lördag 26 februari 2011

2 mammor, 4 barn och 2 pimpelhål..

Ja, ni ser säkert slutsatsen av det framför er redan...men låt mig ändå berätta! ; )

Ljuvliga ljuuuvliga Eva-Sofie och jag bestämde igår att vi pular in oss i deras buss och åker till Skälsjön idag! Sagt och gjort..

Efter en lista av livsnödvändiga MÅSTEN gav vi oss av..
Först.... Listan:
1. Bilstolar - det enda som faktiskt gick smärt- och friktionsfritt! : )

2. Pimpelspön. Jag äger inga...men som den förberedande moder jag är ; ) hade jag hört efter med morfarn.. Jodå, bak i lådan på skotern fanns det ett oklart antal! Vårt första pit-stop blev så morfarns skoter...som inte fanns. Åkte vidare till pappa Johan som lite nyvaket fick det trevliga uppdraget att "LETAFRAMETTPARFISKESPÖNTILLSINASÖNER-NUUUUUUUU!!!". Han hittade inga. Morfarn blev dock, tillslut, dagens hjälte då han lyckades trolla fram ett avbrutet pimpelspö - utan drag - och ett annat, i vedervärdigt skick.....
"Ja du kanske får fråga nån fiskare där oppe om hjälp för å få ordning på de här..?" säger han..... GISSA(!?!) om Frk. Modin snörpte på munnen då Biggan!? Hahaha!
3. Snowracers - fanns inte heller där jag trodde, men E-S fixade biffen medan jag sprang på ICA för att fixa.....
4. ...Ballerinakex..? ..NEJ! Kontanter! ...men köpte ett pkt kex för att se bättre ut i kassan... ; ) Snällaste Gunnsan gav mig allt hon hade, utan pistolhot! TACK! ; )
5. Maggot. Då jag och mina gryn inte helt otippat INTE höll tidsschemat fixade E-S denna detalj på egen hand.. Fick den sista burken till skänks från macken då de flesta i burken var mumifierade.. Så var vi på väg med en fullpackad buss och förväntansfulla barn!......? : )
Väl framme kände vi oss som kungligheter med tanke på hur fiiiint Trollrikets skoterklubb hade ordnat för våra prinsar! Vi betalade en biljett á 10 kr för varje barn i pimpeltävlingen och fick en rejäl godispåse på köpet!
Därefter slog vi oss ner i en idyllisk ring runt ETT pimpelhål... 2 vuxna... 4 barn... En själavårdare från skoterklubben, vid namn Martin, döx strax upp och borrade ett hål till (Trots mitt insisterande på att vi satt bra som vi satt!) Han påpekade även vikten av att det inte skulle ligga för nära då det lätt kunde bli trassel på linorna isåf.....UNDER IS....
Jag tackade, bockade och njöt av att se hur karln kämpade sig genom 4 lager is... Lagom till showen anslöt sig även andra underbara bybor.. ; ) ÄLSKAR Hansas min/ fippel med mobilen medan Martin borrar för allt han är värd....mohahaha!!

Pimpeltävlingen varade i en timme och den sista halvtimmen rådde totalt kaos i vårt läger! Jag tröck på "on-knappen" då jag började ställa fram fika och plötsligt hade min yngste son trampandes runt i muggar med choklad och tomatsoppa...
Den äldste var så ivrig i sitt pimplande att han VÄGRADE ta av sig handskarna medan han åt, vilket i sig skapade vissa problem....
När alla BARN fått i sig något, fick DE orken tillbaka och ivern att fånga en fisk blev skyhög! Hmm...Hur va det nu...? 2 pimpelhål, 4 ungar, 1 schysst pimpelspö och 2 andra nödvarianter...?
Lånar bild och text från min favoritblogg http://blog.st.nu/cattaslivochtankar/ för att illustrera den härliga halvtimmen...hahaha! TACK CB! Hade inte kunnat gjort det bättre själv... ; )

"Men för—piip—- mask–piip—fastna på krok—piiip- o jag blir helt -piiip— galen på rev—piiip–! Men –piip– mysigt har vi!!!"

