lördag 21 maj 2011

SHIT vilken jvla helg!!!

På fredageftermiddag stod jag å trampade med myror i brallan när min privatchaufför, bästa Mattsson kom och plockade upp mig! Färden gick till Rådhusgatan och underbara älskade Lotta.. Fick se skymten av lilla hjärtat oxå innan hon rev iväg på jobbet och mummsen drog ut på staaan!
Började med ett par snabba ärenden.. och då de fortfarande inte fått utskänkningstillstånd på Apoteket var glädjen stor då vi snubblade in på Bünsows premiär på torget. Ett alla tiders trevligt vattenhål! Där satt vi å babbelibabblade i eftermiddagssolen och sänkte ett par kalla i vardera ben innan vi sökte oss tillbaka till Rådhusgatan för en mellanlandning och lite piffelipiff! : )
Middag på Daltons i den beryktade hörnan innan vi drog vidare på Oscar och slöt upp med två jetlaggade men ack så vackra, alldeles underbara flickor - Biggan och Cecilia! : ) Kvällen bjöd, som alltid när man är ute med Biggan, på en hel del överraskningar, skratt och särskilda händelser! En KANONKVÄLL på krogen... TACK tjejer! Vill gört igen!!
Frågan är väl om min privatchaufför är så pigg på det...som ädelt, snällt och tålmodigt väntade på att få in mig innanför dörran! Hahaha! TUSEN TACK! ..Igen! ; )







På lördagen klev man så småningom i uniformen och drällde omkring, helt salig och hysteriskt fnittrande efter gårdagskvällen.. Biggan har tyvärr alldeles för mkt på mig historiskt sett för att jag ska kunna utveckla det mer......hahahahaha!!!
Heeela lördagen hade jag soffan full med pojkar precis hela tiden.. definitivt inte fel!! ; ) Var så glad och tacksam för hemtjänsten som stannade och fanns för mig hela dan... haha! En minst sagt otippad och överraskande lördag!
Söndagen bjöd på en alldeles underbar förmiddag med lång sovmorgon efter nattjobb och helt hysteriskt soffmys! ..å lite mer jobb!
Idag påbörjade jag min efterlängtade 2 veckors semester!!! Å vilken början det blev!! Fick mina tänder fixade, praktiserade en stund på bårtaxi, träffade världens coolaste tant, bjöd in mig själv på supermysig och lite halvgalen middag på toksia, hade toknöjda barn precis hela dan, fick trevligaste kvällsfikat hos en gammal bekant och avslutade dagen med björnspan! ...tyvärr utan resultat denna gång! Kanske lika bra det då jag ev spontandör bakom ratten omutifall jag får syn på en....


Tack alla ni, underbara ni, som finns i mitt liv och gör det så förbannat fantastiskt!

torsdag 19 maj 2011

Mitt livs första 999 kronors jeans!

..Joråserruatt! Igår gick man in på Carlings och slog näven i disken!





"Ett par apsnygga Levis Curve ID tack!"

En mycket tillmötsgående expedit gjorde mig till viljes och skickade in mig i provhytten. Efter lite stånkande satt de där de skulle och pojken frågar:

"Gick det bra? Fick du igen dom?"

.."Jaarå! Inga problem!" svarar jag glatt (och lite svettig) bakom skynket.

"Ok, då hämtar jag en storlek mindre!" säger han.

Efter en härlig brottningsmatch som slutade med att mina bukorgan numer är placerade i thorax hörs ett "Nååå..?" från butiken.

Håller andan och väser "Joförfanjagfickigendommendetärdefinitivtintemeränså!".

"Utmärkt! Då är det dom du ska ha! Det SKA vara jobbigt den första tiden!"

"Mhm..menhurskajagtillexempelkunnasittaidehääär???"

"Sitta?!DET går inte! Du får liksom slänga omkull dig!"


