fredag 29 maj 2009

"Älska mig mest då jag förtjänar det som minst....då behöver jag det allra bäst!"

Ja uppdateringen här är verkligen urusel....Men hey! Vi njuter ju av försommaren! Vem har tid å sitta inne framför datorn...?? ; ) haha!

Jag fortsätter verkligen att förundras över det här med bloggandet... Även om man inte har tid att berätta sin egen historia för dagen har man alltid tid å läsa andras... Å det är himla kul! ...MEN jag har även upptäckt en hel del negativa delar! Man glömmer nästan bort hur ens vänner låter då man inte behöver ringa längre tex..... Man tycker man har koll på läget ändå... Som att läsa tidningen ungefär... Men jag gillar nog allt "kroppslig kontakt" bättre... ; ) Så jag får helt enkelt fsöka skärpa till mig! : )

...Soo whazz upp???

GRATTIS!!!! Bästaste svärmor i heeeela världen på födelseda´n!! (i efterskott...)Hoppas budet var en 3vlig typ och att leveransen va fin! ; ) ..Snaaart ses vi igen! Räknar dagar, timmar nu! (Många av mina "stammisar" vet vem jag pratar om - och i sanning!)
Jag å Leo funderar starkt på å tälta en natt hos er om vädret håller i sig..... ; )

Så kom hon hem igen, Queen of Jala ; ) - som ett gyllenbrunt, léende, SNYGGT, livs levande vykort från Kalymnos- nerglidande in under täcket där jag som bäst vilade middag.... i mitt alldeles vanliga jag... Såå fulländad känsla på nå vis! ; ) Hon var bara så salig å trött efter resan för att man skulle få en rättfärdig update.. Stackars STACKARS hon...? haha...

En 4-bent vän, Kenzo,har tagit gästplats i vår familj under helgen! ...Så nu har Modinskan verkligen det hon gör..Det är dessutom en liten en som fodrar motion...phust! haha! ..Det går, för protokollet, huuur bra som helst!! De går strålande i hop - alla pojkar! ...Med vovven följde även mattes BMW till låns.. ; ) ...så NÄ... Jag klagar inte högljutt... Jag fattar inte hur du får ihop 2000 steg om dan med en sån bil.....hahaha!

Vårfest på dagis.....LJUVLIGT!! Ett fullkomligt makalöst framträdande... där engagemanget från fröknarna får chans att lysa igenom - med full kraft! Barnen, i alla åldrar, sjunger för full hals och med sån glädje(!!)......de flesta efter en heeel dag på dagis....... Hmm... Ytterligare ett uppslag på ett ämne som egentligen förtjänar eget kapitel! : ) Alla barn var klädda i randiga tröjor, supersomrigt!, å Liam föreställde tydligen en björn.... : )

OKEEJ......Ett tillägg för finstilta läsare.... ; ) Kvällen var inte strålande som man kanske kan tro i sin helhet, och utanför grindarna till dagis... : ) Nä. mamman å pappan rök i hop så där som mammor å pappor kan göra ibland..(?) ....Alldeles innan kl 16.05.. (Vårfesten började 16.30) SÅ jäkla onödigt å en SÅN taskig tajming verkligen....
Sist in på dagis tog vi plats i slänten och fick avnjuta detta älskvärda skådespel....Äntligen fick vi höra "Jag är en liten knopp..." i kör...! : )
Sen satt vi där....i sol å snålblåst....men i ett grönskande gräs å våra bästa påklistrade léenden...? Med en väl planerad(?) middag i kyl(?)bagen.... =Kall korv å kalla köttbullar till barnen å ICAgrillade revbensspjäll å salladen fr igår till mamman å pappan..
Johan meddelade att vi tydligen hade punka på golfen (mitt i backen utanför). Jag uppfattade problemet och grymtade medan jag i bakgrunden hörde ylande fr en baklucka (på väl planerat parkerat avstånd)... Sen satt vi mest å tjurade som två mogna föräldrar på varsitt hörn tills Johan så lägligt fick skjuts...
Så helt plötsligt stod jag där ensam...med två trötta/lyckliga (varav ett nerbajsat) barn som inte ville gå hem.. Med två hungriga och rastsugna vovvar dessutom, en bil med punktering mitt i byn å ett alldels strrråååålande humör..... Jag är mer fascinerad än imponerad över mitt beteénde så här i efter hand kan ja säga... haha!!
Två av mina absoluta hjältar å hjärtevänner insåg genast situationens allvar å rusade till undsättning.... Dock för att mötas av kvartsryssen som bestämt tackade nej till all hjälp.... SÅ moget gjort...!? Haha! Efter endel övertalning lyckades dock riddaren i sin vita springare få mig att kapitulera å jag mottog hans hjälpande hand... TACK igen.. ; )

...Därefter for jag hem å hämtade snutte å tutte till pojkarna å for omkring planlöst en stund...skönt att rensa tankarna och bara andas en stund...å med en SÅN BIL....Aaaaaw...!!! Stannade till på usiktsplatsen i Järkvissle och lät oss hänföras en stund..

Igårkväll hade vi några av våra kollegor, endel i tjänst å andra tokgravida, på SEN, efterlängtad middag.. Som jag skrev i fb-statusen...WHY?? Ses vi inte oftare...å helst utan kläder...?? ; ) Tack!! Ni är fett super....allihop.. ; )
...Å tack för vinet! Jag tror jag ska spara den tills vi kan dricka upp den tillsammans Mia! .....Eller oxå köper ja en ny då......muhahahahaaa!