(Lägg märke till Unander´s jänta med skinnmössa.. I full färd med att betrakta ett av sitt livs hedersuppdrag att gotta sig i - då det jävlas för en Modinare!)
Så här efteråt kan jag själv bara dra 3 slutsatser:
1. Det var bara en 7helsikes TUR att inte kroken fastnade 'på allvar' i någon av oss...
2. Det spelar ingen roll hur många meter is Martin borrat, så skulle de ändå vart i samma hål..
3. Mamman har alldeles för mkt vinnarskalle för att det ska leda till något bra för pojkarna.. eller vara hälsosamt för mamman. Med en puls på 120, 10 minuter kvar av tävlingen, i en kamp mot en fiskelina och med tänderna som insats....?
Vi fick ingen fisk. Men ALLA barn fick pris efteråt!! ...Å det var inga dåliga priser vill jag lova!! : )
Efter den oförglömliga timmen såg vi oss om i andra delar av viken och hittade, till Liams stora förtjusning, en miniskoter man fick provköra! ÅÅÅH vad min lill-kille blev STOR helt plötsligt!
Trodde hjärtat skulle spricka vid blotta åsynen av hans stolthet...
Minsteman fick dock nöja sig med att posera tsammans med ett par av byns andra vacker-grabbar å var fullkomligt nöjd med det! : )
Efter Skälsjön bjöds det återigen på en myyysig eftermiddag och mellis hos Fam. Stenström.. Å därefter en tillika myyyysig kväll i hemmets lugna vrå... Tills mamma ringde och, så att säga, satte guldkant på tillvaron.. Lagom till att vi krupit upp i soffan med lördagsgodis och en film ringde hon och frågade om inte Hera, deras förtjusande schäfertik, kude få vara hos oss ett par timmar...? "Jamen självklart!" svarade jag och släppte in byrackan som gjorde entré med att spy på bägge mina v-rumsmattor....... Härlig hund. Härlig avslutning på lördagsmyset....

fredag 25 februari 2011

Fantastiska fredag!

Lämnade grabbarna i all hast på dagis som planerat (förutom stressen..). Vrålade något om att någonannankanskekommeråhämtadem-ifalljagintehinnerheeeeem!! när jag bökade mig ur över barn och overaller..
Väl i stan lämnade jag in kärran på service och tog en uppfriskande promenad ner till centrum. Sedan drällde jag verkligen omkring där tills dess att bilen var klar! Tror tamej17 att jag var in i vareeeenda affär...bara därför att! Minns inte sist jag fick tillfälle att verkligen flanera på det viset... gudomligt! ; P
Shoppingresultatet blev rätt så komiskt; Hälsokost och rödvin! Haha! ...Same same...?

Provade en hel del kläder oxå men nä.. Jag fixar inte att shoppa sånt utan smakråd! Hänger inte med helt enkelt! Fick lov att smyga ut från provhytten iklädd en käck kjol med ett "Psst!" och fråga en expedit hur det var tänkt med den?! ..Om den skulle sitta så, eller var för liten?! Hon svarade serviceminded att den satt precis som den skulle men att jag kunde dra ner den liiiite grann...om jag ville.. : ) Sen provade jag en hel del "chinos" oxå.. Men där kände jag mig fullkomligt vilsen och fick vika ner mig för slutsatsen, I have NO chinos-ass....(heller.) : /

När jag fick sms:et att bilen var klar kände jag mig toknöjd och helt stum i benen. Satte ner arslet på en gratistur med stadsbussarna(!) och förstod ganska snart varför de inte tagit betalt.. Det vore fullkomligt omänskligt och absurt!! Jävlar vad de kööör!!!! Som den idiot man är satt jag ändå kvar och höll krampaktigt i en stång med vänstra näven och lirkade fram Fb i mobilen med den högra... ; )
Tänkte, att om jag dör nu, så tänker jag inte stirra in i baskern på tanten framför! Har jag tur hinner jag dela med mig av ett par sista ord.. När jag vågade titta upp nästa gång hade chauffören mirakulöst bytts ut!!?!! Från en färgad karl med svart hår till en kritvit gubbe med grått hår och skägg! Övertygad om att Sankte Per själv nu tagit över rodret klev jag av på nästa hållplats och gick resten till fots.

