tisdag 30 november 2010

Har gjort ett 8:a i norra delen av vårt avlånga land..

Ja idag blev det några mil i plåstertaxin.. Började med att åka till Umeå och hämta en go farbror som vi skjutsade till Sollefteå..
Det blev en härlig resa med många skratt och intressanta samtal! Jag fick äran att sitta bak i skåpet med denne GAMLE man och bara njuta av hans sällskap och fantastiska person!! Det är ju tyvärr inte så vanligt att få möta denna typ av människa idag; klar o redig, väsentligen tidigare frisk, med gott humör, en positivism av guds nåde, glimten i ögat, hörselnedsättning (som skapar otroligt komiska fel-hörningar), massor att berätta och med den aktningsvärda åldern av 90...
Han var en riktig krutgubbe som skötte det mesta själv där hemma, älskade att laga mat (helst filé - flera ggr i veckan) men var glad om han slapp diska (..Man blev ju så blöt om händerna...hahaha!) Jag tyckte faktiskt att det kändes riktigt trist då vi nådde vårt mål och sa till Jernkrook att en sån gubbe vill jag ha i julklapp!! : )
Sedan bar det av mot Sundsvall för att hämta vår egna ambulans som var klar på verkstan, byta grejor och återställa lånebilen...
Därefter började en desperat och illanog fruktlös jakt på grisfötter.. Gaaaah vad ja längtar efter det!! ...Fick samma svar överallt, att det var lite tidigt än... : ( Aja, den som väntar på nåt gott!

söndag 28 november 2010

Får skylla på tröttheten..

...då jag höll på att glömma 2 riktigt glada överraskningar som kom till mig igår!!

1. TACK Mamma!!
På julmarknaden gjorde vi ett besök på byns nyöppnade second hand butik! Där fanns en massa spännande krimskrams som jag lovade mig själv, dyrt och heligt, att titta närmare på en annan dag - utan klåfingriga, härjade barn..
Blicken fastnade dock på ett halmhjärta i fönstret... Just ett sånt gammaldags jag velat ha nu inför julen.. Men i övertygelsen om att det var för fint för att säljas och ingick i butikens julpynt vände jag lite bittert ryggen till..
Senare på kvällen kom min kära mamma förbi, med händerna bakom ryggen... "Gissa vad jag har till dig...?" Hon visste bättre... : ) Lyckliga jag!!!


2. TACK Elina!!
Vid besöket hos Malous Tingstuga träffade jag mor & dotter Lensäter som tvingades höra min klagan över Leos morgontider och min sömnbrist... De frågade om jag provat "TV-tricket"? (=bland det första en småbarnsförälder lär sig... Dvs. masa sig upp, sparka igång TV:n/DVD:n och tjuvsova i soffan!) ..Jag svarade uppgivet, att jo det hade jag under ett par års tid.. Men att jag bara har Barnkanalen och sedan länge, bokstavligen, söndertittade filmer...
Senare, under kvällen, ringer det på dörren... Där står fina Elina med en hel trave "nyheter" (för oss!) och en önskan om lite mer sömn till mig!! För protokollet kan sägas att Leo vaknade strax före 6 ändå men att det gick sååå mkt bättre att tjuvsova till Shrek den 3:e!

Sileneium est divinium..

...I synnerhet i det sköna, okomplicerade sällskapet av min 2 bröder - bäst i världen!
Igår hade vi bokat in en syskonkväll...Något jag verkligen längtat efter! ...Å för att inte tala om deras systersöner! Leo ritade en spindel till Magnus i mitten av november och har tjaaaatat i en evighet om att få träffa sin gudfar.. Det är verkligen LYCKA att se denna ömsesidiga kärlek mellan grynen och deras farbröder/idoler..

Efter middagen kröp vi upp i soffan, avklarade en whats up? på mindre än 10 min och ägnade kvällen åt Blossas saffransglögg, lite fnitter åt diverse, önskelistor inför julen och...varandra! Magnus önskade sig sängkläder till sitt as till säng.. Jaa! Strålande! tyckte jag och visade lite uppslag från IKEA... "Eeh.. du syrran, GLÖM det.. Det hörs ju direkt att du inte fattar nåt..." Hahaha! Jag får väl helt enkelt hitta på nåt annat då.. : / När det gäller Alex julklapp har jag däremot en jäkligt bra idé! ..Men det tänker jag inte skriva här eftersom du läser min blogg... höhö! ; )

Magnus, familjens praktiker och ljushuvud, reagerade instinktivt som jag gör på ett hjärtstopp då han fick höra att min dator verkar mer än lovligt trött.. Han aktiverade genast "Telia säker lagring" (som jag inte ens visste jag hade tillgång till..) och uppmanade mig, å det bestämdaste, att flytta allt "viktigt" som t.ex. bilder dit.. TACK!

Minstingen, med myror i brallan, blev så småningom rastlös och övergav oss gamlingar för en fest nere i backarna.. "Ja det händer väl inget mer här ändå??"

..Det som hände var att vi drog igång en film, jag drog upp täcket till öronen och såg enl. Magnus uppskattningsvis 2 minuter av den innan jag somnade... : D Trevligt.