..Å ikväll äre fäst!! : ) Micke .B. fyller JÄMNT å det nalkas tidernas byfest i Dacke! ; ) ...Å JAG ska köra! Japp å jojjomän! ; ) Har mötts av en heeeel del förvånade å undrande blickar ang den detaljen ... Så därför vill jag härmed deklarera att NOPP! Vi ska INTE ha barn IGEN..... Även jag har mina skäl, jäkligt goda, ändå, ibland.... ; )
(Inom denna parentes vill jag bara lämn plats för ev. ändringar...........ehrm! Jag tycker ju som sagt om impulsivitet....hahaaa..)
...Nä om man skulle ta å lyfta arslet av uteplatsen å olja in den istället? Borde verkligen göra nåt vettigt den här otroliga dagen....men jag känner mig helt slagen... Så kanske man hämtar påfyllning i kaffekoppen istället å stannar kvar i skuggan..? ; )

Vi har verkligen världens vackraste barn... Det är iofs ingen nyhet alls.. Men det tål att upprepas! ; )

tisdag 26 maj 2009

"Prupp-snurra"

..Är bara ett av många nya, å himla bra, ord som kommit till min kännedom de senaste dagarna... Mitt ordförråd har fått sig en riklig uppgradering kan ja säga - både av stora och små barn...hahahaa!! ..Å visst är det alltid härligt å lära sig nya saker? ; )
Helgen blev alldeles underbart fantastiskt bra på alla sätt å vis! Tänk... vi som inte skulle göra ett dynga fick fullspäckat schema - ljuvligt faktiskt! Jag äääälskar impulsivitet (kanske lite för mkt ibland...hrm!)...
Ligger liiiite efter i både ord och bild... Men här gott folk, kommer ett potpurri av mitt UNDERBARA liv den senaste tiden.... ; )

MOT NY ADRESS
Nu har våra hjärtan börjat läka igen efter Miss Bella Swans flytt.. Kan säga att hon trivs som den prinsessa hon är i sitt nya hem! (Såklaaaart... ; ) ...Å mamma Sanna fick allt en ordentlig inskolning och en känning av "småbarnstiden"....muhahahahahaaaaa....!!!! Nu väntar vi på att gammelmamma Lotta ska komma hem å bekanta sig med henne oxå! ; )
Själva avskedet kan närmast beskrivas som kungligt.. Inte nog med hennes egen 1:a klass transportväska, hon fick åka skinande vit limo oxå! ; ) Hon hade flitigt övat sig själv på att åka bil inför den stora dagen...



MINA FÖREBILDER, LÄROMÄSTARE o HJÄLTAR
Utlovade ju bilder av Biggan å Micke (Humle o Dumle-Teamet) som gav mig en...eeh..spännande karriärstart! ; ) En av de bästa tiderna i mitt liv... Mäh! Gu så längesen det kändes plötsligt...
Ja min Biggan känner väl de flesta vid det här laget...? ...Å Micke lämnade ju en våg av prat å hysch-hysch efter sig på byn då han va upp å jobbade en sväng... hehehee!! I love you guys..


FÖRSOMMAR
Jag älskar den!!!! Det knoppas å spritter överallt...Det sjuder av liv och vibrerar i luften å doftar underbart... Det är nya skrubbsår på handflator, knän å näsor varje dag å ett helt grustag i hallen... Kan verkligen säga att jag lägger märke till allt detta på ett annat sätt nu..och framför allt uppskattar jag det mer än nånsin...
Häromdagen kom Liam med sin allra första blombukett till mig! Alldeles egenhändigt och spontant plockad... Det va bara SÅ himla vackert att ni inte kan tro det!!!

BJÖRNALIGAN
Var här på ett litet spontanbesök i fredags å stannade över natten! Urmysigt! Lille gosen Loke fyller 1 år mycket snart och är sannerligen ett charmtroll! Guuuu så söööt...... Det enda problemet är att vi ses alldeles för sällan å att vi nästan har lite för trevligt då vi väl ses...haha! Blablablablablablaaa...å många hahahaaaa(!!!) långt fram på småtimmarna... ; )


ETT ANNAT SÄLLSKAP - I EN ALLDELES EGEN LIGA....OCH EN ALLDELES EGEN DIVISION.
Det sägs att släkten är värst.....å JAVISST är den det!! :D ..Vår släkt på Modins har kommit att växa till sig under åren och består nu av ett elit-team av helt underbara människor... Så roliga, speciella, hänförande, fängslande, färgstarka, karismatiska och framför allt olika personligheter! Vi umgås också allt för sällan... Men när vi gör det gör vi det ordentligt!
Det underlättar för husfrid och välbefinnande om vi ses i mindre grupper, några typer i taget, då de flesta har en sak gemensamt - en förkärlek till att stå på scen! Hahahaa!!!
Ewings har konverterat till Macahans......å den här gången var det Jag, Leo och Alex som gjorde ett dygn i Vallsjöåsens wild west med delar ur den härliga klanen! Johan fick som vanligt va hemma å styra den gula skutan med de blå lamporna... : /

Jag, Jenny å Jossan gjorde en tur uppåt Hålrötet på Lördagen (eller va de "Röthålet"..? tssshihihiii!!!) Planen var att vi skulle plocka murklor....å VISST gjorde vi det! ; ) Jenny stöp över en liten skrynklig stackare så den plockade vi stolt med oss hem! Vid gammelboan fick flickorna från Stockholm avnjuta åsynen av riktigt gammal skog å Jenny tyckte det kändes som att komma tillbaka till 30-talet...HAHAHAHHAHAAAA!!!! Ooooo...youre soooo funny!! :D ..Å du Jenny (å resten av den spänt väntande världen...)! "Pokulera" är verkligen ett ord!! ....å du slog verkligen huvet på spiken! ; )

Ååååh som jag avgudar dessa tackelallor.... De är två jag VERKLIGEN skulle vilja se mer av i mitt liv... Josefin var lika fiiiin som vanligt å Jenny tillika förvirrad... ; ) Helt underbart.
Utflykten gick smärtfritt bortsett från en nästan bruten arm, en bedrövlig stubbe och en hel del omkullfallna träd i olika storlekar... Men vi tog oss lätt som en plätt förbi dem oxå då flickorna snällt väntade på sina platser i ledet medan jag helt sonika fick flytta på dem.......