Nöjd och glad över att vara åter på byn (i tryggt förvar) hämtade jag grabbarna på dagis för Fredagsmyyyys!
...Å vilket MYS det blev!! : ) Träffade på finaste Eva-Sofie på dagis som föreslog en "helt-appropå-fika" hemma hos dem. Jag/vi nappade direkt och fick därmed en helt fantastiskt ljuvlig eftermiddag... TACK! - Till heela familjen! ; )
Passade på att ändra lite i "planeringen" för helgen! ...Imorrn tar jag, E-S och ongan deras fina buss till Skälsjön på skoterträff! Det är Trollrikets skoterklubb som står för arrangemanget där det bl.a. blir pimpeltävling för barn! Liam högg som en gäddsax på det, så nu blir det till å fixa fram utrustning imorrnbitti! ; ) Tror att det kan bli en riktig kanondag (=hett tips!)!

Väl hemma fortsatte vi bara att mysa.. En ljuvlig kväll! Grynen valde Singoalla och popcorn till fredagsmyset, så det blev en egen version av Let's dance med dammsugaren ikväll! : ) De somnade sedan som stockar, förväntansfulla inför morgondagens utflykt! : )

torsdag 24 februari 2011

Va?! ..Redan helg igen??


Ja så känns det.. Trots att de senaste dagarna utan grynen känns som en hel evighet!!

För att få tillvaron så okomplicerad som möjligt imorrn fick jag hem dem en kväll tidigare... LOVELY!! Jag får verkligen passa mig för att inte krama för hårt när de kliver in över tröskeln, kastar sig i famnen och säger "Mamma, jag har saknat dig!"

Om det inte vore för att de efter en stund börjar protestera och krångla sig ur overallerna, känns det som om jag skulle kunna hålla dem just så, för alltid! ....."Mitt liv på en hallmatta"...? Nä. Kanske inte sååå kul.. haha!

Imorrn ska grynen på dagis, kärran på service och kärringen drälla på stan tills den blir klar!


För övrigt har jag låtit bli att planera så mkt inför helgen... Det tycks ju liksom aldrig bli som jag tänkt mig med dem iaf! ...Men jag hoooppas på en idyllisk skotertur, kanske lite skidåkning och ett efterlängtat besök på Alnön hos finaste Thealie m fam! Det om något, var en evighet sedan!! ........Ok, jag hade kanske visst lite planer i huvet ändå... : P

tisdag 22 februari 2011

Ofrivillig avhållsamhet från internet…

Ja så kan man väl beskriva de senaste 5 dagarna…. Det är tamejfaan inte klokt vad internetberoende man gjort sig och vad mycket tid man tillbringar vid datorn!?
Klev upp på fredag morgon och upptäckte till min förskräckelse att jag var totalt isolerad från omvärlden. Den lilla indikeringslampan för internetuppkopplingen lös med ett otäckt fast, rött, ilsket sken.. Hela den dagen gick åt till att gå några ronder mot Telia – ytterligare en instans som svenska folket älskar att hata!

ROND 1: ”Du har….plats SJUTTIOTVÅ i kön..” GLÖM DET.

ROND 2: Blott en halvtimmes väntan i telefonkö. Under tiden talade en inspelad röst om för mig gång på gång att det gick jättebra att söka lösning på internet, om man fortfarande hade uppkoppling vill säga.. Lite lustigt/ vansinnigt irriterande med tanke på att jag begärt internetsupport/felanmälan.. När jag blev ombedd att ange det telefonnummer ärendet gällde fick jag total blackout! Vad har jag för telefonnummer?!?! Blev tvungen att springa in i köket och rota fram TELEFONKATALOGEN!! DET är sannerligen inte varje dag… Har den mest för fönsterputsning! : )
Nåväl.. Det blev min tur tillslut och jo, de hade en driftstörning i vårt område men den skulle vara åtgärdad senast kl 17.00…
Ok. Djupandas.. En HEL dag utan internet. Var förvisso tvungen att lägga en hel del av min ”att göra – lista” för dagen åt sidan (PLUS en massa viktig Facebook-tid!!) men ok, EN dag skulle jag väl klara. ; P
Försökte istället hitta på andra meningsfulla saker att göra, som att städa i skåp och vrår.. och det gick faktiskt riktigt bra ända tills jag började klura på schemat inför Mars.. Kom på att jag var tvungen att kolla ett mail i sammanhanget… Nej, just det..Det går ju inte det nä…..
Körde alltså fast i schemaläggningen och började gå igenom en pappershög istället. Där hittade jag ett papper jag måste skicka till Försäkringskassan! Oooh så bra! ..Skulle bara behöva logga in på deras sida först för att……nej. Nej så dum jag är. Kom istället på ett bankärende jag borde fixat! Hinner plugga in den helvetes bankdosan innan jag kommer på att, DET GÅR JU INTE HELLER NÄ!!
Irriterad. Rastlös.. En stunds hjärndött Facebookande brukar få ordning på nerverna…… Hade det inte varit för Facebook i mobilen hade jag varit bortom all räddning. Jag svär! SÅ sjuk är jag..
Klockan blev närmare 17.30 och skiten fungerade fortfarande inte.