Dagen tillbringade vi hemma på byn och årets Julmarknad! Inhandlade div. härliga hantverk såsom raggsockor, struvor, rullrån och en påse djupfrysta kanelbullar för 20 spänn av en huttrande stackars tös! (veckans kollekt, så nu sitter man säkert en vecka till.. ; )
Avnjöt även en gudomlig gulasch på Wärdshusverandan, serverad från grillen och med mumsigt bröd till.. Funderade starkt på att tjuv-ta sleven för påfyllning igen å igen då Eva-Sofie vände ryggen till.. ; )
I samma stund kom ingen mindre än TOMTEN gående längs vägen!! Hade ju såklart ingen kamera med.. Men bilderna av barnens förtjusta uttryck finns etsade på näthinnan..
Liam rusade fram och berättade att han önskar sig en "Ben-10 klocka"! ...Tomten kliade sig i huvudet..(En VAD?!?!?!) Leo smög sig lite försiktigare fram med stooooora ögon och berättade försynt att han önskade sig tjejgrejor.... Aaaaw!! Det var verkligen en hallelujah moment....
Hann även med ett förmiddagsbesök till Malous Tingstuga i Bodacke.. För er som inte tagit er dit än; GÖR ´NÄ!! Där finns massor av roligt krimskrams, vackra saker och en skön atmosfär...åsså världens skönaste Malou då förstås! : ) Jag hade själv inte varit där på länge och blev SÅ hänförd och lycklig för min vän OCH oss på byn för det hon åstadkommit!

Idag gjorde vi oss en tur upp på Vättaberget för pulkarace i den ljuvliga solen och den bitande kylan.. Nääästan framme körde jag fast bilen.(=PUNKT) Efter en stunds jävlighet kom vi loss, vände om och förlustade oss i backarna vid G:a kyrkan istället! Sedan åkte vi på söndagsmiddag i Flygge.. När vi kom kröp jag ner i soffan, somnade och väcktes då maten va klar... Just like good old times.. : ) Pappa bjöd på kött, pärer och sås.. Ååååh vilken sås!!! Jag var tvungen att fylla på alldeles för många ggr och skyllde på att den blev så utspädd av allt mitt dreglande... ; P
En riktig familjehelg alltså, med de jag älskar mest av allt!
Nu blir det toktidig kväll då Leopold inte bjudit på extra mkt sömn under veckan och jag har 3 dygns hederligt arbete framför mig..


fredag 26 november 2010

En bitterljuv kväll med Mora Träsk!

Efter en lååååång dag... (Leo vaknade vid ljuvliga 05.15) ..satte vi äntligen av mot stan och kvällens event.. Hann först med ett par pitstop i Birsta för att komplettera det sista till mitt ute-pynt inför 1:a advent! : )
Efter denna lyckade panikshoppingtur mötte vi upp Eva-Sofie, Jakob, Oskar, Regina och Stella på La Spezia inne i stan. Eva-Sofie hade TOK-KLOKT nog förbeställt pizzorna så vi slapp onödig väntan.. När de minsta gossarna nära nog åsamkat bagar´n en höft fraktur och nära nog hängde å dinglade i gardinerna bröt vi upp och satte av mot Sporthallen. Där fanns naturligtvis ingen P-plats.... men jag valde, i min iver, den minst uppkäftiga x-traplatsen och hummade instämmande när Liam utbrast; "Men vilken tur vi hade mamma!"
(Kände att det här kunde bli en dyr kväll....)
Vi kom in i hallen, fullspäckad med barn och nostalgi-stinna föräldrar, och slog oss ner på golvet i strumplästen. Liam spanade in scenen.. "Kolla mamma!! Där ligger en gitarr som de ska rocka med!!"
...I nästa stund gjorde en GUBBE entré på scen, med GRÅTT hår i HÄSTSVANS och fick HJÄLPA en annan LÖNNFET, GRÅHÅRIG GUBBE upp....
Liam: "Men mamma....? VEM är det DÄR???"
Mamman: "Ehh..det där Är ju...(*GULP!*)..Mora Träsk!"
Det kändes som en käftsmäll.. Då han, den (förlåt) lönnfete gubben, satte sig på en låda och rev av ett ganska trött välkomnande...Nästan anfådd efter ansträngningen att ta sig upp på scen! Jag kände mig genast blottad av min egen ålderdom och mina grå kalufs som barnen nu hängde i.. (JA. Hrm! Jag kör med "överkam" då jag dragit ut på hårfärgen för länge....... ) Jag kände hur knäna började värka, grimasen lämna rynkor efter sig och de kvinnliga formerna flyta ut på golvet.....
Men! Så snart de kom igång och dragit av några gamla dängare (Forden, Fader Abraham, Huvud-axlar-knä-å-tå, Klappa händerna när du är riktigt glá... m.fl.) jammade man med, som barn på nytt! : ) ...Även om de mest såg rätt trötta ut.... : )
Barnen röjde de 2 första låtarna, sen slog mat- o sovklockan läggdags. Jag manade på dem att hålla ut, bara en liiiiiten stund till.... till TIGERJAKT!!! : D
..Just detta nummer hade jag fsökt att berätta om innan.. Att DET tyckte mamma va JÄTTEKUL när JAG va liten!
Reaktionen jag "hoppats på" uteblev. Trötta och apatiska satt de lojt vid min sida och lät sig ändå imponeras(??) av sin mammas jakt på tigern.... När vi tillslut fann den mjuka, sköna tigern där i grottan och det blev dags att lägga benen på ryggen, vaknade Liam ur sin koma, lättade ett par cm från golvet och såg sig omkring i lokalen med vettskrämd blick!
Därefter, innan xtra-numret, tog jag och grynen ett klokt beslut att lämna lokalen innan elefanthjorden.. Alla 3 med krokiga ryggar... ; )
Trots denna bittra underton var det en LJUVLIG kväll med fina vänner! TACK ljuvliga Eva-Sofie, ljuvliga Regina å våra ljuvliga söta små barn!
...Och TACK Mora Träsk! ...Som väckte många fina barndomsminnen till liv och fick mig att läääängta efter morbror Sten! : )
DÅ.... NU....
(...Å TACK TACK TACK!! till Lapp-Lisorna i Sundsvall, som var nån annanstans just då... ; )