När vi tagit oss ner i ett stycke stod middagen serverad hos en av mina (2) helt otroliga farbröder Sven-Göran å hans goa flicka Gith! Lagom till matdags anslöt även hennes dotter Emelie å den blonde mågen Reine till truppen. Som krydda på moset medverkade även Jonas o Lola en liten stund men for sen hemåt med sjuklig Maja... : ( Till allas förtjusning lämnade de dock kvar Vilda Wilma som bl.a. stod för middagsunderhållningen å bjöd på tuschautografer till varje en efteråt... Suck!! ...Hon är då så lik faster sin så det Är kusligt!
Framåt nattakröken hade "Wall-Enberg" eldat upp bastun till härlig finlandssvensk temperatur.. Finns knappast mkt som slår en sådan avrundning på en fantastisk dag/kväll kan ja säga... HUUUR myyyysigt som helst......


Sen återstod mest "hyvvä kiitos" å gonatt....(iallafall i det här forumet! muhahahahahaaaaa...... ; )
Å vilken söndagmorgon..... Att först mötas av den gudomliga åsynen av minsteman som står i sängen å sjunger "Ompa! Ompa! Falleralleraaaa....!" för att få upp en... Sedan åla sig ner från loftet, lika tyst som graciöst, å blicka ut mot sjön i morgonskrud.... Det är livet mina vänner!!

SÖNDAG
Johan kom å sopade ihop de sina runt sjön å hade med sig picknick! : ) Tyvärr blåste det rätt bra den dagen så vi packade ihop rätt snart å for neråt byn.
Jag var jättekul å stupade i säng i tid me småkillarna å tok-sov de nästkommande 12 timmarna..

MÅNDAG
Igår. (Nu börjar jag närma mig punkt! ; )
Jag å Leo fick sällskap av hjärtevännen Måns till Masarotvika där jag håller på, med mycket enkla medel, att pimpa till stugan lite inför högsäsongen! : ) Där trivs jag å min familj allra bäst så här års... Ett äkta smultronställe som ni kommer höra mer från framledes! Vi grejade å donade, jag i stugan å Måns i trädkojan.. Lunchen bestod av massor med saker som definitivt inte hör hemma i den braiga kostcirkeln.. Men som tur är tillhör det inte en gudmors åtaganden att hålla den rund....eller..? ; )


När vi hämtat Liam passade vi på att flytta en del av dagiset upp på Jala där kaffesällskap mottogs varmt och tacksamt...hrmpfhahahahaa! ; ) En delikat middag, i grevens tid, serverades även hos gräsänklingarna då jag tyckte det var "payback-time..." Haha... De är förresten inte gräsänklingar särskilt länge till....för imorrn kommer mamman heeeem igeeen!!!!! : )

På kvällen fick Pappan lite egen kvalitétstid på skogen med vänner å fiske! Då myser han pappan..! ...Så nu ska det visst bli ungsbakad gädda här nån kväll! ...spännande! : )

TISDAG
Är dagen för dagen.. Återvände till skogs i samma sällskap å i samma syfte å med en nåååågot mer näringsrik matsäck! ; )
Eftermiddagen å kvällen har varit komalik... Har under tiden jag suttit här beviljats övermänskliga krafter men nu äre slut på dom!
Krasch!

torsdag 21 maj 2009

Syndig godispåse, vampyrer å våta trosor...

Sist jag knåpade ner några rader va det söndag - en bedrövlig söndag...
...Sen följde en bedrövlig måndag... Allt från toppen av huvudet och 174,5 cm nedanför kändes som en cementsäck... Kunde bara konstatera att jag verkligen är för gammal för sånt bus - ...igen....haha!! ....Jag har iallafall, moget nog, lagt av med klyschan "Aldrig mer.." ; )

På tisdagen gjorde jag å min kvinnliga kollega en tur till Sollefteå vidare mot Sundsvall. Mitt hjärta blev varmt och glatt då början av "Bävervägen" var nyasfaltad! ..Nu komer det troligen gå mkt mindre morfin i sommar....TACK Vägverket! (Från Y916 och dess patienter...) ; ) Mormor var barnvakt åt 2 överlyckliga barnbarn å pappan var på årlig kurs i A-HLR för barn... ....Å Jannice hon for till Kalymnos - med sin mor & co. Utan mig.
Kursiv
På onsdagen var det min tur att gå på kurs.. Efter att aktivt ha utövat fri luftväg på snorigt barn sedan 04.00 och blivit tippad ur sängen satte jag "ultrarapidfart" mot stan. Första anhalt blev Rådhusgatan då Sanna, Världens mest bästa bästaste!!, skulle ta hand om sin gudson HELE dan! Jag kände mig liiite "taskig" då Leo varit så där gnällig/onöjd i ett par veckor... Det visade sig dock att jag var riktigt taskig då jag skulle hämta hem honom efter dagens slut....hahahaaa!! Tack Sanna! ...å Bella! ; )
Kursen var lika lyckad som de brukar vara! ; ) FANTASTISKA kollegor till instruktörer som förgyllde hela den låååånga dagen med sin kunskap.. De bjöd även på en hel del allvar, högklassig pedagogik, prövningar, herrelösa scenarion, ödmjukhet, skratt, glädje å....skratt..! : ) Under åren har jag haft en del övningar med dessa guldgossar å de är verkligen SÅ braaaaa!! Man går liksom rakryggad, helt slut och på ngt sätt frälst därifrån vilket känns jätteskönt!
När man är i stan på station får man, iallafall jag, så otroligt mkt flashbacks... å mest bara braiga! ; ) Bl.a. stöter jag ofta på min guru, min teacher, my man, my myth, my legend; Micke... Det var i han och Biggans (Min kärlek, mitt schlagertroll, Liams gudmor och min ökenräv, som ni redan känner vid det här laget..haha!) trygga(?) baklucka min yrkeskarriär tog sin början! Det blev inte en helt riktig mening det där .....men det va heeeelt klart minnesvärt... ;D (Bilder på dessa människor kommer... tyvärr datahaveri för dagen.. : (
Ja vad lärde vi oss då under en hel dag?? Jo en himla massa bra! ...Ett uppdaterat flödesschema som verkar mer vettigt å enklare än förut (vilket de ju oftast gör? haha!), en ny överlägset bra nålsättningsteknik, benprotes är förvisso en kontraindikation på intraosseös nålsättning, "Det finns bara två sätt att ansluta def-kabeln till plattorna på...." ...Ett rätt och ett fel....haha!, Det är fortfarande helt omöjligt att säga "Jag defibrillerar!" snabbt... och att det går lika bra med "Här kommer Pippi Långstrump...." ; )

