lördag 28 februari 2009

ÄNTLIGEN!!!! : )

...årets första riktiga vårvinterdag!! .... -4 mitt på dan på skuggsidan, strålande sol och inte ett moln på himlen! Sagolikt vackert...
Vi upplevde detta otroliga skådespel genom en glasruta större delen av dagen. Samlade energi för att orka ut en sväng lagom till solnedgången...






Nu tycker nog många att jag tjatar och är allt bra vek..... : / ...men jag tycker faktiskt att det räcker nu. Ja nu får det va slut på det här! Nu får de faktiskt ta å ge sig av till en annan planet - bacilluskerna från helvetet...
När det idag gick upp för mig att Leo fått ögoninflammation bröt jag nästan ihop! Jag är så TRÖTT!!! Jag tycker aldrig man får tbax orken på nå sätt...viljan! och inspirationen! Man lodar omkring som en trasa dag ut å dag in, med orakade ben å o-nåppade ögonbryn, i samma långkallingar... tills hunden kommer å kör upp nosen i skrevet på en...då går man å byter till ett par andra bara!
Å stackars barn sen!!!...så sletna med ändå så fulla av energi! Jag känner mig verkligen som världens sämstaste mamma för tillfället : ( Jag bara tjatar å gnatar, har inget tålamod utan "föser" de bara framför mig genom dagen på nåt sätt......Bah!
..Så kom min mamma hit ikväll och gjorde allt så mkt lättare! TACK! Dels talade hon om för mig att jag inte alls va sämst utan bara väldigt lik henne...hahahaaa... Sen hade hon med sig en redig dos medicin för min envisa förkylning! Det skulle tydligen va bra skit å mamma har ju alltid rätt så imorrn är jag säkert helt frisk! ; )
Ska jag erkänna tror jag kanske jag har liiiite PMS oxå...men bara lite!! Allt är verkligen så vedervärdigt som det verkar....så jag förtjänar mycket medömkan!! ....eller en spark i arslet, jag vet inte.... ; )

Karaktär är iallafall mitt andranamn! ; ) Har skärpt till mig ordentligt den här veckan och återupptagit mitt liv som frälst GI-anhängare! : ) ..så här sitter man å knaprar nötter och nagelband - mums! Kanske inte är rätt läge att tömma kroppen på kolhydrater då man redan är i sank...? Eller så är det precis vad det är! ....Äsch! det finns inga bra tillfällen...så är det bara.

Nämen! Inte nu igen!! Nu är det över 1 timme sedan jag messade Biggan å deklarerade att det minsann skulle bli tidig kväll......passade även på att fråga allas vårt lilla schlagertroll vem som var favoriten för ikväll. Hon var - hör och häpna - inte imponerad ikväll heller(!!) ...Men hoppades Alcazar skulle vinna hela skiten. Säger mig absolut ingenting... Jag e mest oroad över att hon håller på å tappa stinget......?

torsdag 26 februari 2009

Men ge dig Kung Bore!!!


...Nu snöar det igen.....ganska ordentligt! Så pass att plogbilen varit ute en runda....härligt.
Förmiddagden flyter på i ett stilla lunk... Storebror e på dagis, från köket hörs pappans slamrande med disken, lillebror kryper omkring och äter dammråttor (städar) och jag sitter här..i luuuugn å roooo... Skyller på att jag håller på med något världsviktigt för rikets säkerhet.. fast egentligen tomsurfar jag ju bara å petar i mig jordnötter...hehe... Bad mummy...

Idag bestämde jag mig innan jag klev upp för att göra så lite som möjligt..å hittills går det ju strålande! : ) Jag kommer nog att bli jättepopulär innan dagen är slut...haha!

...äsch...Jag tror man kryper ner i soffan å filofiserar över navelluddets ursprung och mening......gääääsp!

En av mina favoritbilder... : )

tisdag 24 februari 2009

Familjen lugn å fridfull på utflykt.............

Idag skulle det ovillkorligen ske! ..kvalitétstid för heeela familjen tillsammans - samtidigt.......

Vaknade i morse yr av trötthet med ett gruslass i ögonen.. Grät mig till att få sova lite längre å hann höra "ja men..?" innan jag drog igen sovrumsdörren å spikade igen den från insidan..
Efter vad som kändes som 2 sekunders sömn (kan ha varit 1 1/2 timme...) flög dörren upp å in kommer Liam rusande med en laddad pussmun - SMACK! - å gastar lyckligt: "LIAM ÅKA SKOTER MED PAPPA!! MAMMA Å BRORSAN OCKSÅ FÖLJA MED!!! ...Mamma kliva upp nu...?"
Självklart klev mamman upp och blev genast piggare då jag såg att termometern stod på +/- 0!

Så började vi att förbereda oss för en liten utfärd...å alla ni som har små vet att det tar sin lilla tid att komma iväg..Speciellt för oss mammor...Nästa gång ska jag förbanne mig låta pappan packa ALLT! ...å då åker vi när han deklarerar att allt är med, att vi är klara! För hur många har inte fått den frågan mer än en gång?? "Är vi klara?" ...Herregud...
Lite lagom sömntjurig bestämde jag mig iaf inte för att stressa och ok, kanske drog benen efter mig liiiite onödigt långsamt....men vid 13-tiden upplyste jag iallafall familjen att vi var färdiga! : )

Smidig som ett bankvalv ålade man sig ner i pulkan med en sovande Leo i famnen å Atlas i baksätet! Idag var en stor dag även för honom som fick sin 1:a skotertur! Väl på plats som i ett skruvstäd kommer jag på att jag glömt halsduken...Johan slår ut med händerna för första gången idag (det skulle bli måååånga fler....) men rasslar in å hämtar en. Självklart blir det fel halsduk. Han vänder ödmjukt om och hämtar "den rätta" och frågar sedan igen om vi är klara? ...det är vi! svarar jag å bjussar på ett léende.. ; )

