tisdag 21 december 2010

Vår älskade mamma, fru och mormor fyller år!

"Att ha fått just henne till min mamma är sannerligen en vinst,
hon älskar mig mest, då jag förtjänar det minst..



Hon är ärlig, rakt på sak och rätt fram,
alla motsatser till ett fromt lamm..

Hon kan vara sylvass och med ett sjuhelsikes temprament - hon är hälften ryss,
för henne kan jag berätta allt - om bekymmer, pinasmheter och min 1:a kyss..

Hennes ögon har alltid varit allt annat än blå,
vaksamma, beskyddande och icke-lättlurade som få..

Ingen kan göra mig så ledsen, ger aldrig vika,
förmodligen därför att vi är så lika..

Ingen kan älska mig som hon - med bara en blick och ett par ord,
den i min ögon - ärligaste människa på denna jord..

Så vänlig, vårdande, öm, omsorgsfull och rar,
Mamma - du är underbar!

TACK för att du alltid finns för mig,
Jag, mina bröder, vår pappa och era barnbarn älskar dig!"



Den här dagen skulle kunna sammanfattas med "slutet gott, allting gott".. Men här kommer iaf en längre resumé för den intresserade! ; )
Vaknade som vanligt, de senare dagarna, vid 07.00(!!! Peppar peppar!!! Leopold tycks ha förstått njutningen med en god, lång natts sömn...) Grynen visste EXAKT vilken lucka det var dags att öppna i kalendern, den med en 2:a och en 1:a = MORMORS FÖDELSEDAG = "Lilla Julafton" = SKYHÖG SPÄNNING och FÖRVÄNTAN!
Efter frukost påbörjades tårtbaket - med det faktum att det fattades ett par viktiga ingridienser....
1:a pris i "dumhuvud-förälder" utdelades till mamman då hon, efter konferens med storebror ( "hela, förnuftiga 4 år och 8 månader") sprang ner på ICA en jättesnabbis!!
..Kom hem till ett köksgolv/hall/vardagsrum med knäckta (RÅA) ägg...... Luktade mums, så det var ju fint att jag köpt nya iaf! Fick inte minst glädja mig åt att det inte inträffat nåt allvarligare.... : P
..Hade GOD lust att garnera den (efter MKT OM och MEN) färdiga prinsesstårtan med snirkligt "TÅRTHELVETE" ....Men med tanke på att den va till mamma fick det bli lite florsocker och 2 hjärtan av chokladsås, jättefin...å jättegod!! ......Ehrm!
De ljusa timmarna av dagen känns mest som ett "Neeeeeeej.....!! Vääääänta.....!!! Låt bliiiiiiiii....!! och (såklart) "Nu skärper ni er, för annars!!!"
När det börjat skymma var det äääääääntligen dags...!! Vi bökade oss ut i bilen å styrde mot det trygga föräldrahemmet i Flygge..
Efter mumsig grötmiddag knackade det på dörren..............
TOMTEN!!!! (Högsta-klass upplevelse för mamman som missar det i år, på dagen "D"..)


Grynen var helt uppslukade av stunden.....Häpna och hänförda, just som små gryn ska vara när tomten kommer... Mamma, födelsedagsbarnet/tomte-wannabe, hann precis upp från källar´n där hon tillbringat den senaste kvarten åt att leta prydnadstomtar/bajsa/köpa tidningen, hann just i tid till säcköppningen.. : )

Lyckliga, tacksamma barn... (*hjärta*) ...........tillsammans med 2010 års barn (Leo) som dissade vartannat paket, stod vid säcken, hoppade jämfota och skanderade "God jul till MIG!!!"

Kvällen bjöd även på en riktig nostalgitripp... På önskelistan stod LEGO, varpå jag föreslog att det borde finnas en hel del bevarat sedan Alex/Magnus tid...........

(*Ett till hjärta..* ...Aaaaaww!!!!! Han fyller 18 år 2011!!!!!)
Resultatet av gårdagens ljuvliga julpyssel med grynen.. : ) Den till vänster fick mormor av Liam i födelsedagspresent! : ) ...Den andra får..................vi se efter jul! ; )

söndag 19 december 2010

Jakten på årets ANDRA julgran....