ROND 3: Plats 32 i kön med en beräknad väntetid på 35 minuter. Slog på högtalaren och la mobilen åt sidan för att slippa skavsår i örat och höra den irriterande inspelade kärringen på så nära håll. ....Jo men nu skulle det funka!
Blev ombedd att stänga av den där lådan jag har som sköter alltihop i 30 min – DET brukade nämligen lösa de allra flesta problem! ; ) Åh så glad och tacksam jag var för det ”enkla tipset” som skulle rädda mitt liv och min själ!! Tackade det allra hjärtligaste och la på.
Som en bonus fick jag ytterligare ett hett tips, att säga ”Smart” i den röststyrda menyn istället för ”Internetsupport”.. Det skulle göra att jag kopplades till rätt person direkt!

Gjorde som flickan sagt och stängde av alltihop. Drog ur varenda sladd. Detta innebär för mig, TOTAL isolering då den apparaten sköter både mitt internet, min telefon och min TV. Tog och tränade lite under tiden..
Tillslut kunde jag inte bärga mig längre utan startade upp allt med en växande trumvirvel i huvudet.
Blev alldeles tom i hjärtat då den röda lampan envist tändes igen…. Drabbades av en tvångstanke om att det kanske bara gått 28 minuter..? Så jag stängde av alltihop igen och fortsatte med min träning i ytterligare 45 minuter, för säkerhets skull………och till ingen nytta (annat än för min kropp då förstås..)

ROND 4: Vrålade ”SMART!!” i den röststyrda menyn. ”Plats ETT i kön med beräknad väntetid på TRE minuter!!” Wohooo!! HALLELUJAH!! Man kan väl säga att den förra flickan i och med det räddade upp sammandrabbningen med den här flickan…
Då jag inte var beredd på att få hjälp SÅ snabbt satt jag mitt i ett ormbo av sladdar då hon svarade och hade fullt upp med att plugga in allt på rätt ställen igen.. (Hade mekat lite själv innan jag kapitulerade inför rond 4…) Hon fnittrade förtjust medan HON tålmodigt fick vänta på MIG..
Under tiden passade jag på att fråga hur pass bra koll de egentligen hade?! Jag menade alltså om det var möjligt för den här teknikern, som ändå varit upp hit under dagen och ”fixat” driftstörningen, att ”mörka” alltihop?? …Att ha skruvat lite och sen ”Nä, nu skiter jag i det här och gör helg! Det här blev säkert jättebra!” . Sedan tagit sig en bulle och meddelat att det var fixat, utan att det egentligen inte var det…? Hennes svar gjorde mig alldeles kall och inte helt belåten som kund: ”Nja…De SKA ju inte göra så……” (Hejja Telia!!)
När jag fått alla sladdar på plats fick jag frågan om jag gjort en s.k. ”Reset”. Svarade lite fåraktigt att nej, det hade jag inte och kände en gnista av hopp tändas igen.. Till detta behövde jag en synål. Rotade fram en sådan och följde hennes instruktioner. Nu skulle det dröja en stund innan systemet startat om sig själv och hon lovade att återkomma till mig om sådär en kvart..