Ett snabbt stopp på macken å ICA för drivmedel å proviant sen är vi äääntligen på väg...!
Precis utanför allmänhetens beskådan, i den första backen, döljer sig en isgata under snön och det tar stopp - tvärstopp - sedan går det bakåt - å skotern har sisådära bromsar - paaaaaaniiiiik i pulkan!! - tack å lov så viker sig hela ekipaget och stannar...
Ja det var ju inget annat å göra... Johan fick agera lyftkran så att jag tog mig upp och ur, sen var det bara att gå den korta backen till fots och vänta.....å vi väntade...å väntade... Liam blev lite orolig och sa "Mamma stanna här. Liam gå å hämta pappa.." ..Motorljuden blev allt aggressivare å på 3:e gången kunde vi åter ta plats i ekipaget - tyst och systematiskt! ; )


Vi bestämde oss för att målet fick bli Lillvallsjön.. Färden dit blev relativt problemfri.. Skoterleden var värre än en tvättbräda och jag oroade mig starkt över vår hyperventilerande hunds mentala hälsa....
Aaaah...framme! Satt kvar en stund i pulkan å fantiserade om hur obehagligt det skulle vara att va enbent då jag nu inte alls kunde känna mitt vänstra..

Fika. Det finns (nästan) inget som smakar så ljuvligt som fika ute i skogen...Mmmm! Johan gjorde upp en eld som Liam var tvungen att titta närmare på.. : / (Tack gode gud för reaktionsförmåga och att man även har bägge sina armar i behåll!)
Nu skulle det smaka med en burk Bullens.....Nämen?? Har DU glömt konservöppnaren älskling? heheheeeee... Efter lite munhuggandes om vems fel det egentligen var gjorde Johan något konstruktivt å använde huvudet...så vi fick vår korv tillslut! : )
Liam var hungrig å lite otålig så jag erbjöd honom en kanelbulle så länge.. "Dom är djupfrusna" säger pappan å deklarerar att han köpt frysta bullar med sig på skogen - på vintern...(!!!) Då är det min tur att slå ut med armarna å sarkastiskt (intelligent oxå!) undra var han ser en spis inställd på 200c nånstans?!?!? Jag känner ganska snabbt att nu var jag väl ändå onödigt jävla tjurig.... ......Liam häller upp en kopp choklad så länge......

.......Då ringer pappans mobiltelefon och irriterat drar han yxan i tallen närmast oss...........
å som en riktig Grand finale byts innehållet i Liams kopp ut mot snö och vi och allt annat blir också bara vitt........






...."Mamma? Liam få bulle istället....?" undrar raringen lite förvånat å ställer ner koppen...
Mamman brister ut i ett hysteriskt skratt, lyfter på arslet, hämtar ett galler å värmer bullar åt sin son över öppen eld! : )
När vi fikat klart och lekt en stund vaknar Leo i pulkan och det känns som det är dags att åka hem efter han käkat sitt mellanmål..
Vi ska bara vända ekipaget först.... Johan backar å trixar lite, gör (så här i efterhand) så gott han kan, men tydligen inte för fort å bra för min smak...så jag ber/befaller honom att ta Leo å låta mig göra ett försök! ...Jag menar...hur j-la svårt ska det va??? Han kliver av skotern, mumlar något hånfullt men låter mig såklart försöka... Å det skulle han ju inte ha gjort - såklart. Vad tog det? 15 sekunder så hade jag satt fast pjäsen, riktigt duktigt och ordentligt!

Hade han inte hållt i pojken hade han slagit ut med armarna för säkert 30nde, innerligaste å sista gången idag...haha!!
Min kille är smartare än så. Han insåg att det var läge att hålla käft och bara fokusera på uppgiften - att ta sin familj heeeeem!!! Han tog sig loss på ett litet mirakulöst kick medan jag med all kraft bökade runt pulkan, med våra stumma söner i, så den hamnade i färdriktningen...

Det är så sjukt svårt att beskriva hur vi kände i den stunden...hela dagen måste nästan ha upplevts... Men vi skrattade iallafall! Hysteriskt hjärtligt och tillsammans...

Å sedan for vi hem.

måndag 23 februari 2009

Sannas challenge......

Regler:
Det här är svårare än du tror! Kopiera detta till din blogg, utmana 5 personer och berätta det för dom. Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn! Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord! Om personen som utmanade dig har ett namn som börjar med samma ord som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort. Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar! Lycka till!

1. Vad heter du?: Maria
2. Ett ord på fyra bokstäver: Mule
3. Flicknamn: Mia
4. Pojknamn: Magnus
5. Yrke: Målare
6. Färg: Mintgrön
7. Klädesplagg: Myyyyysbyxor
8. Mat: Mannagrynsgröt
9. Sak i badrummet: Medicinskåp
10. Plats/stad: Masarotvika
11. En orsak att vara sen: Medfödd obra egenskap
12. Något man skriker: Mååååååål!!!!!!!!!!!!
13. Film: Madagaskar
14. Något man dricker: Mjölk
15. Band: Metallica
16. Djur: Myrslok
17. Gatunamn: Majorsgatan
18. Bil: Maserati
19. Sång: Mors lilla olle i skogen gick...

Jag utmanar:

Hanna, Catharina, Eva, Marita å SussieQ!

98....99.......

.....100!!

Jag blev precis den hundrade besökaren på min blogg! ; ) hahahahahahaaaa.......

Woooow....!! 70 besökare???

haha! Sanna hjälpte mig att fixa det där igår - så att man kan se hur många som tittat in i min blogg och hur de hittat hit...typ..Tyvärr syns besökarna bara som IP-nummer ju : ( ...men lämna gärna ett avtryck om du kikar in!
Igår kväll var antalet besökare 41 tror jag å nu tretti till! : ) ...Kanske inte är så märkvärdigt.. Webben e ju rätt stor å så..men i min värld känns det många på nå vis! Kanske är det här med bloggandet rena uppåt-tjacket för självförtroendet? ..Att man får känna sig sedd..?? Haha! nja...det är nog inte därför jag bloggar i varje fall...Skit samma..