Utdrag ur blogginlägg 3 December:

"......och inhandlandet av en julgran(!!) Med julgrans-kit. ...Jooooo, jag veeeet...en borde skämmes!...KÖPA en julgran???!?! Glåporden har haglat i div forum kan jag säga, men jag kan vara rätt övertygande när jag vill.. ; ) Jag såg ut en riktig Kalle Anka-skapelse ovan Dacksjön på jakten som var tänkt att bli mitt offer.. MEN! Nu fann jag ett par riktigt goda ursäkter att låta den växa på sig 1 år till... Lyssna noga nu.. ; )
1. Jag jobbar heeela julen..... Mina barn och deras pappa åker till Sthlm för julfirande redan den 22:a.. (Julhelgen=svart hål)
2. Jag gillar verkligen julen, väldigt mkt!
3. ...Jag vill alltså fsöka "snylt-jula" så mkt det bara går... ; ) Som att tex ta in JULGRANEN redan innan 2:a advent...
4. ...Eeeh....Tall??? Katarina, det heter J-U-L-G-R-A-N!!! ; )
5. Jag har mkt burriga mattor hemma.
6. Kungsgran sägs barra minimalt, efter skötselråd vill säga.. ; ) ......."




Ang. skämmes: Jag skämms sällan. Men lär mig av misstagen...oftast...eller iaf ibland, som det här t.ex...

Ang. KÖPA: Gud så dumt. Guuuud så dumt....

Ang. jag kan vara rätt övertygande: ...Eller rent av fenomenal! Jag borde bli stadsminister/ alt. dammsugarförsäljare!

Ang. Kalle anka-skapelse: Existerar inte längre som ni kanske fstår om ni tittar ut genom fönstren..

Ang. riktigt goda ursäkter: ...Eh..?! ...Ehum..

Ang. lyssna noga nu: Kan bara hoppas att inte en enda stackare gjorde just det.

Ang. J-U-L-G-R-A-N!!!: Min grannes kommentar då jag kom släpandes på dagens "gran"; Jasså du har vart iväg å skaffa dä en ruska?

Ang. mkt burriga mattor: De blir ännu burrigare med lite tillskott av barr från Kungsgran.

Ang. skitsnacket om att de barrar minimalt om man vattnar skiten: Jag har hört sägas att en Kungsgran håller bättre, men aldrig egentligen längre... : / Jag har efter konstens alla regler (=Bauhaus skötselråd - VATTNA) pysslat om vår fina, dyrsåinåthelvete, gran sedan den 3:e december. Julen står för dörren om knappt 5 dagar och nu är den död. Jag fäller ut mina armar och erkänner mig besegrad. Kan ju alltid trösta mig med Bauhaus generösa 100-kronors tillgodokvitto som man fick på köpet.. Får väl gå dit och köpa mig nåt fint i mellandagarna.. Julpynt på REA, ett par bräder, en säck cement, en liten blomkruka eller nåt annat fint..

Hur kul är det då med julgransplundring till 4:e advent?? Inte alls tyckte jag, tog yxan, Liam och Måns och for till skogs för att göra om - göra rätt! ; )

Framme vid det första "gransäkra stället" klev vi ur bilen och ner i djuuuup snö.. Jag, med mina 174,5 cm fick genast problem och kastade en ängslig blick över axeln.. Liam stod helt paralyserad med ett "Oooj!!" i ansiktet och snö upp till midjan. Fascinerade och hängivna pulsade de ändå med, runt runt i cirklar...fram och tillbaka, spanandes än hit och dit..... Jag insåg direkt (eller redan innan) att detta inte skulle bli nån lätt match i den rådande snölegan.. Men skam den som ger sig...? ; )
Efter en stund var lilleman trött i benen (tror jag det!) och började jämra sig.. Vi pulsade lottlösa tillbax till bilen och tog sikte på nästa ställe...
Det såg till en början riktigt lovande ut! Vi pulsade återigen planlöst omkring, ruskade legan av massor av granar... Jag började irritera mig på det faktum att man inte kan bevara snön/förklädnaden inne och att det började skymma...
Lottlösa återigen satte vi oss i bilen, frusna och med trötta ben.. Vi beslöt oss för att hitta en genom rutan! Hur svårt ska d va?!
Ärligt talat så vet jag inte hur många ggr jag kört sträckan Dacksjön/Svartåvägen idag... krypande fram på 2:an.. : )
Vi, eller MÅNS : ), fick syn på en topp som såg riktigt, riktigt bra ut! Burrig, tät och sådär fin som en gran ska va! Den såg dock liiite lömsk ut då resten av trädet, ner till foten var helt dött.. Vi bestämde oss för att ta en vända till, men att återvända om vi inte hittade nåt bättre. ..............Vilket vi inte gjorde. Lagomt till mörkrets inbrott pulsade vi fram för att se närmare på vår topp, högg ner den, pulsade tillbaka till bilen och surrade fast den på taket! Mission complete! : )
For till moffen och hämtade Leo som skonats från uppdraget. Pappa gav då sitt omnämnande genom köksfönstret och MÖRKRET: "Ja men den där...... (*kisar med ögonen*)....ser väl inte så tokig ut...?....... Mjaaaaaa... Det är väl nå grenar i botten som ska kapas, men annars så.."
(Samma person var tidigare, vid avlämnandet av Leo orolig över det faktum att jag inte hade nån vuxen med mig....) haha!!

