onsdag 15 april 2009

Imorrn kommer TOMTEN!!!

...Det är iallafall vad vårt förväntansfulla födelsedagsbarn Liam vill tro... Jamen vadå?! Han kommer ju då pappa fyller år!? ...Å nu är det ju så att pappan faktiskt fyller år på självaste julafton... Hmm.. Det klarnar väl med åren får vi hoppas! : )

Hela dan idag har jag känt mig vimsig, lite småsur (Kraschlandad PMS-häxa om ni frågar min familj), apatisk, trött och...ja TRÖTT!! Personligen tror jag att mitt charmiga humör beror på en 7hlvts socker-abstinens och en tillfällig depression över att Påsken e slut och för att jag sovit jättedåligt två nätter i rad... Har haft allt möjligt för mig om nätterna i drömmarnas värld...både otäcka och mer angenäma saker! : )
Så hela dagen har jag mest legat på rygg, pillat mig i naveln å funderat... Nej nej!!, oroa er icke! Jag tänker INTE återge mina filosofiska brydderier här... Sammanfattningsvis kom jag iaf fram till att GUD VAD 3 ÅR GÅTT FORT!!!!! Vår lilla påskkyckling är snart en fullfjädrad tupp...
Så här mot slutet av dagen är jag betydligt lättare å gladare till sinnet! : ) Vi har haft besök av min älskade faster som kom för att gratulera i förskott. Hon har alltid den inverkan på mig..man blir liksom glad! Hon är så mysig och så vis!
Ja men hörrni...påsken då? Ja vad ska jag säga...eller börja? Vi har haft det huuuur mysigt som helst...
På skärtorsdagen kom då äääääntligen farmor å Bosse! Lagom i tid för att hämta en överlycklig påskkärring på dagis... (Hu...det är så det svider i hjärtat då man tänker på att de åkt hem! Snyft!)
Torsdan å Fredan gick åt till att pyssla i köket för min del... Barnen hade ju ändå övergivit mig vid det laget...haha! Medan jag fixade med lördagens buffé i luuugn å rooo drog Liam iväg med Bosse i spetsen till skogs - för nu skulle det jagas å kollas spår! Farmor fick oxå följa med - å bära fikaryggsäcken! ; ) haha... Det bjöds på en hel del roliga jakthistorier då de kom tillbaka!
Somvanligt blir de små bortskämda till 1000 och Påskens höjdpunkt var en äkta "Bysse" som Bosse gjort till Liam - alldeles själv... Sååå himla fin å SÅÅÅ himla gulligt av honom! Inte ett öga torrt på mamman då jag såg hur stolt Liam visade upp den... Minnena av min egen morfar, som Bosse liknar på flera sätt, sköljde över mig och jag är så glad att vi får ha Bosje i våra liv! Har tyvärr inget foto på den just nu...men det kommer!

På lördagen - Påskafton - packade vi en plastback pinfull med godsaker å bildade ett lemmeltåg upp till Väckesjön å "Hultfäldts holme"! Där hade vi en riktig hallelujah afternoon under en värmande sol och en himmel så...himmelsk! Livet är underbart:

Jag gjorde mitt absolut bästa att dra ut på tiden så länge det bara gick... Jag körde t.o.m. fast skotern på en sten i ett sista desperat försök att stanna kvar i härligheten....bara en liiiiten stund till.... Men "tyvärr" kom min hjälpsamme far till undsättning!

Nu var det ju ingen direkt katastrof att återvända ner på byn då det härliga sällskapet skulle samlas hos oss på middag! : ) Förgyllde kvällen med sin närvaro gjorde oxå Magnus å Sanna! : ) Kvällen bjöd på en lyckad buffé, en starkt överdriven konsumtion av sötsaker och många skratt i bästa vänners lag.. När alla gått hem/ till sängs tog jag å Sanna å stjälpte i oss litte rött medan hon lärde mig hur statistikprogrammet för min blogg funkar......haha! Du får gärna upprepa det nån gång...
På söndan satt vi ute mest hela da´n och fortsatte lapa sol! Jag fick även en nostalgisk premiärtur med Alex på moppen till min stora skräckblandade förtjusning!

På eftermiddagen tjuvfirades Liam av de som tyvärr inte kan komma imorrn... Han fick ett jättekul Cars-bowlingspel av Magnus å Sanna som jag misstänker att vår hyresgäst på nedervåningen älskar lika mkt som han.....hrm? Av Farmor å Bosse fick han bl.a. jättejättefina kläder och en riddarutstyrsel! Ibland är han ödmjuk nog att låna ut skölden till brorsan så han har en chans att försvara sig.... Då inte det är brorsan som är draken förstås...då behövs ingen sköld eftersom drakar har jättestora och vassa tänder.........

På kvällskvisten lämnade jag trötta hjärtan vid TV:n å tog en långpromenad upp på Jala och fick lite kvalitétstid med en annan käresta! Ljuvligt!...hade lätt kunnat sitta kvar där uppkurad i soffan heeela natten!

Så i måndags var påskhelgen helt plötsligt över. Somvanligt blir det så rysligt tomt så det nästan ekar här hemma när Sthlm får tbax 2 av sina (BÄSTA) innevånare... : (
Denna gång kändes det lite extra jobbigt då de for... Dels för att Liam var hysteriskt ledsen och dels för att vi inte vet exakt när vi ses nästa gång... Får skynda oss att smida planer för en tripp söderut snaaaaart!! : )

Sist men inte minst... för er som undrar hur mötet Sanna v/s världens goaste kissonge gick....? ....Ka-ching! ; ) Muhahahahahahahahahaaaaaa.............................

2 kommentarer:

Lotta sa...

Men den är ju sååå söt så att man bara smälter:0) tack för en kul lässtund igen:0)) kram

Anonym sa...

Underbar Påskhelg !!!!
Mat-och Bakmorsan Mia gjorde oss ej
besvikna denna gång heller
Grattis på 3-årsdagen Liam/Mysunge
Massor med pussar till Dig o Lillepol ............/farmor