Nu kommer iallafall antalet besökare skjuta i höjen å hela det där programmet troligen explodera..!! ; ) Tore, chiefen för Lidens Tidning å lidenbygden.com (Jäkligt cool kille tycker jag förresten!), bad mig om hjälp att skriva några rader (en recension) om Garvsyra för tidningen....
Nja..nää...det kändes så jobbigt så jag tackade nej. Sen kom jag på att jag just recenserat kvällen på mitt eget lilla vis - här! Så jag gav honom tillåtelse att citera mig ur min blogg ifall han ville..
Han skulle kolla upp det å idag kom tidningen............... Å jo, han hade citerat mig...å nu ångrar jag mig att jag inte ställde upp å skrev en "riktig" recension...haha!!

"Haha! Fan va du svär!" sa Johan...
Å ja, jag svär! ..en hel del! ..å kanske alldeles för mycket.... Men i det här fallet var det i samband med att jag slutat snusa å då svor jag för att markera snuset som något negativt! Jag svär betydligt mer när jag pratar än när jag skriver (tyvärr....men jobbar på det!) Ni som känner mig vet också att jag har ett ganska obegåvat ordförråd, att jag ofta säger vad jag tycker å tänker utan att kanske skräddarsy mina ord - på gott och ont..
Jag tycker faktiskt inte att det är särskilt störigt att skriva svordomar för att markera känslor och uttryck! Jag skriver ju liksom inte att "Nä fan, nu ska jag gå å göra nån jävla mat till mina älskade ungjävlar å karlfan...." har man ju seriösa problem är min uppfattning om saken..

Så till er som retar upp er efter att ha läst utdraget härifrån i Lidens tidning - gå INTE in här och läs mera....
...å till dig som sitter och irriterar dig i detta nu - Back off och skaffa dig något mera vettigt och lönsamt att irritera dig över!

Ja...så nu var det sagt! : )
Nu ska jag gå och tillaga en härlig middag till mina älskade ungar och min underbara sambo! ; )

söndag 22 februari 2009

Söndagsångest..........

...Jaa jag lider sannerligen med er alla som måste jobba imorrn!
Själv e vi lediga, hela familjen, i 2 da´r!! : )

Jag å barnen har ju varit rätt vissna i helgen.. så allt som jag tänkt göra blev inte av alls! Det var längesen vi hade en sån här helg - i ett stillsamt lunk där vi bara tagit dagen som den kommit, inga planer eller tider att passa...Aaaah.. Å vad MYCKET man hinner med då!! Otroligt...
Kommer inte ens ihåg vad vi gjorde i fredags.....(??) ...Säger ju en hel del....haha!! Jo men jag låg ju mest hela da´n å kurade under täcket - krasch pannkaka...
Sen på lörda´n kände jag mig lite piggare så Jag, Leo å Alx for en sväng till Birsta där vi mötte upp Mammus å Sanna! Sen flängde vi runt där å fyndade faktiskt en hel del! ; )
Det är nu bevisat att 50% REA utförsäljning på Silvan fungerar lika bra som KanJang mot förkylning...hehe!
När plånboken rymde mer ångest än päningar for vi åter hem till byn å käraste "Sengångarexpressen" (Magnus å Sanna) följde oxå med! : )
Det bjöds på supergod middag hos mor å far när vi kom hem...Kött å pärer.. Det var således ingen överraskning, den här gången heller...men man blir alltid lika överraskad över hur gott det är! Ingen kan laga kött å pärer som dom.........Mmmm! Yummie!
Därefter for vi upp till oss på byn (Mammus fick åka med Johan ; ). Där vankades det hockeymatch som var lika jämn som strömmen av godsaker vi satte i oss!
Liams ögon blev stora som golfbollar då han fick en present fr Thailand...en sååå häftig Bilar T-shirt som han definitivt blir ensam om häromkring... Leo fick en störtfin groda i trä som kan låta som en groda (...Kanske inte låter så märkvärdigt, men ni ska se! Urmysig!) och, gudförbjude, ett par thaiboxingshorts! : )
Framåt senkvällen blev det en tur till stan igen för att fiska upp älskade jalafolket ur en bubbelpool.. ; ) De hade haft en supertrevlig kväll å firat Catiiis födelsedag med både god mat å en å annan kallsup ; )

Idag har vi haft pulkarace här på baksidan! Åk efter åk kämpade vi oss fram, meter efter meter på jakt efter mera gliiiid!!!! Helt ljuvligt. Bara nån enstaka minusgrad å fullkomlighet!
Det kanske kan vara en tröst för alla barn söderöver där de har dåligt mä snö inför sportlovet...? ...Att det går knappt att åka här heller då vi har för mycket!
Som pricken över I blev det varm choklad med vispgrädde å kanelbullar då vi kom in...

Endel undrar kanske varför jag kallar dem "Sengångarexpressen"? ...Det finns ett flertal skäl - tro mig... Det huvudsakliga är att de aldrig har särskilt bråttom, de är luuugna, tar det manjana.. de tar sig tid och tar vara på tid som om det vore allt de hade! ...Så det hann bli kväll innan de begav sig hemåt stan igen...Alltid lika jäkla trist! : (













Välbehövlig tupplur hos Mammus efter bus med grabbarnas favvo-tant! ; )




Jag har sagt det förr - att det är dags att ta sig samman - å nu är det dags! Därav mitt överdrivna frosseri i helgen.. Nu har jag basunerat ut till höger och vänster, att på måndag - alltså imorrn - finns inte längre nå jäkla ursäkter å undantag! Nu får det vara nog!!!

......Sen kollade jag i kalendern.....å det är ju för i helsike "Blåmåndag"! ...Vem kan börja ett sunt leverne med sockeravgiftning på en blåmåndag?!?!
...Det är ju liksom "Fettisdag" dan efter den..... : /

torsdag 19 februari 2009

Nu är det färdigt..

..med flaxande för ett tag framöver..