Hemma, i ljuset av lampan ovan porten, mötte jag grannen och en riktig styggelse uppenbarade sig i min högra näve! Va fan, halva granen var ju döende! Skulle jag kapa några grenar i botten skulle den bli < 1 meter!!

Plötsligt kändes inte mina mottagna råd om grön sprayfärg och elstängsel runt min såinihelvetedyramenfiiiiiina(dockdöende)Kungsgran inte så främmande! Ja va fan, de säljer ju vita och rosa granar på Rusta, så varför skulle inte jag kunna revolutionera med en brun?!

Jaaaaaaaa, jag vet... "Det blir jul ändå"..."Hetsa inte upp sig över något så banalt".. "Vi har ju haft en jättefin gran tills nu" osv..... Men jag är verkligen barnsligt förtjust i julgranen i juletider! Den djupt rotade traditionen, Utsmyckningen, skenet från den i kvällsmörkret, doften, klapparna under... Å det står jag för!

..Så skam den som ger sig! ; P

torsdag 16 december 2010

Ljuvliga årstider!

Ja, det är faktiskt så.. Att jag fullkomligt älskar detta fenomen och tycker att var och en av de 4 har sin charm!

Våren: Tiden då allt vaknar till liv efter en lång dvala! Världen liksom sträcker förnöjt på sig, likt mig själv efter en riktigt god lång nattsömn.. Fågelkvitter, porlande bäckar, knoppar, grönska...

Sommaren: Den de flesta tycks ägna hela sitt liv åt att längta efter.. : ) Den mest intensiva av dem alla.. Tiden då ALLT ska ske och folk ska finna tid för vila oxå.. Underbart hysterisk på sitt sätt! Värmen, ljuset, sena ljuva sommarkvällar, bad och blomster..

Hösten: Världen går ner på sparlåga igen.. Känns lite mer avslappnat och lugnt då kvällarna blir mörkare och folk börjar återfå sin vardag efter semestrar och sommarlov. Naturen skiftar färger och bjuder på ett sprakande vackert skådespel.. Den svala rena luften, skogspromenader med svampplockning, jakt...

Vintern: Dvalan.. Tiden då allt står stilla på något sätt och världen omsluts i sitt vackra vita täcke.. Tystnaden som snön för med sig, stillheten, snöflingor, tid för soffmys och massor av ljus!

Yeah yeah.....Visst, jag gillar inte heller det gråa, tunga och trista där i november.. Inte heller den allra första tiden på våren, då snön smält bort, allt är lerigt och luktar bajs.. Inte myggen på sommaren, Inte den förlamande okristliga kylan på vintern.. Jag ogillar verkligen galonkläder.. Avskyr regn, om det inte är ett svalkande välbehövt sommarregn.. och en massa annat som folk älskar att tjata om..
Men! Det kan jag lätt stå ut med då jag har förmånen att få uppleva detta exotiska fenomen - årstiderna..