Jag fick med mig min son hem efter dagens slut..... men även 3 filmer och en goooood godispåse......! ; ) .....Å det fick konsekvenser kan jag säga....alltihop!....hahahaa!!
När vi pussat gossarna gonatt å jag glider in i TV-rummet med godisskålen (PÅ EN ONSDAG!) å dvd-kontrollen tittar Johan förstrött upp från laptopen (Som jag förresten sitter vid just nu...i köket...kl alldeles för sent å lyssnar på fågelkvitter genom öppet fönster å "Wonderwall", Ryan Adams..; ) ...."Mhm ja...tjejfilm.." suckade Johan å gick för att sota pannan... MÄN ÅÅÅHH som jag njöööööt av filmen!!!!! Mmmmmm!!!!!!!!! ..VILKEN FILM.......... Då jag var klar med härligheten/eländet messade jag Sanna "OH!! MY!!! GOD!!!!!" .....NU förstår jag äntligen hennes tjat, stön å gnat om Edward Cullen.... å hon -Bella SWAN! ; ) Tänk om nåååågon, en endaste gång kunde se på en , under varje kvinnas liv...... OH!!!-AAAAAAAAAAAAAAH!!!! ; )....Holy....?
...Jag tror/hoppas lyckas övertala Johan att se den innan veckans slut...! ; )
Edward Cullen ja....hmm.. Jag har väl aldrig varit så orädd inför vampyrer faktiskt! ;P ...Åhh Bella...!! Har väl aldrig....ehum! .....? ; ) ....Underbart samspel - ett MÄSTERVERK!!

Torsdag = Jesusdag = macken stängd..... = KATASTROF!!! ....Men det gick för den här gången...då det bara va bensin det gällde! ÖVERLÄGSET att man ÄNTLIGEN kan tanka på kort här i Liden... Så va snäll med apparaten i fortsättningen alla testosteronfyllda ungdomar...! ; )
Tog en tur mellan regnskurarna (TACK för galon..) med 4-hjulingen å pojkan uppåt Lillvallsjön!Packade en härlig matsäck med muffins, brago choklad, BULLENS (-Man är väl mån om näringsinnehållet..?) och festis......
Lillvallsjön is always lovely....... Efter att ha njutit vårens såpalukt i stugan hos Moffa gjorde vi en "tur bort - i...!" ; ) Där bjöds vi på laxmacka och en hel del underhållning.... Äldste man på stället var i färd med å såga ur en diskho, ur en bänkskiva, å lilla dottern hans höll sig jäkligt passiv.. Hon fladdrade som ett öppet förfriskningsskåp.. men va själv tvungen å köra bil framåt kvällen.......... För att passa Y-BUSS.......
Alltså Jenny.......Hon eldade upp sina byxor, med bilnycklarna i(!) .... Å jag är inte ens förvånad.......??? Koooom igeeeen???!!! hahahahhaaa.... Jag pissade näst intill på mig av skratt.......
Ser fram emot mer av er, för ni ger ALLTID mersmak..... - Jenny, fiiiiiina Josefin å annat kärt släkte i helgen! ; )
Ikväll vart det middag med käraste Stridhs pojkan......uuuuuuuutan maaaaaaaammaaaaa.. : / ...F-N(!!!) ta dig om jag tvingas upp med samma meddelande som i morse..... ; )

söndag 17 maj 2009

Medan du sov......

Jahapp.... Då var det söndagkväll..igen... Jag gillar inte söndagkvällar så värst mycket.. Det känns såå..... "söndag" på nåt vis..... : / Här sitter man, ensam å övergiven i den ensammaste ensamhet och sneglar på en gapande tom godisskål och tilltuffsade soffor som bara för en stund sedan var fulla med ljuvligt sällskap...
Ännu en makalös helg har nått sitt slut.
På fredag förmiddag packade vi bil och takbox full med vår lilla familj och begav oss neråt kusten för efterlängtat umgänge med fam. Löfvenius/Grelz! Gjorde oss först en tur till Birsta där jag bl.a. snubblade över 2 härliga tunikor och köpte efterskottspresenter till Emil (En borrmaskin som båder låter som en borrmaskin och hånskrattar....muhahahahaa...ljuuuuva hämnd...). Barnen var happy då det bjöds på Happy meal till lunch och Liam fick skjuta en telefonförsäljare.... Ja, han fick ju såklart en ballong på Mc Donald´s som utan förvarning smällde (??....small? ..smällde??? ..äh!) som ett gevärsskott utanför Buketten. Alla stackars människor blev vettskrämda, stannade upp i stegen och drog efter andan! Då fann sig en karl i medelåldern som stod vid en sån där monter ni vet.., tog sig för bröstet, gav ifrån sig ett gurglande läte och föll ihop på golvet.... TROR ni Liams ögon blev stora som jordglober??? Han stirrade på mannen som inte gjorde sig nån brådska upp och gav ifrån sig ett häpet "Ojdå mamma..." Hahahahahahaaa..... Jag älskar såna människor! ...å inte försökte han pracka på mig nåt jädra abonemang heller!