Dygnet hos Johanna var vansinnigt trevligt - alldeles precis som det brukar vara... : ) Vi frossade i varandras sällskap diverse godsaker i både fast å flytande form, det senaste skvallret och givetviiiiis - Säsongspremiären av Grey´s!!
ÄNTLIGEN är världsordningen i ordning igen och onsdagkvällarna åter heliga! : )
Underligt nog, men mycket vuxet och beundransvärt, kom vi i säng i tid och var riktigt pigga på morgonkvisten! Vi tog med våra söner på en frisk promenad innan det var dags att slita sig loss och återvända till verkligheten... Jag tröstar mig dock med att vi säkerligen ses snart igen! ; )

Tyvärr har jag oförtjänt straffats med en anfallande förkylning, en rinnande illröd näsa å en vedervärdig smärta i halsen... Jag som ev tänkt sjunga schlagers med Biggan på lördag... Men hon kan sjunga å jag klappa takten! ...För det gör hon så gärna... ; )

Planerna för helgen finns men är hittills rätt ostrukturerade...rätt skönt!

Nu ska ja krypa ner å kolla på den där Knutby-historien på TV... det känns som de sista minuterna av hockeyn kan gå av sig själv - mhuhahahahaaaaa!!!! 8-0!!

onsdag 18 februari 2009

Koffein-kicken Allan...

Ville bara upplysa om att jag är inne på min 3:e kaffekopp (inom en halvtimme) å fsöker göra ALLT för att kvickna till lite kvickt... Sitter här och vibrerar i hela kroppen och har såna där omysiga ryckningar i ögonlocken....
Har inte sovit många blundar inatt! Avslutade gårdagskvällen med att titta igenom Mammus å Sannas underbara bilder fr landet långt borta.....hade mardrömmar hela natten!

Nu ska jag å lilleman ta å väcka upp de som inte redan e vakna, rafsa ihop å ge oss av! : ) Det blir ett pit-stop i Birsta först.... Där ska jag fsöka hitta en tinad hel (DÖD) kyckling och uträtta lite andra livsuppehållande ärenden...hehe!! ; ) ...Nästa pit-stop blir troligen Godishuset ovanför Härna.... å sen kanske outlet i Ö-vik.......... Ujuj! Bäst å sätta fart....det här kommer att ta tid! : )

tisdag 17 februari 2009

Borta bra.....

...hemma sig likt... : /

..Å det är väl för väl...för vi har det ju himla fint å bra här hemma! : )
Man får lätt en sån liten "Aha-upplevelse" när man varit borta några dar...Men herregudkallt vi har!!!!! Man får rimfrost i näsan på direkten och en joggingtur till postlådan värmer fortfarande bättre än solen... SUCK!!

Vi hade det ljuvligt i Sthlm så det kan ni aldrig tro... Hade mer än gärna stannat MYCKET längre..men vi hann ändå med en hel del denna gång! ...Utan att det blev en massa stress å press, ångest å måsten! : )

1) Shopping
Barkarby outlet...var kvinnas dröm...å tydligen även Johans! Har aldrig haft så roligt med
honom.... då det handlat om shopping ; )

2) Svärmor
(OBS! Denna lista är INTE rangordnad...då hade du givetvis stått som 1:a...
hahaha!!)
Ja ni som träffat henne vet ja vad jag talar om... Hon å Bosje fixar å donar, älskar sina
barbarn och tar varje stund till fånga! Skämmer bort oss till tusen...med mat, sovmorgnar,
kärlek och massa annat trevligt! Dom är bara bäst helt enkelt för att dom är dom!
(OBS nr2! ..Du har givetvis inte en egen plats bara för att jag vet att du läser min
blogg! haha!)
(OBS nr3! ...Vid det här laget känner du mig så väl att du vet att jag menar det å
inte fsöker imponera eller göra mig till...Varför skrev jag ens OBS nr2???)

3) Älskade vännerna..
Ja dom är verkligen också helt fantastiska...å det är som Hanne sa, att det inte spelar nån roll
hur länge det dröjer mellan gångerna, det känns ändå som igår! Aaah...dom är ljuvliga allihop!
Vi var även å kollade in Sandra å Kalles nya lägenhet å gav Elias (Ljuuuuuvliga Elias!!) sina
julklappar...(ähum!)
Sen blev det kvalitétstid med min kusin Petra å småtöserna oxå! Det är så himla kul att vi
lyckats få barnen på samma år...det har helt klart fört oss närmare varann å det är fantastic!

4) Bar-/gällivarehäng i storstan...
Sen tog ju jag å Sandra en tur till innerstan på fredagkväll och träffade Erica! : )SUPERKUL!! ...men nästa gång ska ja "göra om - göra rätt", ta med mig en sån liten lila eller blågrön kasse å åka hem till henne istället.. Ljudvolymen ute på stan göra att man tvingas
gestikulera så mycket för att göra sig förstådd en halvmeter bort, å då är det lätt att man råkar klappa till nån å det är ju inte så charmigt kanske..
Charmigt, inte heller, då man får syn på en f.d. Sundsvallsbo som man kaaanske känner igen från gymnasiet, men som man kastar sig över med ett "Oj vad världen är liten!!?" å helt ogenerat pratar ihjäl på 5 min... å sen upptäcker hur idiotisk man är, frågar efter toan (lägger till ett "snart tbax!"), lägger benen på ryggen, samlar ihop hönorna, flyr å krockar med människan i utgången.......
Kan flika in att jag var ensam på Sture-Hof i Goretexkängor, lurvfleece å skaljacka.... HAHAHAA!!






Ja just ja..toan... Vad F-N är det med toapappret?!?!? ...EU-anpassat såklart.....men knappast miljövänligt! Man får ju lov å krafsa lös en hel bröt ju om man ska komma nån vart!

...Sen är det ju en sak jag aldrig kommer att förstå... VARFÖR springer alla?? HELA TIDEN??? Värst är det under backen i den där gången mellan tåg å T-bana vid T-centralen... Visserligen kryllar det av skummisar å luktar kiss så det är väl inte så konstigt kanske...?
Där av alla ställen lyckades jag tappa ut en halv burk små runda vita mint-pastiller..Jag lovar att det kändes som om hela världen stannade upp å drog efter andan tsammans med Sandra..... "GÅ! för i hlvt!!" väste jag å ökade på stegen....