Glad i hjärtat klev jag upp i morse och fick se att temperaturen var riktigt behaglig, att det snöat en hel del under natten och höll på än! : ) Vi behöver verkligen meeer av det vita guldet nu, om det ska bli nå åka av i backar och efter skoterleder..
Satte mig som jag oftast gör en stund på förmiddagen, med en kopp kaffe och det senaste i nyhetsflödet (Läs Facebook.. ; ) Det dröjde inte länge förrän jag snörpte på munnen och konstaterade att folk antingen är JÄVLIGT tråkiga med tråkiga liv eller fullkomligt OMÖJLIGA att behaga när det gäller vädret!!
Alltid är det nåt jävla fel som gör det rättfärdigt att spotta på något vi egentligen inte kan styra över.. Jamen va FAAN!!! ...Är det inte för kallt så är det för varmt, regnar för mkt eller för lite, man blåser bort eller svettas ihjäl.. Stackarna som försörjer sina familjer genom att skotta åt oss feta högheter blir jagade med blåslampa och totalsågade i media och folkmun.. Årstiderna kommer oxå alltid för tidigt...eller försent............. What a f*k!! Dom kommer när dom kommer!!
Det finns såååå himla mycket att reta sig på, sånt som vi faktiskt kan påverka och därigenom uppnå någon form av inre tillfredställelse.... Så snälla, gör just det, eller FLYTTA!!!

Neej... Jag är inte arg.. : ) Fick bara ett hederligt, nyttigt psykbryt! Känner mig fullkomligt balanserad, lätt i sinnet, lugn, stark och lycklig nu efteråt! Alla borde prova det ibland... Att lacka ur fullständigt, helst över en sån här världslig sak! Jätteskönt faktiskt! Efteråt blir man nästan lite fnittrig! Troligen ett psykopatdrag, men riktigt skönt för det! : )

Härom lörda´n, då vi hade vår "syskonkväll" och jäste i soffan till "Så mycket bättre"på 4:an, gjorde Alex en så jäkla skön liknelse...... : D Han har aldrig haft svårt för att locka sin gamla syster till skratt och misslyckades inte nu heller...

Jag frågade bara om de tyckte att Petra September Marklund var het? Alex suckade, knappade lite på datorn och tog fram det här innan han svarade; Nej.

måndag 13 december 2010

Lite lätt vingklippt...

Är en passande beskrivning av hur jag känner mig denna Lucia-måndag! : )
Lördagskvällen var fullkomligt lysande tills vi lämnade Örnnästet.. Ett helt onödigt drag, så trevligt som vi hade det, jag å mina hotta jänter!

Tessan har jag inte träffat på evigheter och egentligen inte CB och Jannice heller, när man ska se till "vuxen kvalitétstid" ; ) ...Så att dra ut på byn och beblanda sig med andra kändes överskattat.. Speciellt som det slutade oxå! CB blev trött och gick hem, Tessan blev inte trött men fick snällt åka hem ändå : ) Jag blev sentimental vinkärring och Jannice fick agera näsduk.. Hahaha!
Aja... man kan inte alltid va på topp! ; ) Love you guys...

Hur mådde skatan på söndagen då? Jo, just som en skata, rugguggla, bajskorv... synonymerna haglar.. : / Kändes både märkligt och oförtjänt då baksmällan definitivt INTE rimmade med det relativt låga alkoholintaget kvällen före... Märkligt, men så kan d bli ibland då kroppen inte är i fas.. Kämpade mig iaf genom söndagen i sällskap av mina fina barnvakter som stannade halva dan! : )

På kvällskvisten hade jag lovat att följa med på traditionsenlig grötkväll och luciafirande i Sunnås! SÅ mysigt och trevligt på alla sätt och vis... de är påhittiga där nere på slätten! : ) Supergod gröt, fiiiint luciatåg och tomtebesök! Det hade verkligen varit en fröjdefull kväll om inte jag, med handen på hjärtat, leeed - hela tiden! Det hade VERKLIGEN INTE något med arrangemanget att göra.. Var bara fullkomligt knäckt.
Det gjorde inte saken bättre att pappa, upphovsmannen till denna aktivitet, backade ur i sista stund och att morbror Alx (som behjärtansvärt ställde upp på sin gamla syster) var i samma skick som mig själv.. Modin´s barna var säkert en fröjd för ögat skulle ja tro.....
Liam blev tillfrågad tidigare om han ville vara med i luciatåget vilket han sa "JAAAA!!" till.. Jag blev dock lite förvånad då han inte öppnade munnen och tog ton en enda gång under föreställningen.. (Annat var det på dagis i fredags då han tog i så jag trodde han skulle spricka! :) Denna gången stod han mest och såg söt ut i sin tomtedräkt.. På min fråga varför efteråt svarade han; "Men mamma, jag var SÅÅÅ blyg!!!" Haha...sötnöt..