När vi fram på eftermiddagen gjorde entré hos familjen fantastisk var ingen mindre än Ante P där en sväng så det började med kaffe å kramkalas! Det är nå visst med de där Perssons pöjkan.. Det dröjde heller inte länge förrän man fick höra helgens första ljuva "poff!" : )
Tillsluuuut kom även Greger hem, ålade sig ur kostymen, överräckte en påse skitsexiga underkläder till sin fru, utdelade ännu fler goa kramar å tände grillen.. (Mm...hon ÄR lyckligt lottad...å han oxå förresten!)
Medan våra underbara män tog sig an den typiskt mansdominerade uppgiften att grilla gick jag å Biggan en sväng med hundarna å tjattrade ikapp med småfåglarna i kvällssolen... Mmmm!!
Kvällen bjöd på ALLT...skratt, tårar, överraskningar och tokerier i alla kategorier.... Kan sammanfattningsvis säga att den gick aaalldeles för fort.....

På lördag förmiddag stiger min, något illavarslande gröna, älskling upp och klär på sig som man brukar... Ganska snart upptäcker han att byxorna saknas och börjar leta....å leta.....å leta........ Sååå söt var han då han drev omkring i huset i bara kallingarna i ett tillika frustrerande som resultatlöst sökande.. Ganska snart gav han upp och lånade ett par brallor av Gegge men vi undrade ju allihop var 17 de tagit vägen??? Ett par jeans i en fullvuxen mans storlek försvinner ju liksom inte bara.... Tryggt förvissad om att de säkert skulle dyka upp lade vi istället fullt fokus på att samla kraft och återvända hem till byn. Johan stackarn blir oftast bedrövligt och i sanning relativt oförtjänt bakfull för ingenting...så även denna dag.
Han passade därför på att ta en powernap med sonen och det var i den vevan ett av helgens minnesvärda uttryck myntades: "Liam, om pappa skulle kräkas över dig nu så ska du inte bli rädd...det är heeeelt normalt..." :D
Medan vissa pojkar sov och andra män tvättade bilarna ; ) dukade Biggan upp för brunch och helgens andra "Poff!" Ja vad tusan...det var ju lördag å sååå bråttom hade vi ju inte hem... Vad skulle man göra liksom medan man väntade på att familjen skulle vakna...?
Det var då hon lästa sms:et från frk Hjältman som gjorde att lördan tog en heeeelt annan vändning... Det vankades Smalare än Thord på Aveny å värstingarna från Västra skulle på lokal... Först skrattade vi bägge åt tanken som var helt otänkbar och rent av absurd... Men så efter några sekunder gjorde tanken en saxvändning och började växa i takt med hornen i huvet. Efter någon minut var Gegge informerad/övertalad och jag var i full färd med att via telefon styra om de ursprungliga planerna.. KLART att vi skulle bli mä!
Helt underbart, måste understrykas, att göra något sånt, helt oplanerat å spontant och se att det faktiskt är möjligt utan att hela världen rasar samman å himlen ramlar in..

Biggan var fenomenal å höll lågan brinnande...matade på med musik och snacks i solskenet.. När vi sitter där i deras kuvös på baksidan och njuter av stunden och en stunds tystnad bryter hon den med "Jaa...suck.... Det blir inga 10.000 steg idag iallafall...." medan hon skickar ut en arm efter ölen och en ostbit... Ååååh!!! Det var bara ett sånt underbart ögonblick och en sån syn man hoppas aldrig ska lämna en.... Det finns bara du Biggan, bara du.....hahahahhaaaaa!!!
Efter en rejäl törnrosasömn vaknar far och son och det är dags för min genomtänkta slutplädering....
"Eeeeh....duuu älskling....? Medan du sov så ....ööööh........"
Johan försökte opponera sig med att han tänkt sticka iväg å jaga bäver då vi kommer hem.... Men efter en påminnelse om att jakttiden för den tyvärr är över ; ) och att han ju faktiskt tjänar ett trumfkort kapitulerade han och gav oss sin välsignelse! : )

Så sagt och gjort! Johan och söner gjorde sig klara för avfärd hemåt....Men så var det ju det där med byxorna som faktiskt inte dykt upp av sig självt ännu! Vid det här laget tyckte samtliga att det var MYCKET märkligt och startade en skallgångskedja. Vi letade överallt....till och med ute i blomrabatterna och i ugnen.....men icke! Johan stod helt oförstående och undrade varför i hela friden byxans innehåll; plånbok, mobil å nycklar låg i en prydlig hög på köksbordet??
Efter tredje varvet fick vi MYCKET snopna erkänna oss besegrade...De var som slukade av jorden, spårlöst borta!
Men....då avskedsritualerna med kramar och tack var på upphällingen började Biggan förbereda middagen. Hon öppnade frysen och gjorde ett chokerande fynd! Jag trodde jag skulle pissa ner mig då hon utbrister "NÄMEN?!" och pekar på hjärtats jeans, prydligt hopvikta mellan lax och pinnglass..... Omedelbart ramlar 10-öringen ner för oss allihop...Att Johan under föregående kväll satt sig på en övergiven Polly och fått det beprövade tuggummirådet för att få bort den...
Det var då lika förlösande som fascinerande att ingen av oss kom på det tidigare......hahahaaa!!!

Kvällen fortlöpte med god middag, schlagerfinal och mera poff....Efter en imponerande makeover och Nezerildoping gled vi in på Aveny.. fnissiga och förväntansfulla inför 2 av våra fiskeflickors reaktion! ...Å den uteblev inte kan jag säga! Det var bara det att Camilla å Bea uptäckte oss först och vår överraskningsoperation eskalerade i en hejvild ormgrop på tjejtoan! ; ) ...De var sannerligen sig lika...SUCK! Längtar såååå tills vi ses snaaaart igen!!!