Fick samma panik-känsla som när jag blev stoppad i säkerhetskontrollen på väg hem fr Thailand...herregud... Vi hade mellanlandat i ett arabland å skulle gå i land på flygplatsen..
Vid röntgenapparaten stod onödigt många bistra män med turbaner å stora svarta skägg.. Mitt handbagage var ju givetvis extra intressant å jag tvingades öppna det.. Längst ner hittade de en påse med kritvit sand och frågade myndigt "WHAT`S THIS??!" ..."Eeehum....S-s-ssss.. Saaa...S-s-ssan-n-n-nd....SAND!" pep jag fram med knäna skakande som kastanjetter.. Ni anar inte hur mycket jag hann tänka innan jag förstod att de drev med mig, brast ut i ett rungande gap-skratt o klappade mig i ryggen.... Jag skrattade inte.

...Hoppsan vilket sidospår! : )

5) Lilleman Leopold 1 år!
Det blev givetvis ett hejdundrande kalas hemma hos farmor med en massa go-fika, ballonger, girlander, tjo, tjim å fina presenter! : ) Han var, som alltid, nöjd å glad ..!
Vi tänkte även försöka ha lite kalas här i helgen för dem som vill å är fikasugen! Tid meddelas på FB... ; )

Det värsta med att åka hem är ju såklart att skiljas från alla nära och kära som man önskar fanns intill en varje dag... Inte blir det bättre av att Liam börjar förstå det där med att skiljas åt - att det faktiskt känns jättetrist.. När farmor vinkade av oss och nästan stod med näsan mot bilrutan frågade Liam oss om hon var ledsen? ..."KÖÖÖR!!!!" väste jag till pappan medan jag kämpade med klumpen i halsen.. TACK å LOV är nästa gång vi ses redan bokad! (=snaaaaart!!) Då tar hon med sig sin syster å kommer upp! : D

...Å det värsta med att bloggla ojämnt som jag gör är att det gärna blir så långa haranger.. jag vet att jag sagt det förr å jag jobbar fortf på det! ; )

Imorrn ska jag och Leo åka upp t Björna å hälsa på världens ettrigaste men härligaste finne Johanna å lille gölle Loke! Det blir en riktig mys tjejkväll då hon tydligen skaffat barnvakt åt pappan! hahahaa!! ...Så nu borde jag verkligen gå å sova....men så trynade jag middag med Leo idag så nu e jag oförskämt pigg... : /

...FÖRST ska ja iaf kolla Sannas bilder fr Thailand som hon ÄNTLIGEN lagt ut på FB efter order! ; D

torsdag 12 februari 2009

Aaaaah.....!

Sitter tebakalutad me en kall å rapar pannbiff efter en utsökt middag som stod å väntade efter en shoppingdag.............gud så jobbigt vi har det! ; )
Anlände till den kungliga huvfudorten Viksjö i Järfälla igår eftermiddag. Resan gick faktiskt över förväntan! Vi ställde in GPSen på systembolaget i Söderhamn så det blev vårt första stopp! Sen blev det näringsriktig lunch på Mc Donald´s för efterblivna där de var oooovanligt snabba å ALLT blev rätt! Djuuupt imponerad.... : )
Resten av resan blev ett rent nöje....iaf för mamman! hehe...

När vi kom fram tog vi först å besökte farfarn lite snabbt! Allt väl me gogubben - skönt att se! När vi kom till farmor å Bosje stod armarna öppna å middagen redo...Mmmm! Det går inte med ord att beskriva hur det känns att kliva över tröskeln till farmor....Jag säger bara "Släng dig i väggen Sankte Per!!" : )
Barnen badade badkar å var så fullkomligt lyckliga innan läggdags....Så då tänkte mamman å pappan "Aha! ...bada! ...Mmmm! ..Kvalitétstid!! ...welly lomantic......mhuhahahahaa....."

.........SUCK........Det är nästan så jag hör Arne Weises röst i bakgrunden å man ser sälarna framför sig...strandade..../drunknade.....å med översvämmade värmeljus......

Idag bestämde vi oss...(Timrå - HV 0-1!! f*nsj*lask*t....men heja heja!!) ...för en shoppingdag i Barkarby! Barnen har varit fortsatt gudomliga (Mutade med besök på Toy`s rus)..... så dagen blev lika lång som kvittot å våra nöjda smile! = ) Gjorde faktiskt en hel del fynd! Jag hittade ett par långkallingar som jag kommer att glänsa i bland flickorna mina på byn! hihi!! ; ) ....Å sen hittade jag ÄNTLIGEN en lurv...Ok, Jag hittade inte ett skit..det var Johan...å jag har sagt det förr! Vi behöver verkligen lämna byn lite oftare... Ni skulle sett han idag! Helt shoppinggalen å gumman skulle kostas på minsann! jojo!! : ) Jag klagar icke!

Nu sitter barnen i badet igen! Hör hur de kvittrar...Mamman å pappan ska umgås på torra land ikväll.

Imorrn blir det ett besök till barnas kusin för en okulärbesiktning av deras nya lya...! Sen ska hjärtat på bio med "boysen" å se "Fredagen den 13:e"...Själv hade jag tänkt mig ett kärt och efterlängtat återséende med Erica ...Min 3-männing som inte alls är min 3-männing egentligen...äsch! ..en flicka jag håller tätt intill hjärtat och ser alldeles för lite utav!!
Sniff! sniff! ...Det luktar kaffe minsann! ; )

...Framtiden visar oss vägen....!

tisdag 10 februari 2009

Jag fattar det inte...

...att det ska va saaaamma visa...vaaaarje gång man ska åka bort ett par dar.. Jag undrar om man kan gå i terapi för att bota sin ständigt ofrånkomligt återkommande resfeber? ..Kan man säkert.. Jag tror dock att jag är ett obotligt hysteriskt kontrollfreak... : / TÄÄÄÄÄNK OM JA GLÖMMER TAAAAANDBORSTEEEEN??????!!!! ...Nå...riktigt sååå illa äre inte, men nära nog!

Jo, hela familjen Taikon tänker ta en time-out från Antarktis och bege oss till Stockholm i morgon : ) Tjohooo!! Som alltid känns det lätt lite motigt å besvärligt innan man kommer iväg med hela packet men jag vet - det kommer att bli heeeelt underbara dagar hos farmor - som vanligt! : ) Nu råkar det ju vara så att minste prins fyller 1 år på söndag (!!) å det ska självklart firas med ett hejdundrande barnkalas med släkt och vänner där nere! ...Oroa er inte kära ni här hemma... det blir tårta åt er oxå, en annan dag! ; )
Tyvärr brukar det ofta bli lite lätt hysteriskt...så mkt man vill hinna med på så kort tid! Det lär visa sig hur det blir!

