söndag 26 april 2009

HIGH FIVE!

Nu är vi åter i hemmets lugna vrå efter en helg som blir svår att beskriva..... Det har bara varit himla underbart!! : ) Ledordet för detta inlägg blir rätt å slätt.....KÄRLEK!
På fredag morgon...ok, förmiddag.. lättade familjen Taikon från byn å styrde kosan mot Åre. Resan upp var ett enda joppedidi-jopopedidaaa och första stop blev "Lillänge" i Östersund (typ Birsta). Där inhandlades, förutom näringsriktig lunch på Mc Donald´s, en del livsnödvändiga saker såsom tidsfördriv åt barnen, champange å jordgubbar! ; )
När vi nådde upp på fjällé hade det mulnat på å börjat regna så det kändes heeeeelt ok att checka in under taket på (Sweet jesus what a place...!!!) Holiday Club..
Där väntade Västjämten himself, the one and only, min älskade kusin, "SuperMicke på superbokningen"!! ("Vååågeeeen....") ...haha.. ; )
..Ja, eller han kom ut från kulisserna då han pratat färdigt i telefon å vi snällt väntat en liten stund...
Men innan dess hade jag då struttat fram till receptionen med mitt bredaste léende å sagt "Hej hej! Vi vill checka in! Modin var namnet! ; )"
....."Jamen välkomna! Då ska vi se....." (....väntan......väntan.......väääääntaaaaan..............)
"Ehum, kan bokningen stå i ett annat namn tro...?"
..."Eeeh...naee...eller ok, prova Brinkman kanske...?....eller bara Mia - utan Modin - för det heter jag...alltså.....hrm!"
Precis då jag börjar känna mig lite fånig å packåsnan (I DESS RÄTTA BEMÄRKELSE - bild saknas TYVÄRR!!) bakom mig börjar svettas "plingar det till" i hans dator å bokningen dyker mirakulöst upppå skärmen! ....Ger mig tusan på att han glömt oss, super Micke, å hörde min gälla stämma utanför kulissen....hahahahaaa! ...Närå... skämt å sido... Varenda gång jag träffar dig, underbara älskade Micke, tänker jag på hur korkad man är som inte ser till å ses oftare å hur mycket jag faktiskt kan längta efter er! ...Nu träffade vi ju inte flickorna dina denna gång.... :( ...Men jag räknar iskallt som isvaken i Sauna world med att du vidarebefodrat alla pussarna! : ) ...å att vi ses snaaart igen!!

Så... När vi installerat oss i vårt underbara rum med utsikt mot både sjön å fjällé....

....var det bara av med kläderna omedelbart! ...för att gå och BADA(!!) Liam hade väntat å längtat efter detta i över en veckas tid så "...Kanske vi skulle i morgon istället..??" var fullkomligt uteslutet! ...Å visst var det ljuvligt! Både jag å Johan tjöt av förtjusning i vattenrutschkanan och ville åka mer, men fick inte för Liam...... : /
Med champangen på kylning somnade mamman - totalt utslagen - med barnen 20.15. ....Welly lomantic....
Nu var det ju så.. att även våra älskade vänner; Tommy o Jannice, Hansa o Therese uppehöll sig i Åre denna fantastiska helg (utan barn).....å var jätte, jätte, jäääääätte sällskapssjuka på fredagkväll.... vilket vi fastställde på lördagmorgon då jag hade 9 missade samtal... å ett par via recepition...! "Enträgen vinner...? ...Not this time..haha..
Lördag... Vi vaknade pigga och lyckliga till en bedårande blå himmel... Började dagen med härlig hotellfrukost! Mmmm!!! ...Sen hoppade vi nästan upp den i hoppborgen å pappan tog en skridskotur på konst-is inomhus....Hade TYVÄRR inte med oss vare sig kamera eller mobil... ; ) ...Men kan säga att jag är stolt...och det var mkt vackert! ; )
När resten av världen vaknat begav vi oss upp på skutan med kabinbanan! Liam var helt uppslukad av tillfället och alldeles tvärfascinerad av alla de "flygande korvarna" som seglade omkring i luften! Idag skulle det årliga "Skutskjutet" gå av stapeln å det enda vi såg av det var folk med nr-lappar på sig i kabinen och en karl i nalledräkt å med blåljus på hjälmen!
Där uppe där gud bor (eller bra så nära vi kan komma iaf känns det som) väntade våra älskade vänner, framförallt snygga (ovan nämnda) lagom till lunch!
Det blev en hel del köande å väntande på en matbit men herregud, vem hade bråttom?! Alla bara.....HIGH FIVE! .......? ; )
Efter maten gick vi ut igen, njöt av ögonblicket och samlades runt en läsk... Jag finner helt enkelt inte ord för den eftermiddagen så jag tar dessa till hjälp...På kvällskvisten, då vi motvilligt tagit oss ner, väntade en utsökt middag på Holiday Club med präktig service å klockrena rekomendationer! ; )
Därefter tog jag och Liam oss ett kvällsdopp i det jättemysiga upplevelsebadet som verkligen tilltalar alla sinnen! Pappan å minsteman Leo tillbringade tiden på torra land i sportbaren.. : ) ..Vid detta laget hade jag tappat räkningen på "high fives"...men det blev iaf en till då united gjorde en makalös vändning medan vi plaskade runt intet vetandes...
Lördagkväll=myskväll på rummet med bara bara mys! Leopold fick sin bästaste high five i duschkabinen...där han även lyckades gnaga av en packning å fixa ett större vattenfall till sin stora förtjusning! (mamman å pappan lika förtjusta.....! : ))