Hahahaha!! Så igår kväll fick grabbarna sparka boll inomhus och mamman va målvakt! : )


Höll verkligen på att få ett bryt efter ett par dagars karantän så en Birstatripp gjorde oss gott! Passade även på att ta en fika och fnittra lite med Johanna och Loke på Waynes! Innan vi for hem var vi in på Willys en sväng. En mkt snabb sväng. Grabbarna satt i kundvagnen och sjöööng alla möjliga fjantiga låtar för full hals! Ju mer jag fsökte hyssja dem desto högre toner tog de.. Å sen gapskrattade de.... När jag kom till kassan sa jag att jag hittat en kundvagn med två galningar i och bad henne att hon skulle efterlysa ägaren till dom...för det var DEFINITIVT INTE jag! Hrm!


Idag åker min älskade Jannice till Kalymnos för en välförtjänt veckas sölande... Ha en fabulous vecka hjärta!!

Det innebär att det bara är 1 vecka tills vi KANSKE åker till Mallis!! Mm...det är spännande nu.. Ingen koppa på Liam än men det känns ju onekligen som om det bara är en tidsfråga.. Inte mkt att göra, bara vänta och se! ..Men hoppet är det sista som överger oss!


Helgen blir inte riktigt som jag trodde för ett par dagar sedan.. ; ) Tack vare bästa Johan och Alex är jag entledigad från uniformen på fredag em/kväll! Då far jag till staaan och välter uteserveringar med världens bästa Lotta! Jihoo!! Sen skulle vi tydligen göra ett studiebesök på Dalton´s oxå! Med en sådan fantastisk vapendragare kan kvällen inte bli annat än just fantastisk!!

måndag 16 maj 2011

Känns som jag lämnat en låång vecka bakom mig..

..Men en riktigt bra vecka, full av good moments!
Inledde med ett 3-dygns pass, mån-tors morgon.. På måndagen var det dags för den årliga vårstädningen på dagis. Då ni höll er friska och oskadda (tack!) kunde även jag tillbringa den ljuvliga försommarkvällen tillsammans med härliga fröknar och föräldrar! Solen strålade likt flitens lampa och jäklar vad fint vi gjorde åt våra barn!! Vi krattade, rensade, munhöggs, körde skottkärra, frossade i hamburgare, skrattade, sopade...och sopade.... Även bästa morfarn fick vara med på en kant med sina färdigheter i snickerikonsten. Det TACKAR vi för! : )

I tisdags var jag (äntligen!) med i tidningen!!! Jättefin bild och jättesmart och väl genomtänkt uttalande!

Onsdagens höjdpunkt var Grey´s-sammanträdet/stora klädbytardagen på Tandläkars hos finaste CB! Urmysig kväll i byns skönaste soffa, med sköna (snart) TONÅRINGAR (!! Ve och fasa...haha!), gött kaffe, bästa TV-såpan någonsin och...bästa CB!

På torsdagen for jag till staaan för en shoppingrunda som visade sig bli rätt stram (bokstavligen!). Då tänker jag på alla par jeans jag provade och absolut INTE på sällskapet! Tillbringade hela förmidda´n i staaaan´s skönaste soffa hos underbara älskade Lotta och Sanna!
Fick den äran att väcka vår lilla prinsessa ur sin skönhetssömn (som om hon behövde nån..?!!?!...Pfff!!!). Därefter kröp vi upp i soffan och avverkade "det senaste" över en kopp för att sedan göra en rusning på stan!
Det var en stolt frk. Modin som sedan skyndade åter mot byn med godkänt shoppingresultat OCH efter att ha fått visa leg på bolaget...IGEN! ; ) Joråserruatt...

När jag hämtat hem underbara älskade smågryn från dagis upptäckte jag Leopolds tre första Vattkoppor.. Blev både glad och förfärad på samma gång! Förfärad över det faktum att storebror Liam ännu inte fått några och att vi har en bokad Mallorcaresa den 27:e maj..... Men det blir som det blir! OM han åker dit och vi måste ställa in resan, för stunden, så är jag ändå tacksam för att de haft det i barnaår! : ) ..Mallis ligger nog kvar!...?