Förutom det KÄRA återséendet bjöd inte kvällen på några större Hallelujahmoments... Det blev väl snarare ett hjärtligt AMEN då bussen äntligen gick hem...; ) Men det var inte utan en tår i ögonvrån då jag tvingades skiljas från min Ökenräv på bussstation.... : (
Alltså....Jag är verkligen ingen krogråtta å har egentligen aldrig varit... Ett besök på Aveny är som en skumpig tur med en finlandsfärja.... och ett så bra liveband som Smalare än Thord gör sig helt enkelt inte på en finlandsfärja med 1 meters takhöjd...

När jag strax innan lunch idag sträckte försiktigt på mina extremiteter och konstaterade jag inte var lam (även om det kändes så) väcktes jag av ett sånt ljuvligt "Heeej!!" att jag nästan studsade ur sängen... Fiiiina fiiiinaste Sanna såg ner på mig och dagen kunde därmed inte ha börjat bättre! Efter en snabb rapport fr gårdagen hävde vi oss ur sängen, kikade in i kylskåpet å gjorde oss en tur till ICA. Sen blev det brunch (utan "poff"! haha...) i solen och sommarvärmen hela eftermiddan... LOVELY!!! Det bjöds på en hel del godsaker.. bl.a. 2 fikasugna grabbar fr Jala! ; )
Dagens skrattanfall bjöd Alex å Sanna på då han "tvingade henne" att provköra hans moped - och hon gick med på det... Det roliga är att hon aldrig kört moped, att Alex moppe är ganska stor, Sanna ganska liten men härligt orädd... Efter en snabb instruktion hur maskinen fungerar bar det iväg efter byvägen.... Jag frågade Alex upprepade ggr om han verkligen var säker på vad han gjort??? Utdrag ur instruktionssamtalet;
Sanna: "Jaha, å vad äre här då??"
Alex: "Ja det är en koppling"
Sanna: "Jaha, å va ska ja mä den till då??"
....Men efter ett motorstopp och endast en hjälpinsats var hon åter på går´n...safe and safetly! ; )
Pappa hade kokat ihop en gudomlig köttgryta som han bjöd på till middag... Åååååh.....Jag är verkligen bortskämd.....å är glad å lycklig för det! : ) Pappa är min hjälte..
Sen var det dags....... Stunden var inne för det mest smärtsamma avskedet på mycket länge..... Inte nog med att Magnus och Sanna vände oss ryggen och for ifrån oss - de tog Bella Swan med sig!!!!!!!!!! Lilla fina ljuva kissemissen har bytt adress...
Det finns ingen plats jag önskar hon hellre var på just nu (än här då förstås...haha!) så det känns himlans bra.... Det är dock fascinerande hur en sån liten krabat kan lämna ett sånt stort tomrum efter sig...... Sanna ringde ikväll och kunde stolt berätta att allt gått strååålande med flytten och att Bella tycktes stortrivas! Aaaaw....de är verkligen gjorda för varann....jänta å katta... Nämen nu hörrni - äre natta! ; )
...Grattis Norge på 17:e maj!! ...å Grattis till eurovisionsegern - en kanonlåt! ; )

torsdag 14 maj 2009

My long hair......goodbye!

Idag har jag varit hos frisören och klippt av mig håret.
Till axlarna ungefär.
Nu är jag ännu mera lik min mamma säger vissa.
Fast Carola tycker inte att vi är lika överhuvudtaget!
Suuuck!! ...Ja, jag ångrar mig liiiite.........Saknar min fläta att fnurra med å tycker jag ser ut som en fjortis efter att ha ett mig i spegeln typ 62 ggr.. : (
Jag gick med snabba steg genom byn på väg hem..vek av uppåt skogen å stegade in på Jala med panik i rösten då jag förkunnade vad jag gjort!! Jannice insåg genast allvaret, hällde opp en stadig whiskey åt mig å kom med några tröstande ord som; "Du ser inte hemsk ut, det är fint, men det var bättre förut..... Det ser ut som en peruk! Nästan för perfekt liksom..." Gaaahahahahaaa...... (I love you....; )
När jag sätter upp det blir svansen lika liten som den där harens, vilken jag så olyckligt körde ihjäl härom natten..... Fick hyffsad ångest över att jag dödat något så fiiiint... Christina tvingade mig att vända bilen och sedan kliva ut å titta på den göllegölliga tussbollen på harliket........
Suuuuck nr2...
Vad iallsindar tog det åt mig???? Ja jag får ju såna där tokiga infall/tics ibland...å det har faktiskt hänt förut att de infallit hos frisören...(Livsfarligt!!) Nu vill jag bara påpeka att det inte är frisören eller själva klippningen det är fel på!! ...Beslutet var bara väldigt........spontant..?
Ikväll återvände jag uppå Jala där jag fick medverka vid en arkeologisk utgrävning och fortsätta mitt sorgearbete.. Ni är helt ljuvliga - det vet ni att jag tycker - alltid och oavsett! ; )
Innan dess hade vi besök i vårt hem av en mycket flitig och kunskapstörstande brandsoldat ; ) Hoppas att du blev liiite hjälpt trots det rådande kaoset vid tillfället!
Imorrn ska vi dra oss neråt sta´n för kvalitétstid med fam. Löfvenius/Grelz... Aaaaah... suuuck nr3...! (En av lättnad å glädje! ; ) ...Så det vill till att man hoppar i säng nu!
Jaja...What a f-k då....!! Det växer väl ut igen?! ...Å vad lär vi oss av detta?? ...När jag blir 80 år och har knälångt ska ja göra dreads!

onsdag 13 maj 2009

Meeeeen kom igen!!!!!!????