torsdag 25 november 2010

Lill-lördag av högsta kvalité!

Ja det känns som en ytterst lämplig beskrivning av gårdagen! : )

Började med att dammsuga lite försiktigt för att känna efter om vinden vänt.. Det kändes stabilt! Vågade mig sedan på en tur till skogs med pappa Brinkman då jag var ute efter granris och han en julgran.. Det dröjde inte länge förrän vi hittade den perfekta Kalle Anka granen som han med glädje stal av, i detta forum, okänd markägare... ; ) Just när uppdraget var slutfört ringde de från dagis med dåliga nyheter.. Minsteman var minst sagt lynnig och hade feber så det blev till att hämta hem honom innan lunch.. : (

När vi kom hem satte jag igång att pynta balkongen med ris och ljusslinga.. Kändes lite sadidtiskt mot sig själv i den iskalla snålblåsten och med krånglande ljus.. Hade iaf testat ljusslingan innan jag satte upp den och fick den att fungera! Ta-daa!! ....Men det var INNAN jag lämnade den tsammans med Leo i 10 min.. : / Mitt bistra muttrande ersattes dock av ett kiknande skratt då Leo började sjunga; "Hejsan hoppsan fallerallera, när julen kommer ska varenda mamma vara glá!"

Strax efter lunch fick vi storfrämmande av goaste Johanna, Loke och en påse smäckfull med godsaker!! : ) Lill-lördagsgodis till barnen, pepparkakor, brie och fikonmarmelad, frukt och frukostgrejer, rödvin och GLÖGG! Som jag har längtat efter glöggpremiär! Mumma var ordet! : P
När grynen somnat som lamm kröp vi upp i soffan och ägnade oss åt det vi är bäst på; dricka vin, dregla ner tröjan till en Twillightfilm, lösa värdsproblem, frossa i godsaker å prata, prata, praaaata! : ) Såååå himla mysigt att ha dem här! Gav som förslag att vi gott kan ha ett dygn tsammans, varnnan vecka iaf? : )
Även Alex förgyllde kvällen med att komma förbi en sväng.. Han fick sig ett glas julmust och en präktig lektion om livet! Haha!! ..Lääängtar verkligen tills på lördag då jag insisterat på att ha en syskonkväll med mina fina bröder! (Har förresten lovat att skippa tjat, korsförhör och moralpredikningar då....hahaha!)

Idag har det gått rätt segt men J:s och L:s besök fungerade ändå som ett riktigt uppåt-tjack! Så på eftermiddagen skjutsade jag hem dem till staan och sen gjorde jag Birsta med Leo och mammsen. : ) Fick en massa efterlängtade inköp avklarade och ett kraftigt ras i ekonomin.. Men nu har jag äntligen fixat grejer för att få ordning i min hemskt trånga hall!! : ) Nu gäller det bara att lura hit pappsen (och hans verktyg) på en kaffe.. Ok, kanske får sno ihop en sockerkaka oxå.. Det brukar funka! ; )

tisdag 23 november 2010

Det snöar förresten, fortfarande!!!

... NU blir Åke glad! : )

Det är väl en JÄVLA tur..

...att barnen varit hos sin pappa i början av veckan och utom räckhåll från mitt ovårdade språk, frustrerat muttrande och mina galna utfall..

MORR!!!
Detta tycks vara "Nu ska vi jävlas lite med Maria Modin-veckan" ...Och vem nu än grundaren av den är kan jag bara gratulera. Det går ju galant!

Igår hade jag en sån där måndag då man helst skulle stannat i sängen. Hann bara slå på sökaren som visade att den fungerade genom att omedelbart tjuta mig ur sängen med ett prio 1-larm. Efter tappra försök, att något sånär prydligt, få på mig uniformen gav jag upp och rusade ut. I tofflorna. Vände panikslaget om igen famlandes med nyckelknippan. Känner att armarna missat undertröjan vid påklädningen och känns som en puckel på ryggen.