På fredagkväll lämnade jag barnen hos morfarn och stod huxflux med en fredagkväll att disponera (nästan) precis som jag ville! Det blev i slutändan ett lika underbart som spontant biobesök med fina "lillestorebror" och min 3D-premiär! : ) "Thor" resulterade i en hänförd storasyster och en närapå död katt.. På natten drömde jag nämligen att jag fick låna Thors hammare.. och full av iver dängde jag min knutna näve i huvudet på STACKARS Bella Swan!!
Paniken var fullkomlig för den lilla kissen som låg i djup, trygg(?) sömn på min mage. Fick tillbringa en lååång stund mitt i natten åt att säga förlåt till katten som desperat försökte krafsa sig ut genom fönstret!
När jag kom hem slog jag på sökaren och la av startskottet för en lång jobbhelg..

Det blev en "intressant" helg med en återbesöksrunda på avdelningarna och våra "offer" på sjukhuset på söndagen.. Nästan alltid lika trevligt att återse dem efteråt! Denna gång var det det iaf!
Lördagens höjdpunkt bestod i fiiiinfrämmande av 75% fam Unander!!!
Skyller mina nu stela och ömma axlar helt och hållet på lilla Charlie! ; )
Så snart fiiiina, efterlängtade Hanna steg innanför dörren lämpade hon över det lilla, lilla knyttet i min famn! Skyndade mig sedan att sätta mig ner, spänd som en pilbåge och beundrade lillprinsen....
Jag och Hanna hade MASSOR att ta igen! ...Det hade tydligen även jag och underbara prinsessan Thealie! Haha! Låt oss sammanfatta deras besök med ett ord: MERSMAK!! ; )















Nu är det en ny vecka.. med nya good moments! Bring it on! : )

lördag 14 maj 2011

Jag gjorde det!

Ni som hängt med kanske minns att jag tog ett beslut i januari? ..Behöver ni friska upp minnet? http://barba-mamma.blogspot.com/2011/01/jag-ar-fralst.html

Jag satte ett för mig rimligt mål till i slutet av maj och gissa vad? Jag är där nu! Jag gjorde det!!! Är GRYMT stolt över mig själv.. Men framförallt lättare, piggare, gladare och starkare!

Var det svårt? Jobbigt? NEJ! Jag hade ju bestämt mig! Det är det, mina vänner, som är hemligheten! "Allt går, om du verkligen vill" - Thats it!
Nu återstår bara att klamra sig fast vid sitt "nya liv"... För mig kommer det inte innebära några svårigheter som jag kan tänka mig i dagsläget. Jag trivs alldeles för bra med all nyvunnen energi jag har i kroppen för att låta det gå åt helvete! : )

TACK till min underbara familj! ..Till pappa som skippat redningen i såsen till söndagssteken..haha! ...Till Alex som hela tiden pushat och med enkla medel hjälpt mig komma igång med träningen! ...Till Johan för alla dunk i ryggen och all pepp!
TACK till mina underbara vänner... För att ni tror på mig, peppar, inspirerar... och inte inlett mig mer än nödvändigt i frestelse! haha!
Sist men inte minst.. TACK till bästa Jeanette Svärdby för att du gav mig verktygen som behövdes för att kunna laga det som var trasigt och nyckeln för att låsa upp det som var/fortf delvis är låst! ; )


Jag känner mig.... fri!

söndag 8 maj 2011

Premiärövernattning i Masarotsvika!