.....Vad är det fråga om???? Under kvällens avsnitt av Grey´s grät jag så hemskt att jag fick hålla en kudde för ansiktet under hög kvävningsrisk... Å det var ingen stilla gråt må ni tro! Nej jag brölade och hulkade, snoret rann å hela mitt väsen skakade.....Varje gång jag girigt drog efter andan höll jag på att svälja hela kudden!
Johan stod lyckligtvis i duschen vid tillfället...intet vetande... Inte för att han inte är den ömsinta tröstande typen men....nä....Det här nervsammanbrottet tog jag mig helst ur på egen hand.

...Å här sitter jag nu.... Sneglar på något så fascinerande som "Girls of the Playboy Mansion" på kanal 5 å snörvlar näsan torr till silikon, väteperoxid och nakenhet....
Det är stört omöjligt i min värld att gå å sova direkt efter en sådan pers! Grejen är att jag gråtit till Grey´s vart å vartannat avsnitt på sistonde!! ...Har de spicat till manuset eller är det mina hormoner som inte är som de varit..?? Jag är ingen TV-snyftare!! ...eller var iaf inte det...
Övervägde faktiskt, säkert i 10 hela sekunder, att sluta titta på eländet....för gott! haha... (SKOJA BARA!!!!!) Tur i oturen att det snart är säsongsavslutning å man får tid att läka..

Annars äre fortsatt fint! ; ) Dagen har gått jättefort då jag började med att sova bort halva... Har mest svävat omkring som en lycklig osalig ande utan att få ett endaste dugg gjort! Tog iofs en rask uppiggande promenad före middagen... Jag är nu benägen att erkänna, jag tror motion gör mig gott! : ) Ska verkligen göra mitt allra bästa denna gång för att det ska hålla i sig... Folk som ser mig efter vägen (nästan samma varje dag, lustigt nog) förutspår säkert en annalkande 30-års kris...hahahaaa! ...Å så är det kanske? Men hörrni...hjälp mig om ni nånsin ser mig springa.... behöver jag troligen seriös hjälp..... ; ) Idag tog jag med min Mp3 som sällskap full med helbra låtar! ...En del fruktar kanske jag fått en släng av Parkinsson när de ser mig...? ..Men nejdå.. ; ) Jag har bara en besynnerlig tvångstanke att jag måste gå i takt med musiken.... Idag stannade faktiskt en gullig, hjälpsam granne från "vår sida byn" och frågade om jag ville ha skjuts! Han vevade ner rutan....."Men hej Mia! Går du??" Jag bekräftade lite förläget att jag, kors i taket, faktiskt var ute å promenerade i motionssyfte å tackade så mkt för omtanken.. ; )

Såja.....nu känns det mycket lättare inombords å jag kan välkomna John Blund med öppna armar! Det är faktiskt riktigt skönt och troligen nyttigt att gråta ut sådär ibland! Man får en sån skön känsla efteråt då det lugnat sig å nosen torkat upp.... Då ska man bara luta sig tillbaka, andas, blunda å lyssna på en riktigt riktigt fiiiin bit...som den här tex... : )

http://www.youtube.com/watch?v=EDEEzS7OV2k

tisdag 12 maj 2009

Ooh happy days...!

Vilken härlig känsla!! ...allt känns bara SÅ himla bra och jag tycker jag har schysst medvind i seglen! : ) Jag känner äntligen att jag börjar återfå efterlängtad energi och inspiration... Så nu är det bara att hoppas det håller i sig så kanske man rent av får nåt vettigt gjort? ; )

Helgen bjöd på en hel del godsaker och minnesvärda ögonblick...! ; ) ....kaaaanske oxå ett å annat värt att glömma....? fniss fniss! ..muhahahahaaaa........
Jag å mina små grabbar tillbringade lördagen hemmavid medan pappan räddade liv med "blansen" i stan hela dan. På förmiddan tog vi en 4-hjulingstur till deras hänförda förtjusning! Faktiskt premiärturen med bägge på vilket gick hur bra som helst! : ) Det blev en tur upp på skogen å en sväng bortåt byn.. Kollade bl.a. in en grupp brandsoldater som satt och kurade i solen bakom en brandbil... Kom precis i lagom tid för att se hur de tappert och hjältemodigt övade törstsläckning... ; )
På Wärdshuset hade man ett spännande sparris-tema på menyn så middagsplanerna var givna! Maten var liksom sällskapet utsökt - precis som vanligt! Jag hade aldrig ätit färsk tysk vitsparris förut å kan säga att jag blev positivt överraskad, minst sagt. Det kommer en chans till redan i slutet av maj för er som missade tillfället denna helg.... ; )
Mina små grabbar blev snart trötta och jag kände mig mest stressad, ofokuserad och vimsig... så någon dessert blev det tyvärr aldrig tal om..

