måndag 12 december 2011

Luciavaka som småbarnsförälder

Lite rörd blev jag allt ikväll då mina öron hör hur grynen genrepar och visk-sjunger luciasånger i mörkret från sängen.. Var tvungen att smyga till dörren för att tjuvlyssna.. Där och då la sig ivern och gåshuden. ..."Vet du va det bästa är? Bom-BOM! Leksaker från BR..!" En reklamjingel. Vackert.

Imorgon är det dags för den årliga magiska traditionen på dagis. Luciamorgon.. Kvällen har ägnats åt en del förberedelser som att pimpa luciakronan och mekat med tomtelyktan så att den förhoppningsvis lyser tåget igenom. Kom på att jag glömt köpa batterier(!!) men hittade tack och lov ett par överlevare i jaktradion..phu!... Ett antiklimax mindre den okristligt tidiga morgonen som står för dörren.

Nu har vintern kommit till byn, förhoppningsvis för att stanna! Det finns ju tecken för varje årstid och nu börjar de ge sig till känna för min del:
- Ikväll hörde vi den första skotern och plockade således fram peltorkåporna, med ett léende på läpparna jfr med grannen som kommer att ha påsar under ögonen till framåt april.
- Appropå grannar har vintern en förmåga att driva grannsämjan till sitt yttersta. Det börjar i vanlig ordning med att de flitiga skottarna i huset väljer att tippa omkull lasson bakom min bil.
- Parkeringen/gården rustas för strid/skoterligister. I år var man ute i tid och satte upp nå gamla granar, snören och grejer. Jag är redan förväntansfull inför resultatet av förberedelserna och nästa vinter. Då blir det troligen elstängsel.
-Man slipper ställa klockan då det snöar då traktorn som skottar oftast sätter igång mitt bil-larm.
- Appropå bilen. Snödriva. Såväl utvändigt som invändigt då barnen får vinter-ticks och bara MÅSTE rulla sig i snön precis innan de ska kliva in i bilen.
- Köpte långkalsonger för 600 kr i lördags.För övrigt är det tiddelipomtoppenbraaaa i min/vår värld! :) Det rullar på i Baloo-dans-takt och kan inte annat än att hålla med "Var nöjd med allt som livet ger och allting som du kring dig ser, glöm bort bekymmer sorger och besvär....! Var glad å nöjd för vet du va? En björntjänst gör ju ingen glá, var nöjd med livet som vi lever här..!"

Nu ska jag koka utlovad tomtegröt och värma en glögg minsann!

Inga kommentarer: