måndag 28 mars 2011

Leopold: "Mamma, kom så ska jag viska en sak i ditt öra.."

...Varpå mamman sätter örat intill och får höra den ljuvaste musik.. "Psst.. Mamma, jag älskar dig!" Mm...Jag har två underbara söner och vi har haft en helt underbar dag! Grabbarna har varit på dagis och när jag hämtade dem med frågan om de haft det bra idag var det Liams tur att vara söt.. "JAA det har vi! ..Jag har inte slagit NÅN idag!" : D När vi kom hem och gick igenom posthögen hittade Liam ett brev från sin älskade "nyblivna brev-vän (Sanna)"! Vi blev alldeles till oss alla tre när vi öppnade brevet och kikade på innehållet... Kom på efter en stund att vi skrattade så att vi kiknade - även jag! ...Det var alltså så länge sedan jag gjorde det att jag lade märke till det... : ) Älskade Sanna.. Du anar inte hur mycket det betydde för oss alla tre! TACK! Det var det finaste brevet jag/vi någonsin fått - helt utan tvekan...


Helgen var HELT FANTASTISK.. på så många sätt.. Hade jag vetat hur mycket den skulle ge mig hade jag åkt mycket tidigare.. ; )


På fredag morgon hämtade jag grynen hos pappan och fick förutom famnen full av kärlek ett paket "från grabbarna".. Mamman älskar paket! : ) Pappan känner mig alltför väl och tyckte kanske att jag borde ha något nytt att lyssna på under bilresan som väntade.. Så gulligt och så sant... : ) TACK, världens bästa pappa! : )



...Å sen bar det av mot destination Undersåker i Jämtland där vi skulle slå läger hos min fina kusin Mickael och hans ljuvliga tjejer!


Stanande till hos världens bästa mysmorbror (Tidigare omnämnd som "morbror Sten" men som nu blivit pojkarnas "farfar Sten" då det är hans vanligaste tilltalsnamn som pensionär med ett heltidsjobb som just farfar... :) Det blev såklart kärlek vid första ögonkastet för mina gryn som tillslut motvilligt fick lämna Järpen med ett löfte från farfar Sten att ses igen dagen därpå! : ) Jag var fast besluten att hinna före värdfamiljen hem och börja med middagen.. Men vi han iallafall med en uppdatering, en stärkande kopp kaffe, "tidigt varje morgon" och en brottningsmatch på hallgolvet... Denna gång fick jag tack och lov titta på, men minns som igår då jag var i Liams situation och tjöt av skräckblandad förtjusning under "Jag ger mig-leken"... : ) Sten... Allas vår älskade morbror Sten.. : )


När värdfamiljen kom hem blev det kramkalas och ljuvlig hamburger-middag.. De är bara SÅÅ go'a... Alltså familjen.. men även hamburgaren! ; ) Man kliver liksom in och känner sig som hemma på mindre än 1 sek. Underbart var ordet.. Det tog även ca 1 sek för grabbarna att hitta prinsessan Ida's rum. Där gjorde de sig direkt hemmastadda och frossade i dockor, barbie, My little ponnys, glitter och glamour heeeela helgen...... (Till pappans stora förtjusning: They had the time of their lifes......mohahaha!)


...Jo, vi gick ut oxå! ; ) Trots det väst-jämtska, minst sagt, omväxlande fjällvädret blev det så pass skapligt på lördagen att jag och Micke tog barnaskaran och for runt knuten till Trillevallen! Lycklig Liam då han gav sig ut i barnbacken? JA, Lika envis och huvudlös som vanligt? JA. Efter något åk och trots mina förvarningar började tillochmed Micke svettas och gjorde ett försök att prata sörtloppet ur pojken... Kom dock efter en stund tillbaka, kapitulerad med slutsatsen att det var som att prata till en vägg..... : ) Ungefär var tredje åk satt han fastnaglad i skyddsnätet med ett lungt "ooops!" och bara väntade på att få hjälp därifrån till liften igen.. Underbara envisa unge... : ) ...Kom igen, hur lätt är det - med förbundna ögon?! : P



Även Leopold och jag gjorde förtjusande åk i "Klövsjö-selen".. Han är lurig den lille och lurade mamman in i tunneln som jag trodde skulle bli min förnedrings-död.... Men så klarade jag den galant(!) till skillnad från vissa andra vuxna i backen......Mohahahahahaaaaa!! ; )



De flygfärdiga gulljänterna, Moa och Ida, ledsnade ganska snart och gav sig iväg med sin pappa på mer hisnande äventyr i systemet.. Lyckligt lottade tjejer med detta runt hörnet? JA.



