tisdag 26 april 2011

För mycket av det goda....

...kan bli underbart!!
Det är goda tider nu, riktigt goda tider! : )
Har haft en heeelt makalös påskhelg full av solsken, myspys och trevliga inslag!
Långfredagen blev just väldigt lång! Åkte 4-hjuling med smågrynen hela da´n och med småtjurarna på kvällen.. ; ) Fantastiskt trevlig dag/kväll/natt!
Klockan ÅTTA på påskaftonsmorgon hängde Johan på låset och det var dags för avfärd mot Ramsele! ...Mindre trevligt.... alltså inte Ramsele... utan TIDEN! Kunde inte för mitt liv då minnas att jag sagt "jajjemän" till klockan 8... Men,men! Skakade lite på fjädrarna, slog på autopiloten, rafsade ihop en packning och "vips!" var vi iväg!
Färden gick till underbara ljuvliga Meåfors... Till underbaraste ljuvligaste familjen Markemo! När man väl kommit dit vill man aldrig åka hem, så är det bara... Brutalt HÖGKLASSIG själavård!!





Jodå, Påskharen hade lagt ägg i gräset vid älven...





Myyysiga toknöjda ungar...





Myyysiga toknöjda föräldrar!






Myyyys på fäll´n med Mor och Son Markemo!





Mys med pappsen!



Mmmmm...sååå lovely att bara sitta, bara drälla och bara vara... Njuta av stillheten och tystnaden... Eller ja, stundvis iallafall! Haha! Man tillbringar en hel del tid med peltorkåpor på också! Till det ljuvliga ljudet av PANG! och KA-BAAM!! : )




Mannen, myten legenden... Anders Markemo.






Mamman till mina barn...hrm! : D








Meåfors svar på Clint Eastwood... Husbonn Börje!






GRYM junior! himla duktig!! : )






Solnedgång och tummen upp! ..för bästa dan!







KÄRLEK



Annandagpåsk tillbringade jag i uniformen och i min lilla apatiska bubbla! : )


Idag fortsatte påsklovet och jag å grynen for till stan och hämtade min älskade kusindotter Emma på tåget! : ) Som vi har längtat efter henne... Sedan hade mamman utlovat ett besök på Drakborgen vid något svagt ögonblick, så så fick det bli! Imorrn siktar vi på Himlabadet!


...Goda tider som sagt! ; )

torsdag 21 april 2011

Det kryllar av pusskärringar!!

Ja jisses, jag trodde mitt hjärta skulle brista i morse då vi i vanlig ordning sammanstrålade med kompisarna från dagis och inväntade...... PÅSKHAREN!!




Det kryllade av små-kärringar som man bara ville pussa opp! gudomligt söta....stora som små! ; ) De allra minsta blev bara ännu sötare pga sin stooora skepticism till detta obegripliga happarajs! (...bland hundbajs!!!)




"Mammas lilla Lisa" tittar skeptiskt på godisskålen och undrar vad i hlvt som pågår egentligen?! En stor vit kanin försöker lura i henne nå jäkla lycko-piller...?? Kan riktigt se hur mammans (Finaste syster CB - TACK för igår förresten!! ;) förmaningar ringer i skallen redan nu..... ; )



Sötgumman Mollie var minst lika skeptisk hon men tyckte ändå bättre om haren än den konstiga gubben på VC.... : )


...Kan hända de stötte på denne filur även i år......? ..Stackars, Stackars barn...


Efter morgonens bedårande tiggar-runda sket vi i Blåkulla och gjorde en Birsta-tripp istället..... Vilken INTE motsvarade alla mina fruktansvärda förväntnigar!! : ) Det hela gick oerhört smärtfritt, så vi tog oss en tur till Stenstan oxå! Där kastade vi småsten i Selångersån och gick på Lekplaneten där Liam fick sätta sprätt på sina födelsedagspengar! Underbart! Vilket väder vi hade! Vilka ungar jag har!! : )
Hemma provade vi de nya grejerna, åt delikatessköttbullar och snabbmakaroner till middag, spelade Pettsson Memory och läste "Kråke och djuren i skogen" som godnattsaga.....
Där och då kom Dagens Liam, då jag frågade (/läste ur boken) om vilken skogens konung är(?) och Liam vrålar:
"PAAAPPAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!"




GLAD PÅSK på er allihop!!

måndag 18 april 2011

5-års kalas i dagarna två!

Det var en MYCKET glad och förväntansfull liten kille som kom till mig på lördag morgon! Ok...Mamman var rätt förväntansfull oxå då hon satt som på nålar, väntade och längtade i TVÅ timmar innan de ääääntligen kom! : )
Morgonen började så med skönsång, hurra-rop och presenter från mig, Johan och Leopold! Sedan fick mamman visa sina byggnadsfärdigheter medan pappan la sig i Leos säng och tittade på... Nej, det kan ju va rätt pillrigt med smålego då man har en tumme mitt i handen....... höhö! ; ) Det tog sin tid kan jag säga....Å det var nära gråten kan jag, definitivt säga när Leo lite senare fick ett raseriutbrott och kastade skapelsen genom rummet....... Som tur var tycktes Liam helt uppslukad av sin stora dag och bad lillebror lugna ner sig lite med en klapp på huvudet istället för att klappa till honom!
På förmiddagen kom Fam. Jala som första gäster och vi bullade upp för tårtkalas och en tår i ögonvrån hos mamman! Jag blir alltid lite lätt rörd på mina söners födelsedagar.. Just de dagarna då de föddes kommer jag ju aldrig någonsin att glömma! Den 15 februari och den 16 april... De största dagarna i mitt liv! : ) Strax efter kom mormor, morfar, morbror Alex och fiiint främmande från Vallsjöns Manhattan! Liam var sååååå lycklig att alla kom.. TACK fina ni å lillprinsens vägnar! : ) Nu var det morfarn som satte som på nålar och tjatade i ett: "Men är det inte dags snart att gå ut och se efter vad Moffa har bak i bilen...?!"
Tillslut kunde han (morfarn alltså) inte hålla sig längre och vi gick nyfikna ut... VAD kunde det vara? Han lät Liam gissa en stund men kunde inte för sitt liv begripa vad det var som gömde sig i säcken... Han var inte särskilt road av morfarns skämt om att det skulle va en grovdammsugare..haha!