Ja i helgen var det äntligen dags att slå läger i det stora lugnet!
Jag älskar det stället.. Så tyst, så primitivt, så fridfullt och fantastiskt! Barnen älskar det också.. Det är sannerligen en fröjd att se dem kuta omkring som småtomtar, fullkomligt nöjda med att bara vara! Man känner sig rentav lite lyckad som människa då de är fullt kapabla att klara sig utan alla bekvämligheter, leksaker och TV-program! Ett par brädbitar blir till en bongård och en kotte blir en fågel... Mina barn är välsignade med en otrolig fantasi.. Härligt att se!
För Johanna och Loke var det premiär på riktigt då de aldrig varit där och vi får väl lov att säga att det blev en fullträff! : )
Vi hade en otrolig tur med vädret, inte minst på söndagen, så vi tillbringade större delen av tiden på altanen. Huuur mysigt som helst! Aktiviteterna bestod mestadels av grillning, kurragömma, kaffekokning, surr, fnitter och Yatzyspel! Sen tillkom även lite blodigt sax-trauma, rosédrickning och ond bråd död för en groda...
På söndan fick vi lunchsällskap av två stukade men fina pojkar från byn (Alex och Lidström)! Leopold har hittat ännu en favorit då han blev alldeles galen i Tobias! Fick inte en lugn stund pojkstackarn...haha!



Började lördagen med ett varv i spåret.. Blev bara tvungen att stanna upp och beundra bybäcken i morgonsol..



Mysfaktor: SKYHÖG! : )

torsdag 5 maj 2011

En fabulous torsdag!

...Har sagt det förr och säger det igen, det är goda tider!! : )

Vaknade i morse av att Leopold ruskade ömt i mig och frågade lite försynt om de inte skulle få frukost snart...? (Hade iofs varit vaken tidigare då de älskvärda små grynen vaknade 05.45 men sedan somnat om - som en stock!)
De hade suttit tysta som ljus framför Bolibompa och jag FLÖG ur sängen 08.55 då jag insåg att de skulle va på dagis om FEM minuter!! Efter en snabb check på Örnnästet, utan katastrofer i check-listan, ringde jag vårt underbara dagis och bad om att få skjuta fram dagen en timme... : )

Så när jag lämnat dem på bästa dagiset lämnade jag in bilen på bästa macken för däckbyte (jag vet, jag är..VAR kriminell.... ; ) Sedan plågade jag mig ut i spåret, i regnet (=DUKTIG!) och led så fruktansvärt när jag kom hem att jag gjorde en tur till stan för ett par vettiga skor!
Bästa Eva-Sofie ringde och frågade om det var ok om hon hämtade mina grabbar lite tidigare från dagis...? Eeeh...? ...JAA! : )

Det gav mig lite mer söl-tid på egenhand så jag tog upp jakten på ett par nya jeans på Birsta City.. Men, så fort jag klev innanför dörrarna lydde inte benen längre! Plötsligt satt jag i en frisörstol på Trudes och lät håret falla.... Blev jättenöjd med "uppklippningen" och vem behöver jeans när det är sommar snaart...? Svensk sommar som är kort-byx-vänlig!....? : )

Denna lilla impuls kostade en hel tid... Gjorde mig ändå en tjuvrusning förbi Rock´s i jakt på Roger och sen Gallerix i jakt på Sanna.... Men jag fick buttert lunka tbax till bilen, i min nya snygga frisyr, utan kramar och Whoooooo´s från dem... : (

Åkte från Birsta direkt hem till underbara fam. Stenström där det serverades utsökt middag och ljuvligt samkväm! Både jag och E-S fick en riktig uppenbarelse bland tuggorna, att så här ska det ju va! ..Så Fram för fler okomplicerade (iaf för min del.. haha!!) lyckliga vardagar!
De vuxna hade säkert mer än gärna suttit kvar ännu, men barnens mat/sov-klocka ringde ungefär samtidigt så det var bara att kapitulera! : ) Lunkade hem runt knuten i ljuv kvällssol och stoppade två nöjda gryn i säng..

I samma stund dök Alex upp och förgyllde min tillvaro ytterligare med en stunds alltiallosurr! Jag som inte trodde min dag kunnat bli bättre.. : ) Han är så himla fin! Fick lika mycket credit för mina nya skor som min klippning.. Det säger rätt mkt!