I arbetsbilen råder totalt mörker i apparaturen. Min kollega ser trött ut. Vi lyckas skrämma igång tekniken...som visar sitt ogillande mot mina hot genom att ge ifrån sig ett obegripligt "plingande". Väl framme hos patienten går tack och lov allt som det ska..... Bak i bilen på väg till sjukhuset fortsätter tekniken att gäcka mitt strålande morgonhumör.. Underbart. Du sitter frenetiskt och fsöker plita ner alla "kom i håg" i journalen innan de försvinner ur huvudet och allt blir svart. Det går en säkring.
Koncenterar mig istället på patienten och tänker att en temp kan man ju alltid ta för sakens skull... I örontempens display blinkar "ERR" (betyder ERROR på örontempspråk).

Sedan fortsätter det liksom så hela dan.. Vi lyckades t.ex. tappa bilnycklarna så att vi nästan fick bryta bort ett säte för att få fram dem... Avlägga ett besök på verkstan då arbetsbilen indikerat "För lite kylarvätska" trots påfyllnad. Självklart hittade de ett läckage som ska fixas i slutet av veckan.. (Det känns bra att åka omkring i något som kan haverera närsomhelst i väntan på det..) Vi lyckades göra kaffeved av en pinnstol nästan bara genom tankekraft, blev utan mat på "normala tider" och faan vet hur många sådana där små saker man normalt inte retar sig på om man inte har en dålig dag.
Hahaha... det ser faktiskt inte såååå bedrövligt ut när jag ser gårdagen såhär.. Låter mest som en gnällkärring, men ok - jag bjuder på det.. ; P

Idag började dagen fantastiskt bra! : ) ...Med en godnatts sömn och en hemleverans av lite smått och gott till sjuk liten flicka bort i byn.. Det gäller att, i tid, lägga en god grund för framtida bra svärmors-/dotterförhållande.... ; ) Sen kröp jag upp i soffan hos mysigaste Anna och Mollie där jag stannade halva dagen.. Lovely!
Full av energi, koffein och julpyntar-inspiration återvände jag sedan hem till Örnnästet!

Tänkte att nu skulle jag väl ändå få upp väggtexten i mitt sovrum som jag haft liggandes i snart 1 år.. Låt oss säga att jag är lite oense med säljföretaget i enkelheten kring detta.... Hade ganska snart fastnat som en stor spyfluga i klistret på det jättelika arket.. Låg länge där på golvet och koncentrerade mig på att försiktigt komma loss, utan att knövla ihop skiten. ...Å det gick!! Nu sitter den på väggen, tillsammans med hela min dagsranson tålamod!

Bestämde mig för att röja upp på balkongen för att kunna pynta den. Klämde mig på en sax(!) och högg snöskoveln i foten.. Något irriterad bestämde jag mig för att ta ett break i mitt hemmafixande och gå på upptäcksfärd i källaren istället..

I trappen blir jag stoppad av husets ordningspolis som genom korsförhör vill veta vem som kört med 4-hjuling i slänten utanför för ett par dagar sedan?! Ligister! Nu var ju han tvungen att skotta igen spåren! ..De måste ju lära sig att använda de vägar som redan finns! ...Mycket märkligt.. att han alltid lyckas sätta mig i samband med den vandalism som förekommer kring fastigheten... Att det kanske handlar om någon av mina "polare".... Herregud!!! : P

Ägnade sedan en stund att vända upp och ner på förrådet och djupandas innan jag återvände upp...
Gav mig på en GIGANTISK härva utebelysning, gav snart upp.. Nu ligger den utslängd över halva lägenheten och ser inte mindre gigantisk ut..

Bestämde mig för att genomföra "viktiga uppdateringar" på datorn. Det gick sådär. Antingen tycker inte min dator om mig eller så har jag inte en jvla susning om vad jag håller på med då det kommer till teknik och apparater och ska helt enkelt inte befatta mig med sånt. Men hur svårt ska det va?? Det dyker upp en massa rutor på skärmen och det enda man behöver göra är att trycka på förmarkerade "OK", "Nästa", kryssa i den lilla rutan att man LÄST och accepterat villkoren på 378 sidor och sedan trycka på "Slutför".... Ett tappert försök att skicka ett mail slutade iaf med att hela fanskapet låste sig och jag fick använda själva "on/off-knappen" för att lösa problemet... Har hört att datorer inte gillar den metoden så mkt..

...Aaaaaah....! : ) Det känns faktiskt lättare då man fått kräkas ur sig lite på det här viset! Mycket humanare oxå än att ringa en vän och tvinga denne att lyssna på eländet! ; )
Nu ska jag krypa till sängs och ta kontroll över den här veckan! Imorrn är det lill-lördag, då vänder det!




(Ok.. Det har kanske hänt en hel del positiva, roliga och bra saker också de här 2 dagarna... Men jag vill ju inte förstöra stämningen! Höhö..)

måndag 22 november 2010

Helgen som gått...

...har varit helt fantastisk på många sätt! : )

Fredagen förde med sig en liten tur till stan med grabbarna som var helt galet speedade inför vad som väntade under eftermiddan.. Skönt att spänna fast dem och fördriva lite tid med luuugn, skööön, tyyyyst bilåkning..
När vi kom hem igen var deras väntan över och världens bästa farmor och Bosse anlände till byn!