Nu har jag iallafall packat å packat ur å packat i å packat ur å packat i igen utifallatt.....suck! Värst ändå är nog SÄCKEN med ytterkläder...haha! Ja nu vore d själva...om inte ongan kunde va ute i vad väder som helst!

Dagen har i övrigt varit helt ok! Jag har varit mosig i huvet hela dan men det är rätt skönt ibland å bara lulla omkring utan mening eller mål! Morgonen började toppen med en liten kille på strååålande humör taggad som tusan att komma iväg på dagis. Som man brukar satt vi och pratade lite om vad som är på gång då jag med förväntansfull röst sa:
"Idag är sista dagen på dagis den här veckan..för imorrn ska vi ju åka bort! Både du å jag å pappa å brorsan.... VAR ska vi åka imorrn å som ska bli så roligt?"
Liams ögon glittrar, blir stora som golfbollar och han svarar saligt: "Till Macken!!!"

...Vi behöver komma från byn oftare..

Efter dagis var det dags för Liams första besök på Ingers Klippstuga! Han var lite lätt motsträvig och skeptisk ända sedan jag började prata om det för nån dag sedan men tänkte att det ger sig nog... ICKE. Han tvärvägrade. Det var absolut inte diskulabelt eller mutbart på någe vis... Så som den pedagogiska förälder man är satte man sig i frisörstolen för att visa hur simpelt det var... å vips! var luggen borta!
...Vi gick trots allt nöjda därifrån allihop, Jag med min nya look, Leo som fått en pepparkaka å Liam som tyckte mamma blev såååååå fin! : )
Pappan blev inte lika nöjd - men räddade upp situationen halvdant med att han bara måste vänja sig lite ett tag...haha..

Nämen nu hörrni ska jag ta å kolla på 3:e delen av "Mia och Klara" å sen skratta mig till sömns..

söndag 8 februari 2009

Var går gränsen för naturkatastrof...??

...men VA Ä DÄ FRÅGA OM???????????...Nu vrääääker det ju ner - IGEN! Jag som stod i startgroparna för ett nytt pass med skyffeln... men nä. SUCK. Fick hälla upp en kaffekopp till, rota fram en gammal karamellpåse med hårda bortglömda salta bomber å sätta mig här istället... ; ) Men jag måste sen...snart....om en stund!

Igår...
...var det absolut läge för en kojdag... -14 c å hysteriskt snöfall.. Men så var jag på gränsen till ohälsosamt sällskapssjuk, så när de äntligen dragit upp persiennen på Jala och jag fått fingrarna ur (okäj! det tog en stund det oxå..) så pulsade vi dit! ...Lägligt nog lagom till lunch : ) Det blev "BUPburgare" som Liam säger...(hrmpfhahahahaaa...)







Liam stortrivdes precis som jag och njööööt av de timmarna! Eftersom vi vuxna tydligen inte hade så mkt att prata om efter några tafatta försök (haha!) fick jag desto mer golden-time med småfolket...å gud så roligt d va! : D
På väg hem gjorde vi en avstickare till macken för att köpa lördagsgodis! ..Det är något visst med det ändå.. Tänk när man själv var barn å lycklig begav sig till kiosken på lörda´n där man plågade kiosktanten med att köpa 10-öres för en femma... Ja alltså....1o-öringen fanns inte....JOO! den FANNS på den tiden...men herregud...!

Hemma byttes lyckoruset ut mot sockerrus som varken är lika trevligt eller särskilt ihållande.. Barnen var rätt så nöjda efter dagen men åååh vad jag önskade mig mera sällskap! Tyvärr snöade den önskan in bokstavligt talat.. Hjärtat va ute på jopp så det blev middag med småfolket och ett antal skepp kommer lastat... : /
Framåt kvällskvisten klättrade jag nästan på väggarna så när sökaren presenterade nästa skjuts tog jag över å begav mig jublande ut i snöyran!

Jublet byttes ut mot satansverser så fort jag satt ner arslet i vår ambulans: En 2-hjulsdriven, bakhjulsdriven, billig (i fler än ett avseende), Mercedes Vito.

Så idag....
Jamen det fortsatte ju å snöa......å...joo, tamejfan, det snöar fortfarande! ..Å nu är det faktiskt inte roligt längre...
Mamma talade om för mig att det minsann inte varit så här mycket snö sedan någon gång på 90-talet........! ..........så joorå serru att..................... herreguuuuuuud!













(......låååååååång telefonpaus.....)

...Jösses! Pratade just med en gammal kompis från förr (på 90-talet..) i telefon som jag hittat igen på Facebook - såklart..

När man frågar hur det är med folk svarar de ju oftast med automatik "Jodå, det är så bra så!"...om de inte gör det blir det ju genast lite besvärligare....eller hur?
Den här personen svarade inte så å tyckte det blev så invecklat att ta sitt livs historia på fb så det slutade med ett telefonsamtal istället.....lika långt som tråkigt! (Haha..Jag vet att du missförstår mig rätt om du läser detta..) ...Var tvungen å smita ut i köket flera ggr å hämta tilltugg... Jag hoppas verkligen det ordnar sig för dig iaf!

Jahapp nu blev klockan jättemycket och jag kom liksom av mig..så jag tror det får räcka så här!
Avslutar med två dagsfärska bilder på våra underbara vackra gossar.. "Sol ute och sol inne..." trots snöyran.. : )














fredag 6 februari 2009

Tungt erkännande: Jag ÄR en buskis...

...på flera sätt! ; ) Jag vet vad du tänker nu Camilla...hoho! ...men just nu syftar jag på att jag faktiskt skrattar åt "buskis-humor"! ...För visst är det väl vad det kallas??
Min kväll tog iallafall en världsvändning och blev hur oväntat 3vlig som helst! ; )
Det var Revy på byn må ni tro...jojo! ...å då inte en vanlig pubafton utan självaste "Garvsyra" hade hittat hit! ; ) ...Annars kan pubkvällarna vara nog underhållande med alla karaktärer som finns mitt i bland oss!