....GISSA om han blev glad och stolt? : D





På eftermiddagen kom morbror Magnus och faster Ulla från stan! : ) Liam tog genast chansen att läxa upp sina morbröder i XBOX medan jag, faster Ulla och Leopold tog en promenad i det sagolika vädret!


De stannade på middag och när vi vinkat tack och hej var det färdigkalasat för dagen.. En superlyckad och bra dag.. Liam var så himla nöjd och tacksam och avslutade dagen med "Tack mamma! Du och pappa är bäst!!"


På kvällen varvade jag ner i soffan i sällskap av Alex och Jannice.. Himlans mysigt men det blev rätt sent.. : / Det skulle man nästan kunna kalla rent orutinerat/dumdristigt med tanke på vad som väntade på söndagen......


....BARNKALAAAAS!!

Har tyvärr inga bilder från det.. Jag hann liksom inte med mig och sen fastnar man bara på bild i min kamera om man står nästan aaaalldeles stilla... Jag tvivlar på att själva huset stod stilla under de 2,5 timmarna! Haha!

Av många fina presenter fick han bl.a en jättehäftig tatueringsbok! Den innehåller bakgrunder/historia och förklaringar till olika motiv och längst bak finns 100 st (!!) tillfälliga tatueringar att välja på!! Jättekul! ...Har iofs inte provat att skrubba bort dem än..... : )



Liam var superdupernöjd med den här dagen också och som avslutning tog vi en cykeltur till Flygge på söndagsmiddag! Underbart! Gud så duktig han är på cykeln... : )

Efter maten fick jag och Leopold en sådan djup paltkoma som vi aldrig reste oss från...


Mormorn fick lasta in oss i bilen och skjutsa hem oss till Liams vilda protester! Han ville ABSOLUT cykla hem... Som plåster på såren fick jag muta med en cykelutflykt idag istället!


...Så idag packade vi en liten matsäck och trotsade blåsten! Vid brandststionen hittade vi ett hörn med någorlunda lä och hade sån tur att vi fick titta på brandbilarna oxå! : )




En liten bukett tussilago och ett påskris fick följa med oss hem och äääääntligen fick vi pynta det med de otroligt fina kärringarna som Sanna gjort!! Återigen vek vi oss dubbla av skratt då vi såg oss själva hänga där bland ägg, kycklingar och fjädrar! Hahahahahaa!!!!

lördag 16 april 2011

Hipp hipp HURRAAA!!!

...För världens underbaraste 5-åring idá!!!


GRATTIS min lille prins.. Jag älskar dig sååååå!!!

onsdag 13 april 2011

En effektiv och hjärtvärmande dag i staan!

Började dagen med en stressig morgon och det årliga, fredliga vår-mötet med vår schäf! Trevligt som vanligt och med en positiv känsla i maggropen efteråt iaf... : ) Sen lade jag i en lägre växel... Hämtade grynen på dagis efter lunch och drog iväg till stan! Hann med en himla massa, utan stress och utan att behöva växla upp! Vi fixade ett pass till (en nyvaken) Leopold t.ex... Gick så bra att han fick en häftig nyckelring för gott uppförande - vilken han sover med inatt! : ) TACK fina Anna, för att du var på jobbet idag och är sååå braaa på det du gör! Sen bar det av till Birsta... Vi handlade för det stundande 5(!!!)-års kalaset, var på IKEA (x2) där grabbarna fick en stund i Småland medan jag handlade lite till vår reparerade jourbostad, kletade ner Sannas jobb med kramar och dödade en kyckling, kramade Roger på Rock´s, fick barmhärtig och myyysig förstärkning från pappan och handlade födelsedagspresenter, köpte badkläder till Mallorcaresan, käkade middag på IKEA med allas vår älskade Sanna, fyndade växter i hörnan och for sen heeem.. Sweeet home... : ) Gjorde ett spontanförsök vid lunchtid att bjuda in hönerna mina till Grey´s-date, men nästan alla var så fruktansvärt upptagna... ; ) ...Jannice tittade iaf in en stund efter jobbet och satte pricken över I:t! : ) Tackelitack fiiiina, DUKTIGA du!! Sist men inte minst å det är faktiskt så... : ) ..Att det finns TVÅ herrar i världen, som har lyckats komma så nära Leopold att han nästan trillar av jorden när han ser dem... En av dem fick han träffa idag och den andre tjatar han hål i huvet på mig om att få träffa till helgen......

...Tro det eller ej........Men ni har uppenbarligen nåt speciellt! ; )

..Lyckliga VI att ni finns i våra liv!