Nedanför barnbacken fanns även en "lift-karusell" som fick sig ett rejält funktionstest.. : ) Bröderna Brinkman: "Ingenting är omöjligt".


Lördagseftermiddagen och kvällen blev lika oförglömlig som fantastisk... Ett uppvaknande som det känns! TACK älskade Jeanette - för att du finns, för att du är du och väckte ett slumrande jag!

Middagen serverades hos underbara farfar Sten och moster Maggan.. Tacos till barnen (och Liams enorma förtjusning) och renstek med potatis/fänkåls(?)puré och kantarellstuvning till den vuxna sittningen... Yummie? JAAAA! : P


På söndagen tog Micke de större barnen på ett fröjdefullt äventyr medan den lille förnuftigt nog tog en tupplur.. Det blev miniskoter och pulkbacken a´la inte vilken som helst... : ) Liam var/ är fortfarande helt överlycklig och tycker att vi borde åka tillbaka snart igen.... Å vem tycker inte det?!


På väg hem plockade vi upp finaste Emma (Min fiiiina äldsta av fantastiska små tremänningar) i Järpen.. Med det fick jag inte bara guidning till Johans nya mansion i Alsen utan oxå bästa sällskapet! : ) Hon visade vägen hem och jag tappade hakan.... fasiken Johan, vilket mansion!! : ) Huuur fint och charmigt som helst... : P I sommar BLIR det inflyttningsfest. Vare sig du vill eller inte.. Det enda du behöver göra är att elda upp tunnan! ; )


Idag har jag haft en lugn varm känsla i kroppen och ett léende på läpparna hela dan.. Det rår ni för- mina underbara älskade... TACK! : )

torsdag 24 mars 2011

Packar för kära återseenden!

I helgen tar jag med mig grynen och hälsar på mina kääära jämtländska släktingar! Fick ett anfall av saknad och längtan då mamma berättade att de tänkt åka upp över.. Då slog det mig att vi verkligen borde hänga på! ..Sagt och gjort! Så i helgen våldsgästar vi denna underbara skara.. : )

(Bilden är från Sthlm-08 och några fiina dagar tillsammans..)

Vi tänker självklart se till att få krama på den övriga klanen Åsenlund också.. : ) Lovely!
Hoppas på en förbättring av vädret så det blir lite utförsåkning men Kung Bore verkar inte på ett vidare gott humör.. : / Nu har han sett till å strö lite snö på ishalkan oxå....Fiffigt... Man känner sig verkligen smidig och graciös då man sätter foten utanför dörren......NOT.

Nu tycker en goooossjuk Bella att jag definitivt inte ska skriva så mkt som en rad till. Hon hotar att bita av min högra hand, så... hej!

söndag 20 mars 2011

Helgen som blev vad jag som bäst behövde..

...Massor av kvalitétstid med älskade familjen! : )

Fredagkvällen tillbringades i soffan med grynen, film, popcorn och en maaaassa kramar!
Sedan somnade vi alla tre i min säng - totalt utmattade..

På lördagen gjorde vi en skotertur med mormor och morfar till pimpeltävlingen på Dacksjötjärn! Vi fick tyvärr ingen fisk men en mysig dag tillsammans.. Leo somnade i min famn och trots att mina armar domnade till slut njöt jag av varje sekund av att ha honom så tätt intill!

På eftermiddagen kom Måns och hälsade på till vår stora förtjusning och stannade över natten! Grabbarna avgudar verkligen min gudson..( Jag oxå, såklaart! ; ) Han har en otrolig förmåga att leka med dem och ha kul, trots åldersskillnaden! Underbara unge..