Kvart över 6 fick jag erbjudandet att ta mamms biljett då hon var sjuk.. Snälle goe Alx ville hellre va barnvakt än pappas kavaljer så "JAAAA!!!!! Dä ä väl klart att ja vill!!"utbrast jag.. Släppte disken helt sonika i hon, hoppade jämfota in på toa, gjorde en raggardusch, in i jeansen (som måste krympt i tvätten by the way...), på me lite geggamojja i fejan å vips! sicken schysst date han fick lille far! hehe... : )
...Å som jag skrattade......Jag ömsom hoppade, skruvade, vred mig och ålade omkring där jag satt.. Det bjöds på alla typer av skratt.. från försiktiga fniss ...till hö-HÖ!! ...tårdrypande tysta kvidande skratt och till hysteriska skälvande utbrott....












Jag har hört någonstans att man inte ska skratta så mycket innan man ska sova för då drömmer man mardrömmar....å det vill man ju inte! ...Så försäkerhets skull slank man in på Panget på "after-garv" (...fyndigt...!) å fick i sig nåt lugnande för nerverna på väg hem...

Å just ja! Kom på en rätt rolig sak där jag satt och skrattade...det faktum att jag faktiskt gjorde det! Utan att hålla för munnen! Jag har varit snusfri i 2 1/2 månad (!!!!) och det var en av de saker som fick mig att sluta! ...Visst skrattade jag förut oxå...joooo...men aldrig så "fritt" å "lössläppt"(? haha..) Man hade ju liksom alltid den där jävla snusen som gled omkring i käften som i en tvålkopp att hålla reda på... Det gick ju aldrig att le med hela ansiktet eftersom man alltid hade snus inne som då syntes (Ser förjävligt ut!!)...å tänderna sen....gula som en lussebulle....snyggve........YUCK!!

...Åååh.... bulle..! Nä. Bäst att skynda i säng innan den lilla med glorian kapitulerar för den lilla röda med eldgaffeln....vilket hon oftast gör... : /

torsdag 5 februari 2009

Ska man va fin så får man....

...genast bege sig till Ingers Klippstuga här i byn!!! ; ) Jag var dit igår och blev somvanligt så snygg att klockorna stannar! Det är sannerligen inte bara håret som blir balsamerat där, utan hela själen... Eftersom jag var desperat och världens bästaste Inger är alldeles för snäll lyckades jag komma över en kvällstid..å vilken överlägsen kväll det blev! ; )
Sen (som vanligt) älgar jag iväg i full galopp genom byn...När jag passerar kyrkmuren upptäcker jag att det ligger en "Bag in box" (mä rötjut!) i min handväska......Nämen!? ....vilken tuuuur att ja inte tog bilen.... ; )
Å som grädde på moset var Anna hemma oxå med sin fina fiiiina mage.. (=Gravid. Beräknad nedkomst 17 mars - i år. FLICKA!!!!!!!!!!) ...Hon och hennes syster, min Maria, är mina äldsta "riktiga" barndomsvänner... Ni vet, såna som är få förunnade....såna som man ser ett par ggr/år, pratar med allt för sällan..men som ALLTID finns där/funnits där och som man bara älskar! ...Det blev förutom en snygg frippa mycket babbel i munnen på varann och hårblåsen.... : )
På hemvägen blev det en sväng upp på Jala...å där är det ju som vanligt - man vill aaaaaldrig gå hem.. Jannice va lite sällskapssjuk å jag mä ..så det blev skitsent...men det vare värt - helt klart!
Är för tillfället sjukt undernärd när det gäller umgänge därifrån känner jag.. men det ska det bli ändring på! ; )

Tidigare på dagen igår var vi till Birsta - heeeeela familjen! =) ..... : / ..... : ( ....mysigt! ...?
...Jo men det var det faktiskt! Barnen var faktiskt förvånansvärt medgörliga (och djävulskt mutade...haha!) ...Jag tror inte vi upplevde en endaste fadäs faktiskt..? ...Ok... Liam rusade fram till ett skyltfönster med nakna skyltdockor och skrek "Titta mamma!! Vilka fiiiina gristuttar!!!!" ....Jag flydde in på Vero Moda, tog skydd bakom ett ställ med (skiiiiitfiiiina) tunikor och väste "Kom hiiiiiiiit, nu på eeen gåååååång, äääääälsade baaaaaarn, kooooooom ska du få goooodis!"
Tanken var oxå att vi skulle hinna med ett minst sagt efterlängtat besök i Laggarberg...Men som den obotliga tidsoptimist jag är sket det sig såklart..

Men idag: den 5 februari 2009 kom vår återförening ÄNTLIGEN....Vi kom underfund med att vi inte setts på TRE månader (med undantag för dopet...)!! ...det är tyvärr lika sjukt och osannolikt som sant.. Jag kommer aldrig aldrig (fsöka) göra om det..... längtan har helt enkelt varit för svår! ...Åhh min älskade lille gudson Emil ("Miiiilen") - så stor han blivit!! Under den tiden vi inte setts har han tagit steget till "liten kille" och börjat "umgås" på ett helt annat sätt... Jag blir alldeles varm i hjärtat! ..Å nu stundar inskolning på dagis om 1 vecka...Spännande!

Gudsöner ja..... Jag är faktiskt välsignad med TVÅ älskade och helt underbara sådana! Dels är det ju Emil (1 år å 9 mån) åsså Måns Elliot (5 år å 2 mån)... Skulle kunna skriva ett låååååååångt inlägg om bara dem, men så säger en bild mer än 1000 ord..... ; )





KÄRLEKAR!