Större delen av kvällen tillbringades på Byn 2:6 med gardinsömnad, god middag, utbyte av senaste skvallret, myspys och nåt glas rött som oxå halkade ner.. : ) Underbara människor... Fram på senkvällen fick jag nys på att Mrs Jala tänkt att avlägga en visit hos Tandläkars vilket jag tyckte lät ytterst trevligt och hängde på!

Som alltid då man satt ner röven i CB:s fantastiska soffa vill man ju aldrig gå hem... Men som tur va kom herrn i huset hem och lade beslag på sin kvinna, innan klockan slagit okristligt och vi tömt barskåpet.. ; ) "Mina tjejer" är kort och gott fantastiska..och varje stund med dem ger mycket! Tack för att ni finns!

På lördagen klev jag, precis som planerat, upp med tuppen och pigg som en lärka! (...eller inte riktigt så kanske...hrm!) Glad och förväntansfull rafsade jag iaf ihop en liten nätt övernattningsväska (modell IKEA-säck) och styrde mot Jämtland, fin och kvällens festligheter!
Jag gillar verkligen när det är "fest på byn" (oavsett by).. Folket, kön till baren/ alt. flaskan i bagageluckan, stämningen, originalen... det är Byboxning! And I love it! : )

Denna kväll höll man låda på Föreningshuset där det bjöds på 3-rättersmiddag, (en MAKALÖS)krogshow med Stjärnfallet och därefter dans till ett band jag inte minns vad de hette... Men de var så pass bra att det fick igång mitt träben oxå! ...Jajjemän! ; P

Vi hade, som alltid, en fantastiskt bra helg.. Förutom fest förde den med sig en hel del behövligt babblande, stötande, blötande, funderingar, filofiseringar och beslutsfattande.. Återvände till byn sent igår kväll med en känsla av lycka och lättnad! ...Och okej, en hygglig baksmälla oxå.. haha!Tack fin! ...för allt i helgen OCH baksmällan som i största synnerhet var din förtjänst.... : P

http://www.youtube.com/watch?v=dIR0avJ8vnE

http://www.youtube.com/watch?v=IzW3oE4oX6M

lördag 20 november 2010

Ibland...

....måste man ta ett steg, eller ett jättekliv, tillbaka för att se skogen för alla träd... : )

torsdag 18 november 2010

Besiktning - check!

Bannade mig själv i flera dar för att jag bokat tid i Hammarstrand och inte i Sundsvall då jag ändå inte hade vägen förbi just idag..


Men väl på väg, i sällskap med min äldste son, kom den välbekanta lite mysiga och traditionella känslan till mig.. För det har faktiskt blivit lite traditionsenligt.. Man besiktar bilen, slänger käft med de roliga besiktningsmännen och dricker automatkaffe med ett léende.. Sen, när herrgårdsvagnen gått igenom, väntar sedvanligt fika på Brödbiten - hålans kondis! : )

(Suck.. blir allt tydligare att min gamle trotjänare till mobilkamera snart drar sin sista suck.. ajajaj....)

Dagens höjdare var ändå Liams reaktion i besiktningshallen, då det var dags för den avslutande lilla svängen och vår bil plötsligt försvann ur garaget.......


"Men hallå!!! Det där är VÅRAN bil!!! Mamma! Vad GÖR han??!!"


..svarar dubbelvikt: "Luuuugn, han ska bara ta våran bil på en liten provtur!"


"MÄH! DET var väl elakt??"



Hahahaaa...!!! De är för underbara! Lämnar avtryck varje dag..i ord och handling.. : )

Leopolds första gubbe får avsluta dagen! : )

(Publicerad av: STOLT mamma!)

onsdag 17 november 2010

Dagen kunde knappast fått en bättre start! Fick vakna med bägge grynen nerknölade i min säng.. nyvakna och gosiga..
När vi kom på dagis fick jag snart reda på att jag och Christina (min fina kollega) fått Dagens ros! Alltid lika kul med uppskattning och positiv feedback! : ) ..Så idag har det gått lite extra lätt att jobba!


Imorgonbitti är jag ledig igen...(å heeeela resten av veckan!) Då blir det en utflykt till Hammarstrand för besiktning och besök på kondis! Det hör liksom till... ; )
Fick just precis veta att storken levererat en jänta till Fam. Löfvenius/Lantz i Fränsta!
Välkommen till världen lilla Nova!

Ett STORT grattis och massor av kramar till heeela familjen!

tisdag 16 november 2010

Bland tandtroll och pirater!

Vaknade i morse vid 05.30(!) av att en liten orkan blåste in i mitt sovrum.. Leo var försvunnen och hade lämnat detta virvlande fenomen i sitt ställe.. Därmed var det godmorgon.
Liam fick vakna till discolampan som orkanen lyckats dra igång i sin framfart och fick en ganska snurrig start på dagen.. "Vad är det för dag idag egentligen mamma? Är det min dopdag? Är det julafton eller ska jag till tandläkaren?" ..Förklarade lite lojt att det var det sistnämnda som stod på schemat för dagen....

Ja för idag var det ääääntligen dags för Liams premiärbesök hos tandläkaren! ..Som han har väntat, längtat och tjatat.. : )
Passade även på att klämma in en lunchdate hos tant Sanna och när Leo, förlåt - orkanen, fick nys om detta ville han såklart oxå följa med till stan!