På kvällen kom mormor, morfar och Alex och käkade middag med oss. En supermysig kväll som dock blev rätt sen och jag kände mig helt vimmelkantig då jag la mig på kudden!

..Fick iallafall fortsätta tjuvsova till 8 i morse innan de små beordrade mig att fixa frukost! : )



När vi vinkat av Måns på förmiddagen var det högst lämpligt att göra av med lite energi för vissa och ta igen lite för andra..

Vi for då till skogs och tog en helt otroligt underbar skidtur!! Minsteman låg som en prins i pulkan och lade igen sina blå bara efter ett par stavtag.. Liam kämpade på och var helt överlycklig när vi skidade iväg in på Villavägen.. Han älskar verkligen att åka skidor och är såååå himla duktig!!!
När vi kom fram till Lill-Vallsjön vek vi av in på skoterleden och åkte över Gåsmyra tillbaka.. Där på myren tog den lille duracellkaninens krafter slut och han varierade mellan att tolka bakom mormor som gick till fots, kämpa på för egen maskin och lifta med brorsan som vaknat vid det laget.. : )

..HÖGKLASSIG LIVSKVALITÈ! STORSLAGEN SJÄLAVÅRD!

När vi kom fram till vägen igen ringde morfar lämpligt nog och bjöd oss på söndagsmiddag! Kunde knappast fått en bättre avslutning på denna kärleksfulla helg.. Ljuvlig köttgryta och en tupplur på soffan medan mormor spelade spel med de små.. Jag älskar de stunder då jag får komma hem och bli "liten" och ompysslad igen! : )

Nu ska jag knöla ner mig mellan mina små hjärtan som återigen insisterade på att sova i min säng bägge två.. Jag är verkligen överförtjust i detta nya påfund då jag har ett otroligt behov av att ha dem tätt, tätt intill just nu...

fredag 18 mars 2011

Farväl, allas vår älskade Peter!




"Döden betyder ingenting. Jag har bara dragit mig tillbaka till ett annat rum.

Jag är jag och du är du.

Allt vi var för varandra, det är vi fortfarande.

Nämn mig vid mitt vanliga, familjära namn, tala till mig på samma sätt som du alltid brukade göra.

Ändra inte ditt tonfall. Håll sorgen borta från din röst.

Skratta tillsammans med mig som vi alltid brukade skratta åt vardagens småting.

Var med mig. Le med mig. Tänk på mig. Bed för mig.

Låt mitt namn fortsätta vara en del av din vardag.

Livet betyder detsamma, ingenting har skett som förändrar det.

Livet går vidare, därför att det måste gå vidare.

Döden är ju ändå bara ett tillfälligt avbrott i vår gemenskap.

Varför skulle du sluta tänka på mig bara för att du inte kan se mig.

Jag väntar på dig, för en kort stund. Alldeles i närheten. Allt är bra."


Till Peters fiiina familj, mina älskade vänner:

Det har varit en fruktansvärd, fasansfull dag..... Men den kunde inte varit vackrare! Tack, för att vi fick dela den med er..

Jag finns för er, alltid!

torsdag 17 mars 2011

Så kan det gå...

...om mamman passar på att springa ut med soporna och fastnar i ett samtal med grannen medans grynen sitter och målar så stillsamt och fint......... : )

Idag fick grynen välja om de ville gå på dagis eller va hemma med mig! Tror aldrig jag ansträngt mig så mkt för att sälja konceptet mysdag.... ; P

De tog ett enhälligt beslut och jag fick min vilja igenom.. : ) Det blev en ganska lång dag ändå då jag känt mig rätt trött, men ack så mysig mestadels! Vi har bakat massor av Kärleksmums (Kanske inte så mumsiga men bakade med en jäkla massa kärlek!), byggt tågbana, läst sagor, klättrat i snöhögen, hetsat stackars Bella, ätit önskelunch (pannkaka!), ritat och BADAT!
Vi började dagen med att montera ihop en, till Liam, förskotts-födelsedagspresent! Långa stunder har de suttit så här på sitt rum, intill varann och lyssnat på musik oxå!