ROND 5: Den hjälpsamma flickan ringde upp som hon lovat och jag kände mig hedrad av det på något sätt. Tyvärr kunde jag bara uppgivet meddela att ”reseten” inte resulterat i annat än att TV:n nu OCKSÅ var DÖD(!!!) Hon upplyste mig om att det ”poppade upp” en himla massa konstiga felmeddelanden där på skärmen hos henne, att hon tyvärr inte kunde göra mer nu utan var tvungen att göra en felanmälan på alltihop – igen.
Det skulle ta TRE arbetsdagar (alltså BORTSETT FRÅN HELGEN som nu stundade) att få ordning på eländet. Jag tackade sorgset för hjälpen och bad dem att inte skicka ett pucko nästa gång.
Så slaget gick förlorat. Jag fick lov att erkänna mig besegrad och inse det bisarra faktum att jag inte skulle komma att ha något internet förrän på ONSDAG! Elaka, orättvisa värld……

TACK och LOV hade TV:n mirakulöst börjat fungera igen till lördag morgon.. Då var det så kallt att vi kurade inne hela dan. Liam var på 5-års kalas och jag och Leo fick myyyysigt sällskap av Eva-Sofie och Oskar under tiden!
Var så sjukt uttråkad på lördag kväll att jag faktiskt kollade på halva Melodifestivalen(!!) Före kl 22 låg jag i sängen. Totalt mentalt förstörd av den upplevelsen!
Lagom till söndagens avsnitt av ”Solsidan” och mitt andra försök till en TV-kväll var den stendöd igen. Hur kul som helst….

Ok, livet har faktiskt inte varit så fullkomligt nattsvart som det kanske låter de senaste dagarna.. Men så är jag ju a hell of a dramaqueen… ; )

På söndagen var det betydligt mildare och vi hade en fantastisk eftermiddag på Jala med dess fantastiska invånare! Kändes som att komma upp på fjället! HEEELT LJUVLIGT!! Årets första riktiga vårvinterdag! Njöt av kaffe som serverades ute i en snödriva och av solen som faktiskt värmde kinderna!

Måndag och idag, Tisdag har jag varit jätteledig och fått ut en hel del av den tiden! : ) Hann bl.a. med en tur till Jämtland för att uträtta lite ärenden eller vad man ska kalla det.. Blev då bjuden på en fantastisk middag och några stycken glas rött - LYX på en måndag! Det blev kort och gott en helbra vistelse och jag får säga att där är sig likt! : ) ...Förutom att det nu går bra att dricka vattnet oxå....... : D
Ikväll har jag varit på årsmöte med ILSK (Indals-Lidens sportklubb) där jag blev invald i styrelsen som var i behov av föryngring! Känns spännande och kul att aktivt engagera sig i något för vår fantastiska bygd! Har en liten idé i huvudet som jag skulle vilja skrida till verket med framåt våren som jag fick dela med mig av ikväll.. Möttes av stor entusiasm! Kul! vad det handlar om får ni se längre fram då jag har fått bilden klar för mig själv! ; )
Tack morbror för den coola skjortan! Har vägrat ta av den sen jag fick den... ; )

torsdag 17 februari 2011

TACK!

...till min kollegas skyddsängel, för att du vakade över henne idag!

..Tack även till våra fina brandkillar, Krister H med traktorn och bärgaren för era fantastiska insatser! : )

onsdag 16 februari 2011

Idag! ...eller nu är det förresten igår!

Blev alldeles uppblåst som en rosa ballong av födelsedagsfirandet att jag alldeles glömde bort att avlägga bikt för idag... : P
...En dag som varit alla tiders bra den oxå! : )
Började med ett besök på BVC och Leopolds 3-års besiktning! Han gick igenom denna gång oxå med kommentaren att det inte var något fel på hans självständighetsutveckling...haha! ...No shit Sherlock?!
Liam ville bestämt gå på dagis men Leo var definitivt inte i form för det.. Hostig, snorig och totalt utan ork fick han va hemma med mig idag. Så det blev en massa soffmys och lek med det nya zoo-legot! : )
Till lunch kom Jannice upp och käkade med mig - MYCKET trevligt, som alltid.. ; )
När vi hämtat storebror på dagis, tsammans med ett par superfina teckningar han gjort till mig och en BIL som han byggt (av en banankartong och aaalldeles själv!!), for vi till stan och hämtade morbror Magnus! : ) Han har haft sin bil på verkstad här hemma under sin Thai-vistelse och passade på att äta middag med oss i samband med hämtningen av den! MYCKET angenämnt! : ) Gosh, vad vi saknat honom..
Vi gjorde ett par pit-stop på vägen innan vi lämnade stan.. Bl.a. på bolaget för en bonus till bilmekanikern då jag tänkte högt att man kanske borde passa på å köpa hem en flaska vin att ha på lut..? Magnus insisterade direkt på att få köpa en flaska som tack för skjutsen.
Jag protesterade inte högljutt men påtalade att det aaabsolut inte skulle va nåt dyrt isåf.. Jag är allätare, när det gäller vin oxå! ; ) Efter ett tag kom han tillbax med den här flaskan och orden "Ja jag vet egentligen inte vad du vill ha, men jag vet ju att du gillar änglar.." Aaaaw...Sweet! ; )
Å som grädde på moset hade han med sig presenter! ..Till oss alla tre! : ) Liam fick en skitfin Formel 1- skjorta, Leo en cooool Toy story T-shirt och jag en jättefiiiin mössa! : )
Har faktiskt blivit, lite mer än lovligt, mobbad av kollegor för min gamla favvo-mössa på sistonde, så den kom högst lägligt! : ) TACK! ...Å jag säger som Liam; Varför dröjer det så länge tills du kommer och hälsar på oss..? ...Dock nöjd med svaret, att du lovat komma åter snaaaart! ; )

