket 2009 är historia och vilken historia sen.....hahaha! ...Herregud....


ONSDAGKVÄLL
Biggan sätter äventyrets första kommentar; "Kors i plåten! Jag tror jag har packat klart!" (Någon som känner till Thomas tåget...?)
Då insåg jag vad jag verkligen måste ha med mig... En anteckningsbok! Kommentarer, förvridna ordspråk och egenhändigt författade brukar hagla på våra sammankomster...och så även i år skulle det visa sig...Hahahahahahaaaaa!!!
TORSDAG
For till staaan å hämtade älskade Sanna å lilla söta Bella som skulle ansvara för barnens väl och ve i två dygn.. ; ) Fick en skaplig chock (å ett gott skratt) då Biggan meddelade att hon kommit iväg på utsatt tid å säger "Ja jag veet!! Jag skräller! Hela tiden!".
Själv kastar jag en blick på uret och konstaterar att jag är ca 1 timme sen... Allt i sin ordning då...
Med en STOR suck och ett brett léende lät jag sedan alla vardagsbestyr falla från mina axlar hemma på går´n å satte av mot staaaan, igen, å min kartläsare - SussieQ!
Vårt första, och enda stopp, spikade hon galant...Bolaget! ; ) Efter väl spenderade pengar och en välfylld kylbag hann vi ur stan, precis i lagom tid innan studentkaoset bröt ut!
Strax hitanför Matfors började hon tappa tålamodet å tjaaata... "Är vi inte framme snaaaart????" ...Men det gick till sig å hon fick en lugnare sinnesstämning ganska snart... Behövde bara ryta i på allvar en gång.... ; )

Då vi svängde av stora vägen mellan Ånge å Östavall kände man tydligt hur längtan till vårt mål - Stensjön - blev allt starkare! När vi mottog ett MMS med Biggan å Monicas instruktionsvideo om hur fiskekortsautomaten fungerar höll Werner (bilen) på att gå i diket men annars så var det en prickfri resa (Tur o Retur! ; ) Molly, Sussies 4-benta kärlek, nynnade exalterat för oss sista biten (Första gången ja faktiskt hör en hund faktiskt nynna!! haha!) och kylbagen gjorde sitt jobb.....
När vi kom fram möttes vi av varma kramar å kunde stolt hala upp en kall Chapel Hill å utbringa en, eller ett par, skål för Tjäjfisket 2009! : ) Då vi installerat oss i den mysiga men prupp-luktande stugan som vi faktiskt hyrt (för 1:a gången på 10 år!) slog vi oss ner framför brasan i en gaphytta (=vindskydd för den obildade) å där satt vi (nästan) heeeeela helgen! : )
Lite senare på kvällen trotsade vi duggregnet och förflyttade oss till en udde å en annan eldplats - utan tak... Men ingen lade egentligen märke till att det regnade!? Vi hade fullt upp med att njuta av tillvaron..... Eller som jag själv så klokt och vist uttryckte det enligt anteckn.boken; "Det här är som man tycker det borde vara...men! det är så här världen ser ut! Bara att acceptera!" ....Fullkomligt begripligt...? haha..

Sen fick Biggan napp, trasslade in sig i mitt flöte, skar av linan å tänkte att Äsch! den tar vi imorrn.... MYCKET ansvarsfullt och förnuftigt.... ; )
Efter det fruktlösa fisket kände vi oss lite uttråkade jag å Monica och kom på den lustiga lilla leken "g(l)ömma mackjärn"... ; )
FREDAG
Han som äger hela det välsignade stället tittade förbi på förmiddagen... Biggan var tack å lov representabel och på benen för att hälsa artigt och fråga om han kom för att "Svinga några kast?" ....Men nej, han hade vare sig golfklubba eller fiskespö med sig utan ville väl bara kolla in brudarna kan ja tro... : )
Lagom till brunch..? hehe.. uppenbarade sig fröken Elin Sandberg i stt fulla majestät då hon klev in i stugan å gav order om att nu var det upp-stigning! Ännu ett kärt återséende å fler skulle det bli...

Dagen ägnades helhjärtat åt jakten på fiskelyckan....men vi lät oss luras av öringen återigen å dansken han fick sko sig till Sussies förtret........ Då hon tillfälligt kapitulerat och slagit sig till ro på en sten får hon syn på ett par gestalter som närmar sig på stigen. Detta just som Sandberg är i full färd med att dra ner byxan för en kisspaus varpå hon ropar; "Elin!!! Det kommer pojkar! ....Ifall du vill vänta lite!?"Livrädda att missa Camilla och Beas entré med husvagnen (favorit-tippad för året) begav vi oss snart till lägret där Biggan belåtet gned sina händer; "Det är roligt att vänta då de kommer....Därför är det bra att komma först!" ....Å alla brast ut i ett hjärtligt ap-flabb åt denna Nalle Phu liknande klokhet...
Så kom de.....å backade ekipaget till rätta utan större bekymmer....till allas besvikelse.. ; )


Hälsningsritualen med dessa damer avlöpte, precis som den brukar, på ett älskvärt och angenämnt sätt och inte helt friktionsfritt...hahaha...
Inte långt därefter anlände vår egen hälsocoach Miss Edler å den revanschsugna rookien från i fjol Helene och cirkeln var därmed sluten!