Nu ska jag och Ms. Swan kurra ner oss på kudden och samla kraft.. Imorrn är det fredag. Den fredagen. Då Peter skall begravas.... Ofattbart.

onsdag 16 mars 2011

Mina älskade barn..

..sover sött i min säng, tillsammans.. Varje dag ber jag nu, att de ska leva lååååånga lyckliga liv och få vara just tillsammans!
De senaste två veckorna har gett upphov till så mycket rädsla och ödmjukhet inför livet självt. Ingenting känns givet eller självklart längre. Tillvaron cirkulerar mestadels kring här och nu!
De senaste två veckorna har fört med sig så otroligt mycket tragedi, på nära håll och ute i världen, så jag är knappast ensam om att ha "stannat upp" för en stund..

Underbara älskade ungar sover i min säng efter en jättemysig dag tillsammans.. Vi gjorde en Birsta-tripp där Leopold bl.a. fick göra sin debut på Småland på IKEA, stolt och förväntansfull! Fick mig verkligen en tankeställare över hur stora de börjar bli!! En underbar upplevelse, här och nu! : )
Dagens andra (och största höjdpunkt ; ) var då vi fick krama på våran fina Sanna! Önskar jag kunde göra det precis hela tiden nu!
Dagens Liam:
"Mamma, är Sanna fortfarande ledsen?"
"Ja det är hon.."
"Men nu kanske hon blir glad igen? När vi hälsar på!?"

Dagens Leopold:
"Mamma! Har vi en ny bil?!"
(Hrm!...Kanske dags att tvätta av den lite gegga-mojja...?)

Underbara älskade ungar.. Det ÄR lätt att vara liten... : )

måndag 14 mars 2011

Lördag 12 mars.. En alla tiders fin dag!

Vaknade till grannlåten "Byte av ytterdörr" denna morgon.. För att stänga ute oljudet drömde jag mig tillbaka till tystnaden och lugnet från i lördags (nu pratar jag givetvis om Lördag DAG... ; )
Sprakande solsken och en himmel så bländande blå.. Hade sett fram emot den här dagen, en heldag med nära och kära, länge! Kan väl säga att den uppfyllde alla mina förhoppningar och lite till!
När mina bröder och Johan var på plats och lilla pappa satt nerstoppad i skoterpulkan gav vi oss iväg till skogs.. Var helt salig då vi gled fram på leden i detta enastående väder i detta enastående sällskap!
Första pitstop blev Lill-Vallsjön och Lidens svar på Crocodile Dundee m fam! Myspropparna hade slagit läger på isen där man ägnade sig åt krokodiljakt och... att bara vara underbara!


Barnen flög runt i en badbalja bakom skotern och avundsjukan kunde tydligt anas i många av de vuxna barnens blickar.. : )


Därefter gick färden vidare till Storfinnmyra där ytterligare en samling underbara vänner valt att slå läger! Jag tog genast och grävde mig en grop där vi sedan slog oss ner som i ett skruvstäd.. Lilla pappa sprang som vår egen lilla kypare med mackjärnet mellan elden och vår grop!
Konstaterade där jag satt, att man knappast kommer närmare gud än så här, i levande form.. Så underbart, så ljuvligt fantastiskt....sååå magiskt!! Att bara sitta där, i en grop nära himlen med sina nära och kära.. Bara skratta å bara vara.. En obeskrivlig känsla!

Mitt ibland oss fanns också dagens födelsedagsbarn - Älsklings Therese - Så det bjöds givetvis på smäktade sång! : )
När solen börjat snudda vid trädtopparna på den sagolika myren styrde vi hemåt.. Tror att alla kände lite sorg över att dagen började nå sitt slut..
Som tur var väntade en kväll i fortsatt sällskap med alla underbara vänner! Det vankades nämligen Byboxning på Wärdshuset!
..Så efter middag och försittning på Örnnästet flaxade vi över dit och svängde våra lurviga till kvällens liveband - DAD´s!
Vid midnatt började motvilligt tröttheten ge sig till känna och frk. Modin gjorde sitt sämsta för att kämpa emot den och gick i backen på knockout kändes det som! : )
Tack alla fina ni som förgyllde den dagen! MKT välbehövligt!