Upptäckte att jag blev smygfotograferad av lustigkurren CB och gestikulerade alla möjliga hot och löften om vad som skulle hända om jag någonsin fick se den bilden på nätet.... Men! Det är faktiskt en sjukt bra bild, på en mkt sjuk människa, tagen av en mkt sjuk människa.... Som fotografen själv sa; En bild säger mer än tusen ord......... : D

Fick en vansinnig lust att hyra film ikväll och bannade mig själv för att inte gjort det i stan tidigare idag... Men så kom jag ju på, att året är 2010 och att jag visst kan göra det - direkt ur TV:n! Awesome!! ..Så nu har jag rivit hela läghenheten i jakt på pinkoden, ignorerar röran och kryper upp i soffan!

fredag 10 december 2010

Min vecka i ord och bild!

En fullspäckad vecka har, sånär, nått sitt slut...Kalendern har verkligen varit fullsmetad!

MÅNDAG:
Jag och minsteman for till staan med finaste Jannice! Planen var Stenstan men bilen drog obönhörligt åt vänster i Bergsåker och vi slutade i helvetes-meckat Birsta. Tanken var att bocka av en del julklappar men det resulterade i ett par jeans till mamman och.... inget mer! Inte alls fel det heller! : ) Rätt skönt att strosa omkring och glo i Birsta City ändå.. Det blir liksom aldrig trångt och hysteriskt med folk på en vardag! Mötte upp finaste Catharina och Lisa oxå för gofika på Charm!

TISDAG:
Bägge grynen fick va hemma å mysa, inte helt krya.. Vi ägnade dagen åt idylliskt lussebullsbak och pepparkakehusbygge! ....JAA, det VAR faktiskt så idylliskt som man inte riktigt ens vågar hoppas på för det mesta.. : ) (Min mor t.ex. kunde inte hålla tillbaka ett "Mohahahahahaaa!!!" då hon hörde om våra planer!)
(Man kan inte tro att de fick lika mkt non-stop till bygget....hahaha!)
På kvällen bjöds det på glöggmys hos ovannämnda, finaste CB! Det var en ljuvlig skock av byns märrar som samlades på Tandläkars. Vi njöt av glöggen, allt mumsigt som bästa värdinnan dukat upp, samtalsämnen om aaaaallt mellan himmel och jord, SKRATT, tårar och varandra! Blev ännu en gång påmind om hur fantastiska vänner jag har, helt fantastiska!!
ONSDAG:
Mys på morgonen med grynen innan pappan kom och hämtade dem och jag blev "helt ledig".. Tog tillfället i akt att tjuvsova en stund innan jag belåtet traskade över till Ingers klippstuga och finaste Ingern! Hon är, som nämnts vid ett tidigare tillfälle, lååångt ifrån bara min frisör.. Hon är en god nära vän, en xtra mamma skulle man kunna säga, som funnits i min närhet hela livet och är en av personer i mitt liv som jag verkligen kan berätta ALLT för, om jag vill.. Så förutom en ny look blev det en hel del själavård.. : ) Även Anna, en av hennes fina döttrar och en av mina 2 närmsta barndomsvänner, kom för att delta i seansen! Lovely lovely lovely.... : )

Under eftermiddagen satt jag vid datorn och tragglade mig igenom en massa jobbrelaterat som hängde över mig... Skitsmart att göra det på ledig dag.. : /
Därefter gjorde jag misstaget att "känna efter" och "lyssna på min kropp".. Kände mig plötsligt jättehängig och kröp upp i soffan med bästaste minstebror och kommissarie Beck! Mys!

TORSDAG:
For okristligt tidigt med Johan till staan.. Förmiddagen tillbringade vi på Amb stn tillsammans med härliga kollegor/instruktörer och HLR-repetition! Alltid lika kul med dessa sammankomster! : ) Det är definitivt ett tillfälle som får mig att inse hur mkt jag verkligen VERKLIGEN gillar mitt jobb! Vi räddar liv - det är ju faktiskt helt fantastiskt! : )

Därefter hann vi faktiskt med ett pitstop i Birsta där jag bl.a. fick fingrarna ur och köpte en ny mobil! : ) ..Så nu är det 0-HLR som gäller för det gamla aset som hotat att dra sin sista suck längre än vad som kan betraktas som värdigt..