måndag 14 februari 2011

Leopold 3 år!!

15 februari 2008...
Efterlängtade underbara älskade Leopold kom till oss...

15 februari 2011...
Flaxade upp med tuppen och bort på Byn 2:6 för att få ta min lille 3-åring i famnen, säga grattis och tala om för honom (vilket jag iofs gör varje dag..) hur mycket jag älskar honom!
Jag blir alltid lite extra sentimental på grabbarnas födelsedagar.. Känslan då jag fick se dem första gången kommer tillbaka lika klar och stor som den var då.. Lika obeskrivlig som ljuvlig!
Känner att jag skulle kunna ha vääärldens utlägg om de tre åren som passerat...men nu fokuserar vi på nutid, dvs igår och Leo's 3-års dag! ; P
Vi ägnade mest hela dagen tillsammans jag, Johan och grynen.. Hur mysigt som helst! Grabbarna lekte med den nya Flexi-trax bilbanan (=nutida "fluga" i leksaksdjungeln) och jag tvingade Johan att städa...haha!! Allt var frid och fröjd tills Leo lyckades köra fast sin bil i håret... Som de beskyddande ansvarsfulla och mogna föräldrar vi är bad vi honom vänta, bara liiiite, tills vi hämtat "saxen"(=kameran)....

(...Slutet gott allting gott, utan sax eller blodvite... ;)
Efter middagen kom äääääntligen gästerna som Leopold väntat på hela dan; Mormor, morfar, Alex, Jannice, Elias och Måns! : ) Dax för tårta, Johans fantastiska havrebollar(!), kaaaakor och mera paket! : )
På frågan om vad han önskade sig inför sin födelsedag har han svarat "En STOOR Buzz och en groda!" ...Gissa om han blev nöjd när han öppnade paketet från mommo, moffen å Alx...? : ) "Mäh! Det ÄR en STOOOOOR BUZZ!!!!!"

Jag tror helt seriöst att jag aldrig sett ungen så...stolt! Dessutom lyckades vi fånga det på bild.. Obetalbart! : )
Moffen fick paltkoma efter fikat och drog sig tbax till TV-soffan... Därifrån hördes ganska snart ett idogt muttrande ".....men huuuur får man på 2:an?!" Lyckades med ännu en obetalbar bild då han låst fast den "rätta knappen" med blicken, på väg tbax till TV:n........hahahaha!!! I just love my dad...

Momma har alltid varit lite utav en lustigkurre... : ) Jag minns fortfarande inte vem som njöt mest av våra besök på Butterick's i Sthlm i våra ungdomsår... Denna gång hade hon med sig varsina partyglasögon till grabbarna som vi var tvungna att prova allihop, bara för att de var så vackra...... Eller "glassiga" som Jannice så fyndigt uttryckte det.... : D


Vid 19-tiden blev jag brutalt uppryckt ur födelsedagsfirandet och var tvungen att ila iväg! (Lagomt till dess diskussionerna runt fikabordet började hetta till ordentligt och berget av disk likna K2..)