...Å jaa du Biggan...TACK för en helt underbar dag...
Biggan är en person i mitt liv som också kräver en hel, LÅNG, uppsats ; ) men som aldrig slutar förvåna mig! Jag trodde aldrig ALDRIG att jag skulle säga det här för 10 år sedan.. (???!!! What a f*k??? Kan INTE stämma...10 år???) ...men Biggan KAN laga mat...OCH baka(!!!) ..UTAN KAKMIX!!! ...Å det mest spektakulära är att det smakar ljuvligt! ; ) ...Större erkännande än så här lär du aldrig få, så sug åt dig darling...hehe!)
...And what else...?
- Höna ringde å ville stämma träff! : ) ...Å då syftar ja inte på...ja äsch! inte här kanske....hrm!
Gud så ljuvligt det hade varit å bada ikväll.......
- Men UTAN ögoninflammationen från helvetet som tydligen återkommit för att stanna...hellhole.... : (
- Thailändarna våra....Tant Sanna å Mammus...tycks ha det hur underbart å mysigt som
helst... Å jag har sett de med egna ögen minsann!!! : D
.....Jo de satt på ett sånt Internet-café me varsin webcamera häromda´n...SÅÅÅÅ FIIIINA!!!!
(som vanligt visserligen!) Jag blev fullkomligt betagen av hela grejen... att faktiskt se dem!
på andra sidan jorden!! LIVE!!! Å "da´n" förresten?! ...Klockan var här 10.30 å där 16.30....lite
märkligt är d allt! : )
- ...å SussieQ... TYVÄRR får jag nog inte permission imorrn.........men jag vill att du gör en BRAAAAAAAAAAA.........kväll ändå! ; ) Du vet................ tihi! ...å ja HOPPAS d kommer fler ggr! ; )
- Lotta! Låt oss gräva en grop i snön nånstans så snart jänta är hemma! ; )
- NU ska ju gå å lägga mig!

tisdag 3 februari 2009

Sista passet med SussieQ.....

...iaf på ett bra tag känns det som... : (

...å vilken Grand finale det blev! 90 mil på 16 timmar.. Kan säga att jag har träningsvärk idag då jag säkert skrattade 0,8 ggr/min igår - för KUUUUL hade vi iallafall! ; )

...Åtminstonde blev vi tvugna att intala oss det, då vi efter en välbehövlig framför delikat middag på Sibylla, iklädda munskydd å med en sjuk bild på näthinnan av en strippande finne, satte ner arslet i plåsterbussen - igen...

Vi började dagen 06.30 med helt lättsamma diskussioner om "feng-sui" (ja ni ser, kan inte ens stava till det..), cellminne, hjärnans "jag", hypnos och andra fullkomligt begripliga saker... Kanske vore det bättre om vi bara hållit käft å lyssnat på Mix Megapol? Istället lade vi en god grogrund för en... (sitter å skakar på huvet å fsöker finna rätt ord)...inte helt vanlig måndag..

Hursomhelst var första anhalt Sundsvalls sjukhus där vi hämtade upp väntande och jättegladåpigg patient för vidare transport till NUS (NorrlandsUniversitetsSjukhus) i "Björkarnas stad". Det gick ju alla tiders den resan! : ) SussieQ hade ju helgonlikt nog tagit med en jättestor godispåse som jag lovade att äta upp innan vi var hemma igen...

I Umeå tog jag över helgon-glorian en kort stund å skänkte bort vår madrass - det gör jag aldrig om. Därefter intogs en onödigt försenad lunch på Universum där jag även passade på att slå hemvändarna Abrahamssons en signal för att kolla status. Det visade sig att de passerade Kvissleby med tåget och var rätt nöjda att komma hem : ) Lika nöjda e vi efter denna månad och njuter idag över att vara leeeeeeeedigaaah... tsammans! = ) (Jag veeet....då borde ja kanske inte sitta här å dröna...?)

Jamen åter till gårdagen...
Efter lunch bar det av mot Ö-vik där vi lämnade av en jätteglad å nöjd patient, inte bara med oss utan med livet själv! : ) ...Okej...SussieQ fick en 9:a (av 10) i chaufförbetyg...kul för henne! Jag fick inget betyg alls...trots alla mina roliga skämt å samtalsämnen...jahupp........

I Ö-vik gjorde vi oxå ett jättesnabbt besök på Fjällräven outlet...Jag var helt inställd på å unna mig nåt riktigt välbehövligt och fint men gjorde en "Jannice" i sista stund, muttrade något och gick ut tomhänt.. SussieQ köpte en skitfin T-shirt.

Sen bestämde vi oss för att åka hem, äta middag i lagom tid och sen ta i tu med veckokontrollen av vår gula springare...

...Vi kom till Härnosand....

Jag tror faktiskt att SussieQ trivs i mitt sällskap och kanske till och med tycker ganska bra om mig! : ) ..Så bra att hon tyckte jag skulle följa med på fest i helgen! : ) ....Eller så var det bara något hon uppmuntrande kastade ur sig då hon såg mitt ansikte blekna och förvridas då vi tvingades göra en U-sväng på E4:an och åka på passning - I KRAMFORS(!!!)
SussieQ härstammar från denna gudsförgätna lilla.....hrm! (Jag väljer här att inte orda mer om det då jag som sagt tycker mig ha funnit en vän i jänta och väldigt gärna vill följa med på fest nån gång...)
Vi utnyttjade tillfället att hälsa på SussieQ´s papa å fyrbenta (höll på å skriva mama..hahaha!!) fyrverkeripjäser - Molly å den Bosniska rondellhunden.. Härliga typer allihop! : ) Tyvärr blev besöket kortvarigt (OBS! Jag menar det!) då liv stod att rädda och resan gick mot Sollefteå...
En lååååång stund senare var mitt huvud lika tomt som dieseltanken och SussieQ´s godispåse ; ) (Jag håller för det mesta vad jag lovat! hehe...) å vi fick ääääntligen komma hem!

Under resans gång kunde jag inte låta bli att fascineras av det vackra vädret och den magnifika Norrländska kusten! En plan för morgondagen (idag) började sakta ta form som inkluderade längdskidetur på Väckesjön med Segerbadenpulka å fika i solen....Mmmmm!!!

...mina planer inkluderade inte -16 c... så vi skjuter dem på framtiden...men inte för långt hoppas jag! : )




....Nämen jösses!! ......Redanfemöverhalvtre?! Dagis nästa!!!