Därefter väntade julbord (Läs ohälsosamt frosseri av löjligt mkt läckerheter..) på Grankotten.. Vi trippade in och rullade ut! : )

Bilresan hem satt jag mest och ojjade mig i rädsla för akut gallstensanfall och magsäcksruptur.. Hämtade grynen hos mommen å moffen och åkte direkt upp på Jala för att fira min älskade gudson Måns Elliot som fyllde 7(!!!!!!!!!!!!!!) år!!! Min lilla bakelse.. Helt overkligt!!
Hade bestämt mig för att ge honom en klocka men blev snuvad på konfekten av mormorn som oxå fått samma brillianta idé.. Ok, hon bad snällt....nästan på sina bara knän om att få ge honom klockan.........Så jag sa ok... - SNÄLL som jag är! ; ) Haha!
Jag beslöt mig istället för att ge honom en heldag med valfri aktivitet och i sällskap av MIG! (Ta-daa!!) ...Men i slutänden fick jag kalla fötter, då jag inte är säker på hur kul han tycker sin gamla gudmorsa är nu för tiden.... Så det fick bli ett sällskapsspel ist... : )


Efter gofika, som sjukt nog utan problem slank ner, åkte jag hem och försjönk i total paltkoma - återigen uppkrupen i soffan med en kul film! (Tordes dock inte skratta så mkt av rädsla för att kräkas!)

FREDAG:
Hade ställt klockan på 06.00 för att hinna i tid till Luciafirandet på dagis!
Jag vaknade (eller vad man ska kalla det..), klev upp, drack 0,5 L kaffe, gjorde mig i ordning, fixade, donade.... Kl 06.45 fick jag smått stressad VÄCKA GRYNEN(!!!) då vi skulle vara på plats 07.15.. DET mina vänner, har tamejfan aldrig nånsin hänt tror jag! Jag kan i vilket fall inte minnas det... Hur det kändes?? Allt annat än fantastiskt.. Funderade faktiskt seriöst på att skita i allt ihop och krypa ner igen..
Men i efterhand är jag såklart glad att jag inte gjorde det!! Underbara tomtar, lucior, pepparkaksgubbar och stjärngossar såg till att värma mitt hjärta så till den milda grad att jag klarar mig hela vintern - minst!! ..Å allt detta till våra makalöst fantastiska fröknars förtjänst! Har sagt det förr men det tål sannerligen att upprepas; De gör underverk med våra barn!! TACK för att ni finns! (Inte bara till Lucia såklart... ; )


På förmiddagen tittade kusin Jonas (Läs: mysigaste snickar´n) in på en kokt kopp bryggkaffe! Även det gav värme till hjärtat... Att se pöjken i blåställ, där han hör hemma! : ) Leo älskar (oxå) Jonas och flög med förtjusning upp i famnen då han klev över tröskeln.. Så för vår del hade han mer än gärna fått stanna heeela dan, om inte pappsen kommit tbax efter sin "58.000-mil service" (Som han själv kallade sin hälso u.s på VC.. ; )
Efter lunch hämtade vi Jakob från dagis så att Liam fick lite mer ut av dagen än sin trööötta mamma och lillebror..
Fredagsmyset blev inte mkt till mys då mamman endast hade ett ögonlock öppet då klockan blivit 19.00.. GÄSP! var ordet.. Lyckades ändå fastna i Idolfinalen och kunde nöjt konstatera att vinnaren var given.. : ) Jay´s Madonna-cover är den bästa covern jag nånsin hört!
LÖRDAG (Nutid):
Fick sova till kl 07.00(!!) Whooop whoooop!! : ) Full av entusiasm kände jag mig sugen på julpyssel! Men jag hann bara till Birsta där jag tänkt inhandla grejor för det innan jag drabbades av grava pyssel-potens-problem... Birsta är inte lika skönt på en lördag....... Så vi köpte lördagsgodis på ICA Maxi, skjutsade hem Johanna å Loke som liftat från Liden, hämtade upp en vingklippt Alx i stan å for hem.. Köpte pizza i Indal och plockade upp Leo som haft kvalitétstid i Flygge.. Sen har vi haft lördagsmys istället! : )
Nu står minsteman vid min sida och bokstavligen beeer om att få gå å sova... (öööh..?!) Somvanligt och bortskämd som han är får han som han vill.... ; )
Ikväll blir det "eftersläpp" (=Efter storbokning av julbord, med band och allt släpper de in vilket löst folk som helst! ; ) på Wärdshuset med Älsklings-Therese, läckerbitsfröken från Jala och förhoppningsvis Tandsköterskan... ; )

(Lägger in en bild som får symbolisera söndagen, redan nu...haha!!)

lördag 4 december 2010

Lördagshäng!