..Lyckliga tid, Lyckliga JAG!

onsdag 4 maj 2011

Nykär!!

..Ja kan man bli annat??
Idag tog jag mig i kragen och åkte ner på åkern för att återse en kääär gammal vän - Fina fiiiina Ida Åkerstedt! Vi var riktigt tighta under högstadietiden, varandras vapendragare! ...Men sedan, efter 9:an, var det som om förtrollningen bröts och vi tappade kontakten TOTALT ganska snart.

En dag som denna, när jag träffar henne igen, kan jag för mitt liv inte begripa hur det kunde ske?!! Lika obegripligt är det att det tagit FYRA ÅR från det att hon flyttade tbax till Indal tills att vi träffas igen.. Mycket, mycket märkligt..

Jaja.. Vi var hursomhelst rörande överens om att inte rota så mkt i det, det blir som det blir helt enkelt och KLART bättre sent än aldrig! : )

Konstaterade direkt att åren behandlat henne väl! Nästan lite för väl, så att man blir lite avundsjukt förbannad ni vet! Haha! ; ) Såå jäkla sockersöt , lugn, harmonisk, fin och fnittrande.. precis som förr! Minnet av hennes härliga skratt är något jag burit med mig under alla år och blev alldeles varm när jag fick höra det igen!

"Tyvärr" höll jag på med så mkt annat på förmidda´n (..Bl.a. lunch med bästa Cissi - tack för det!) så det fick bli en ganska kort visit.

Vi hann dock med en rundtur på de otroligt charmiga ägorna, kaffe och speed-surr om aaallt möjligt! : )

...Av allt det vackra jag fått vila ögonen på idag i deras hem fanns en klar kronjuvel - Valter.. Gosh so lovely....



Kände mig alldeles lycklig då jag for därifrån och fast besluten att göra om det snaaart igen!

tisdag 3 maj 2011

Myror i brallan!

Hela dan har de hemsökt mig. Har gått av och an utan att egentligen få nåt vettigt gjort till en början! "Sluta va så jvla stirrig!" sa Johan som tittade in med deklarationen som skulle skrivas på... HAha! ..Sviter efter helgen? ..Aaa..mkt troligt.. : P

På eftermiddan tog jag iaf mig själv i kragen och städade ur 1:an här bredvid som tjänat som jourbostad under en tid.

..Å snälla ni. Nästa gång jag tar på mig ett sånt "välgörenhetsuppdrag"... Påminn mig om hur kuuuul jag tyckte att det va!! Nä FY FAAN! Det gör jag aldrig om igen...städa upp andras skit.. Lika tråkigt som äckligt!

Återstoden av dagen har mest gått åt till en rundtur i datorn..totalt planlöst, meningslöst klickande... Hittade då den här gamlingen och kom på att den passar utmärkt som jag gått omkring och ojjat, suckat och gnytt efter helgen.. (dock mest av vällust och med ett léende förstås! ; )


Sluta oroa er för åderbråck, rynkor och andra jävligheter!! Livet skall INTE vara en resa ner mot graven med målsättningen att anlända säkert i en attraktiv och välbevarad kropp utan snarare en sladdning in från sidan med chokladkakan i en hand och vinet i den andra, och med en kropp som blivit ordentligt använd, för att.. inte säga fullständigt utsliten, samtidigt som man skriker: WOOHOOO, vilken jävla åktur!!

måndag 2 maj 2011

Skutskjutet 2011

Nej, jag kan inte med ord beskriva denna makalösa helg... Låter bilderna tala för sig själva då de i detta fall säger mer än 1000 ord... (Troligtvis för oss som var där iaf! Haha!) : )


Ok, kan iallafall säga att det luktar tradition lång väg. Vi åkte upp för att ha en galet kul helg. Mission complete! ; )