Hela förmiddagen bestod i ett enda blåsväder i örnnästet.. Själv tog jag plats i "orkanens öga", där allt bara var lugnt och tyst.. Det var liksom det enda alternativet till fullkomligt sammanbrott då det inte gick att nå fram till yrvädren på något som helst sätt..
Inte förrän vi satt oss i bilen och jag bokstavligen spänt fast dem vågade jag mig ur mitt innersta rum.
På väg till stan pratade jag med pappan som uttryckte sin stora beundran över att jag tog med bägge 2 till tandläkarbesöket... "Äh!" svarade jag.. "Det är inga som heeelst problem! En baggis! De behöver dessutom social träning om det ska bli helt lätt att ha med dem överallt.. Kan va bra för Leo att få tjuvkika lite!"

När vi tagit oss upp till toppen av tornet, där prinsessan Sanna bor, var det som att bli tillbakakastad till mitten av 90-talet och mina "bo ensam i stan/ungdomsdagar".. Allt var liksom i en enda röra! ...Men vad 17 gjorde det då vår fina Sanna överglänste kaoset med sin ljuva uppenbarelse! ; ) Medan vi ställde iordning en gourmétlunch bestående av falukorv o makaroner konstaterade vi att vi knappt minns då vi sågs sist, jag fick skälla lite och sedan bara njuta av hennes närvaro och konstatera att allt kändes som det brukar - lovely... ; ) Saknar den flickan..
Grabbarna (som nu förenats i en STOR orkan) ägnade tiden åt att ställa till om möjligt ännu mer oreda.. Liam insåg dock att vårt besök höll på att lida mot sitt slut och kröp upp i famnen på sin favorittjej mot slutet.. kärlek! (Hade inte Sanna haft 2 av sina vapendragare där hade jag troligen börjat gråta..)

Folktandvården i Nacksta 13.40:

Väntrummet faller offer för orkanen... Barn som tidigare suttit stilla och läst en bok med sin förälder, försiktigt pillat på en traktor eller villigt öppnat munnen för tandborstning satt nu förskräckt gapandes med stora ögon.. Någon gömde sig bakom sin mamma..

Leo: "WOOOHOOOOO!!!! BARN! EN BEBIS! OCH BALLOOOOONGER!!!!" Innan jag hann säga ja, har du sett hade han hunnit halvt skrämma ihjäl en liten knodd i en vagn, nästan vält "napp-trädet" och försvunnit in i ett lektält...
Liam: "WOOOOOHOOO!!! VIIIIINDRUVOR!! OCH POPCOOOORN!!!!!" och kastade sig över skålarna som om han absolut inte ätit lunch för en halvtimme sedan...

Så. Nu visste alla att vi var där.
För sakens skull föste jag ändå Liam fram till luckan där han med munnen full av popcorn berättade ungefär vad han hette..
Kort därefter, som en skänk från ovan dök världens bästa tandsköterska upp förklädd till pirat! Kastade en snabb titt på klockan och konstaterade att de ropade in oss lite tidigt..?! ...märkligt! : P
Hon berättade då att de hade en speciell "barn-drive" varje år och gjorde det första besöket till en festlighet! ...Å nog blev det festligt alltid! : )

Inne i besöksrummet flög Liam upp i tandläkarstolen och Leo in i ett skåp då jag vände ryggen till för att hänga upp jackan.. Greps genast av lätt panik då jag vände mig om och undrade var i hlvt han tagit vägen?! ..Det släppte då jag hörde ett "Ho-hoooooo!" ur handfatet... : P
Ute ur skåpet fick han syn på två piratsvärd på en bänk (=Folktandvårdens enda miss denna dag) "Kolla Liam! Ska vi slåss!?"
Tack å lov dök pirat-tandläkaren upp i dörren och drog Liams uppmärksamhet till sig! Medan vi hälsade passade Leo på att hitta vatten-knappen på skölj-grunkan och såg till att mamman fick lite att göra medan huvudpersonerna bekantade sig med varann... När jag torkat golvet njöt jag ett ögonblick av Liams fullkomliga hängivenhet för tandläkaren innan jag fick syn på Leo med en sån där vass krok som de petar i tänderna med! ..Sen gjorde jag det stora misstaget att lite diskret ta ifrån honom det med våld.. Rekommenderas inte. Gjorde jävligt ont.
Den fantastiska tandläkaren hade tydligen varit med förr, så hon uppfattade svettpärlorna i min panna och lyckades distrahera lillebror genom att blåsa på honom med den där blås-grunkan som hon var i färd med att stoppa i Liams lejongap... Leo stod sedan fascinerad och såg på när storebror fick sina tänder kollade och räknade!

När lugnet lagt sig över tillställningen hann jag verkligen njuta av ögonblicket.. Av min lille, store pojke.. Liggandes i stolen med sina små händer på magen, fullkomligt avslappnad och tillfreds i stunden... Sneglandes på mig emellanåt, med munnen gapandes och ett brett léende i ögonen.... : ) Underbara unge! Så nyfiken, modig och vetgirig..