Har mysigt sällskap av en viss jämte i helgen! En riktig mästare på just häng! : ) Vi har inte gjort ett vettigt nå på heeeela dan.. pretty fantastic!

fredag 3 december 2010

Till Karl Brinkman..

...Jag och mina söners bäste, ände farbror...och kanske bäst av allt; Pappa till bästaste kusin Elias!! ; ) hade en "long time no seen" på MSN ikväll... Tyvärr satt jag och bloggade och va inte alls sugen på nå seriöst chattande.. (Trots att jag saknat herrn väldigt, väldigt mkt!)

..Lovande ändå en stund i rampljuset.. Så här kommer den..


Världens goaste kusin!!

Elias Maj 2008

Kalle! Hittade inte bilderna på de tsammans, men de kommer! ; )

torsdag 2 december 2010

Torsdagen den 3:e december. Dagen då jag KÖPTE en gran.

Idag stod en Birstatur på schemat. Jag hade lyckats plita ihop en skapligt lång lista över div. ärenden, julklappar, födelsedagspresenter...och inhandlandet av en julgran(!!) Med julgrans-kit. .
..Jooooo, jag veeeet...en borde skämmes!...KÖPA en julgran???!?! Glåporden har haglat i div forum kan jag säga, men jag kan vara rätt övertygande när jag vill.. ; ) Jag såg ut en riktig Kalle Anka-skapelse ovan Dacksjön på jakten som var tänkt att bli mitt offer.. MEN! Nu fann jag ett par riktigt goda ursäkter att låta den växa på sig 1 år till... Lyssna noga nu.. ; )

1. Jag jobbar heeela julen..... Mina barn och deras pappa åker till Sthlm för julfirande redan den 22:a.. (Julhelgen=svart hål)
2. JFetag gillar verkligen julen, väldigt mkt!
3. ...Jag vill alltså fsöka "snylt-jula" så mkt det bara går... ; ) Som att tex ta in JULGRANEN redan innan 2:a advent...
4. ...Eeeh....Tall??? Katarina, det heter J-U-L-G-R-A-N!!! ; )
5. Jag har mkt burriga mattor hemma.
6. Kungsgran sägs barra minimalt, efter skötselråd vill säga.. ; )
full av övertygelse, iver och 1/2 liter kaffe (utan mjölk, det va slut) begav jag mig mot helvet på jorden i dessa tider..
Första stopp, IKEA: Byte av hallmatta som vid inköp (och dum, DUM!! snålhet) va alldeles för liten..
2 slutsatser: Det är något allvarligt fel på bemanningen vid byten/återköp. Jag har ett hat-kärleksförhållande till Ingvar Kamprad (den jäveln!) som besitter ett av världens bästa ESS i marknadsföring..
Andra stopp, Bolaget: Exkursion bland etiketter på vin och glögg!
1 slutsats: Lika trevligt som vanligt! (Ääääälskar att visa leg!!! ...Höhö!! ..Jojjemänn! 8ggr av 10! ; )
Tredje stopp, Barnens Hus (tack å lov utan barnen): Julklappar/ Födelsedagspresenter.
3 slutsatser: Chock, förtvivlan och huvudvärk. (Och ok, ett par julklappar... ; )
Fjärde stopp, Rusta: Julgransfot och julgransbelysning.
2 slutsatser: "Även en blind höna kan finna ett korn!" Julgransfoten var nedsatt i pris och gubben bakom mig (ca 75 år) helt ljuvlig.. "Jasså ska du ha en sån här å??" ..Jaha, inomhus...Jag ska ha min utomhus! Men äh! Skit-samma! Hä gå nog like bra!"
Femte stopp, (Phuuu...å skallebank..), Toys'r us: Julklappar.
Slutsats: Har en del att lära av Kamprad... Funderade SERIÖST på att stampa livet av de små söta hundarna i koppel som de bundit fast här å var i butiken....... Jättesöta. Kunde både gå framåt å "voffa".....Inte lika söta trampandes på samma ställe, fast mot nån korg med coola Buzz Light Year..... (Slog mig, tyvärr just nu, att det kunde va den perfekta julklappen för Leo!)
Sjätte, å sista stoppet, Bauhaus: Inköp av Kungsgranen å lite pynt till härligheten.
2 Slutsatser: De som köper kulorna på Bauhaus är hyffsat lurade. Ta på dig handskar om du, på egen hand, ska välja gran då servicen är = 0.
Med blå fingrar betalade jag ändå för granen, till en expedit som insisterade (från sin varma hytt i sweatshirt) att slå en signal til avdelningen för skötselråd............ (Förnedringsnivå - skyhög)
På väg hem.... Hämtade Grynen på dagis med mutan om att jag hade en alla tiders överaskning där hemma!
...Då barnen är ur bilen å travar iväg mot porten gnider jag händerna å säger: "Nååå pojkar...? Ser ni vad som står bredvid dörren??"
Liam får syn på vår fina FINA julgran och börjar stortjuta. Barn 2010............ SUCK!
Jag ringer in pappa. Tänker att HAN får förklara att jag inte är en usel mamma... TÄNK hur det var på hans tid?? .......Det funkar. : )
Vi får vår fina, FINA, KÖPTA Kungsgran på plats i vardagsrummet.. Själva pyntandet blev så där lagomt idylliskt: Vem i helvete säljer kulor med snören man måste knyta själv??!!!?? "... Å du, vi fixar resten när lillebrorsan/biljard-mästaren somnat.... ; )"
...Å det gjorde vi! Så NU är det jul på nästet!