Sen blev det plötsligt söndag!! : ( ...Vi vaknade kl 08.00 efter en ljuvlig sovmorgon(!!) och gick för att äta frukost..Varför har man aldrig med sig kamera då man verkligen borde?? Där fick Liam å Leo sällskap av Holiday Club´s egen Labbe vid frukostbordet - en fjällämmel från finska lappland - som blev bra mkt populärare än både mackorna, köttbullarna, yoghurten å muffinsarna.....
Det blev mera bad till smågrabbarnas, och föräldrarnas stora förtjusning innan det faktiskt var dags att åka hem.....
Brinkmans Juniors däckade nöjda och belåtna innan Undersåker... Vi gjorde ett par pitstop i Järpen på väg hem - först till moster Maggan å morbror Sten som var i full färd med att kratta å fixa snyggt på baksidan.. Ytterligare ett härligt vårtecken! : ) Då grabbarna sov tackade vi t.o.m. nej till kaffe å drog vidare till Lundhags men tyvärr inga fynd denna gång.. SÅ härligt att se Maggan å Sten oxå....samma där...man saknar er trots att man inte här sig iväg så ofta som man faktiskt kunde...... ; )
....Vi kom som sagt hem igen iaf... till +18,5c (!!!!) ... en underbar kväll/ ett underbart slut på en underbar helg som tog sig uttryck på olika sätt..
Jag å Liam gick till kyrkan med moffa för att lyssna på mommo, kyrkokören och vårkonserten! Jättejättefint tills det blev dags för psalmer... å allmänheten..å jag... Liam började stoooortjuta från "ingenstans" å jag undrade förstår varför???!! ...."Mamma INTE sjunga!! BARA mommo!!!" ....Så länge jag höll käft satt han som en korgosse.......
När klockan passerat 20 lämnade vi det ljuvliga kyrkrummet med Lidens kyrkokör bakom oss å gick hemåt för vila inför en ny vecka....(å här sitter jag nu....haha!) Pappan mötte oss i princip i dörren med bössan i högsta hugg med siktet inställt på en bäver......tyvärr varken sådan eller finnspets denna gång...! haha....
Jag är fullkomligt säker på att ja glömt nåt.... (som vanligt å som om inte detta vore långt nog...?) men nu äre FAKTISKT gonatt!
Micke: TUSEN TUSEN TACK!!!!! Vi säger bara YÄÄÄJ!!! :D
Till läsarna: Gu va kul med kommentarer!! : ) TUSEN TUSEN THANX T ER OXÅ!
...Å till alla er som vill ha ett jäkla braaaaa tips!! : http://www.holidayclub.se/

2 kommentarer:

Anonym sa...

JössesAmanda, tror ej mina ögon,
lyckades pricka in 3600:e besöket
oxå..... Mia, dina beskrivande upplevelser från Åre är bara så härliga........Grandma

Anonym sa...

Men dra ni åt he..... FAsan och slå mig på knäna vad har ni varit på för super resa.. INte illa bruttan..
Nu väntar väl snart en lång weekend ner åt stan hållet???? :) Skratt.. visst!! DEn dagen tror jag stor hålan ovan stan har brunnit :)
Miss YOU!!!
KRam Lyckliga du!!