Tommy fattades oss den kvällen.. Han var på väg hem från borta-jobb och hann inte hem till firandet.. Jag blev dock alldeles rörd av tanken och öm i hjärtat då jag fick höra av hans söner att han skulle handla present till Leo på väg hem(!) Senare fick jag höra att han krånglat sig in i Ljusdal med hela husvagnsekipaget för att göra detta... Kärlek......?
Senare fattade jag också att nöjet var heeeeelt och hållet hans..... Det jag däremot inte fattade var huuuur jag kunde vara så blåögd och intet-ont-anande............?!!?!
Inte långt efter jag lagt benen på ryggen fick jag ett mms av Leo och presenten.... Istället för ett kort hade han bifogat en hälsning att DEN leksaken skulle han ha i mammans lägenhet!!! (Jag skrek rätt ut på akuten..)

Det lilla aset hade köpt en trumpet.....
Summa summarum? ...En fantastisk dag och kväll för Leopold och oss andra.... Och 1-1 mellan Tommy "lilla röda traktorn" Stridh och Frk. Modin!

Ett trollspö vore inte så dumt..

..att ha liggandes bland utrustningen i ambulansen! Nej, det finns stunder då man verkligen bara önskar att man kunde plocka upp ett sådant och trolla bort allt det onda! Det finns stunder då man verkligen gör allt man kan, men förtvivlat önskar man kunde göra mer! Jag kan inte trolla.. Men jag kan skicka en stor, varm tanke och önskan om god bättring!


Helgen blev lugn å skön men inte riktigt som jag tänkt mig.. Leopold låg som en trasa i soffan med 39c feber hela dan.. Så Liam och moffen fick göra en skotertur på tumanhand! För mig och Leo blev det mestadels soffmys men tog oss ändå ut på en promenad med Jannice framåt eftermiddan! Lite bitigt i luften men ack så skööönt! : )


Köpte sedan blommor till mig själv! Tantvarning eller vuxenpoäng är frågan? Haha! Nej, jag tyckte verkligen de förtjänade att följa med mig hem helt enkelt... Så vackra.. Älskar tulpaner.. De ger mig vårkänslor! : )

Liam spexar med lördagsgodiset.... Lillebror inte lika skojfrisk... : P

När mörkret fallit(!!) fick jag äntligen hem min älskade unge från skogen igen.. glad, otroligt glad och med en massa spännande att berätta! Han hade kort och gott haft en KANONMYSIG dag med moffen! : )

..Å det blev en tillika kanonmysig lördagkväll! Johan kom, tillsammans med en "biff-bit" av älg som vi fixade till middag! Pappa stannade och käkade med oss och tyckte att det smakade jättebra, men att det f-n inte var en "BIFF" iallafall och gav oss en liten uppsträckning i köttkännedom....hahaha.. xD Resten av kvällen babblade vi i soffan och försökte samsas i att välja låtar på Spotify... Inte helt enkelt! Men mysigt var det, mestadels iaf!: )

På söndagen hade Leopold piggnat på sig avsevärt och ägnade hela förmiddagen åt att ta igen förlorad lektid med sin storebror... Guuud som de lekte, alla tänkbara lekar och rollspel! Å med ytterst lite tjafs! Idylliskt!

På eftermiddagen packade vi ryggsäcken och for till Vettenbacken! Där mötte mormorn upp för att se efter minsteman då han dock inte var nog fit för nån skidåkning.. Jannice och Elias hängde oxå på.. Å tid med dem kan man aldrig få för mkt av!! Gjorde mitt bästa för att hänga på Jannice utför storbacken men det resulterade i stor-förlust och en hisnande nära-döden-upplevelse! SHIT vad brant den är egentligen! Blir bara brantare med åren verkar det som! : )

Någon som undrar varför jag lagt upp en taskig bild på 2 termosar? Jo, vi blev lite fulla i skratt över symboliken då vi packade upp dem.. Den ena är Jannices å den andra min... "Don efter person!" : D ..Hahahahahaa... Jag vet, skitlåg humor...men det var riktigt kuuul ! xD

Trots det mulna vädret kunde jag återigen inte låta bli att fascineras av den magnifika vy som möter en från toppen av backen! Helt otroligt vad fint vi bor!!
Snart är, i mina ögon, årets mest patetiska dag över och lämnar istället plats åt en av årets mesta fantastiska!! För tre år sedan idag kämpade jag beslutsamt och som en galning för att inte föda barn.... Å en dag efter (imorrn alltså) föddes vår älskade Leopold! : ) Perfekt timing av mamman... som ägnat kvällen åt att göra en perfekt tårta! ; P ...Imorrn blir det kalas! : )