Näst sist, men inte minst, måste nämnas vårt kärleks-besök ikväll... av våran vovve Atlas!! Han bor ju inte längre hos oss, utan hos en fodervärd som heter Elisabeth och är kort och gott UNDERBAR... Tårarna vid återséendet rann både av saknad och glädje.. men mest av det sistnämnda.. Atlas är en lycklig vovve. ÄLSKAD. Får det han behöver - och det syns!! Snygg, smal, lycklig och muskulös.. : ) TACK finaste Elisabeth! Det känns verkligen som en fullträff.. ; )

Definitivt SIST...Men absolut inte heller minst!! ...Ett par resultatbilder fr pappas borrande från igår...; ) Fint ehey? ; )

onsdag 1 december 2010

Ännu en fantastiskt bra onsdag! : )

Kunde nästan höra jingeln för Triss-reklamen då pappa ringde på förmiddan; "Är du hemma? Bra! Då vet jag att du är hemma!" (klick!) Pappa pratar ogärna onödigt mkt i telefon..
Minuterna senare kom han kånkandes på verktyg, plugg och skruvlådor och jag kände en våg av lättnad och tacksamhet genom kroppen... ÄNTLIGEN! Min pappa är sjukt bra (och snabb!) på att sätta upp grejer och fixa saker.. Hans besök resulterade i efterlängtad ordning både i hall och sovrum! TACK Pappa - du är bäst!! : )

Min jakt på grisfötter fortsatte i närbutiken där föreståndarinnan upplyste mig om att det hade de visst!!! Vaccumförpackade från Karlströms i Ramsele! : P ..Jippie å mumsfilibabba!!
Jag hade ju tänkt mig en sån burk med en oformlig klump i gelé, men var mer än villig att prova!
Har just gjort just det..... Å måste erkänna att tillochmed jag, en inbiten grisfotsfanatiker, fick en smärre chock då jag öppnade förpackningen! Ur ramlar en hiskelig klumpfot från en stoooor gris.....med valkar på fötterna och "riktiga"tår! Ja, det var nästan så jag ryggade tillbaka.. Men med ett öga öppet bestämde jag mig ändå för att hugga in.. Den var god.. Jättegod... Men nu vet jag varför jag gillar den där gelén i de andra burkarna så mkt.. ; )

Tidigare ikväll blev jag bortbjuden på Tandläkars på Greysmöte med middag(!) Jo man tackar! : ) Det serverades utsökt tonfisksallad med väldigt salt citronsalt och vitlöksbröd...och med julmust till! Kändes liiite konstigt i sammanhanget med tanke på lill-lördag och Greysmöte.. Men så är det ju näääästan lika gott som ett glas rött, så det slank ner det med! ; )
Efter en kanongod middag kurade vi upp oss i soffan med en kopp anständigt java, ja alla utom Martin då, som slank iväg och gjorde nåt manligt ist.. ; ) ...Å det är som vanligt i soffan på Tandläkars... man vill som aldrig gå hem...

Men här sitter jag nu, i mitt näste.. Mätt, nöjd, glad och belåten! Vänster fot pekar redan i riktning mot sängen, så jag tror resten av kroppen får haka på!