När han var klar kunde inte lillebror hålla sig längre utan ville ju oxå åka i stolen och få sina tänder räknade! Vi skrattade gott allihop då han hoppade upp, tog plats bredvid brorsan och gaaaapade stoooort! : ) Jag kommer aldrig glömma det ögonblicket..
Efter Leos "+ undersökning" fick de välja varsin tandborste.. Liam en blå, Leo en rosa.. Sen bar det av till "Nacksta tattoo"där en annan pirat väntade och de fick välja varsin tatuering.. Liam en cool drake, leo en söt giraff.. Därefter till hårstudion(!) där de fick frisyren fixad och färg i håret! Liam valde sin favoritfärg blå, Leo valde rosa.. Som om inte det varit aaalldeles nog fick de slutligen välja varsin gipsfigur! Liam valde en läskig dinosaurie, Leo en ängel..... Min underbara älskade....så lika, men ändå SÅ olika.. : D

TACK Sanna och Folktandvården i Nacksta för en oförglömlig dag!

måndag 15 november 2010

= Mysig avslutning på Måndag 15 november 2010... : )



++

Gnuggar gruset ur ögonen,

..lägger av en lååång gäsp och konstaterar förnöjt att helgen är förbi! Det har varit en ganska intensiv helg på sitt sätt så denna måndag mottages med ett varmt välkomnande..
På fredagkväll kom fina Tomas med sushi och blommor! : ) Det, mina vänner, är något jag inte är direkt bortskämd med...Blommorna alltså.. ; P Fiiina!

Fredgsnatten förde inte med sig så mkt sömn då vi satt uppe och surrade rätt länge och jag fick känna på hur det känns att ha riktigt ont i magen över sin 17-åriga lillebror som va i stan på haparajs... : /

Lördagen började och slutade med jobb, ända in på okristligt sena natten..
Så på söndagen vaknade man som en zombie igen och lät dagen bara gå.. Innan det var dags för fin att ge sig iväg över gränsen igen hann vi med lite soffjäs med tacogratäng och en skön gammal Hasselfilm... Högklassig humor!! : )

På eftermiddan ringde Johan och var bekymrad över ett rådjur han sett på tomten som saknade ett framben! : ( ..Som den barmhärtiga samariten återkom han senare med beskedet att han befriat den lille stackaren från sitt lidande och att han behövde hjälp.. Så söndagskvällen fick ett minst sagt oväntat avslut!

Efter mission complete blev det en kopp te och en massa efterlängtat skönsurr på Jala.. Vi hade sååå mkt att avhandla sedan sist så att jag märkte hur jag fortfarande pratade med mig själv då jag tillsluuut tvingade mig utför backen... : ) (..till fots - det är ju vinter...)
Idag blir det soffmys med Liam som är ordentligt rosslig i bröstet.. : ( Vi börjar med ett parti memory.. Sen ska vi fixa en tårta till vår superhjälte som har både namnsdá å dopdag idag! : )
Grattis hjärta!

fredag 12 november 2010

Fredagsmys..hela dan! : )

Ja det har sannerligen varit en makalös fredag så här långt.. Klev i uniformen och lämnade grynen på dagis imorse, dax för skiftbyte.. Har haft ovanligt underbara dagar med dem den här veckan så imorse värkte det i hjärtat lite mer än vanligt... Kändes lite som kärlekskärlkramp kan ja tänka mig!
Efter dagis bjöd fru Stenström på mysigt morgonfika och själavård.. Dagen fick därmed en alla tiders bra start ändå! : )
Sen har dagen bara lullat på.. Bästa minstebror Alex kom hit lagom till lunchkaffe och vi fick snart sällskap av Jannice och Gunsan! En stunds härligt pladdrande! Alex sa inte ett ord/fick inte en syl i vädret...hahaha.. Han verkade lite ovanligt trött faktiskt! Men det är klart... 17 år, ledig fredag och på benen före kl 12...det måste ju va kämpigt! ; P

Lagom till eftermiddagståren kom pappa Johan med ett blöjpaket som jag beställt från staan.. Vi passade på att bläddra lite i katalogen från Barnens hus och spekulera i vad tomten kan tänkas ha med sig i år..? ..Så idag har jag inte gjort annat än druckit kaffe å pladdrat! : )

Ikväll kommer fin för att hålla mig sällskap under helgen.. : ) Det blir inga större utsvävningar då jag jobbar äääända till måndag morgon.. Men inte helt fel det heller! Får ladda med film och ruggigt mkt godis!

torsdag 11 november 2010

Leopold..

..Den yngste av mina älskade små gryn.. Han är utan tvekan den tjurigaste ungen jag någonsin träffat, har ett humör som jag inte aaalls kan förstå var han fått ifrån och är stark som en björn..
Men i det lilla kraftpaketet finns också en helt annan sida.. Mjukisen med det stora stooora hjärtat! Han som älskar och månar om alla sina vänner, oavsett om det är en daggmask, ett grodyngel, en fisk, spindel, fluga, groda, bondgårdsdjur, krokodil, halväten råtta eller människa.. Den lilla killen som önskar sig Tingeling i julklapp och skyddar sin storebror i alla lägen.. Goknulen som helst somnar med bägge sina armar lindade om min hals efter att ha sagt Godnatt mamma, jag älskar dig.. Sötnosen som sätter tjursidan till på morgonen, då man kämpar för att komma iväg och sedan tvärvänder och kvittrar Jag gillar blommor, jag gillar fjärilar och jag gillar DIG!


onsdag 10 november 2010

Wooohoooo!!! ..Första snön!!