Morbror Alx hade inget emot att tjäna en slant å sitta barnvakt under kvällen... så när småprinsarna lagt sig smög mamman åter bortåt byn i jakt på lekkamrater!
....Å det fann jag till min stora förtjusning i garaget på Jala av alla ställen! : ) Å gud så roligt man kan ha det då... bara sådär, helt appropå med ett bord utan duk, med plastmuggar i varierande storlek, utan mysbelysning men MED en stereo å i goa vänners lag.... Huuur kul som helst!!
Framåt nattakröken gjorde vi oss en sväng bortåt "mjölk-körar´s"....där vi efter en del famlande i mörkret och ett besök hos grannen kom på att det var dags att leka kurragömma! Jannice fick oxå va med å hon tyckte det var jättekul!! tssss...!! Av den kvällen lärde jag mig bl.a. att:
- "Minttu Black" har namngivits med ett passande namn..... ; )
- Rom o Cola är inte så dumt som jag minns det! : )
- En lampa utrustad med rörelsesensor får mig att skratta..
- En studsmatta är avsedd för 90kg.
- Jag ska alltid vara den som gömmer mig i kurragömma å INTE den som letar...
- Det behövs inte mycket för att göra en helt vanlig lördagkväll till ett härligt minne - Thanx!!
Söndagen blev riktigt rolig å bra den med! Började dagen med en lika stärkande som underhållande rapport uppifrån berget. Nyhetsankaret var familjens äldste son som sannerligen kan konsten att uttrycka sig.... Min far var upp och fick sig en livesändning på förmiddan som han sammanfattade med att "lekfarbrorn för dagens stundande 8-års kalas såg ut att ha svalt ett järnspett.."
Framåt sen eftermiddag for jag å grabbarna ner till "Emil i Laggarberga" på MUMSIGT förskottsfödelsedagsfika! ...Inte en hembakt kaka så långt ögat kunde nå.....muhahahahaaa!!! ; ) Liam var sååå lycklig och förväntansfull....speciellt över att träffa Gegge verkade det som eftersom det var så länge sen.. Med på kalaset var även Emils urmysiga morföräldrar - så det bjöds på fler än ett kärt återséende!
Det blev ett alla tiders roligt kalas tyckte speciellt mina barn, då de fick fler presenter än födelsedagsbarnet själv... hrm! Hur det kom sig är en värdslig sak....eller hur "Fru Manjana"? ; )
Liam fick bl.a. en jäääättefin MOTORSÅG av märket Husqvarna som båder ser ut och LÅTER som en Husqvarna.....det tackar vi för! ; ) Får kanske ta å visa filmklippet med morfar så blir den förhoppningsvis tyst sen.....? haha..
Som vanligt hade vi svårt att slita oss från denna underbara familj men lyckades tillslut i trygg visshet om att vi snaaart ses igen! ; ) Lääängtar!!
Nu är klockan snart midnatt å jag ska fsöka vagga mina fjärilar i magen till sömns...Ja det är ungefär så min nyvunna energi känns! : ) ....Får även, om än i grevens tid, säga:

Stort å hjärtligt GRATTIS till min älskade lille Emil på 2-års dagen! Hurra hurra hurra HURRAAA!!!! ....Och dsamma till hans fiiiina moster Monica som faktiskt oxå fyller just idag! Congrats!! ...Hoppas vi oxå ses på fredag!! ; )

lördag 9 maj 2009

Om du ska gå någonstans kan ja va bra att ha till hands - jag e kartan....

Liam sitter som klistrad framför "Dora Utforskaren" på TV, Leo stapplar omkring å hittar på rackartyg i smyg å här sitter jag i inbillad lugn å ro med en kaffekopp å kollar vad som hänt i världen... En spanjor har tydligen kammat hem en blygsam rekordvinst på lotto på över 1 miljard kronor.... Börje Salming sågar Tre Kronor... Fel katt avlivades hos veterinären och Hanna Graaf har blivit mamma..Daaah...Grattis...?
Någon som sett Dora förresten? Första gången jag såg det tänkte jag "Må Astrid Lindgren vila i frid - VAD är detta???!!" och började automatiskt kalkylera på hur mycket upphovsmannen till detta egentligen måste ha rökt på inför varje avsnitt??? ...Det handlar då om den här lilla tösabiten Dora som tillsammans med sin lille ap-kompis Boots (stövel) ska ta sig förbi olika hinder och lösa olika problem innan de når fram till målet. Till sin hjälp har de kartan och ryggsäcken som bägge är levande och har varsin klämkäck bit som spelas varje gång det blir dags för dem att användas.... De får hela tiden se upp för den lömska tjyvaktiga räven Swiper (Ett av Leos första ord...haha...) som dyker upp då man minst anar det....Herregud...
Det är likadant med hans andra favoritprogram - "Små Einsteins" - där 4 barn av olika härkomst och med olika förmågor flyger omkring i en röd farkost å löser gåtor, passar sig för det elaka planet Store Jet och diggar klassisk musik....

Bägge programmens gemensamma nämnare är att de är sådana "lek och lär" och i hög grad aktiverar tittaren genom att hela tiden be om hjälp att t.ex. hitta saker som gömmer sig i bilden, klappa händer, sjunga med eller ropa olika kommandon... "Musses Klubbhus" är same same och även det en favvo i TV-soffan.
Efter ett och annat avsnitt måste jag faktiskt erkänna att de är riktigt bra, spännande, lärorika och vettiga barnprogram! Jag hoppas dock, inom sin tid, att det stora frågetecknet i pojkens ansikte kommer att bytas ut av hänförd förtjusning då mamma föreslår Emil i Lönneberga istället... : )

Appropå Emil! I morgon ska vi åka till Emil i Laggarberga (som hans fyndiga moster så passande kom på! haha!) på 2-års kalas! Tänk va....! 2 år....sedan goknulen gjorde entré till denna värld mitt under Eurovision song contest.....

Man hör ju ofta mor- och farföräldrar prata om sina barnbarn som livets efterrätt.. Att få vara gudmor är lite så tycker jag! Ljuvligt! ...Å jag är välsignad med TVÅ underbara gudsöner som jag bara älskar.. Måns åsså Emil då! Nu när man har två smågrabbar själv blir det ju tyvärr inte så mycket tid till dem som man önskar....men så har vi ju hela livet på oss att ta igen den! ; ) Äldste prinsen Måns å jag bor ju grannar iaf och jag träffar honom nästan varje dag! : )

...Å så var Hockey VM över för våra blågula isprinsar... Känns faktiskt som en lättnad! Har aldrig varit så dåligt insatt i ett VM tror jag... Däremot har jag varit en flitig läsare av Aftonbladet där lilla kissekatten min figurerat flitigt! ; ) Bra jobbat, välkommen hem å Grattis Jossan! Din önskan slog in tillslut! : )
Nu har Liam förklarat att det är dags å gå ut... å jag tycker det låter som en alldeles utmärkt idé!