Middagarna tillagas över öppen eld på muurikka och är riktiga Yummies.. För att spetsa till friluftslivet ytterligare valde vissa att tillägga lite nyttigheter på tallriken som barr, jord och mossa... ; )

Fredagkvällen bjöd på ett hejdundrande pass för skrattmusklerna, årets första bad (för de verkliga vikingarna ; ), en smygjakt på dansken, en uppdatering med kortleken Sanning eller konsekvens - den elaka versionen - från förra året...mycket spännande såklart.... ; ) Dessutom en hel del blandade cirkusnummer som sång, musik och dans långt fram på småtimmarna! ...Men inget besök på 7:an blev det....för någon av oss...hahaha...
LÖRDAG
Vaknade med en riktigt blöt kudde å tänkte att "hu så sakteliga håret torkar....luftfuktigheten måste va skyhög......" Sen upptäckte jag att kudden var alldeles gul och tänkte istället "Vad i helvete??!!" ...Blev dock lättad då jag insåg att det "bara" var ett olyckligtvis från-somnat glas Berroca å hoppades att håret skulle må bra av denna vitaminberikning... (Ännu sitter det kvar iallafall..)
Luftfuktigheten var förvisso rejält förhöjd den oxå...Ute hördes det rytmiska skvalpandet från ett ihäääärdigt regnande.... Rätt mysigt, för att inte säga helt fantastiskt, ändå att ligga där å slumra till ljudet av regn.... Mmmm!! Det enda som saknades var sällskap i sovsäcken.. ; )

Vi lyckades tillslut förflytta oss ner till gaphyttan där vi sedan tillbringade de nästkommande 12 timmarna kurande tillsammans... Korta stunder njöt vi av tystnaden bortsett från eldens knaster, REGNET och ett (något psykiskt knäckande) tjattrande fågelbo...
Det regnade något så alldeles djävulskt att jag aldrig sett på maken...... Inte en endaste minuts uppehåll på två dygn - minst!! : ( Detta innebar att det blev en betydlig hårdare åtgång ur kylbagen än maskburken.... Men vad gör det om ett år?? ...Då tar vi han Biggan! ...Storöringen... ; ) Istället passade vi på att rå om varann! Vi sjöng, spelade kort (vilket Camilla tyckte var jättejättekul.....precis som vanligt....hrmpf!) och klappade blöta hundar.. : )Vid ett tillfälle, då jag sitter å fyller i "Mina vänner - boken" som vår teamleader Biggan fått att förvalta av SussieQ (gulligt!) ställer jag frågan: "Vad är det för datum?"
Camilla svarar: "13:e"......
"VA??" utbrister Biggan förvånat, funderar en stund och nickar sedan medan hon tillägger "...Ja just ja, 6 + 7!"
Samtliga skrattar återigen hysteriskt och undrar vad i helsike hon har för slags tideräkning.....??? hahahahaaaaaa!!!

En stund senare då Camilla tittar på den här bilden i min kamera utbrister hon "Men?! Har det varit sol idag? ...Nähä...det var blixten......" (Himlen var alltså så igenmulen som den bara kan bli - hela dan - att frågan framstod som rent av absurd...eller rent av ett s.k. blonde moment..hahahahahahaaaa...)

SÖNDAG

Regn, regn, regn ,regn.......... Av sann rädsla att drabbas av psykisk ohälsa packade vi i princip ihop oss å for så fort vi bara kunde - med stjärtvärmen på högsta! Jag å Biggan gjorde ett tappert försök att finna svaret på vem som egentligen fått den första å enda fisken...? Vi begav oss åter till brottsplatsen för torsdagkväll å där blåste det storm och gick svallvågor på sjön! Vi blev tvugna att acceptera det faktum att den frågan kommer förbli obesvarad...... Men jag tror iallafall att det var jag - å min tjernobylmask! Sådså! ; )

Ja herregud..... Vilket härligt gäng vi är..... blir rent av tårögd på riktigt då jag tänker på att jag faktiskt får vara en del av detta - Team Biggan...Heeela helgen..

TUSEN TACK!! ...TILL MINA UNDERBARA FLICKOR ...FÖR 10 UNDERBARA ÅR!!!

Må vi göra om det i 10 år till....å 10 år till.....å 10 år till....å 10 år till.... å 10 till vettja!! ; )
....Oroa dig inte Monica! Det finns ju fungerande handikapp-fisken också, det har vi ju redan rekat 2006! hihihi.... ; )
...Å TACK SANNA - BÄST I VÄÄÄRLDEN!!! ...Som gjorde heeeela helgen möjlig! ; ) ...Jag undrar just varför ingen av mina grabbar tycktes direkt överförtjust att se mig på söndan? ...hahaha!

5 kommentarer:

lotta sa...

Finns bara ett ord att säga: UNDERBAAAAART:0))))))

Hövdingen, Biggan sa...

Åh Maria eller MIA vilken kanonbra sammanfattning. Brilijant ide med anteckningsboken.
Tack Tack för den cencurernade verisionen, nu tror jag att jag kan andas ut....ca 5 år då ( 40 år hmf!!)

och jag måste härma Lotta, UNDERBART!!!!!! Längtar till reunion så vi får fler svar på frågorna. Puss Puss

Jossahonanona sa...

Ja herregud va roligt! Men nog va inlägget censurerat alltid!! Puuhh...Å vilka fina bilder sen :) Den på mig med skumpaflaskan är ju nå så grönjävulskt ful - men rolig! Haha...Nu måste jag vila lite.

Anonym sa...

En kanoners sammanfattning av helgen, utan närmare ingång på "murvöppnare" och andra upplevelser! Hi hi.
Kram och jag längtar redan till nästan år!

//Camilla

Anonym sa...

Maria, vilken superbra sammanfattning!!!!! Och jag säger som andra: Puh... Tack för censuren. Ha, ha!

Jag längtar också till reunion och nästa års fiske. Tror inte att det behöver vara handikappanpassat än på några år, men det känns tryggt att det finns med i beräkningarna. ;o)

Kram på dig!
/Monica