..Det är något alldeles särskilt, underbart och magiskt med den!
Leopold, vår lille tupp, väckte oss i vanlig ordning kring det okristliga 6-snåret i morse.. Men istället för att dra kudden över huvet/ kasta den i väggen/ alt. - efter tuppen och väsa en rutinmässig "gud, så här i efterhand, förlåt mig-ramsa" fick dagen en heeelt annorlunda början.. Å nu, när den är förbi, önskar jag att varje dag kunde vara just precis såhär..
Jag kom ur sängen så snabbt att det lika gärna kunnat ha varit ett prio 1 larm som väckte mig.. Gnuggade gruset ur ögonen, drog upp rullgardinen och möttes till min förtjusning av en snöklädd värld utanför! Blev sittandes som ett barn på julafton med ett fånigt léende och ganska snart fick jag sällskap av 2 barn till och ett hänfört "Whoooooo...." JAG VILL GÅ UUUUT!!!!!"
På något sätt lyckades jag ändå lägga band på ivern så att vi kunde fortsätta med en riktig mysfrukost (de var troligen i chock efter mötet med sin nya, plötsligt morgonglada mamma...; ) och när jag var i färd med att duka av denna ljuvliga stund kom nästa ljuvlighet in genom dörren.. Bästa Jannice (med en lite busig look och pigga ögon) på morgonkaffe innan jobbet..
Jag ääälskar när hon gör så! ...Alltså, hon är (nästan) ALLTID ljuvlig.. morgon som sena kvällen..måndag som fredag.. Men just vårat morgonkaffe-babbel ger mig en perfekt illustration av "Morgonstund har guld i mun..." : )
Sen var det på med kläderna (premiär för overallerna!) illa kvickt, för nu kändes hela lägenheten som en sprickfärdig ballong! Känslan när vi kom ut kan jag bara beskriva med orden; lycka, lugn och fridfullhet.. Allt var så vackert, ljust och ljudisolerat på nåt sätt! Magisk var stunden och Leopolds förtjusning då han upptäckte fotspår i snön..
Efter en kort men ljuvlig promenad kom vi till dagis där hela gården vilade i förväntan och upprymdhet och hänförda små barn! Så fascinerande att se de allra minsta, som var spädbarn i fjol, upptäcka snön för första gången!
Där lämnade jag och Liam en lycklig minsteman och traskade vidare till bästaste Ingers klippstuga för Liams premiärbesök hos frisören! Inger känns kort sagt som en xtra mamma och har en stor plats i mitt hjärta.. så att komma dit ger inte bara hårvård utan en jäkla massa själavård oxå! : ) Liam var tokduktig och blev toksnygg (och tokstolt! ; )..
"Tyvärr" va det ju mössa på direkt och sen bar det av till närmsta lutande backe med stjärtlapp och pulka! Vi tog en paus för en utsökt lunch på vårt mysiga Wärdshus och sen direkt ut igen.. Innan vi gick för att äta sa jag till Liam att jag bara skulle springa in och hämta mobilen som låg på laddning.. varpå han svarade; "Ja gör det, älskling!"
Chockad av mötet med min "nye son" gjorde jag så... (Vad hände med; "Dumma dig mamma! Nu hatar jag dig! Nu tänker jag va tjurig med dig! osv..?!?!?)
Hämtade minsteman vid 14-tiden och tillbringade eftermiddagen, i snön.. : ) Blev inbjuden av goa grannpöjken Jakob (Liams "bästis") på mellanmål och lite go vuxentid med goa Eva-Sofie!
Utan tjat, gnat, protester och gnäll gick vi sedan in till oss och fixade middagen.. Den var mirakulöst klar till kl 5 då våra väntade kvällsgäster, Elias och Måns, anlände till vår stora förtjusning! : )
Efter maten och lite mys begav sig "storgrabbarna" ut i snön igen medan jag och minsteman blev lämnade ensamma inne på tumanhand...vid TV:n... i famnen på varann och två mandariner..ljuvligt!! Klockan blev snart kvällsfika och tre snöiga, nöjda grabbar med rosiga kinder kom in och anslöt sig vid TV:n..
Strax efter 7 kom Jannice och stal 2 guldmynt ur min börs och ja, jag kände mig faktiskt rånad när de gått.. Liam insåg sig något motvilligt besegrad av John Blund och förkunnade att nu va han tjurig... vilket egentligen inte är så konstigt.. Jag ville heller inte att den här dagen skulle ta slut.. Men somnade gjorde de, bums som två små lamm.. Med de små armarna lindade om min hals och de sista orden; Jag älskar dig mamma.. och Liam från överslafen; Mamma, jag är inte tjurig på dig...det vill jag verkligen inte..

lördag 6 november 2010

Blogger! Funderar skarpt på att byta blogg! *Morr!*

Började att lägga in bilder redan i juli och sparade det som ett "utkast"... Men nu, tre triljarder år senare, när jag äntligen fått fingrarna ur, publiceras det likt förbannat som the daybeforeyesterdays news?! Suck... teknikvurpa.. : /